Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Στο 35% έπεσε το ποσοστό αναπηρίας με το πόρισμα της επιτροπής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σταματία Μυλωνά: Έκοψαν την σύνταξη του καρδιακού συζύγου μου.
Η συμπολίτισσα μας, ζητά την ίδρυση συλλόγου Διαμαρτυρομένων Ελλήνων με αναπηρία.

Το ερώτημα πως μπορεί ένας καρδιακός με τρία εμφράγματα και ένα σωρό εγχειρήσεις, να έγινε ξαφνικά καλά και να κρίνεται κατάλληλος να εργαστεί, έθεσε η Σταματία Μυλωνά. Μητέρα τριών παιδιών και σύζυγος πρώην στρατιωτικού που αποστρατεύτηκε το 1996, μετά το πρώτο έμφραγμα που υπέστη ακόμα στην ηλικία των 44 ετών. Ζήτησε τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, αισθανόμενη αδικημένη από την εξέλιξη της. Όλα σύμφωνα με την κ. Μυλωνά, ξεκίνησαν όταν ο 60χρονος σήμερα σύζυγός της, υπέστη το πρώτο καρδιακό επεισόδιο. Από το 1996, άρχισε να λαμβάνει αναπηρική σύνταξη, εφόσον η αρμόδια επιτροπή που τον εξέτασε, είχε προσδιορίσει ποσοστό αναπηρίας το 60%. «Αποστρατεύτηκε από τον ελληνικό στρατό όπου υπηρετούσε γιατί τον έκριναν ανίκανο για την υπηρεσία». Το 2007, υπέστη δεύτερο καρδιακό επεισόδιο και η αρμόδια επιτροπή έκρινε ότι η αναπηρία του αυξήθηκε το 67%.

Έχασε την σύνταξή του

Στην τελευταία όμως εξέταση από την αρμόδια επιτροπή όλα ανατράπηκαν. Το πόρισμα της επιτροπής, που τον εξέτασε στις 12 Σεπτεμβρίου, υποστηρίζει ότι το ποσοστό της αναπηρίας του μειώθηκε και ως δια μαγείας έπεσε στο 35%. «Είναι απαράδεκτο. Δεν ξέρω από πού προέκυψε αυτό. Ο σύζυγος μου περνάει από επιτροπή κάθε τρία χρόνια και αυτή τη φορά έκρινε ότι η αναπηρία του είναι στο 35%».

Το αποτέλεσμα αυτής είναι να χάσει την αναπηρική σύνταξη, τα δύο από τα τρία παιδιά της οικογένειας να μη μπορούν να στεγαστούν σε φοιτητικές εστίες και η οικογένεια να επιβαρύνεται με επιπλέον έξοδα.

«Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ υπάρχουν «μαϊμού» τυφλοί και στον τόπο μας. Εμείς που είμαστε όντως ανάπηροι μας κατεβάζουν τα ποσοστά. Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η οικογένεια έχει το περιθώριο να υποβάλλει ένσταση εντός 10 ημερών περίπου και θα το πράξει, σύμφωνα με την κ. Μυλωνά.

Η ίδια δε ζητά κάτι που δεν δικαιούται, αλλά τη στήριξη της πολιτείας σε ένα πρόβλημα υγείας που δεν ξεπερνιέται.

Καταλήγοντας η κ. Μυλωνά πρότεινε την ίδρυση Συλλόγου Διαμαρτυρομένων Ελλήνων με αναπηρία, με σκοπό να μπορεί να συνδράμει όπου παραστεί ανάγκη ακόμα και να προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.