Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ξαναπαντρεύτηκε αλλά έπαιρνε τη σύνταξη της νεκρής



Έντεκα χρόνια εισέπρατε παράνομα σύνταξη από το ΙΚΑ ένας 76χρονος.

Ένας 76χρονος που διαμένει σε προάστιο της Αττικής συνελήφθη το μεσημέρι από αστυνομικούς της Οικονομικής Αστυνομίας γιατί τα τελευταία 11 χρόνια εισέπραττε από το ΙΚΑ, χωρίς να δικαιούται, τη σύνταξη της γυναίκας του που είχε πεθάνει.

Η σύζυγος του 76χρονου είχε πεθάνει το 1994, ενώ το 2001 είχε τελέσει νεότερο γάμο, τον οποίο δεν είχε δηλώσει ως όφειλε. Το ύψος της ζημιάς που προκλήθηκε στο ΙΚΑ είναι 130.903,42 ευρώ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθήνας.


Διαβάστε περισσότερα...

Όαση δροσιάς για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης



Δωρεάν είσοδος κάθε Σάββατο στο δημοτικό κολυμβητήριο Τούμπας.

Όαση δροσιάς και μάλιστα δωρεάν, θα είναι το δημοτικό κολυμβητήριο Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού.

Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε ο δήμος Θεσσαλονίκης, η πισίνα θα διατίθεται δωρεάν για το κοινό κάθε Σάββατο, από τις 08:00 έως τις 15:00. Η απόφαση αυτή ισχύει από τις 23 Ιουνίου έως και την 1η Σεπτεμβρίου.

Στο δημοτικό κολυμβητήριο λειτουργούν τμήματα υδρογυμναστικής υψηλής επιβάρυνσης –aqua aerobic, υδρογυμναστικής χαμηλής επιβάρυνσης, εκμάθησης κολύμβησης παίδων - εφήβων (προχωρημένων και αρχαρίων) και Ακαδημία.

Δωρεάν μπορούν να κάνουν χρήση της πισίνας οι μακροχρόνια άνεργοι, οι πολύτεκνοι (γονείς και τέκνα), οι δικαιούχοι βιβλιαρίων υγείας (απορίας), τα μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, οι ηλικιωμένοι (άνω των 65 ετών) και τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω. Στις κατηγορίες με έκπτωση 50% συμπεριλαμβάνονται οι μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ιδιωτικών και Δημόσιων ΙΕΚ, στρατευμένοι, δημοτικοί υπάλληλοι, σύζυγοι και ανήλικα τέκνα αυτών.

Για πληροφορίες και εγγραφές στο δημοτικό κολυμβητήριο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 2310.907.711 από τις 08.00 έως τις 22.00, τις εργάσιμες ημέρες.


Διαβάστε περισσότερα...

Έβλεπε 11 μερόνυχτα Euro και… πέθανε



Ο οργανισμός του δεν άντεξε από την πολλή κούραση.

Ένας νεαρός Κινέζος, λάτρης του ποδοσφαίρου, έχασε τη ζωή του από την… κούραση, επειδή έβλεπε επί 11 συνεχόμενες ημέρες και νύχτες τους αγώνες του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Ποδοσφαίρου και στη συνέχεια πήγαινε στη δουλειά του χωρίς να ξεκουραστεί!

Ο Jiang Xiaoshan, που υποστήριζε τις εθνικές ομάδες της Αγγλίας και της Γαλλίας, «έσβησε» το πρωί της Τρίτης γιατί ο οργανισμός του δεν άντεξε άλλο τα την ταλαιπωρία από τα ξενύχτια!

Εξαιτίας της διαφοράς ώρας, ο Jiang έμενε ξάγρυπνος για να παρακολουθεί τους αγώνες σε απ’ ευθείας μετάδοση και πήγαινε στη δουλειά του χωρίς να κοιμάται καθόλου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Sina.com αμέσως μετά το παιχνίδι της Ιρλανδίας με την Ιταλία, ο νεαρός πήγε στο σπίτι του στις 5 τα ξημερώματα, έκανε ένα ντους, έπεσε στο κρεβάτι του και… δεν ξύπνησε ποτέ!

Οι φίλοι του δε μπορούν να πιστέψουν ότι έχει «φύγει» από τη ζωή, καθώς όπως αναφέρουν ακολουθούσε γενικά υγιεινό τρόπο ζωής.

Πληροφορίες που μεταδίδονται αναφέρουν ότι ο συνδυασμός κατανάλωσης αλκοόλ και τσιγάρου, μαζί με τη χρόνια κούραση οδήγησαν στο θάνατό του, καθώς εξασθένισαν το ανοσοποιητικό του σύστημα.


Διαβάστε περισσότερα...

Ιδανικό το ροδάκινο για όσους προσέχουν τη διατροφή τους



Ένα φρούτο με πολύτιμα συστατικά.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που εκτός από το τέλος της σχολικής χρονιάς, την αρχή των ατελείωτων παιχνιδιών, τις εκδρομές και γενικά την αίσθηση της ξεγνοιασιάς και της ευφορίας, για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού σηματοδοτεί την έναρξη της συγκομιδής του «κίτρινου χρυσού», που ευδοκιμεί στα μέρη μας, του ροδάκινου.

Η ροδακινιά θεωρείται ως «το δέντρο της ζωής του Επίγειου Παραδείσου». Ο ανθός της συμβολίζει την άνοιξη, την αναγέννηση και ως συνέπεια τη γονιμότητα. Η ιστορία αυτού του φυτού μεγάλη. Για πολλούς λαούς είχε ιδιαίτερους συμβολισμούς με τους περισσότερους από αυτούς να συμφωνούν πως συμβολίζει την γυναικεία γονιμότητα (Αίγυπτος, Ρώμη, Κίνα). Σε έναν λιγότερο σεξουαλικό συμβολισμό τα ροδάκινα συνδέονταν με την αθανασία, την ειλικρίνεια και την αλήθεια. Ένα ροδάκινο μαζί με φύλλα συμβολίζει την ένωση της καρδιάς με την γλώσσα που λέει την αλήθεια. Οι αρχαίοι Έλληνες δεν γνώριζαν την ροδακινιά. Πιστεύεται ότι ήρθε στην Ευρώπη από την Κίνα.

Είναι ένα φυτό που καλλιεργείται σε μεγάλη κλίμακα στην Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Ελλάδα, ενώ στην Αμερική αποτελεί καλλιέργεια της τελευταίας 20ετίας. Στην Ελλάδα συναντώνται συστηματικοί οπωρώνες στην Δυτική και Κεντρική Μακεδονία ( με κύριους εκπροσώπους τους νομούς Πέλλας, Ημαθίας, Κοζάνης), απ΄ όπου γίνονται και εξαγωγές πολλών χιλιάδων τόνων νωπού καρπού.

Οι καρποί της ροδακινιάς ποικίλουν πολύ ανάλογα με την ποικιλία, το μέγεθος, το χρώμα και το άρωμα. Σε πολλές ποικιλίες η επιδερμίδα του καρπού είναι βελούδινη, λόγω του λεπτού χνουδιού. Σε άλλες όμως είναι λεία (μηλοροδάκινα, νεκταρίνια). Η συγκομιδή του κρατάει από τις αρχές του Ιουνίου και διαρκεί ως το τέλος του Σεπτέμβρη.

Το ροδάκινο είναι ένα φρούτο που περιέχει, σάκχαρα, πρωτεΐνες, βιταμίνη C, Ε, πολλά αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, ασβέστιο, κ.α.

Το ροδάκινο αποτελεί καλή πηγή διαλυτών φυτικών ινών, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της LDL-χοληστερόλης, γι αυτό συστήνεται η συχνή του κατανάλωση.

Είναι ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή καθώς προσφέρει λίγες θερμίδες και μεγάλη ποσότητα βιταμινών.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι το ροδάκινο είναι ένα από τα πλουσιότερα σε νερό, φρούτα, καθώς αποτελείται κατά 89% από νερό. Επομένως ενυδατώνει το σώμα, την επιδερμίδα, έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και είναι πολύτιμο για την υγεία και την ομορφιά του δέρματος. Eκτός όμως από τα πολύτιμα συστατικά που προσφέρει στον οργανισμό, χρησιμοποιείται και ως καλλυντικό.

Επίσης χάρη στην περιεκτικότητα του σε ιχνοστοιχεία, μέταλλα και βιταμίνες, το ροδάκινο είναι κατάλληλο για όσους έχουν άγχος, υπερένταση και νιώθουν κόπωση. Δρα ως ηρεμιστικό και αγχολυτικό.

Λόγω της περιεκτικότητας του σε βιταμίνες, κυρίως C και Ε, προστατεύει από γαστρεντερικές διαταραχές, βοηθάει στην πρόληψη πολλών μορφών καρκίνου, βοηθάει στην αντίσταση του οργανισμού στις ασθένειες, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ είναι καλό διουρητικό και υπακτικό.

Όλες οι παραπάνω ουσίες που περιέχει ο λαχταριστός και ευωδιαστός αυτός καρπός είναι περισσότερο διαθέσιμες στον ανθρώπινο οργανισμό, όταν αυτός βρίσκεται στην πλήρη ωρίμανση του και η διατήρηση του νωπού καρπού διαρκεί το πολύ 15 ημέρες. Ο τρόπος βέβαια που το ροδάκινο μπορεί να καταναλωθεί είναι πολλαπλές : νωπό, χυμός, κομπόστα, μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού, λικέρ, κ.α..

Μιας και λοιπόν ο ωφέλιμος αυτός καρπός είναι προϊόν της ελληνικής γης, και από την στιγμή που όλοι αναγνωρίζουμε την θρεπτική του αξία ας τον εντάξουμε πιο συστηματικά αυτή την εποχή στο καθημερινό μας διαιτολόγιο.

Πηγή: diatrofi.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η διατήρηση του βάρους μετά το αδυνάτισμα



Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την ανάκτηση βάρους.

Σύμφωνα με το Μοντέλο Σταδίων Αλλαγής του Prochaska και των συνεργατών του, το πέμπτο και τελευταίο στάδιο στη διαδικασία τροποποίησης συμπεριφοράς ενός ατόμου είναι η διατήρηση της αλλαγής. Το στάδιο αυτό είναι και το πιο κρίσιμο, καθώς η μη διατήρηση της νέας συμπεριφοράς και ο υποτροπιασμός οδηγούν το άτομο πίσω, εκεί από όπου ξεκίνησε η όλη διαδικασία τροποποίησης της συμπεριφοράς του. Το ίδιο ισχύει, λοιπόν, και στη διαδικασία απώλειας σωματικού βάρους, όπου το στάδιο διατήρησης του νέου, χαμηλότερου σωματικού βάρους είναι πολύπλοκο και αυτό είναι που ουσιαστικά κρίνει το αποτέλεσμα. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, η διατήρηση της απώλειας 10% του σωματικού βάρους πέραν του ενός έτους είναι συχνά ανεπιτυχής, αφού το 35-80% των ατόμων δεν κατάφεραν να μην ανακτήσουν βάρος.

Ποιοι είναι όμως οι παράγοντες που επιδρούν στην ανάκτηση βάρους;

Η διατήρηση του σωματικού βάρους εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, είτε εξωτερικούς, είτε παράγοντες που σχετίζονται με το γενετικό υλικό κάθε ατόμου και τη φυσιολογία του ανθρώπινου σώματος. Παρακάτω αναλύονται κάποιοι από αυτούς τους παράγοντες:

Πολύ σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του βάρους μετά το αδυνάτισμα παίζει το ισοζύγιο ενέργειας, η διατήρηση δηλαδή ισορροπίας μεταξύ της ενεργειακής δαπάνης και της ενεργειακής πρόσληψης. Η ενεργειακή δαπάνη αυξάνεται με τη σωματική άσκηση, η οποία έχει αποδειχθεί πολύτιμος βοηθός, τόσο στην απώλεια σωματικού βάρους, όσο και στη διατήρηση της απώλειας. Η ενεργειακή πρόσληψη καθορίζεται κυρίως από το αίσθημα της όρεξης και του κορεσμού. Υπάρχουν διάφορες ορμόνες που καθορίζουν τα αισθήματα αυτά, με πιο σημαντικές τη λεπτίνη και τη γρελίνη. Όπως φαίνεται και από τη βιβλιογραφία, υψηλά επίπεδα λεπτίνης και χαμηλά επίπεδα γρελίνης πριν την έναρξη απώλειας σωματικού βάρους σχετίζονται με καλύτερη διαχείρηση της απώλειας βάρους και μεγαλύτερες πιθανότητες διατήρησης του σωματικού βάρους.

Μετά το πέρας της διαδικασίας απώλειας βάρους, παρατηρείται μείωση του ποσοστού σωματικού λίπους στο άτομο και συνεπώς μειωμένη έκκριση λεπτίνης από τα κύτταρα του λιπώδους ιστού. Η μειωμένη έκκριση λεπτίνης φαίνεται ότι οδηγεί σε μειωμένη καταστολή του αισθήματος του κορεσμού και συνεπώς αυξημένο κίνδυνο για επανάκτιση βάρους. λόγω αυξημένης ενεργειακής κατανάλωσης. Από την άλλη μεριά, υπάρχουν έρευνες που έδειξαν αντίθετα αποτελέσματα σχετικά με το ρόλο των επιπέδων λεπτίνης στη διατήρηση του σωματικού βάρους. Όσον αφορά στη γρελίνη, τα επίπεδά της φαίνεται ότι αυξάνονται 6 μήνες μετά την απώλεια σωματικού βάρους και συνεπώς αυξάνεται το αίσθημα της πείνας στο διάστημα αυτό. Τα επίπεδα γρελίνης, όμως, φαίνεται ότι επανέρχονται στα αρχικά τους επίπεδα μετά το πέρας 12 μηνών, συνεπώς η συγκεκριμένη ορμόνη δεν επιδρά μακροπρόθεσμα στη διατήρηση του σωματικού βάρους.

Έρευνες έχουν δείξει πως άτομα με υψηλό Δείκτη Μάζας Σώματος, περιφέρεια μέσης ή μεγαλύτερο ποσοστό σωματικού λίπους ανακτούν μικρότερο ποσοστό του σωματικού τους βάρους σε διάστημα ενός έτους. Επίσης, το ποσοστό αύξησης σωματικού βάρους συσχετίστηκε αρνητικά με το Βασικό Μεταβολικό Ρυθμό των ατόμων, που σημαίνει πως άτομα με υψηλό Βασικό Μεταβολικό Ρυθμό έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να διατηρήσουν επιτυχώς την απώλεια βάρους.

Ο Βασικός Μεταβολικός Ρυθμός καθορίζεται κυρίως από την άλιπη μάζα (δηλαδή τη μυϊκή μάζα, την οστική μάζα και το νερό), συνεπώς φαίνεται πως η άλιπη μάζα επιδρά προστατευτικά στη διατήρηση του σωματικού βάρους. Ένας άλλος παράγοντας που φαίνεται να έχει επίδραση στην καλύτερη διαχείριση της απώλειας βάρους είναι η σύσταση της δίαιτας που ακολούθησαν τα άτομα. Δίαιτες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη ή/και υψηλές σε περιεκτικότητα πρωτεϊνών, φαίνεται να βελτιώνουν την ικανότητα των ατόμων να διατηρήσουν τo βάρος που έχασαν.

Κάθε άτομο, όμως, είναι διαφορετικό και κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά στην απώλεια βάρους και στη διατήρησή της. Η επίδραση του γενετικού υποβάθρου των ατόμων στην επιτυχή διατήρηση του σωματικού βάρους αποδεικνύεται από διάφορες μελέτες. Έχουν μελετηθεί κυρίως πολυμορφισμοί στα γονίδια της αντιπονεκτίνης, της λεπτίνης, του PPARγ και της περιλιπίνης, οι οποίοι φαίνεται να σχετίζονται με την επαναπρόσληψη βάρους.

Συνοπτικά, υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές, που έχουν συσχετιστεί με επιτυχή διατήρηση του σωματικού βάρους. Πιο συγκεκριμένα, τα άτομα τα οποία δεν ανέκτησαν βάρος είναι εκείνα που εμφάνισαν το μεγαλύτερο ποσοστό απώλειας, εκείνα που ακολουθούσαν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, χωρίς να παραλείπουν τη φυσική δραστηριότητα, σταθερό αριθμό γευμάτων, κατανάλωναν πρωινό γεύμα, και εκείνοι που κατάφεραν να ελέγξουν τυχόν υπερφαγικές συμπεριφορές.

Στο μυστικό της επιτυχίας έρχεται να προστεθεί η βαθιά κινητοποίηση του ατόμου και η θέλησή του να χάσει βάρος και να το διατηρήσει, η υποστήριξη από το περιβάλλον του, η αυτονομία και η ικανότητά του να διαχειριστεί καταστάσεις στρες και γενικότερα η ψυχική του δύναμη και σταθερότητα. Αντιθέτως, τα άτομα με ιστορικό φαινομένου «γιο-γιο», διατροφικών διαταραχών, συναισθηματικής κατανάλωσης τροφής (π.χ. κατανάλωση τροφίμων σε καταστάσεις άγχους ή στεναχώριας χωρίς να υπάρχει το αίσθημα της πείνας) και γενικότερα άτομα που αντιδρούν παθητικά στα προβλήματά τους φαίνεται ότι τείνουν να δυσκολεύονται στη διατήρηση της απώλειας βάρους.


Πηγή: http://www.mednutrition.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πιθανός «προάγγελος» διαβήτη η ψωρίαση



Αυξημένες κατά 46% οι πιθανότητες εμφάνισης της νόσου.

Οι άνθρωποι που πάσχουν από ψωρίαση μπορεί να εμφανίσουν ευκολότερα διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με διεθνή μελέτη στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι.

Οι ερευνητές, τα αποτελέσματα των οποίων δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Αρχεία της Δερματολογίας (Archives of Dermatology), διαπίστωσαν ότι αυτό συμβαίνει κυρίως σε πάσχοντες από βαριάς μορφής ψωρίαση, οι οποίοι διατρέχουν κατά 46% μεγαλύτερο κίνδυνο να διαγνωστούν με διαβήτη σε σχέση με τους μη πάσχοντες, λαμβανομένων υπ' όψιν άλλων παραγόντων υγείας όπως το βάρος, αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Η ψωρίαση είναι μια χρόνια, μη μεταδοτική αυτοάνοση ασθένεια που επηρεάζει το δέρμα και τις αρθρώσεις. Είναι μια αρκετά διαδεδομένη δερματολογική πάθηση. Εμφανίζεται συχνά στους αγκώνες και τα γόνατα, αλλά και οπουδήποτε, ακόμα και στα γεννητικά όργανα. Το ψωριασικό δέρμα παρουσιάζει ένα ή όλα τα παρακάτω χαρακτηριστικά: λέπια, πάχυνση και φλεγμονή.

Προηγούμενες έρευνες έχουν υπαινιχθεί ότι η πάθηση συνδέεται με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσει κάποιος καρδιακό νόσημα, έμφραγμα ή εγκεφαλικό, ενώ άλλες έρευνες έχουν ήδη συνδέσει την ψωρίαση με τον διαβήτη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η μεγάλης έκτασης φλεγμονή σε ολόκληρο το σώμα που παρατηρείται τόσο σε πάσχοντες από ψωρίαση όσο και σε πάσχοντες από διαβήτη τύπου 2 μπορεί να εξηγήσει την σχέση ανάμεσα στις δύο παθήσεις. Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί η ψωρίαση μπορεί να προκαλέσει χρόνια φλεγμονή μέσω αλλαγών στην κυκλοφορία του αίματος κι έτσι αυξάνοντας τον κίνδυνο για διαβήτη.

Ενας άλλος πιθανός παράγοντας είναι ότι οι πάσχοντες από ψωρίαση είναι πιθανότερο να έχουν κατάθλιψη και να γυμνάζονται λιγότερο, γεγονός που εξηγεί την διαφορά στα ποσοστά των κρουσμάτων διαβήτη, είπε ο Ρόμπερτ Κίρσνερ, δερματολόγος στην Ιατρική Σχολή Μίλερ του Μαϊάμι, ο οποίος έχει μελετήσει την πάθηση αλλά δεν συμμετείχε στην έρευνα.

Πάντως, μέχρι στιγμής τα δεδομένα δεν μπορούν να οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι η ψωρίαση προκαλεί άμεσα διαβήτη και όπως πρόσθεσε η Αζφαρ δεν έχουν εκπονηθεί μελέτες που να δείχνουν με βεβαιότητα ότι οι αλοιφές, τα χάπια ή οι ενέσεις που χρησιμοποιούνται για την θεραπεία της ψωρίασης αυξάνουν τις πιθανότητες να εμφανίσει ο πάσχων διαβήτη.


Διαβάστε περισσότερα...

«Στην κρίση απαντάμε με αλληλεγγύη»



Σειρά εκδηλώσεων διοργανώνει το ΚΕΘΕΑ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Σειρά εκδηλώσεων και δράσεων σε όλη την Ελλάδα, θα πραγματοποιήσει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, το ΚΕΘΕΑ.

Με κεντρικό «Στην κρίση είμαστε όλοι μαζί. Στην κρίση απαντάμε με αλληλεγγύη», η φετινή εκστρατεία επικεντρώνεται στην ανάγκη για υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων και όλων εκείνων που την περίοδο της κρίσης είναι πιο αδύναμοι, εγκλωβισμένοι στον κόσμο των εξαρτήσεων, που βρίσκονται στη φυλακή, στο δρόμο, στο περιθώριο.

Μεταξύ του πλήθους των εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθούν θεατρικά και εικαστικά δρώμενα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, αθλητικοί αγώνες, ενημερωτικές δράσεις, αλλά και παρεμβάσεις ενημέρωσης - υποστήριξης για τους χρήστες στο δρόμο, καθώς και εκδηλώσεις μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Το ΚΕΘΕΑ καλεί τον καθένα να ενισχύσει με την παρουσία και ενεργή συμμετοχή του στις εκδηλώσεις το μήνυμα για αλληλεγγύη που προβάλει η οργάνωση.

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι και οι εξής:

-Στην πλατεία Μοναστηρακίου, στις 26 Ιουνίου από τις 19:00 έως τις 22:00: Διαδραστικά happenings, παντομιμικά και μουσικά δρώμενα με θέμα την αλληλεγγύη από ομάδες μελών των θεραπευτικών κοινοτήτων του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ.

Στο χώρο θα λειτουργήσει καφενείο ενημέρωσης για χρήστες και για το ευρύτερο κοινό ενώ παράλληλα θα γίνεται διανομή έντυπου υλικού από μέλη του προγράμματος και εθελοντές.

-Στο δημαρχείο Καλυβίων του δήμου Σαρωνικούς στις 23 Ιουνίου, στις 20:00: Θεατρική παράσταση «Το μεγάλο μας Τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη από ομάδες μελών του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης Πρωινού και Βραδινού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ στο δήμο Σαρωνικού.

-Στο ανοικτό θέατρο Άλσους Βεΐκου του Δήμου Γαλατσίου, στις 25 Ιουνίου, στις 21.30: Συμμετοχή στην εκδήλωση που διοργανώνει η «Δράση για την Κοινωνία, τον Πολιτισμό και την Ποιότητα Ζωής» για την υποστήριξη των Γιατρών του Κόσμου, με παρουσίαση χορευτικής παράστασης με παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς από την ομάδα χορού και την ομάδα μουσικής του πολιτιστικού στεκιού ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ.




Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις στη Θεσσαλονίκη



Η Κινητή Μονάδα θα λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο.

Δωρεάν υπηρεσίες για τη στοματική υγεία θα παρέχει στη Θεσσαλονίκη από το Σεπτέμβριο η Κινητή Μονάδα του Οδοντιατρικού Συλλόγου, σε πολίτες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Το όχημα που φιλοξενεί τη Μονάδα αποκτήθηκε χάρη σε δωρεά του Σοροπτιμιστικού Ομίλου «Μακεδονία» και θα εξοπλιστεί με εργαλεία και υλικά, προσφορά των μελών του Συλλόγου.

Η Μονάδα θα κινείται σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης, μετά από συνεννόηση με τους δήμους, σε συνεργασία με συλλόγους και οι υπηρεσίες των εθελοντών οδοντιάτρων μελών του ΟΣΘ θα απευθύνονται σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, όπως τρόφιμοι γηροκομείων και ορφανοτροφείων, μέλη ΚΑΠΗ και μαθητές απομακρυσμένων σχολείων.

Το ακριβές πρόγραμμα των περιοχών τις οποίες θα επισκεφτεί η Μονάδα θα ανακοινωθεί στο τέλος του καλοκαιριού.
Διαβάστε περισσότερα...

Φθηνό λάδι στο δήμο Βόλβης



Μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί 25 τόνοι.

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η διάθεση ελαιόλαδου από το δήμο Στυλίδας στους κατοίκους του δήμου Βόλβης.

Μετά από πρωτοβουλία των δημάρχων Βόλβης, Δημήτρη Γαλαμάτη και Στυλίδας, Απόστολου Γκλέτσου το τελευταίο δίμηνο έχουν ήδη διατεθεί 25 τόνοι αρίστης ποιότητας ελαιόλαδου, με στόχο να φθάσουν τους 50 τόνους το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο δήμος Στυλίδας συνεργάζεται με τοπικούς ελαιοπαραγωγούς της Φθιώτιδας, οι οποίοι διαθέτουν πιστοποιημένο ελαιόλαδο, που μεταφέρεται στο δήμο Βόλβης και χωρίς μεσάζοντες, μοιράζεται από τα τοπικά συμβούλια και επιλεγμένα καταστήματα στη χαμηλή τιμή των 13 ευρώ τα 5 λίτρα. Η επιτυχημένη συνεργασία των δυο δήμων, πρόκειται να διευρυνθεί και στη διάθεση ποσοτήτων ελιάς, σε τιμή κόστους.

Ο δήμος Βόλβης από την αρχή της χρονιάς έχει μοιράσει 100 τόνους πατάτες από το Νευροκόπι Δράμας, ενώ προετοιμάζεται και η διανομή ρυζιού, σε συνεργασία με ορυζοπαραγωγούς της Χαλάστρας.

«Αποτελεί υποχρέωση μας αυτές τις δύσκολες ώρες της οικονομικής κρίσης, να συνεισφέρουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη διάθεση φθηνών αγροτικών προϊόντων. Οι δήμοι της χώρας δείχνουν έναν εναλλακτικό δρόμο παράκαμψης των μεσαζόντων και πραγματικής βοήθειας των ελληνικών νοικοκυριών που δοκιμάζονται σκληρά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το δήμαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο για την πολύτιμη βοήθεια του σε αυτή μας την προσπάθεια, που σύντομα εκτός από το ελαιόλαδο θα επεκταθεί και στις ελιές» αναφέρει ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης.

«Η άψογη συνεργασία μου με το δήμαρχο Βόλβης Δημήτρη Γαλαμάτη με στόχο τη διάθεση αγροτικών προϊόντων σε τιμή κόστους, όχι μόνο χτυπά την ακρίβεια και δίνει ανάσα στους δοκιμαζόμενους πολίτες, αλλά αποτελεί πολύτιμη βοήθεια για τους ελαιοπαραγωγούς της ανατολικής Φθιώτιδας» αναφέρει ο Απόστολος Γκλέτσος.



Διαβάστε περισσότερα...

Θα αφήνατε παιδί να καπνίσει;





Η πιο αποτελεσματική αντικαπνιστική διαφήμιση έρχεται από την Ταϊλάνδη. Δύο μικρά παιδάκια με τσιγάρο στα χέρια ζητάνε αναπτήρα από τους μεγαλύτερούς τους, οι οποίοι φυσικά και τους λένε όχι και, μάλιστα, τους εξηγούν τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να καπνίζουν.

Αργότερα, αφού τα παιδιά "έχουν πειστεί", φεύγουν αφήνοντας ένα σημείωμα το όποιο λέει "Αφού νοιάζεσαι για μένα, γιατί δεν νοιάζεσαι και για τον εαυτό σου;"...

Διαβάστε περισσότερα...

Πανελλαδικές: Πώς θα βρείτε τη βαθμολογία



Από το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων γνωστοποιείται ότι εντός των ημερών ολοκληρώνεται η βαθμολόγηση των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄ θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 25-6-2012 μετά τις 13:00 μ.μ. σε όλα τα Λύκεια της χώρας. Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ-Β΄ θα μπορούν, μετά τις 13:00 μ.μ. της Δευτέρας, να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Ολοκληρώνονται σύντομα, από την μηχανογραφική υπηρεσία του ΥΠΔΒΜΘ, οι διαδικασίες επεξεργασίας των προφορικών και των γραπτών βαθμών για τον υπολογισμό του γενικού βαθμού πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όλων όσων έλαβαν μέρος στις φετινές εξετάσεις και οι σχετικές καταστάσεις θα αποσταλούν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να προωθηθούν στα Γενικά Λύκεια αρμοδιότητάς τους, προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ. Επίσης αναμένεται να εκδοθούν τα αποτελέσματα απόλυσης σε όλα τα Γενικά Λύκεια. Οι αντίστοιχες καταστάσεις στα ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄, αναμένεται να αποσταλούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες, προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ.

Εντός των επόμενων ημερών, επίσης, θα δοθούν στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία των γραπτών επιδόσεων για τους υποψηφίους, που πήραν μέρος στις εξετάσεις.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων συνεχίζονται κανονικά και η βαθμολόγηση των γραπτών έχει προγραμματιστεί να τελειώσει το ταχύτερο δυνατό.

Τέλος, υπενθυμίζεται για άλλη μία φορά ότι όλοι οι υποψήφιοι ΓΕΛ, ΕΠΑΛ-Β΄ και ΕΠΑΛ-Α΄ πρέπει να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο μέχρι τις 5-7-2012 μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) που δημιούργησαν φέτος στο Λύκειό τους και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων.



Διαβάστε περισσότερα...

Αναμονή έως και 36 μήνες για την απονομή σύνταξης



To ΙΚΑ ανακοινώνει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στους και 18 μήνες μπορεί να ανέλθει ο χρόνος απονομής συντάξεων στο ΙΚΑ με τη διοίκηση του Ιδρύματος να ανακοινώνει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Στις περιπτώσεις δε διαδοχικής ασφάλισης, η αναμονή πλέον αρχίζει από τους 14 μήνες και μπορεί να φτάσει τους 24 ή ακόμη και τους 28 και 30 μήνες.

Ειδικά σε περιπτώσεις που χρειάζεται συνυπολογισμός χρόνου ΝΑΤ για την απονομή και όχι για απλή προσαύξηση η αναμονή μπορεί να φτάσει τα τρία έτη. Η τεράστιες αυτές καθυστερήσεις αποδίδονται στο κύμα συνταξιοδοτήσεων και στην έλλειψη χρημάτων από τα Ταμεία μαζί με τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού είναι οι αιτίες των καθυστερήσεων αυτών.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΙΚΑ, θα συγκροτηθούν ειδικά κλιμάκια εργασίας από υπαλλήλους του Οργανισμού για την ταχύτερη καταβολή των συντάξεων. Σκοπός της συγκρότησης των κλιμακίων είναι η επίσπευση της έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων, με τη μείωση του χρόνου αναμονής από την υποβολή της αίτησης του ασφαλισμένου μέχρι τη στιγμή της πληρωμής του, καθώς και η ελαχιστοποίηση του όγκου των συνταξιοδοτικών περιπτώσεων που έχει σωρευθεί στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ.

Η διοίκηση του ΙΚΑ εκτιμά ότι με τη συγκρότηση των κλιμακίων αυτών θα μειωθεί κατά 30% ο χρόνος αναμονής για τη χορήγηση της σύνταξης.


Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζονται κανονικά οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ



Είχαν σταματήσει λόγω προεκλογικής περιόδου.

Μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και τη λήξη της αναστολής των διαδικασιών προσλήψεων, λόγω προεκλογικής περιόδου, συνεχίζονται κανονικά οι διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού από φορείς της παρ. 1 του άρθρου 14 του Ν. 2190/1994, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΑΣΕΠ.

Ως εκ τούτου, προστίθεται στην ανακοίνωση, οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων συμμετοχής και ενστάσεων κατά των πινάκων κατάταξης, στο πλαίσιο διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή σύμβαση μίσθωσης έργου, οι οποίες είχαν ξεκινήσει πριν από τις 12 Απριλίου 2012 και ανεστάλησαν, συνεχίζονται κανονικά και έως τη συμπλήρωση του κατά περίπτωση εναπομείναντος χρονικού διαστήματος.

Για τους φορείς- κυρίως, στους ΟΤΑ- που εξαιρέθηκαν της αναστολής των διαδικασιών προσλήψεων λόγω προεκλογικής περιόδου, σύμφωνα με τις θετικές γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής του Συμβουλίου της Επικρατείας (άρθρο 28 παρ. 4 του Ν. 2190/1994), ισχύουν τα αναφερόμενα στο, με ημερομηνία 11 Ιουνίου του 2012, δελτίο Τύπου του ΑΣΕΠ.


Διαβάστε περισσότερα...

Το ΙΚΑ θα εισπράξει με τόκο όλα τα ποσά που καταβλήθηκαν σε μη δικαιούχους



Σκληραίνει τη στάση του ο Οργανισμός.

Εντόκως προς 5%, θα αναζητήσει στο εξής το ΙΚΑ κάθε παροχή (σύνταξη επίδομα κλπ) που καταβλήθηκε αχρεωστήτως, δηλαδή, χωρίς να τη δικαιούται ο ασφαλισμένος.

Το ΙΚΑ θα «ζητήσει πίσω τα χρήματά του», και μάλιστα ανεξάρτητα με το αν διαπιστώνεται ή όχι δόλος από την πλευρά του ασφαλισμένου.

Το έγγραφο που απέστειλε προς τις υπηρεσίες του Ιδρύματος, η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλιστικών Υπηρεσιών Χαρίκλεια Δοντάκη, επικαλείται νεότερη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας «η οποία δεν κάνει διάκριση μεταξύ καλόπιστης ή μη είσπραξης, αλλά αρκείται μόνο στο γεγονός της αχρεώστητης καταβολής προκειμένου να επιβάλει έντοκη αναζήτηση».

Μέχρι τώρα, η Διοίκηση του ΙΚΑ βασισμένη, σε παλαιότερες αποφάσεις των δικαστηρίων, αναζητούσε σε βάθος δεκαετίας, μετά την παρέλευση της οποίας παραγράφονται οι απαιτήσεις, παροχές που καταβλήθηκαν αχρεωστήτως, μόνο στις περιπτώσεις που μπορούσε να αποδειχτεί δόλος.

Σύμφωνα με «το μέγεθος της οικονομικής ζημίας του Ιδρύματος, σε συνδυασμό με το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, υποχρεώνουν τη Διοίκηση να επανεκτιμήσει τα δεδομένα και να προσαρμόσει πλέον οριστικά τη θέση του Ιδρύματος στο ισχύον νομοθετικό και νομολογιακό πλαίσιο».

Έτσι στο εξής, η εκτίμηση, για το εάν η είσπραξη έγινε ή όχι καλόπιστα «θα καθορίζει μόνο την έκταση της παραγραφής και τον χρόνο έναρξης επιβολής του τόκου και όχι το ζήτημα της αναζήτησης».

Η διαφορά είναι ότι όταν δεν διαπιστώνεται δόλος τα ποσά καταβάλλονται από το χρονικό σημείο που ο οφειλέτης λαμβάνει γνώση της οφειλής (με κοινοποίηση της απόφασης καταλογισμού), ενώ στις περιπτώσεις που υφίσταται δόλος, από τον χρόνο καταβολής της αχρεώστητης παροχής.

Στο έγγραφο αναφέρεται επίσης ότι υπάρχει η δυνατότητα του συμψηφισμού των παροχών που δόθηκαν παράνομα με ενδεχόμενες οφειλές των ασφαλισμένων.





Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δροσερή αναπνοή κάθε ημέρα



Απαλλαγείτε από το πρόβλημα της κακοσμίας.

Μένεις αμίλητη γιατί φοβάσαι πως αν ανοίξεις το στόμα ο συνομιλητής σου θα αλλάξει δρόμο; Υποφέρεις από πρόβλημα κακοσμίας της ανάσας σου; Υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα;

Στις περισσότερες περιπτώσεις - όταν δεν πρόκειται για φλεγμονή ή άλλη πάθηση που συνδέεται με την κακοσμία του στόματος, όπως για παράδειγμα οι νόσοι των πνευμόνων - το πρόβλημα της κακοσμίας της αναπνοής οφείλεται σε ελλιπή υγιεινή. Και μπορεί να πλένεις τα δόντια σου αλλά προφανώς αμελείς το βούρτσισμα της γλώσσας και τον καθαρισμό στον οδοντίατρο.

Από την άλλη, η κακοσμία μπορεί να οφείλεται σε κάτι που έφαγες, όπως για παράδειγμα σκόρδο ή κρεμμύδι κι άλλες πικάντικες τροφές που επιβαρύνουν την αναπνοή. Μπορεί ακόμη να οφείλεται στην κατανάλωση γλυκισμάτων -όπως το παστέλι- που κολλούν κυριολεκτικά πάνω στα δόντια και είναι δύσκολο να απομακρυνθούν.

Συμβουλές για δροσερή αναπνοή

- Βούρτσιζε τα δόντια σου αλλά και τη γλώσσα σου δύο φορές την ημέρα. Επίσης δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις νήμα για να είσαι σίγουρη ότι αφαιρούνται και οι τροφές που μένουν ανάμεσα στα δόντια.

- Αν συνηθίζεις να επισκέπτεσαι τον οδοντίατρο μόνο κάθε φορά που αισθάνεσαι ενόχληση, μάλλον ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Ο καθαρισμός πέρα από το ότι σε γλιτώνει από σφραγίσματα σου χαρίζει και δροσερή αναπνοή.

- Πιες νερό. Μια από τις πιο συχνές αιτίες της κακής αναπνοής είναι η ξηροστομία. Μην ξεχνάς λοιπόν να πίνεις νερό συχνά και σε αρκετή ποσότητα αφενός για να διατηρήσεις τη σωστή υγρασία του στόματος και αφετέρου για να απομακρύνεις επιβλαβή βακτήρια που θα μπορούσαν να βλάψουν τα δόντια και τα ούλα σου.

Στην περίπτωση που πάσχεις από χρόνια ξηροστομία, συμβουλέψου τον οδοντίατρό σου, για να σου συνταγογραφήσει κάποιο σκεύασμα που διεγείρει την ροή σάλιου.

- Άλλαζε οδοντόβουρτσα συχνά. Κάθε τρεις μήνες πρέπει να αντικαθιστάς την παλιά σου οδοντόβουρτσα με νέα. Αν χρησιμοποιείς την ίδια οδοντόβουρτσα για ολόκληρο το χρόνο το πιθανότερο είναι να έχουν συσσωρευτεί βακτήρια που προκαλούν κακοσμία.

- Η χρήση επίσης ενός στοματικού διαλύματος με αντιβακτηριακή δράση μπορεί να βοηθήσει ενώ για να αισθάνεσαι εσύ πιο άνετα μπορείς μετά από τα γεύματα να μασάς μια τσίχλα δίχως ζάχαρη για να φρεσκάρεις την αναπνοή σου.

- Εάν η κακοσμία επιμένει και δεν βελτιώνεται με το βούρτσισμα των δοντιών και της γλώσσας, το καθάρισμα με νήμα και το στοματικό διάλυμα κλείσε ένα ραντεβού με τον οδοντίατρο.

Η ουλίτιδα, η ξηροστομία ή πέτρα είναι καταστάσεις που προκαλούν κακοσμία αλλά μπορούν να αντιμετωπιστούν.


Πηγή: http://www.womenonly.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η σχέση των εγκύων με το αλκοόλ



Διαφωνούν κάποιοι επιστήμονες με τα νέα ευρήματα.

Την πεποίθηση ότι έγκυες μητέρες δεν πρέπει να πίνουν καθόλου αλκοόλ, γιατί αυτό θα βλάψει το έμβρυο, έρχεται να αμφισβητήσει μια νέα δανική έρευνα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα πεντάχρονα παιδιά, των οποίων οι μητέρες έπιναν μικρές έως μέτριες ποσότητες αλκοόλ (ένα έως οκτώ ποτά την εβδομάδα) κατά την αρχή της εγκυμοσύνης, δεν εμφάνιζαν αναπτυξιακές και νοητικές διαταραχές.

Όμως, όταν οι έγκυες πίνουν παραπάνω (περισσότερα από οκτώ ποτά εβδομαδιαίως), τότε, όπως διαπιστώθηκε, τα παιδιά στα πέντε τους χρόνια έχουν μειωμένη ικανότητα προσοχής και συγκέντρωσης.

Πάντως, παρά τη νέα μελέτη, οι ειδικοί δεν θεωρούν ότι πρέπει, προς το παρόν τουλάχιστον, να αλλάξουν οι απαγορευτικές συστάσεις στις εγκύους να μην καταναλώνουν αλκοόλ, καθώς τα ευρήματα της νέας έρευνας θα μπορούσαν να στείλουν ένα λάθος μήνυμα, ιδίως σε όσες γυναίκες έχουν ροπή προς το αλκοόλ.

Οι δανοί γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αν και το καλύτερο για τις εγκύους θα ήταν να αποφεύγουν τελείως το αλκοόλ, οι μικρές ποσότητες πιθανώς δεν αποτελούν ιδιαίτερο πρόβλημα. Τόνισαν, όμως, ότι χρειάζονται κι άλλες μεγάλες έρευνες για να επιβεβαιώσουν το συμπέρασμά τους.

Άλλοι πάντως επιστήμονες εμφανίζονται επιφυλακτικοί, θεωρώντας ότι είναι ακόμα πρόωρο να δοθεί πράσινο φως στις εγκύους να πίνουν αλκοόλ, έστω και με μέτρο, καθώς δεν απέκλεισαν ότι μπορεί να προκαλούνται μεταβολές στον εγκέφαλο των εμβρύων, οι οποίες να εκδηλώνουν τις παρενέργειές τους μετά την ηλικία των πέντε ετών και οι οποίες συνεπώς δεν κατέστη δυνατό να γίνουν αντιληπτές από τα δανικά τεστ σε αυτή την ηλικία των παιδιών.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να επιφέρει αποβολή του εμβρύου ή πρόωρη γέννησή του.


Διαβάστε περισσότερα...

Εξηγήσεις για το βρέφος



Τη δική του θέση για το θάνατο του 19 μηνών Αρμάντο Ζέλα που κατέληξε στο χειρουργικό τραπέζι, έδωσε το Ωνάσειο.

"Την 1η Ιουνίου 2012 εστάλη στο Ωνάσειο εξώδικη δήλωση των γονέων ζητώντας τη διακομιδή του παιδιού από το νοσοκομείο Αγία Σοφία. Επισημαίνεται ότι το παιδί δεν είχε παραπεμφθεί μέχρι τότε από το νοσοκομείο Αγία Σοφία"

Οπως εξηγούν από το Ωνάσειο την ίδια μέρα έγινε επικοινωνία από τους παιδιοκαρδιολόγους του Κέντρου με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αγία Σοφία, ενημερώθηκαν για τη νοσηλεία του παιδιού και ζήτησαν τη διακομιδή του ύστερα από σειρά εξετάσεων.

Το παιδί διακομίστηκε την 1η Ιουνίου απευθείας στη ΜΕΘ του Ωνασείου. Οπως, μάλιστα, επισημαίνουν "εντός 24ωρου έγινε διασωλήνωση λόγω αναπνευστικής δυσχέρειας, οφειλόμενης σε λοίμωξη του αναπνευστικού.

Ωστόσο, η σύσταση των λοιμοξιολόγων απέτρεπε χειρουργική επέμβαση προτού ελεγχθεί πλήρως η λοίμωξη.

Νέα λοιμοξιωλογική εκτίμηση στις 15 Ιουνίου επέτρεψε την πιθανότητα χειρουργικής επέμβασης, αλλά η αιμοδυναμική εικόνα του παιδιού παρουσίασε περαιτέρω επιδείνωση, καθιστούσα απαγορευτική οποιαδήποτε χειρουργική πράξη".

Παρόλα αυτά, στις 18 Ιουνίου αποφασίστηκε "άπελπις προσπάθεια διενέργειας χειρουργικής επέμβασης", αφού προηγουμένως είχε εξηγηθεί η σοβαρή κατάσταση στους γονείς.

Το παιδί εμφάνισε καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια της αναισθησιολογικής προετοιμασίας, ανετάχθη και αφού τελείωσε η επέμβαση, εμφάνισε νέα καρδιακή ανακοπή, η οποία δεν κατέστη δυνατόν να αναταχθεί.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Μαμά μην κλαις αλλά, πεθαίνω"



Η μητέρα του Wesley, Vicki Walker έμεινε άναυδη και σοκαρισμένη όταν είδε το γράμμα του γιου της, το οποίο είχε γράψει ο 14χρονος στα πλαίσια μιας άσκησης για το σχολείο.



Δάσκαλοι είχαν ζητήσει από τον ανήλικο και τους συμμαθητές του να γράψουν το "τελευταίο" τους γράμμα, στο οποίο θα εξέφραζαν τα συναισθήματά τους και τις σκέψεις τους, αν τους είχαν απομείνει μονάχα λίγες μέρες ζωής.



Η διεύθυνση του σχολείου ζήτησε συγνώμη από τους αναστατωμένους γονείς, όμως οι δάσκαλοι ισχυρίζονται πως ήταν μια άσκηση που ήθελε να αναπτύξει τις ικανότητες των μαθητών στην έκφραση της τέχνης και να δείξουν πόσο αγαπάνε τις μητέρες τους.


Διαβάστε περισσότερα...

«Θέλω μόνο μια δουλειά»



«Δεν με νοιάζει πού θα δουλέψω. Ας είναι και μέσα στη γη. Δεν πειράζει αν δε βλέπω το φως. Λεφτά να έχω μόνο στα χέρια μου». Πρόκειται για μια φωνή απόγνωσης, από τις χιλιάδες που ζουν το δράμα της ανεργίας και της φτώχειας στην Ελλάδα σήμερα.

«Δείχνει το μέγεθος της απελπισίας, το αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν στη χώρα τους και ζητούν να πιαστούν από οπουδήποτε, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό. Πολλοί, όμως, είναι εκείνοι που δεν έχουν τα απαιτούμενα προσόντα», δηλώνει ο ομογενής δικηγόρος, ειδικός σε θέματα μετανάστευσης, Αριστοτέλης Παϊπέτης, από το Σίδνεϊ στην εφημερίδα The Australian, που ασχολείται με το θέμα της μετανάστευσης από την Ελλάδα και γράφει μεταξύ άλλων:

Ο δρόμος προς την Αυστραλία φαντάζει ιδιαίτερα ελκυστικός για πολλούς σήμερα που ζουν το δράμα της ανέχειας, του φόβου που προκαλεί το αδιέξοδο του σήμερα και η αβεβαιότητα του αύριο. Μαζί μ' όλα αυτά, αλλάζει, ως δια μαγείας και η εικόνα που είχαν για την Αυστραλία. Από «άτυχοι» μετανάστες, έγιναν ξαφνικά «τυχεροί». Η Αυστραλία η χώρα των αγρίων και των καγκουρό, απέκτησε ξαφνικά ιδιαίτερη λάμψη και ασύγκριτη υπεροχή.

Κάθονται οι σημερινοί άνεργοι νέοι στις καφετέριες και μιλούν για πράγματα και ανθρώπους που μέχρι χθες δεν άντεχαν ούτε καν ν' ακούνε τους μεγάλους να μιλούν γι' αυτά. Δεν τους ενδιέφερε πώς ο τάδε συγχωριανός του πατέρα τους έκανε εκατομμύρια πουλώντας "φις εντ τσιπς" στην Αυστραλία και αγοράζοντας παλιά σπίτια που τα έφτιαχνε, τα μεταπουλούσε και έβγαζε του κόσμου τα λεφτά.

Η Αυστραλία, για πάρα πολλούς, φαντάζει σωστός παράδεισος. Πολύ περισσότερο, δε, για όσους έφυγαν πριν χρόνια και εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα, όχι από ανάγκη, αλλά γιατί γνώρισαν εκεί τον έρωτα, παντρεύτηκαν και έκαναν οικογένεια.

Στην κατηγορία αυτή ανήκει και η Μαριέττα Χατζηχρηστάκη, η οποία πριν 34 χρόνια, πήγε στην Ελλάδα στα 18 της, παντρεύτηκε και έκανε οικογένεια. Η κρίση, δυστυχώς, χτύπησε δυνατά και τη δική της πόρτα, στη Θεσσαλονίκη, αφήνοντας την ίδια άνεργη όπως και τα δυο ενήλικα παιδιά της, την Μαρίζα και τον Ηλία.

Τον περασμένο μήνα πήρε τη μεγάλη απόφαση και επέστρεψε στην Αυστραλία. Επιστροφή για την ίδια, μετανάστευση για την κόρη και το γιο της.

«Αφήσαμε τα πάντα όπως ήταν και φύγαμε. Το σπίτι, τα έπιπλα, το σκυλί. Απλά, δεν πήγαινε άλλο. Παλέψαμε για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε, ήταν όμως αδύνατο. Εκεί δεν υπάρχει ελπίδα πλέον».

-Ούτε με τη νέα κυβέρνηση, την ρωτούν;

-«Oύτε»!...


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παράταση για το χαράτσι



Με εντολή της κυβέρνησης αναβάλλεται για το φθινόπωρο η αποστολή των εκκαθαριστικών του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για το 2010 και 2011, εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης που σημειώθηκε στην αποστολή των σημειωμάτων του ΕΤΑΚ και προκειμένου να διορθωθούν τυχόν λάθη που έχουν προκύψει στο έντυπο Ε9 στο οποίο δηλώνεται η ακίνητη περιουσία των φορολογουμένων. Για τον ίδιο λόγο εξετάζεται και νέα παράταση στην προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής του φετινού Ε9, ενώ άγνωστο παραμένει εάν θα ξεκινήσει από τον Ιούλιο η είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ ή θα μετατεθεί και αυτό για τον Σεπτέμβρη.

Όπως είχε γράψει το moneypost.gr εντός του καλοκαιριού αναμένονταν να ταχυδρομηθούν ειδοποιητήρια για την πληρωμή οκτώ συνολικά νέων φόρων, ωστόσο όπως όλα δείχνουν μέχρι το φθινόπωρο θα πληρωθούν οι τέσσερις εξ αυτών και συγκεκριμένα το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων για το 2009 το οποίο έχει ήδη αποσταλεί, ο Φόρος εισοδήματος 2011, το Τέλος επιτηδεύματος καθώς και η Εισφορά Αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2011.

Για μετά το καλοκαίρι μετατίθενται το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2010, Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2011 και η Έκτακτη εισφορά στους ιδιοκτήτες ακινήτων που την 1η Ιανουαρίου 2009 είχαν στην κατοχή τους ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι για τον Σεπτέμβριο παρατάθηκε και η τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Σύμφωνα με τη απόφαση του ΥΠΕΚΑ οι φορολογούμενοι μπορούν να προχωρήσουν στη διαδικασία υποβολής δηλώσεων τακτοποίησης των αυθαιρέτων μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου.



Διαβάστε περισσότερα...

"Ιερό" Γραφείο Εργασίας



Γραφείο Εύρεσης Εργασίας δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του αρχιεπισκόπου Ειρηναίου στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης, με σκοπό να βοηθήσει τους άνεργους.

Στο γραφείο αυτό μπορούν να προσέρχονται οι άνεργοι οι οποίοι επιθυμούν να εργαστούν, καθώς και όσοι έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν θέσεις εργασίας «ούτως ώστε να αναπαυθούν και να ανακουφιστούν κάποιοι από τους πολλούς άνεργους συμπολίτες μας» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Η εθελοντική ομάδα, που βρίσκεται εκεί, σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή, προσπαθεί να κάνει ό, τι καλύτερο μπορεί για όλους τους ανθρώπους και αφού μελετήσει προσεκτικά τα βιογραφικά και την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, προτείνει θέση εργασίας σε αυτούς που το επιθυμούν και το έχουν ανάγκη.

Το γραφείο λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 10.00 πμ έως τις 12.00 το μεσημέρι, στο κτίριο της Αρχιεπισκοπής Κρήτης.


Διαβάστε περισσότερα...

14 μήνες και ακόμα περιμένει



Έχει περάσει από τρεις διαφορετικές υγειονομικές επιτροπές που αποφάσισαν ότι η αναπηρία της ξεπερνά το 80%.

Εδώ και 14 μήνες, όμως, η 45χρονη πρώην δικαστική υπάλληλος Χρύσα Μινουδάκη από τα Χανιά περιμένει να συνταξιοδοτηθεί και να περάσει από το Κέντρο Πιστοποίησης, προκειμένου να πάρει αναπηρική σύνταξη: είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι λόγω πολλαπλής σκλήρυνσης κατά πλάκας. Πλέον δεν μπορεί να καλύψει ούτε καν τις βασικές της ανάγκες και στηρίζεται στην αλληλεγγύη των πρώην συναδέλφων της.

Η Χρύσα Μινουδάκη κατέθεσε τον φάκελό της στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπου διαπιστώθηκε ότι της έλλειπαν ένσημα περίπου έξι μηνών στην υπηρεσία της ως δικαστικής υπαλλήλου και έτσι θα έπρεπε να υπαχθεί σε καθεστώς συνταξιοδότησης με διαδοχική ασφάλιση.

«Εκεί όμως υπήρξε ξανά μεγάλη καθυστέρηση, αφού τα ένσημά μου βρίσκονταν σε ένα συρτάρι το οποίο ποτέ δεν είχε ανοίξει ο υπάλληλος για να βρει το φάκελό μου όπως διαπιστώθηκε αργότερα. Τελικώς τα απέστειλα και συνεχίζω να περιμένω εδώ και 14 μήνες» λέει η ίδια.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αίσχος: Δεν έδωσαν ούτε τα επιδόματα ανεργίας!




Τι και αν τα περίμεναν ένα μήνα τώρα.
Τι κι αν δέχτηκαν τις υποσχέσεις των πολιτικών ότι θα γεμίσουν οι τσέπες τους με τα 396 ολόκληρα ευρώ; Τι και αν οι άνεργοι πίστευαν ότι θα πανε να ψηφίσουν ενώ θα έχουν πληρωθεί;

Ούτε για τα εισιτήρια του λεωφορείου δεν έχουν λεφτά οι άνεργοι. Και οι πολιτικοί μας έχουν το θράσος να κάνουν δηλώσεις ότι τους στηρίζουν, ότι τους καταλαβαίνουν, ότι θα κάνουν ότι καλύτερο για εκείνους. Πάλι ψέματα τους είπαν. Υπάρχουν οικογένειες με άδεια ψυγεία, υπάρχουν μανάδες που δεν έχουν γάλα για τα παιδιά τους, υπάρχουν νέοι που περίμεναν αυτά τα λεφτά σαν την «Ανάσταση». ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ και κανείς δεν ασχολείται.



Διαβάστε περισσότερα...

Στην προστασία της πολυφωνίας στοχεύει η Google



Θα φτιάξει ιστοσελίδα για την προστασία των υπό εξαφάνιση γλωσσών.

Τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας που θα στοχεύει στην προστασία των γλωσσών που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν, ανακοίνωσε χθες η Google.

«Η τεκμηρίωση τουλάχιστον 3.000 γλωσσών που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν είναι ένα σημαντικό βήμα για να διατηρήσουμε τις πολιτιστικές διαφορές, να τιμήσουμε τους παλαιότερους και να δώσουμε δύναμη στους νέους», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Google.

«Η τεχνολογία μπορεί να στηρίξει τις προσπάθειες αυτές, βοηθώντας τους νέους να δημιουργήσουν αρχεία υψηλής ποιότητας για μεγαλύτερούς τους, που συχνά είναι οι τελευταίοι οι οποίοι μιλούν μια γλώσσα, φέρνοντας σε επαφή διαφορετικές κοινότητες και διευκολύνοντας την εκμάθηση γλωσσών» προσθέτει η εταιρεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Google θα παραδώσει τη διαχείριση της ιστοσελίδας μετά από μερικούς μήνες στο πανεπιστημιακό εργαστήριο του Ινστιτούτου Γλωσσικής Τεχνολογίας και Πληροφορικής στο ανατολικό Μίσιγκαν.

Η Google διευκρίνισε πως το πρόγραμμα αυτό θα χρηματοδοτείται από τοGoogle.org, και κάλεσε και άλλους οργανισμούς να συμμετάσχουν στην προσπάθεια της.


Διαβάστε περισσότερα...

Σε δημοπρασία η μοτοσυκλέτα του Γουέιν Ρούνεϊ



Πωλείται για φιλανθρωπικό σκοπό στο eBay.

Πρόκειται για ένα χειροποίητο μοντέλο του Γουέιν Ρούνεϊ που ήδη έχει μπει για πούλημα στο δημοφιλές site αγοραπωλησιών.

Είναι ένα cruiser που δημιούργησε το δανέζικο γκαράζ του Lauge Jensen σύμφωνα με τις σχεδιαστικές επιλογές που έκαναν ο άγγλος επιθετικός και η ομάδα του. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα δωριστούν στο ίδρυμα KidsAid.

Το σημαντικότερο ατού της μοτοσυκλέτας είναι ότι ενσωματώνει στο ρεζερβουάρ της ένα αυθεντικό μπλουζάκι του Ρούνεϊ με την υπογραφή του.

Οι δανοί καλλιτέχνες το εφάρμοσαν πάνω στο μέταλλο και ύστερα το πέρασαν με πολλά στρώματα διαφανούς ακρυλικού, εξασφαλίζοντας τη… διαιώνισή του.



Το πίσω φτερό φέρει καλλιτεχνική απεικόνιση του γκολτζή να πανηγυρίζει μετά το γκολ του εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι, το Φεβρουάριο του 2011. Συνοδεύεται από 21 μαύρα διαμάντια και ένα λευκό.

Δήλωσε ο Ρούνεϊ: «Η μοτοσυκλέτα που ετοιμάσαμε αντλεί έμπνευση από το γκολ που πέτυχα πέρσι εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι. Όπως άλλοι έχουν δηλώσει, το γκολ ήταν εξαιρετικής ποιότητας, τεχνικής αρτιότητας, δύναμης και ομορφιάς. Ελπίζω ο αγοραστής να συμφωνήσει πως αυτό αντιπροσωπεύει και η μοτοσυκλέτα».



Για την ώρα στη δημοπρασία συμμετέχουν 47 ενδιαφερόμενοι και το προσφερθέν ποσό φτάνει τις 57.100 λίρες αγγλίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Έρχεται το τριπλό χαράτσι στα ακίνητα



«Καυτός» Σεπτέμβριος για 670.000 ιδιοκτήτες.

Ραντεβού το φθινόπωρο δίνει το υπουργείο Οικονομικών με περίπου 170.000 φορολογούμενους που κατείχαν την 1η Ιανουαρίου 2010 ακίνητη περιουσία αξίας μεγαλύτερης των 400.000 ευρώ και με τουλάχιστον άλλους 500.000 που κατείχαν την 1η Ιανουαρίου 2011 ακίνητα συνολικής αξίας 200.000 ευρώ, προκειμένου να τους αποστείλει τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την είσπραξη του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2010 και 2011.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, αυτές τις ημέρες η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αποστέλλει μέσω e-mail σε περίπου 60.000 φορολογούμενους των οποίων η ακίνητη περιουσία που κατείχαν την 1η Ιανουαρίου του 2009 δεν κατέστη δυνατό να αποτυπωθεί σωστά στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο με τα στοιχεία των ακινήτων όλων των φυσικών προσώπων το οποίο είχε καταρτιστεί με βάση τα υποβληθέντα έντυπα Ε9 των ετών 2005-2009.

Με τα μηνύματα αυτά, οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι καλούνται να διορθώσουν οι ίδιοι την εικόνα της περιουσιακής του κατάστασης ώστε να καταστεί δυνατή και σε αυτούς η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων και της έκτακτης εισφοράς στη μεγάλη ακίνητη περιουσία για το 2009.





Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανω-κάτω οι βάσεις εισαγωγής



Πριν από τις 27 του μήνα οι βαθμολογίες.

Ανω - κάτω αναμένεται να κινηθούν οι φετινές βάσεις εισαγωγής καθώς οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων των τριών κατευθύνσεων έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, όχι μόνο ανάμεσα στις τρεις Κατευθύνσεις αλλά και στις βαθμολογικές κλίμακες της ίδιας Κατεύθυνσης.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, από την ολοκλήρωση της βαθμολόγησης των γραπτών στα βαθμολογικά κέντρα φαίνεται ότι οι φετινές επιδόσεις των υποψηφίων έχουν δύο χαρακτηριστικά: αφενός παρατηρείται μείωση του ποσοστού των άριστων γραπτών (βαθμολογική κλίμακα 18-20) σε σχέση με την περσινή χρονιά (2011), αφετέρου δεν εμφανίζεται ορατή αύξηση του ποσοστού των υποψηφίων στη βαθμολογική κλίμακα 0-9,9 (κάτω από τη βάση).

Μάλιστα, με βάση ένα πολύ μεγάλο δείγμα βαθμολογιών που έχουμε στα χέρια μας, φαίνεται ότι σε αρκετά μαθήματα (ακόμη και σε κάποια που θεωρήθηκαν φέτος δυσκολότερα από πέρυσι) μειώνεται φέτος το ποσοστό των υποψηφίων στην κλίμακα 0-4,9 σε σχέση με πέρυσι.

Από τη γενική εικόνα, την οποία συνθέτουν τα στοιχεία, φαίνεται ότι φέτος η κίνηση των βάσεων, τουλάχιστον στα επιστημονικά Πεδία 2ο, 3ο και 4ο θα είναι πτωτική.

Ωστόσο, η πτώση μάλλον δεν θα αφορά όλα τα τμήματα κάθε Πεδίου καθώς αναμένεται να καταγραφούν δύο διαφορετικές κατευθύνσεις. Από τη μια, οι βάσεις στα υψηλόβαθμα θα υποχωρήσουν και η υποχώρηση θα είναι μεγαλύτερη για εκείνα που βρίσκονται εκτός Λεκανοπεδίου και Θεσσαλονίκης.

Εφόσον επαληθευτεί η εκτίμηση για μείωση των αριστούχων στη Θετική και την Τεχνολογική, θα επηρεαστούν οι βάσεις των σχολών «πρώτης ταχύτητας», αυτές που τα προηγούμενα χρόνια έβλεπαν «αφ' υψηλού» ακόμη και τα 19.000 μόρια. Βέβαια, μια πρώτη ισχυρή καθίζηση είχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2011, όλα όμως δείχνουν ότι θα υπάρχει και νέα, μικρή πιθανόν αλλά ορατή, υποχώρηση.

Αν εξαιρέσουμε τις σχολές με ειδικό μάθημα (Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και Αγγλικής Φιλολογίας), δεν είναι απίθανο να κρατηθούν πάνω από τα 19.000 μόρια μόνο κάποιες Στρατιωτικές Σχολές εξαιτίας της μείωσης των θέσεων εισαγωγής φέτος. Τόσο η Ιατρική Αθήνας όσο και το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ, οι δύο πιο υψηλόβαθμες σχολές των 3ου και 4ου Επιστημονικών Πεδίων αναμένεται να παρουσιάσουν νέα μικρή υποχώρηση.

Από την άλλη, αναμένεται να υπάρξουν αρκετά τμήματα η βάση εισαγωγής των οποίων δεν θα έχει παρά μια μικρή διαφορά από την περσινή (μικρές αυξομειώσεις). Παράλληλα θα έχουμε και τμήματα, χαμηλόβαθμα έως πολύ χαμηλόβαθμα, που θα «τσιμπήσουν» προς τα πάνω.

Είναι πολύ πιθανό η κίνηση των βάσεων εισαγωγής να μοιάζει φέτος με την κίνηση του ακορντεόν όταν κλείνει: ανέβασμα των «κάτω» κατέβασμα των «πάνω».

Φυσικά, πρόκειται για μια κατασκευή που το κύριο υλικό της είναι η δόση των διαβαθμισμένων θεμάτων, που φέτος μάλλον έκανε δυσκολότερο το άριστα και ευκολότερο το να γράψεις κάτι.

Συγκεκριμένα οι εμφανώς χειρότερες επιδόσεις κυρίως στη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, στη Χημεία Θετικής Κατεύθυνσης, στη Γλώσσα Γενικής Παιδείας στην οποία συμμετέχουν οι υποψήφιοι όλων των Κατευθύνσεων και στη Βιολογία Γενικής Παιδείας την οποία επιλέγει και ένα τμήμα των υποψηφίων της Θετικής Κατεύθυνσης, δείχνουν ότι οι βάσεις εισαγωγής στα 2ο, 3ο και 4ο Επιστημονικά Πεδία στα οποία κατευθύνονται οι υποψήφιοι δύο Κατευθύνσεων θα πιέσουν ακόμη λίγο προς τα κάτω τις ήδη συμπιεσμένες από πέρυσι βάσεις εισαγωγής τους. Ιατρικές, Οδοντιατρικές, Φαρμακευτικές, τμήματα Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας και Πληροφορικής καθώς και τα Πολυτεχνικά τμήματα που αποτελούν τις μικρές ή μεγαλύτερες ναυαρχίδες των τριών Επιστημονικών Πεδίων, δεν φαίνεται να μπορούν να ξεφύγουν από αυτή την πίεση.

Οι περιφερειακές σχολές

Η πτώση των βάσεων εισαγωγής αναμένεται να είναι πιο ορατή στις περιφερειακές σχολές των παραπάνω Επιστημονικών Πεδίων.

Και αυτό, καθώς προς τα εκεί θα κατευθυνθεί όπως και πέρυσι μικρότερος αριθμός υποψηφίων από το 2010, το 2009 κ.λπ. αφού καταγράφεται και φέτος με μεγαλύτερη ένταση μιαεπιμονή μεγάλου τμήματος των υποψηφίων σε σχολές της περιοχής που κατοικοεδρεύουν (άρα Αθήνα - Θεσσαλονίκη) λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που εκτός των άλλων έχει μειώσει και τις προσδοκίες για αντιστοίχηση κάποιων σχολών με επαγγελματική αποκατάσταση.

Θολά είναι τα πράγματα για τη Θεωρητική Κατεύθυνση καθώς τα διαθέσιμα στοιχεία των βαθμολογιών δεν δείχνουν με σαφήνεια τη σχέση των φετινών επιδόσεων των υποψηφίων με τις περσινές.

Το πρώτο δείγμα βαθμολογιών έδειχνε χαμηλότερες επιδόσεις από τις φετινές τόσο στην κλίμακα 0-9,9 όσο και στην κλίμακα 18-20. Ωστόσο ένα δεύτερο δείγμα βαθμολογιών έδειξε καλύτερες επιδόσεις από πέρυσι στα περισσότερα μαθήματα της Θεωρητικής και στις δύο εξεταζόμενες βαθμολογικές κλίμακες.

Ως εκ τούτου, στο Πεδίο αυτό είναι παρακινδυνευμένη κάθε πρόβλεψη.



Διαβάστε περισσότερα...

Αναβαθμίζονται οι ξενώνες για γυναίκες-θύματα βίας



Χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ μέσω της γενικής γραμματείας Ισότητας.

Υπεγράφη σήμερα Προγραμματική Συμφωνία μεταξύ της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων Μαρίας Στρατηγάκη και του προέδρου του ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Παναγιώτη Αλτάνη, για την αναβάθμιση των δύο Ξενώνων του ΕΚΚΑ που φιλοξενούν γυναίκες-θύματα βίας.

Αντικείμενο της Προγραμματικής Συμφωνίας αποτελεί η εξασφάλιση μόνιμης και τακτικής συνεργασίας για την αναβάθμιση και λειτουργία δύο Ξενώνων για γυναίκες - θύματα βίας και των παιδιών τους, σε υφιστάμενες κτιριακές υποδομές του ΕΚΚΑ στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Η ΓΓΙΦ παρέχει τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση των ξενώνων, καθώς επίσης και τις κατευθύνσεις ως προς τη μεθοδολογική προσέγγιση της συμβουλευτικής γυναικών θυμάτων βίας. Απ' την πλευρά του, το ΕΚΚΑ, κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας θα παρέχει ιατροφαρμακευτική και υγειονομική φροντίδα, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη σε ατομικό, ομαδικό και οικογενειακό επίπεδο, δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά των φιλοξενουμένων, εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε ενήλικες και παιδιά.

Οι ξενώνες του ΕΚΚΑ θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά με την Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 και τα 14 Συμβουλευτικά Κέντρα της ΓΓΙΦ, καθώς και με τα 25 Συμβουλευτικά Κέντρα και τους 19 Ξενώνες των Δήμων, δημιουργώντας έτσι ένα ευρύ δίκτυο δομών πανελλαδικά για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.


Διαβάστε περισσότερα...

Διακρίσεις σε βάρος των μπαμπάδων βλέπει ο Συνήγορος του Πολίτη



Πατέρες με ανήλικα ή ανίκανα τέκνα πρέπει να παίρνουν πλήρη σύνταξη.

Οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης γονέων με ανήλικα ή ανίκανα παιδιά πρέπει να τροποποιηθούν, καθώς δημιουργούν διάκριση εις βάρος πατέρων που έχουν συμπληρώσει 25 χρόνια ασφάλισης πριν την 31η Δεκεμβρίου 2010, επισημαίνει ο Συνήγορος του Πολίτη.

Σε επιστολή της προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το υπουργείο Οικονομικών η ανεξάρτητη αρχή τονίζει ότι, με βάση την αρχή της ισότητας, ο πατέρας -ιδίως ο χήρος- με τέκνα ανίκανα προς κάθε βιοποριστική εργασία δικαιούται πλήρη σύνταξη, χωρίς επιπρόσθετες εξαιρέσεις ή προϋποθέσεις όποτε και αν συμπληρώσει το 50ο έτος ηλικίας και τα χρόνια εργασίας, αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Συγκεκριμένα νόμος του 2010 ορίζει ότι θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης όσοι συμπληρώνουν το πεντηκοστό έτος της ηλικίας και έχουν ανίκανο για την άσκηση κάθε βιοποριστικού επαγγέλματος παιδί ή σύζυγο, κατά ποσοστό εξήντα επτά τοις εκατό και άνω.

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εξέδωσε τον Ιανουάριο του 2011 ερμηνευτική εγκύκλιο με την οποία φαίνεται ότι στερεί τη δυνατότητα να λάβουν πλήρη σύνταξη οι πατέρες με ανήλικα ή ανίκανα παιδιά, οι οποίοι συμπλήρωσαν 25 χρόνια ασφάλισης πριν το τέλος του 2011, παρά το γεγονός ότι συμπληρώνουν τις τυπικές προϋποθέσεις του νέου νόμου (όριο ηλικίας και χρόνο ασφάλισης).

Η ανεξάρτητη αρχή ζήτησε κατ' αρχάς να ερμηνευτεί ο νέος νόμος σύμφωνα με τον επιδιωκόμενο σκοπό του, δηλαδή την προσαρμογή σε ευρωπαϊκή Οδηγία ώστε να μην υπάρχουν διακρίσεις μεταξύ φύλων. Εάν αυτό δεν είναι δυνατόν, ο Συνήγορος ζήτησε νομοθετική τροποποίηση ώστε να εξασφαλιστεί η ισότητα των δύο φύλων.


Διαβάστε περισσότερα...

«Κακές» τροφές που βοηθούν στο αδυνάτισμα



Ακόμα και τα πιο «ανθυγιεινά» τρόφιμα περιέχουν ωφέλιμα συστατικά.

Παραδοσιακά, οι δελεαστικές τροφές θεωρούνται και «ανθυγιεινές» και κατ' επέκταση «απαγορευμένες» σε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής. Ευτυχώς, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Ακόμα και τα πιο «ανθυγιεινά» τρόφιμα μπορεί να κρύβουν πολλές αρετές, καθώς περιέχουν ωφέλιμα συστατικά. Ας δούμε ποιες λιχουδιές μπορούν πραγματικά να ωφελήσουν τον οργανισμό μας και να βοηθήσουν στη μείωση του βάρους.

Αυγά

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο κρόκος του αυγού έχει υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερίνη και σε κορεσμένα λιπαρά. Παρ’ όλα αυτά θεωρείται μία πλήρης και απαραίτητη τροφή για τα νήπια και τα παιδιά. Κι αυτό, γιατί στον κρόκο του περιέχονται οι απαραίτητες λιποδιαλυτές βιταμίνες (Α, D, E), ενώ τόσο ο κρόκος όσο και το ασπράδι έχουν υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες, που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη. Επίσης, τα αυγά προκαλούν γρήγορα κορεσμό με αποτέλεσμα στο επόμενο γεύμα η ποσότητα τροφής που καταναλώνεται να είναι μικρότερη. Οι σύγχρονες διατροφικές οδηγίες δεν περιορίζουν την κατανάλωση αυγών όπως παλιότερα αλλά αποτρέπουν μόνο την υπερβολική κατανάλωσή τους (>8/βδομάδα). Το βραστό αυγό είναι χορταστικό με μόνο 80 θερμίδες και γι’ αυτό αποτελεί ένα ιδανικό πρωινό.

Βοδινό κρέας

Το βοδινό κρέας ανήκει στα κόκκινα κρέατα που όλοι οι διαιτολόγοι συμφωνούν ότ είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη. Στην πραγματικότητα, το άπαχο βοδινό κρέας μπορεί να είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ενώ επιπρόσθετα είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και σιδήρου, ένα μέταλλο απαραίτητο για την μεταφορά του οξυγόνου από τους πνεύμονες σε όλους τους ιστούς του σώματος. Το βοδινό κρέας όπως και τα αυγά, μπορούν να κρατήσουν το αίσθημα του κορεσμού για αρκετή ώρα. Για τη σωστή κατανάλωσή του, επιλέξτε άπαχα κομμάτια. Η συνολική ποσότητα ψημένου κρέατος δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το μέγεθος της παλάμης σας.

Ζυμαρικά

Τα ζυμαρικά, εδώ και χρόνια ανήκουν στα παρεξηγημένα τρόφιμα, ειδικά στο πλαίσιο μιας δίαιτας. Η αλήθεια είναι ότι τα ζυμαρικά δεν παχαίνουν περισσότερο από τα υπόλοιπα υδατανθρακούχα τρόφιμα, αφού δίνουν -ως υδατάνθρακες- 4 θερμίδες ανά γραμμάριο. Εκείνο που καθιστά τις μακαρονάδες θερμιδική «βόμβα» για τη σιλουέτα και την υγεία είναι οι παχυντικές σάλτσες, ειδικά αυτές που περιέχουν κρέμα γάλακτος, τυριά και αλλαντικά. Μια σκέτη μερίδα ζυμαρικά με λίγο τυρί χαμηλών λιπαρών, με λαχανικά ή με λίγη ντομάτα ψιλοκομμένη, δεν αποτελεί παχυντικό πιάτο. Για ακόμη πιο υγιεινό γεύμα προτιμήστε τα ζυμαρικά ολικής άλεσης, που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, συστατικά τα οποία βοηθούν στην μείωση του βάρους και στην διατήρησή του σε φυσιολογικά επίπεδα.

Ποπ κορν

Μία τροφή που μπορεί να καλύψει την λιγούρα για πατατάκια και άλλα σνακ που στοιχίζουν θερμίδες! Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά οπότε θα μπορούσε να καταναλωθεί μέσα στην ημέρα σαν χορταστικό σνακ. Αυτό που θα ανέβαζε το θερμιδικό περιεχόμενο των ποπ κορν αλλά και θα υποβάθμιζε την θρεπτική τους αξία είναι η προσθήκη βουτύρου και αλάτιου. Μπορείτε να τα απολαύσετε και σκέτα...δοκιμάστε τα!

Ξηροί καρποί

Είναι μία έξυπνη επιλογή για τα ενδιάμεσα γεύματά σας, μιας και είναι πλούσια σε θρεπτικές ουσίες, όπως πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά και βοηθούν στον έλεγχο της πείνας. Περιέχουν λίγο περισσότερες θερμίδες, αλλά έχουν πολύ καλή θρεπτική αξία ακόμα και όταν καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες.

Καφές

Ο καφές έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για βλαβερές επιδράσεις στα νεύρα και στο στομάχι. Κάτι τέτοιο όμως, αφορά υπερκαταναλώσεις ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο καφές είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά συστατικά, που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν τα κύτταρα του οργανισμού από την πρόωρη γήρανση. Επίσης, έχουν υπάρξει συσχετίσεις για προστατευτική του δράση στην εμφάνιση του Σακχαρώδους Διαβήτη. Θα πρέπει τέλος να έχετε στο νου σας ότι η προσθήκη ζάχαρης, κρέμας γάλακτος ή σαντιγής αυξάνει την θερμιδική πυκνότητα του ροφήματος και είναι δυνατόν να συμβάλλει στην αύξηση του σωματικού βάρους.

Σοκολάτα

Όταν ήμασταν μικροί, οι σοκολάτες στο σπίτι ήταν πάντα κρυμμένες, γιατί όλοι μας έλεγαν ότι τα γλυκά μας κάνουν κακό. Αυτό όμως γινόταν επειδή δεν υπήρχε μέτρο στην κατανάλωσή της. Μεγαλώνοντας, μάθαμε ότι ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας μπορεί στην πραγματικότητα να μας κάνει καλό. Τα αντιοξειδωτικά της μαύρης σοκολάτας που υπάρχουν στο κακάο, οι πολυφαινόλες, έχουν συνδεθεί με πολλαπλές προστατευτικές δράσεις στην υγεία. Παράλληλα, η σοκολάτα περιέχει θεοβρωμίνη και φαινυλαιθυλαμίνη, δύο συστατικά που υποστηρίζεται ότι διεγείρουν την έκκριση των «ορμονών της ευτυχίας», όπως τη σεροτονίνη και γι’ αυτό άλλωστε αποτελούν αντίδοτο κατά της μελαγχολίας. Αν ωστόσο δεν υπάρχει μέτρο στην κατανάλωσή της μπορεί κάλλιστα να προσθέσει περιττές θερμίδες. Μία ποσότητα των 30γρ./ημέρα μπορεί να αποτελεί μέρος ένος υποθερμιδικού διαιτολογίου για να μην στερείστε σε γεύση.

Κακές τροφές σε σωστές μερίδες

Κάθε τρόφιμο προσδίδει στον οργανισμό τα θετικά στοιχεία του, όταν δεν γίνεται κατάχρησή του. Έτσι, δεν είναι τα παρεξηγημένα τρόφιμα που βλάπτουν τον οργανισμό, αλλά η υπερβολική κατανάλωσή τους. Γι’ αυτό μια καλύτερη στρατηγική, για να καταφέρετε να χάσετε βάρος χωρίς να στερηθείτε τις αγαπημένες σας λιχουδιές, είναι να θέσετε όρια στην ποσότητα κατανάλωσης των τροφίμων. Όπως λέει και το αρχαίο ρητό, «παν μέτρον άριστον»!


Πηγή: http://www.mednutrition.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σκύλος της παραμόρφωσε το πρόσωπο



Την ώρα που έπαιζε στην αυλή ενός σπιτιού.
Η πεντάχρονη Abbie Varrow και οι γονείς της δεν έχουν ξεπεράσει ακόμη το σοκ της επίθεσης που δέχτηκε το μικρό κορίτσι από το σκύλο του γείτονα, για την οποία μάλιστα όπως ενημερώθηκαν από τις αρχές εκείνος δεν πρόκειται να διωχθεί λόγω ελλιπών αποδεικτικών στοιχείων.

Η Abbie ωστόσο θα φέρει για πάντα στο πρόσωπό της τα σημάδια από την άγρια επίθεση που δέχτηκε από το αλσατικό λυκόσκυλο, ενώ λίγο έλειψε να χάσει και την όρασή της.

Η μικρή μαθήτρια πηδούσε ανέμελη στο τραμπολίνο που είχε στην αυλή του σπιτιού του ένας φίλος της οικογένειας στο Great Notley του Essex, όταν δέχτηκε την επίθεση.

Οι γιατροί έκαναν 60 ράμματα στο πρόσωπό της και εκτός από τις χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, η Abbie θα πρέπει να δει και ψυχίατρο γιατί από εκείνη την ημέρα οι γονείς της παρατήρησαν ότι υπνοβατεί τα βράδια ενώ «βρέχει» και το κρεβάτι της.



«Θα μπορούσε να έχει χάσει τη ζωή της και αυτός δεν έχει καμία συνέπεια. Το πρώτο πράγμα που ζήτησε όταν συνήλθε από τη νάρκωση ήταν ένας καθρέφτης για να δει το πρόσωπό της. “Ω, είναι χάλια” μας είπε. Δεν ξέρουμε πόσο θα επουλωθούν οι πληγές και μας ανησυχεί πολύ το πόσο έχει τραυματιστεί στη μύτη» δήλωσε ο πατέρας της.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...