Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Διαμαρτυρία εργαζομένων στην Υγεία στη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έχουν να πληρωθούν 10 μήνες για τα νυχτερινά και τις εξαιρέσιμες.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες το πρωί εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας που υπάγονται στην αρμοδιότητα της 4ης ΥΠΕ, οι οποίοι έχουν να πληρωθούν 10 μήνες για τα νυχτερινά και τις εξαιρέσιμες.

«Η 4η ΥΠΕ έχει πληρώσει ένα τμήμα των οφειλών για τις εφημερίες στο ιατρικό προσωπικό αλλά εδώ και 10 μήνες δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ για τα νυχτερινά και τα εξαιρέσιμα στο υπόλοιπο προσωπικό. Το ποσό που έχει να λαμβάνει ο κάθε εργαζόμενος είναι γύρω στα 1.500 ευρώ. Η 3η ΥΠΕ έχει πληρώσει τους εργαζόμενους για τους εννιά μήνες του 2015, άρα δεν είναι θέμα έλλειψης χρημάτων αλλά κάτι γραφειοκρατικό. Έχουμε έγγραφο του υποδιοικητή της 4ης ΥΠΕ, όπου δεσμεύεται ότι 30 Οκτωβρίου θα πληρωθούν οι οφειλές για το πρώτο εξάμηνο του 2015 μέχρι τις 30 Οκτωβρίου και σήμερα έχουμε 11 Νοεμβρίου. Πολύ φοβόμαστε ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και τον επόμενο μήνα, τότε τα λεφτά θα επιστραφούν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και μετά θα πρέπει να τα διεκδικήσουμε δικαστικά», ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκτελεστικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία Πέτρος Κετικίδης.

Ο υποδιοικητής της 4ης ΥΠΕ Ηλίας Θεοδωρίδης, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο και τόνισε ότι η ευθύνη για την κατάσταση αυτή οφείλεται στην αδυναμία της ΥΠΕ να διαχειριστεί τον όγκο εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού. «Καταβάλλουμε προσπάθειες να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και θα προσπαθήσουμε να λύσουμε το πρόβλημα μέχρι το Δεκέμβριο», είπε ο κ. Θεοδωρίδης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.