Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Το ποστ της σερβιτόρας προς τη ζηλιάρα σύζυγο που έγινε viral


Ένα σημείωμα «άναψε» τα αίματα.

Όταν η σερβιτόρα Jessica Morris καθάρισε το τραπέζι το οποίο είχε σερβίρει, βρήκε στο κάτω μέρος του λογαριασμού ένα μήνυμα: «Αυτός είναι ο σύζυγός μου, βρες δικό σου. Καλή τύχη».

Η γυναίκα που το είχε γράψει προφανώς ένιωθε πως η Morris φλέρταρε ή επεδίωκε να φλερτάρει τον άνδρα της και επιχείρησε να τη βάλει στη θέση της. Αλλά η Morris- πρόσφατα παντρεμένη και η ίδια- δεν άφησε την κατηγορία να πέσει κάτω.

herald

«Ο δικός μου σύζυγος ποτέ δεν θα με άφηνε να νιώσω τόσο ανασφαλής ώστε να νιώσω την ανάγκη να γράψω ένα τέτοιο απαίσιο σημείωμα σε έναν σερβιτόρο και να τον κάνω να νιώσει όπως εσύ», απάντησε η νεαρή γυναίκα από την Αυστραλία σε μήνυμά της στο Facebook.

«Οπότε, Jenny, να μια συμβουλή ζωής από μένα για σένα: η ανασφάλειά σου ως γυναίκα είναι θλιβερή. Να είσαι περήφανη για τον εαυτό σου και τη σχέση σου με τον άνδρα σου ώστε να μην χρειάζεται να προσβάλεις κάποιον για να νιώσεις εσύ καλά. Ειδικά μια σερβιτόρα που ζει από τα φιλοδωρήματα και τα χρειάζεται για να βοηθήσει τον σύζυγό της να πληρώνει τους λογαριασμούς».

Το ποστ έγινε γρήγορα viral, όπως γράφει η Herlad Sun, και η Jenny αν το διάβασε μάλλον πήρε το μήνυμα...


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αιωνόβιοι αποκαλύπτουν δέκα τρόπους για να φτάσετε τα 100


Μπέικον, αλκοόλ, λιπαρά και πιλάτες.

Το ζητούμενο ποιο είναι, η ποσότητα ή η ποιότητα; Να ζήσετε μια καλή ζωή μέχρι τα 100 (φυσικά και παραπάνω), ή μια έντονη ζωή και να αφήσετε το μάταιο τούτο κόσμο σχετικά νωρίς; Πάντως, αν νομίζετε πως η πρώτη επιλογή απαιτεί θυσίες και στερήσεις, αυταπατάστε.

Για του λόγου το αληθές, δείτε τα 10 μυστικά για μακροζωία που αποκαλύπτουν οι αιωνόβιοι.

1.Παγωτό



Η Virginia Davis έχει ξεπεράσει τον έναν αιώνα ζωής-είναι 108- και όπως αποκαλύπτει ένα μπολ με καλής ποιότητας παγωτό κάθε βράδυ, είναι μεν μια αδυναμία, αλλά επίσης και μυστικό της μακροζωίας της. Πάντως, ίσως και το γεγονός ότι εργαζόταν ως τα 90-την κρατούσε σε ενέργεια-, ίσως έχει και αυτό το ρόλο του.

2.Αλκοόλ



Πριν μερικούς μήνες, η γυναίκα από την Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, είπε στους δημοσιογράφους την ημέρα των γενεθλίων της, την ημέρα που θα έσβησε 100 κεράκια: «Πολύ αλκοόλ. Αυτό είναι το μυστικό της μακροζωίας».

3. Λιπαρό πρωινό


Αν και πρόσφατα το μπέικον βρέθηκε στο πυρ το εξώτερο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, εντούτοις η 116χρονη Susannah Mushatt Jones το καταναλώνει φανατικά κάθε μέρα. Το πρωινό της, περιλαμβάνει, εκτός από φέτες από μπέικον, αυγά και χυλό. Παραδέχτηκε πάντως πως δεν έχει άλλες ανθυγιεινές συνήθεις, δηλαδή αποφεύγει το αλκοόλ και το κάπνισμα.

4. Αποφεύγοντας τους άντρες



Αν και οι ειδικοί λένε ότι η έλλειψη σεξ, μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους-μεταξύ άλλων-, εντούτοις μια εκατοντάχρονη θεωρεί ότι αυτό σας απομακρύνει από τον θάνατο! Στα 109ά γενέθλιά της, η Jessie Gallan, είπε ενώπιων δημοσιογράφων ότι το μυστικό της ήταν ότι έμενε μακριά από τους άντρες. Γιατί, εξήγησε, φέρνουν μόνο μπέλαδες.

5. Ένα αυγό την ημέρα


Το γνωστό είναι ένα μήλο την ημέρα, αλλά σε αυτή τη περίπτωση το φρούτο της αμαρτίας, μεταμορφώθηκε σε αυγό. Η Emma Morano, καταναλώνει ένα ωμό αυγό την ημέρα, όπως της είχε πει κάποτε ένας γιατρός.

6. Πλιγούρι βρώμης


Τους άντρες τους αποφεύγουμε, αλλά όχι τη βρώμη που πολλοί ειδικοί λένε ότι αποτελεί μια αρκετά υγιεινή επιλογή, όπως άλλωστε θεωρεί και ο 108χρονος Duranord Veillard.

7. Push-Ups



Ο παραπάνω υπερ αιωνόβιος, Duranord Veillard είπε επίσης, ότι ξεκινά τη μέρα του καθημερινά με μερικά σετ push-ups.

8. Αναψυκτικά



Τον Μάρτιο του 2015, η 104χρονη Elizabeth Sullivan εξέπληξε τους δημοσιογράφους όταν τους αποκάλυψε ότι πίνει αναψυκτικά,τρία κουτάκια την ημέρα. «Οι γιατροί λένε ότι αυτό θα με σκοτώσει, αλλά αυτοί πεθαίνουν και εγώ όχι».

9. Σε κίνηση



Το 2011, η τότε 100χρονη Ruth, είχε πει στον μπλγκερ Ari Seth Cohen, ότι το μυστικό της μακροζωίας της ήταν η κίνηση-Η ίδια έκανε πιλάτες και σήκωνε βάρη…

10. Δουλειά, δουλειά, δουλειά



UNSTOPPABLE: Felimina Rotundo works 11 hours a day, six days a week at a Buffalo laundromat. She’s also 100 years old, but has no plans to slow down. http://nbcnews.to/1No575f
Posted by NBC Nightly News with Lester Holt on Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Αρκετοί αιωνόβιοι έχουν δηλώσει κατά καιρούς, ότι διατήρησαν τη δουλειά τους για πολλά χρόνια αφότου συνταξιοδοτήθηκαν. Κάποτε, η 100χρονη Felimina Rotundo είχε πει ότι εργαζόταν μέχρι και 11 ώρες την ημέρα, έξι ημέρες την εβδομάδα. «Σου δίνει έναν σκοπό, έναν λόγο να ξυπνάς το πρωί…», είχε πει.


Πηγή:
Διαβάστε περισσότερα...

Τα αυτοκίνητα κάνουν... πατινάζ σε δρόμο της Ρωσίας


Πατινάζ κάνουν τα αυτοκίνητα σε δρόμο της Ρωσίας, λόγω του πάγου. Ο δρόμος όπως θα δείτε στο βίντεο γλιστράει τόσο πολύ που ούτε ένα αυτοκίνητο από όσα περνούν δεν καταφέρνει να στρίψει χωρίς να ξεφύγει της πορείας του.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έμεινε μια ώρα κλειδωμένος στην τουαλέτα περιμένοντας την... αστυνομία


Στην τουαλέτα ενός νυχτερινού καταστήματος αναγκάστηκε να κλειδωθεί ένας Βέλγος τουρίστας στον Αστακό, μέχρι να έρθει η αστυνομία.

Σύμφωνα με το aixmi-news.gr, ο Βέλγος τουρίστας που διασκέδαζε στο μαγαζί, είχε διαπληκτισμό με συμπατριώτες του, με αποτέλεσμα να έρθουν στα χέρια. Η κατάσταση ξέφευγε, με αποτέλεσμα ο τουρίστας να πάει στην τουαλέτα του μαγαζιού και από εκεί να καλέσει την αστυνομία.

Όμως, σύμφωνα με το aixmi-news.gr, το αστυνομικό τμήμα Αστακού κατά τις νυχτερινές ώρες λειτουργεί μόνο με έναν αστυνομικό, οπότε κλήθηκε η μικτή περιπολία από το Α.Τ. Αιτωλικού.

Για να φθάσει όμως το περιπολικό από το Αιτωλικό στον Αστακό χρειάζεται περίπου μια ώρα. Τόσο χρειάστηκε να μείνει κλειδωμένος στην τουαλέτα και ο τουρίστας περιμένοντας βοήθεια.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί το φαγητό στο αεροπλάνο είναι άνοστο;


Ειδικοί εξηγούν το λόγο για τον οποίο το φαγητό που σερβίρεται στα αεροπλάνα φαίνεται σε όλους τους επιβάτες άνοστο.

Σύμφωνα με την έρευνα, η απάντηση είναι απλή και έχει να κάνει με το δυνατό θόρυβο που ακούγεται στην καμπίνα του αεροπλάνου.

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι τα νεύρα που συνδέονται με τους γευστικούς κάλυκες περνούν πίσω από το αφτί πριν φτάσουν στον εγκέφαλο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παχύσαρκος έπαθε καρδιακή προσβολή σε ερωτικό παιχνίδι και πλάκωσε τη γυναίκα του


Το ζευγάρι από τον Καναδά βρήκε το θάνατο μέσα σε τζακούζι ξενοδοχείου.
Ένα ζευγάρι μεσήλικων Καναδών πέθαναν κατά τη διάρκεια μιας ερωτικής περίπτυξης σε ένα θέρετρο του Μεξικού, όταν ο παχύσαρκος σύζυγος έπαθε καρδιακή προσβολή μέσα σε ένα τζακούζι και καταπλάκωσε τη λεπτή σύζυγό του, είπαν οι αρχές χθες.

Οι σοροί του ζεύγους βρέθηκαν τη Τρίτη στο ξενοδοχείο τους στο συγκρότημα Πλάγια δελ Κάρμεν, στις ακτές της Καραϊβικής, όπου είχαν μεταβεί για να γιορτάσουν το γάμο της κόρης τους, είπε ένας αξιωματούχος στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα της περιοχής.

Οι ταυτότητες των συζύγων δεν κοινοποιήθηκαν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η φωτογραφία που συγκίνησε το ίντερνετ


Μια τρυφερή στιγμή σε νοσοκομείο της Κίνας.

Η φωτογραφία ενός άνδρα στην Κίνα που κρατά αγκαλιά τη μητέρα του, στο νοσοκομείο, για να τη ζεστάνει, έχει γίνει χιτ στο ίντερνετ. Η σκηνή «άγγιξε» πολλούς από τους χρήστες και ένας σχολίασε: «αυτή είναι η πιο ζεστή στιγμή αυτού του χειμώνα!».

Στη φωτογραφία φαίνεται ένας άνδρας να κρατά αγκαλιά τη μητέρα του σε αίθουσα αναμονής τομογράφου νοσοκομείου. Η γυναίκα είναι τυλιγμένη με ένα παλτό και ο άνδρας, ο γιος της, την κρατά για να τη ζεστάνει.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η φωτογραφία τραβήχτηκε στο νοσοκομείο της πόλης Linyi στην επαρχία Shandong της ανατολικής Κίνας.

Η μητέρα της φωτογραφίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πόνους στην κοιλιά και μπήκε στο νοσοκομείο. Όταν ο γιατρός πέρασε από την αίθουσα είδε τη σκηνή και με την άδεια του γιου φωτογράφησε τον ίδιο και τη μητέρα του και ανέβασε τη φωτογραφία στο ίντερνετ.

«Όταν ήμαστε μικροί οι γονείς μας μάς φρόντισα, τώρα που είναι ηλικιωμένοι είναι φυσικό να τους φροντίζουμε εμείς», δήλωσε ο άνδρας της φωτογραφίας.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η εξέλιξη του ανθρώπινου προσώπου τα τελευταία 6 εκατομμύρια χρόνια


Η μετάβαση μέσα στους αιώνες.

Ένα εκπληκτικό βίντεο κάνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα το γύρο του διαδικτύου και αφορά στην εξέλιξη του ανθρώπινου προσώπου τα τελευταία 6 εκατομμύρια χρόνια: από την εποχή του πρωτόγονου ανθρώπου, μέχρι αυτή των σύγχρονων Ευρωπαίων.

Το βίντεο διαρκεί περίπου ένα λεπτό και ανέβηκε στο διαδίκτυο από το inverse.com.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το ξυπνητήρι που σε ξυπνάει με... σκαμπίλια


Το πρωινό ξύπνημα αποτελεί τον... εφιάλτη πολλών εργαζόμενων. Σε αρκετούς μάλιστα έχει τύχει αντί να σηκωθούν από το κρεβάτι όταν χτυπήσει το ξυπνητήρι, να το πατήσουν και να συνεχίσουν τον ύπνο τους. Ίσως αυτή η γυναίκα να αντιμετώπιζε το ίδιο πρόβλημα και κατασκεύασε ένα αυτοσχέδιο ξυπνητήρι, το οποίο όπως θα διαπιστώσετε σε ξυπνάει θέλεις δεν... θέλεις.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βίντεο-σοκ δείχνει μια νταντά να τρομοκρατεί βρέφος


Σοκ προκαλεί η βιαιότητα με την οποία φερόταν μια νταντά σε ένα βρέφος 11 μηνών. Η κάμερα την έπιασε να πετά με δύναμη στον αέρα και να στριφογυρίζει με μανία το βρέφος, ενώ εκείνη από την πλευρά της υποστήριξε πως το έκανε για να κοιμήσει το μωρό.

Το περιστατικό συνέβη στην Κίνα. Η μητέρα του παιδιού,Chen, παρατήρησε ότι η νταντά συμπεριφερόταν περίεργα και φώναζε στην κόρη της. Όπως ήταν φυσικό ανησύχησε για την ασφάλεια της κόρης της επειδή δεν έτρωγε το φαγητό της και αποφάσισε να εγκαταστήσει μια κρυφή κάμερα.

Την νταντά είχε προσλάβει μέσω ενός πρακτορείου η πεθερά της 29χρονης Chen για να προσέχει το μωρό, καθώς το ζευγάρι εργαζόταν πολλές ώρες την ημέρα. Η νταντά απολύθηκε ενώ η μητέρα ανέβασε το βίντεο στο Youtube για να προειδοποιήσει και άλλους γονείς που πιθανόν να έχουν προσλάβει μια επικίνδυνη νταντά και να μην το γνωρίζουν.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΟΣΑ: Οι Έλληνες τέταρτος πιο εργατικός λαός παγκοσμίως - 36η η Γερμανία


Στην τέταρτη θέση των πιο εργατικών λαών παγκοσμίως βρίσκονται οι Έλληνες, όπως προκύπτει από τη σχετική λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) λαμβάνοντας υπόψη την πλήρη/μερική απασχόληση, τις υπερωρίες, τους εποχικούς υπαλλήλους, καθώς και άλλους παράγοντες.

Με βάση τη νέα έκθεση του ΟΟΣΑ, το Fortune υπολόγισε τις ώρες εργασίας εβδομαδιαίως. Οι Έλληνες εργαζόμενοι, λοιπόν, βρίσκονται στην 4η θέση της λίστας των χωρών με 39,27 ώρες την εβδομάδα κατά μέσο όρο. Στην 1η θέση κατατάσσονται οι Μεξικανοί με 42,85 ώρες, στη 2η οι Κοσταρικανοί με 42,62, στην 3η οι Κορεάτες με 40,85 και στην 5η οι Χιλιανοί με 38,27 ώρες την εβδομάδα.

Όσον αφορά τις τελευταίες χώρες της λίστας, στην 32η βρίσκονται οι Γάλλοι με 28,22 ώρες την εβδομάδα κατά μέσο όρο, στην 33η οι Δανοί με 27,62, στην 34η οι Νορβηγοί με 27,44, στην 35η οι Ολλανδοί με 27,40 και στην 36η θέση βρίσκονται οι Γερμανοί με 26,37 ώρες εβδομαδιαίως.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εγκρίθηκαν οκτώ προγράμματα 12 εκατ. ευρώ από την ΕΕ για την Ελλάδα


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα νέα προγράμματα προώθησης γεωργικών προϊόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αγορές της ΕΕ και τρίτων χωρών.

Στα προγράμματα αυτά περιλαμβάνονται και 8 που αφορούν την Ελλάδα με συνολική ευρωπαϊκή χρηματοδότηση σχεδόν 12 εκατομμυρίων ευρώ σε ορίζοντα τριετίας. Το ποσό αυτό θα καλύψει κατά 50% το κόστος υλοποίησης προγραμμάτων προώθησης ελληνικών γεωργικών προϊόντων τόσο στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και εκτός ΕΕ (Βόρεια Αμερική, Λατινική Αμερική, Μέση Ανατολή, Νοτιοανατολική Ασία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Αυστραλία). Αφορά δε σε προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) ή/και Εγγυημένα Παραδοσιακά Ιδιότυπα Προϊόντα (ΕΠΙΠ), αλλά και σε αποστάγματα, καθώς και νωπά και μεταποιημένα οπωροκηπευτικά ελληνικής παραγωγής. Συγκεκριμένα, από την Ελλάδα, θα χρηματοδοτηθούν ο οινοποιητικός συνεταιρισμός Τυρνάβου, γεωργικοί συνεταιρισμοί από τη Ζάκυνθο, τη Νάξο, το Αίγιο, τη Ζαγορά Πηλίου και τη Μαγνησία, φορείς από το Μώλο και τη Θάσο, η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου κ.ά.

Γενικότερα, τα 33 προγράμματα που εγκρίθηκαν σήμερα θα χρηματοδοτηθούν με 108 εκατ. ευρώ κατά την επόμενη τριετία, και το μισό ποσό (54 εκατ. ευρώ) θα προέλθει από τον προϋπολογισμό της ΕΕ. Τα προγράμματα θα συμβάλλουν στο άνοιγμα νέων αγορών και την αύξηση της κατανάλωσης των προωθούμενων προϊόντων εντός και εκτός της ΕΕ.

Τα επιλεγέντα προγράμματα καλύπτουν ευρύ φάσμα κατηγοριών προϊόντων, ιδίως εκείνα που επλήγησαν από τις πρόσφατες δυσκολίες στην αγορά, όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά και το κρέας, τα φρέσκα και τα μεταποιημένα οπωροκηπευτικά, τα προϊόντα ποιότητας (ιδίως όσα προστατεύονται βάσει των τριών καθεστώτων γεωγραφικών ενδείξεων της ΕΕ) καθώς και το ελαιόλαδο και τα βιολογικά προϊόντα. Από τα 33 επιλεγέντα προγράμματα, τα 20 στοχεύουν την εσωτερική αγορά και τα 13 τρίτες χώρες και περιοχές.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι κατσαρίδες θα μπορούσαν να επιβιώσουν μιας πυρηνικής καταστροφής;


Αποτελεί ένα από τα απεχθέστερα έντομα του πλανήτη, ειδικά για τους λαούς της Δύσης. Η ανθεκτικότητά της έχει οδηγήσει στο μύθο ότι θα αντέξει και σε περίπτωση πυρηνική καταστροφής. Το ζήτημα είναι ότι αντέχουν περισσότερο από τους ανθρώπους όπως όλα τα έντομα λόγω της απλούστερης κατασκευής τους. Η ραδιενέργεια που αντέχουν είναι έξι με δεκαπέντε φορές περισσότερη από όσο ο άνθρωπος, που σημαίνει ότι αντέχουν ως ένα σημείο στην έκθεση στην ραδιενέργεια. Στην περίπτωση αυτή όμως, αξιοσημείωτη είναι η σφήκα Habrobracon που αντέχει 180 φορές περισσότερη ραδιενέργεια!

Πάντως για όσους έχουν πρόβλημα, υπάρχουν πολλοί τρόποι καταπολέμησής τους. Συμβουλές αργότερα, όταν θα έρθει πάλι η εποχή τους. Αν τις βλέπετε στον ύπνο σας σε γενικές γραμμές είναι καλό όνειρο. Αν τις σκοτώνετε ακόμα καλύτερα γιατί σημαίνει ότι απαλλάσσεστε από προβλήματα…


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ζητά αποζημίωση 100.000 δολαρίων επειδή του "επιτέθηκε" μασκότ


Το μπελά του κοντεύει να βρει το πανεπιστήμιο της Αριζόνα από τα καμώματα της μασκότ του.

Ένας δημοτικός σύμβουλος στην πόλη Τέμπε, Ντέιβιντ Σαπίρα, άσκησε αγωγή ζητώντας πάνω από 100.000 δολάρια για τον τραυματισμό του από τη μασκότ κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου του αγώνα με το πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ.



Ο Σαπίρα καθόταν με άλλους επισήμους και κάποια στιγμή η μασκότ, με το όνομα Sparky πήδηξε με φόρα στην πλάτη του, χωρίς όμως να γνωρίζει ότι είχε υποβληθεί σε μια σοβαρή επέμβαση τον περασμένο Ιούλιο.

Ο δημοτικός σύμβουλος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο όπου παρέμεινε τέσσερις μέρες, ενώ λόγω του τραυματισμού του απουσίασε δέκα μέρες από τη δουλειά του. Οι γιατροί εκτιμούν ότι θα χρειαστούν έξι μήνες για να επουλωθεί πλήρως η μυϊκή ρήξη.



Τώρα ο δημοτικός σύμβουλος ζητά 96.146 δολάρια για τις ζημιές που υπέστη και επιπλέον 27.000 δολάρια που θα αποδώσει στον δήμο για τις ζημιές που υπέστη ως αποτέλεσμα του περιστατικού.

Το πανεπιστήμιο ζήτησε συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο παιχνίδι, δεσμεύτηκε να παρέχει πλήρη βοήθεια προκειμένου να καταβληθούν τα χρήματα και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον Σαπίρα.

 



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το μπουλντόγκ που λατρεύει το σκέιτμπορντ κέρδισε μία θέση στο Γκίνες


Ο Όττο, το μπουλντόγκ που λατρεύει το σκέιτμπορντ κατάφερε να κερδίσει μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Το χαριτωμένο σκυλάκι ανέβηκε πάνω στο σκέιτμπορντ και κατάφερε να περάσει από ένα «ανθρώπινο» τούνελ 30 ατόμων με μεγάλη επιτυχία.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σέβομαι τη διαφορετικότητα»


Περιλαμβάνει επισκέψεις του ΔΚΟΕ, του Βρετανικού Συμβουλίου και Ολυμπιονικών σε σχολεία.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα» απευθύνεται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και έχει ως στόχο του να αναδείξει τα ιδανικά που πρεσβεύει η Ολυμπιακή Εκεχειρία όπως η ισότητα, η αποδοχή του διαφορετικού, ο σεβασμός και η καλύτερη κατανόηση μεταξύ των μονάδων και των κοινωνιών. Η κατανόηση αυτών των εννοιών σε μικρές ηλικίες και μέσω καινοτόμων εκπαιδευτικών δράσεων είναι πολύ σημαντική και μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στο να περιοριστούν περιστατικά ρατσισμού και βίας, να προαχθεί το ομαδικό πνεύμα και η δημιουργική συνύπαρξη διαφορετικών ιδεών, καταγωγών, θρησκειών και ο σεβασμός στα κοινά (σχολική κοινότητα, τοπική κοινωνία, Πολιτεία) αλλά και η ενεργή, θετική και ουσιαστική συμμετοχή μέσα στην κοινωνία.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις στελεχών του ΔΚΟΕ και του Βρετανικού Συμβουλίου και Ελλήνων Ολυμπιονικών σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα με τη μορφή εκπαιδευτικών εργαστηρίων βιωματικής προσέγγισης.

Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά συνειδητοποιούν ότι ο σχολικός εκφοβισμός και η βία ευδοκιμούν όταν δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την διαφορετικότητα και δεν προωθούμε τον διάλογο. Καταλαβαίνουν την έννοια της ομαδικότητας και την αξία του σεβασμού σε κανόνες και θεσμούς. Αντιλαμβάνονται ότι σε κάθε πρόβλημα θα πρέπει να προσπαθούμε να είμαστε μέρος της λύσης και όχι επικριτικοί.

Η υποδιευθύντρια του ΔΚΟΕ κα Ντόρα Πάλλη σημειώνει ότι έως τώρα έχουν επισκεφτεί με το πρόγραμμα περισσότερα από 10.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα και έχουν εκπονήσει 6 σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς και 2 σεμινάρια σε γονείς.

Σημαντικό μέρος του προγράμματος είναι ο σχολικός διαγωνισμός βίντεο/παρουσίασης με τίτλο «Λέμε όχι στο σχολικό εκφοβισμό».

Πρόκειται για ένα ψηφιακό διαγωνισμό βίντεο που απευθύνεται σε μαθητές της πέμπτης και της έκτης Δημοτικού καθώς και των τριών τάξεων του Γυμνασίου (10 - 15 ετών) σε όλα τα σχολεία εντός Ελλάδας.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη φορά. Τρία σχολεία θα κερδίσουν από έναν πλήρη τεχνολογικό εξοπλισμό τάξης για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών, ο οποίος θα διατεθεί ως δωρεά από την εταιρία Samsung.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το Facebook θα μπορεί μοιράζει αυτόματα τις φωτογραφίες στους φίλους σας


Νέα εφαρμογή που... καταργεί και το ταγκάρισμα.

Μια αρκετά πρωτότυπη εφαρμογή ετοιμάζει το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο, που θα επιτρέπει το αυτόματο μοίρασμα μιας φωτογραφίας σε όλους τους φίλους σας που βρίσκονται σε αυτή.

Φαίνεται απλό, αλλά αν σκεφτείτε πόσες φορές ζητάτε φωτογραφίες από κάποιον φίλο σας που δεν παίρνετε ποτέ επειδή το ξεχνάει, τότε το... Photo Magic, όπως θα ονομάζεται, βοηθάει.

Η τεχνολογία υπάρχει ήδη μέσα στο κοινωνικό δίκτυο, μέσα από έναν ενσωματωμένο μηχανισμό αναγνώρισης προσώπων, ο οποίος είναι εύκολο να συνδεθεί με ένα app που θα tagάρει αυτόματα όσους φωτογραφήθηκαν.

Το Photo Magic στοχεύει σίγουρα στη δημιουργία κοινών album με φίλους καθώς και στην καλύτερη διανομή φωτογραφιών σε όσο περισσότερο κόσμο ενδιαφέρονται.

Στους επόμενους μήνες αναμένεται το ντεμπούτο του Photo Magic, ενώ όπως συμβαίνει με κάθε εργαλείο στο Διαδίκτυο, η εφαρμογή θα μπορεί να απενεργοποιείται για όσους δεν θέλουν να τα μοιράζονται όλα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν πέρασαν καλά στο ραντεβού και της ζητά 5 ευρώ!


Η πρώτη γνωριμία δεν πήγε καλά και τώρα θέλει τα λεφτά του καφέ πίσω.

Ένα πρώτο ραντεβού μπορεί να πάει καλά, μπορεί και να μην πάει. Δύσκολα πάντως κάποιος θα βγει χρεωμένος από αυτό στο τέλος. Στην 28χρονη Lauren Crouch από τη Βρετανία συνέβη, καθώς το αγόρι με το οποίο βγήκε για πρώτη φορά ραντεβού της ζητάει πίσω τις 3,5 λίρες (δηλαδή 5 ευρώ), τις οποίες ξόδεψε για να την κεράσει καφέ.



Η κοπέλα βγήκε ραντεβού με τον νεαρό και αφού συναντήθηκαν στη στάση ενός τρένου πήγαν για καφέ σε μια κοντινή καφετέρια καθώς όπως της είπε δεν έπινε αλκοόλ. Μετά από μια βαρετή κουβέντα περίπου 20 λεπτών ο νεαρός προσφέρθηκε να της κάνει το τραπέζι στο σπίτι του. Εκείνη αρνήθηκε ευγενικά και μόλις επέστρεψε σπίτι της, του έστειλε ένα μήνυμα για να τον ενημερώσει με κομψό τρόπο ότι δεν ενδιαφέρεται να ξαναβγούν καθώς δεν υπάρχει χημεία μεταξύ τους. Εκείνος κάνει άλλη μια προσπάθεια και της λέει να της κάνει την επόμενη μέρα το τραπέζι και πάλι στο σπίτι του και να δώσουν άλλη μια ευκαιρία στη γνωριμία τους καθώς υπάρχει επικοινωνία μεταξύ τους.



Η κοπέλα και πάλι ευγενικά του απαντάει ότι δεν πηγαίνει σε σπίτια ανθρώπων που γνωρίζει πολύ λίγο καιρό και του εύχεται τα καλύτερα. Και κάπου εδώ έρχεται η αντίδραση του νεαρού ο οποίος μάλλον έξαλλος της ζητά πίσω τα χρήματα που ξόδεψε για να την κεράσει καφέ καθώς δε θέλει να σπαταλάει λεφτά και προτιμάει να τα ξοδέψει κάπου καλύτερα. Και η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Η 28χρονη αφού του απαντάει πως είναι ντροπή αυτό που ζητάει, τον ρωτάει αν θα ήθελε αντί να του δώσει τα χρήματα να τα δώσει για κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό. Μάλλον αυτό τον εκνεύρισε ακόμη περισσότερο και της απαντάει ότι εκείνος αποφασίζει που θα ξοδεύει τα χρήματά του και μάλιστα της στέλνει τον τραπεζικό του λογαριασμό για να του καταθέσει τα χρήματα.

Δεν είναι γνωστό αν η κοπέλα προχώρησε στην κατάθεση αλλά μάλλον εδώ ταιριάζει η φράση: «Η απόρριψη του κόστισε ακριβά...».










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα απεργία την Κυριακή σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ


Θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των εργαζομένων.
Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν την Κυριακή, 15 Νοεμβρίου, τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ), προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση της ΣΤΑΣΥ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, στις 11:00 το πρωί.


Όπως καταγγέλλει το σωματείο των εργαζομένων, η κυβέρνηση σχεδιάζει νέες μειώσεις στις αποδοχές των υπαλλήλων, γεγονός που συνδυάζεται και από τις ανισότητες που έχει προκαλέσει η ισοπέδωση του ασφαλιστικού συστήματος.

«Όλα αυτά, έρχεται να τα επιστεγάσει και η καταστροφική πολιτική που εφαρμόζει η διοίκηση της εταιρείας, η οποία διορίστηκε από πολιτικές ηγεσίες που υπηρετούσαν ιδεολογικές κατευθύνσεις που εδώ και μήνες έχουν κριθεί και καταδικαστεί από τον ελληνικό λαό», αναφέρει ακόμη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαψεύδει η ΔΕΗ τη διακοπή ρεύματος σε 700.000 οφειλέτες


«Προφανώς δεν γίνεται αποκοπή σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες».
Διαψεύδει η ΔΕΗ Α.Ε. δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι απειλεί να κατεβάσει τον διακόπτη σε 700.000 οφειλέτες.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «η ΔΕΗ Α.Ε. διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα περί 700.000 εντολών αποκοπής ηλεκτροδότησης και προφανώς δεν γίνεται αποκοπή σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και σε όσους έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Τιμολόγιο και το έχουν δηλώσει στη ΔΕΗ Α.Ε.».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι φωτογραφίες που έστειλε η ΝΑΣΑ για να εξηγήσει τον κόσμο στους εξωγήινους


Ο «Χρυσός Δίσκος» με πολύτιμες πληροφορείς για όσους ζουν... εκεί έξω.

Αν οποιαδήποτε μορφή ζωής με νοημοσύνη στο γαλαξία διακόψει τη πορεία του διαστημόπλοιου Voyager και αν μπορέσει να αποκωδικοποιήσει τις οδηγίες που περιέχει το μήνυμα που μεταφέρει αυτές οι 116 φωτογραφίες, τότε θα μάθει για το ανθρώπινο είδος και τη ζωή στη Γη, σε ένα μακρινό μέλλον που ίσως να μην υπάρχει απολύτως τίποτα. Όταν το Voyager 1 και Voyager 2 εκτοξεύτηκαν στο διάστημα το 1977 προκειμένου να εξερευνήσουν το ηλιακό σύστημα, ήταν εξοπλισμένα με ένα σύστημα μνήμης, ειδικά όργανα και υπολογιστές που είναι εκατοντάδες φορές πιο ανίσχυρα από τους επεξεργαστές των σημερινών κινητών, στέλνοντας δεδομένα, εικόνες και πληροφορίες για τους πλανήτες Δια, Κρόνο, Ουρανό και Ποσειδώνα.

Όπως γράφει το Vox, η NASA γνώριζε ότι όταν η πλανητική «περιοδεία» ολοκληρωνόταν, τα διαστημόπλοια θα παρέμεναν σε τροχιά στο διαστρικό χώρο, έχοντας αποκτήσει αρκετή ταχύτητα από το βαρυτικό πεδίο του Δία. Από τη στιγμή λοιπόν που τα Voyager 1 και Voyager 2 θα μπορούσαν να περιπλανηθούν στο γαλαξία, οι επιστήμονες της NASA αποφάσισαν ότι θα έπρεπε να μεταφέρουν ένα μήνυμα στην περίπτωση που έρχονταν σε επαφή με κάποια εξωγήινη μορφή ζωής. Για τη σύνθεση του μηνύματος, επιστρατεύτηκε ο διάσημος αστρονόμος και εκλαϊκευτής της επιστήμης, Carl Sagan.

Η επιτροπή του Sagan επέλεξε έναν φωνογράφο δίσκων βινιλίου LP και εντός έξι εβδομάδων, κατάφεραν και δημιούργησαν τον «Χρυσό Δίσκο»: μια συλλογή από ήχους και εικόνες που πιθανότατα θα ξεπεράσει όλα τα ανθρώπινα αντικείμενα πάνω στη Γη. Τι περιέχει ο «Χρυσός Δίσκος»; Οι εξωγήινοι που κατά απίθανο ή πιθανό τρόπο θα έρθουν σε επαφή με τον δίσκο, θα δουν ότι περιέχει 116 κωδικοποιημένες φωτογραφίες σε αναλογική μορφή, που απεικονίζουν την επιστημονική γνώση, την ανθρώπινη ανατομία, τα ανθρώπινα επιτεύγματα και το χερσαίο περιβάλλον. Εκτός των άλλων, ο «Χρυσός Δίσκος», περιέχει, ομιλούντες χαιρετισμούς σε τουλάχιστον 50 γλώσσες, μια συλλογή από ήχους της γης, μια συλλογή από 90 λεπτά επιλεγμένης μουσικής από όλο τον κόσμο...


Φωτογραφία που θα εξηγεί στους εξωγήινους πώς οι άνθρωποι πίνουν, δαγκώνουν και γλύφουν












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ιστορία ενός εγκλωβισμένου στην ελληνική γραφειοκρατία


Καταγγέλλει ταλαιπωρία μηνών λόγω ενός μικρού λάθους στο επίθετο.

Την απίστευτη ταλαιπωρία που βιώνει τους τελευταίους πέντε περίπου μήνες που βρίσκεται στην Ελλάδα προκειμένου να πάρει την ελληνική ιθαγένεια καταγγέλλει στο newsbeast.gr ο κ. Χάρης (Χαράλαμπος) Μπομπότσης. Κι όλο αυτό για ένα λάθος «σ» στο επίθετό του, όπως αναφέρει ο ίδιος.

Στις αρχές Ιουλίου, ο κ. Μπομπότσης αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πάρει την ελληνική ιθαγένεια και εγκατασταθεί μόνιμα στη χώρα, αναφέρει ο ίδιος. Οδοντίατρος στο επάγγελμα, γεννήθηκε στις ΗΠΑ, όπου και μετανάστευσε ο πατέρας του το 1939.

«Από 5 έως 13 ετών μεγάλωσα στην Αγία Παρασκευή. Το 1969-1970 όταν πήγα νηπιαγωγείο, είπαν στον πατέρα μου "άσε το παιδί αφού έχει αμερικάνικο διαβατήριο μην το δηλώνεις". Και αυτό γινόταν τότε με την ομογένεια», αναφέρει ο ίδιος.

Στις 6 Ιουλίου ο κ. Μπομπότσης θα επιστρέψει στην Ελλάδα. «Είχα πέντε χρόνια να έρθω, έχουμε ένα σπίτι στην Αθήνα, πέθανε πέρυσι ο πατέρας μου, η μητέρα μου ζει στο εξωτερικό. Εγώ της είπα ότι θέλω να γυρίσω στην Ελλάδα να δουλεύω ως οδοντίατρος, όπου μεγάλωσα και έχω καλές αναμνήσεις».

Κάπου εκεί ξεκινά και η επαφή του με την ελληνική γραφειοκρατία. Ο κ. Μπομπότσης θα αρχίσει να συγκεντρώνει τα απαραίτητα έγγραφα που χρειάζονται για να προχωρήσουν οι διαδικασίες. «Έχω βγάλει περίπου 9 από τα 10 έγγραφα που χρειάζονται και μερικά σημεία είναι πολύ εξυπηρετικά, όπως το ΚΕΠ. Το πρόβλημα είναι με το ληξιαρχείο…», αναφέρει ο ίδιος και συμπληρώνει:

Όλα λένε Μπομπότση, το σωστό όνομα δηλαδή, αλλά επειδή η ληξιαρχική πράξη γάμου των γονιών μου στη Αγία Φιλοθέη λέει Μπομπότη… με έχουν πρήξει». Σύμφωνα με τον ίδιο, καλείται να προσκομίσει μια ακόμη σειρά από έγγραφα για ένα απλό λάθος στο επίθετο. Πρόσφατα μετέβη στη Σπάρτη, από όπου κατάγεται ο πατέρας του, για να δηλωθεί στο ληξιαρχείο και να μπει στο μητρώο αρρένων. Και πάλι καλείται να προσκομίσει έγγραφα επί εγγράφων, καταγγέλλει.

«Εδώ βλέπω πως δεν μπορώ να ασκήσω το επάγγελμα γιατί δεν μπορώ να πάρω την ιθαγένεια. Έχω παραμείνει ανάμεσα σε δύο χώρες», σημειώνει ο κ. Μπομπότσης και διερωτάται απελπισμένος: «Δηλαδή τι πρέπει να κάνω για να πάρω την ιθαγένεια;».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βγαίνουν τα τρακτέρ στους δρόμους του Έβρου


Αντιδρούν στη φορολόγηση του κλάδου.

Για κινητοποιήσεις προετοιμάζονται οι αγρότες του Έβρου στις αρχές Δεκεμβρίου. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ στην Ορεστιάδα, οι αγρότες φάνηκαν αποφασισμένοι να βγούνε στους δρόμους, για να μην περάσουν οι σχεδιαζόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό και στη φορολόγηση του κλάδου.

Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν την επόμενη εβδομάδα, καθώς προγραμματίζεται και σύσκεψη στο Σουφλί.


Πηγή: http://www.thrakinea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άνεργα 1.180.001 άτομα τον Αύγουστο, «πρωταθλητές» οι νέοι


Στο 24,6% διαμορφώθηκε το ποσοστό.

Στο 24,6% διαμορφώθηκε το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Αύγουστο του 2015 έναντι 26,2% τον Αύγουστο του 2014 και του αναθεωρημένου προς τα κάτω 24,9% τον Ιούλιο του 2015.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ, το σύνολο των απασχολουμένων τον περασμένο Αύγουστο εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.614.192 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.180.001 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.286.686 άτομα.

Οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 67.426 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2014 (αύξηση 1,9%) και κατά 10.662 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2015 (αύξηση 0,3).

Οι άνεργοι, πάλι, μειώθηκαν κατά 78.084 άτομα σε σχέση με το Αύγουστο του 2014 (πτώση 6,2%) και κατά 15.740 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2015 (πτώση 1,3%).

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, μειώθηκαν κατά 36.476 άτομα σε σχέση με το Αύγουστο του 2014 (υποχώρηση 1,1%) και κατά 1.535 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2015 (κάμψη 0,1%).

Σε ό,τι αφορά στις επιμέρους ηλικιακές ομάδες, το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας καταγράφεται στους νέους (15- 24 ετών) και φτάνει το 47,9% και ακολουθούν όσοι είναι μεταξύ 25-34 ετών (31,3%).

Στις περιφέρειες, «πρωταθλήτρια» είναι η Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα με 27,8%. Στον αντίποδα, το μικρότερο ποσοστό καταγράφεται στην περιοχή του Αιγαίου (18,3%).

Αναλυτικά τα στοιχεία εδώ


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έτοιμος να καταρρεύσει δρόμος στη Φθιώτιδα


Κινδυνεύουν οι οδηγοί κάθε φορά που περνούν.

Αυτή είναι η κατάσταση σε επαρχιακό δρόμο που συνδέει και εξυπηρετεί πολλά χωριά στη δυτική Φθιώτιδα. Η φωτογραφία είναι από το δρόμο στο χωριό Ασβέστης του δήμου Μακρακώμης, που ενώνει τον Ασβέστη με τα χωριά Νέας Γιαννιτσούς -Παλαιάς Γιαννιτσούς - Πάπας και συνεχίζει για Περιβόλι Δομοκού.



Σύμφωνα με το lamiareport.gr οι αρμόδιοι είναι ενήμεροι, εδώ και καιρό, αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα και ο δρόμος είναι έτοιμος να υποχωρήσει.


Διαβάστε περισσότερα...