Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Τρία «φορολογικά ΚΕΠ» στην Κρήτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε Καστέλι, Χερσόνησο και Κίσσαμο τα νέα ΚΕΦ.
Στον απόηχο του Καλλικράτη στον φοροελεγκτικό και φοροεισπρακτικό μηχανισμό και μετά τη θύελλα των αντιδράσεων στις τοπικές κοινωνίες για την κατάργηση των ΔΟΥ που συγχωνεύονται, η πολιτεία εγκαινιάζει το θεσμό των Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, που θα έχουν τον ρόλο των φορολογικών ... ΚΕΠ. Στην Κρήτη σχεδιάζετε να λειτουργήσουν τρία, Σε Καστέλι, Χερσόνησο και Κίσσαμο, στις περιοχές δηλαδή που έκλεισαν εφορίες.

Τα «φορολογικά ΚΕΠ» θα λειτουργούν στους δήμους υπό την προϋπόθεση ότι θα διατεθούν οι κατάλληλοι χώροι στέγασής τους και θα αναληφθεί το πλήρες κόστος λειτουργίας τους από τους δήμους.

Στα ΚΕΦ θα περάσουν αρμοδιότητες των εφοριών που κατεβάζουν ρολά όπως:

- Παραλαβή φορολογικών δηλώσεων (αρχικών, συμπληρωματικών, τροποποιητικών) και διαβίβασή τους στην αρμόδια ΔΟΥ, στις περιπτώσεις μη υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής.

- Χορήγηση εντύπων φορολογίας εισοδήματος (ενδεικτικά, Ε1, Ε2, Ε3, Ε5, Ε7), παροχή οδηγιών για τη συμπλήρωσή τους και τη συνυποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών.

- Παραλαβή φορολογικών αιτημάτων και διαβίβαση στις ΔΟΥ.

- Παραλαβή (προσωρινή) δηλώσεων φόρου κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, κερδών από λαχεία και μεταβίβασης ακινήτων, έλεγχος των στοιχείων των δηλούντων, καταχώριση των δηλώσεων στο βιβλίο πρωτοκόλλου, χορήγηση βεβαίωσης για την κατάθεση της δήλωσης με την καταγραφή επί αυτής, αναλυτικά, όλων των συνυποβαλλόμενων στοιχείων και δικαιολογητικών, αποστολή των δηλώσεων στη ΔΟΥ και χορήγηση των αντιγράφων αυτών μετά την επιστροφή τους από τη ΔΟΥ.

- Παραλαβή αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ αγροτών, με τα σχετικά δικαιολογητικά και αποστολή τους στη ΔΟΥ.

- Παραλαβή της άδειας και των πινακίδων κυκλοφορίας για τη θέση των οχημάτων σε προσωρινή ακινησία.

- Διαδικασίες χορήγησης ΑΦΜ.


Πηγή: http://www.prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.