Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Αναβαθμίζονται οι ξενώνες για γυναίκες-θύματα βίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ μέσω της γενικής γραμματείας Ισότητας.

Υπεγράφη σήμερα Προγραμματική Συμφωνία μεταξύ της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων Μαρίας Στρατηγάκη και του προέδρου του ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Παναγιώτη Αλτάνη, για την αναβάθμιση των δύο Ξενώνων του ΕΚΚΑ που φιλοξενούν γυναίκες-θύματα βίας.

Αντικείμενο της Προγραμματικής Συμφωνίας αποτελεί η εξασφάλιση μόνιμης και τακτικής συνεργασίας για την αναβάθμιση και λειτουργία δύο Ξενώνων για γυναίκες - θύματα βίας και των παιδιών τους, σε υφιστάμενες κτιριακές υποδομές του ΕΚΚΑ στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Η ΓΓΙΦ παρέχει τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση των ξενώνων, καθώς επίσης και τις κατευθύνσεις ως προς τη μεθοδολογική προσέγγιση της συμβουλευτικής γυναικών θυμάτων βίας. Απ' την πλευρά του, το ΕΚΚΑ, κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας θα παρέχει ιατροφαρμακευτική και υγειονομική φροντίδα, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη σε ατομικό, ομαδικό και οικογενειακό επίπεδο, δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά των φιλοξενουμένων, εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε ενήλικες και παιδιά.

Οι ξενώνες του ΕΚΚΑ θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά με την Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 και τα 14 Συμβουλευτικά Κέντρα της ΓΓΙΦ, καθώς και με τα 25 Συμβουλευτικά Κέντρα και τους 19 Ξενώνες των Δήμων, δημιουργώντας έτσι ένα ευρύ δίκτυο δομών πανελλαδικά για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.