Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Βγάζουν τις τσίχλες από τον «ιστορικό» τοίχο του Σιάτλ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μετά από 24 χρόνια είναι πάλι άδειος - Δείτε φωτογραφίες.

Το είπαν και το έκαναν! Ο «τοίχος με τις τσίχλες» στο Σιάτλ έγινε όπως πριν ή τουλάχιστον σχεδόν όπως πριν. Ο τοίχος ο οποίος όπως λένε είχε κολλημένες επάνω του πάνω από ένα εκατομμύριο τσίχλες από τους περαστικούς και τους τουρίστες είχε γίνει γνωστός σε ολόκληρο τον κόσμο άρχισε να καθαρίζεται και να γίνεται πάλι άδειος επειδή ήταν σύμφωνα με τις Αρχές πολύ βρώμικος.

Η ιστορία με το «κόλλημα» της τσίχλας ξεκίνησε πριν από 24 χρόνια όταν οι θεατές που περίμεναν την έναρξη σόου στο Market Theater άρχισαν να κολλούν τις τσίχλες τους στον τοίχο. Παρόλο που αυτός καθαρίστηκε άρχισε να γεμίζει ξανά με αποτέλεσμα να μείνει έτσι ως «σύμβολο» της περιοχής.

Η εκκαθάριση άρχισε την Τρίτη με τις επαγγελματικές κάρτες και τα διάφορα σημειώματα που ήταν κολλημένα να πέφτουν στο πάτωμα την ώρα που ο τοίχος καθαριζόταν με το ειδικό μηχάνημα. Οι υπάλληλοι καθαριότητας χρησιμοποίησαν ένα ειδικό εργαλείο με ατμό που βγαίνει με πίεση καθώς μετά από τόσα χρόνια οι τσίχλες είχαν ξεραθεί και ήταν αδύνατον να βγουν με άλλο τρόπο.

Οι τουρίστες λένε ότι ναι μεν το σημείο ήταν αρκετά βρώμικο αλλά το θέαμα ήτνα πολύ εντυπωσιακό. Το ίδιο και οι κάτοικοι που υπερηφανεύονταν για τον μοναδικό τοίχο που προσέλκυε τουρίστες από όλον τον κόσμο για να τον δούν και να φωτογραφηθούν μπροστά του. Εκπρόσωπος της τοπικής Αρχής δήλωσε σχετικά με τον καθαρισμό και το πώς πάρθηκε η απόφαση: «Ήμασταν αναγκασμένοι να καθαρίσουμε τον τοίχο. Από τη μία, αυτός ο τοίχος ήταν ένα από τα σύμβολα της πόλης και το κατανοούμε αυτό. Από την άλλη όμως, μάζευε πάρα πολλά ποντίκια και η περιοχή είχε υποβαθμιστεί. Ελπίζω να μην με μισήσουν οι κάτοικοι του Σιάτλ γι’ αυτή την απόφαση».

Τώρα φυσικά οι περισσότεροι αναμένουν ο τοίχος να αρχίζει να ξαναγεμίζει αφού οι φανατικοί θαυμαστές του δεν πρόκειται να τον αφήσουν άδειο.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.