Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Παράταση για το χαράτσι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Με εντολή της κυβέρνησης αναβάλλεται για το φθινόπωρο η αποστολή των εκκαθαριστικών του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για το 2010 και 2011, εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης που σημειώθηκε στην αποστολή των σημειωμάτων του ΕΤΑΚ και προκειμένου να διορθωθούν τυχόν λάθη που έχουν προκύψει στο έντυπο Ε9 στο οποίο δηλώνεται η ακίνητη περιουσία των φορολογουμένων. Για τον ίδιο λόγο εξετάζεται και νέα παράταση στην προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής του φετινού Ε9, ενώ άγνωστο παραμένει εάν θα ξεκινήσει από τον Ιούλιο η είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ ή θα μετατεθεί και αυτό για τον Σεπτέμβρη.

Όπως είχε γράψει το moneypost.gr εντός του καλοκαιριού αναμένονταν να ταχυδρομηθούν ειδοποιητήρια για την πληρωμή οκτώ συνολικά νέων φόρων, ωστόσο όπως όλα δείχνουν μέχρι το φθινόπωρο θα πληρωθούν οι τέσσερις εξ αυτών και συγκεκριμένα το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων για το 2009 το οποίο έχει ήδη αποσταλεί, ο Φόρος εισοδήματος 2011, το Τέλος επιτηδεύματος καθώς και η Εισφορά Αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2011.

Για μετά το καλοκαίρι μετατίθενται το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2010, Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2011 και η Έκτακτη εισφορά στους ιδιοκτήτες ακινήτων που την 1η Ιανουαρίου 2009 είχαν στην κατοχή τους ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι για τον Σεπτέμβριο παρατάθηκε και η τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Σύμφωνα με τη απόφαση του ΥΠΕΚΑ οι φορολογούμενοι μπορούν να προχωρήσουν στη διαδικασία υποβολής δηλώσεων τακτοποίησης των αυθαιρέτων μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.