Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Διάλογοι φρίκης πατέρα που βίαζε την κόρη του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σοκαρισμένη η Κύπρος παρακολουθεί τις εξελίξεις στην υπόθεση.

Σε 20 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας 40χρονος πατέρας που κρίθηκε ένοχος, κατόπιν παραδοχής, ότι βίαζε συστηματικά την ανήλικη κόρη του για τέσσερα χρόνια.

Άρχισε να ικανοποιεί τις ανώμαλες σεξουαλικές ορμές του, όταν εκείνη ήταν στην τρυφερή και αθώα ηλικία των 13 μόλις χρονών και σταμάτησε μόνο όταν αυτή τον κατήγγειλε στην Αστυνομία στα 17 της.

Ο 40χρονος καταδικάστηκε για 27 κατηγορίες για βιασμό, μια κατηγορία για κοινή επίθεση και μία κατηγορία για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού.

Το δικαστήριο αναφέρει στην απόφασή του ότι η υπόθεση είναι «από τις χειρότερες του είδους της» και πως ο κατηγορούμενος, αντί να επιτελέσει τον ρόλο του πατέρα-προστάτη, «με κίνητρο την ικανοποίηση των αρρωστημένων σεξουαλικών του ορμών, την εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά». Διαφάνηκε ότι βίασε τουλάχιστον 25 φορές τη μικρή από τον Γενάρη του 2011 μέχρι και τον Αύγουστο του 2015, όταν και το θύμα βρήκε την ψυχική δύναμη να μιλήσει και να προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία, για την κόλαση και το μαρτύριο που ζούσε όλα αυτά τα χρόνια στα χέρια του ανώμαλου πατέρα της.

«Είναι πράγματι τραγελαφικό ότι ενώ ο κατηγορούμενος ανέλαβε τη φύλαξη και φροντίδα των παιδιών, χωρίς να ενδιαφέρεται ποσώς για το σωστό μεγάλωμα και γενικά τις ανάγκες του πρωτότοκου παιδιού του, το χρησιμοποίησε ως αντικείμενο ηδονής για να ικανοποιήσει τις ζωώδεις επιθυμίες του και τα ανώμαλα ένστικτά του», επισημαίνουν στη δικαστική απόφαση που υπογράφουν οι τρεις δικαστές του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, Λ. Δημητριάδου-Ανδρέου, Χ. Χαραλάμπους, M. Παπαδοπούλου.

Προσθέτουν ότι οι πράξεις του πατέρα καταρράκωσαν τον ψυχικό κόσμο της κοπέλας, η οποία σήμερα συνεχίζει να επισκέπτεται ψυχολόγο. «Είναι χαρακτηριστική η αναφορά κατά την έκθεση των γεγονότων ότι σε στιγμές απελπισίας, η παραπονούμενη έλεγε στον κατηγορούμενο ότι θα αυτοκτονήσει, όπως χαρακτηριστική της αποκρουστικής συμπεριφοράς του είναι και η απάντηση που της έδιδε, ήτοι οι αναφορές του ‘εν καλή η ζωή σου’ και ‘καλύτερα να το κάνεις μαζί μου παρά με ξένους’!!», σημειώνεται στην απόφαση.

Τα τελευταία χρόνια το θύμα, μαζί με τη μικρότερη αδελφή διέμεναν με τον κατηγορούμενο, ο οποίος είχε αναλάβει την κηδεμονία και φύλαξή τους, επειδή η μητέρα τους είναι άτομο με ψυχιατρικά προβλήματα και από τον Δεκέμβριο του 2011 δεν διαμένει μαζί τους.

«Βάσει του μαρτυρικού υλικού, η πρώτη φορά που ο κατηγορούμενος ήρθε σε συνουσία με την παραπονούμενη χωρίς τη συναίνεσή της ήταν την ημέρα που η σύζυγός του αποχώρησε από την οικία. Συγκεκριμένα, μόλις η αδελφή της κοιμήθηκε, ο κατηγορούμενος παρακάλεσε την ίδια να κοιμηθεί μαζί του στο υπνοδωμάτιό του, λέγοντάς της ότι λόγω της αποχώρησης της μητέρας της ένιωθε μόνος και ήθελε συμπαράσταση.

Όταν η κόρη του ξάπλωσε δίπλα του, ο κατηγορούμενος την αγκάλιασε και άρχισε να τη χαϊδεύει. Τότε η μικρή άρχισε να τον ρωτά: «παπά, τι κάμνεις, παπά, τι κάμνεις; Είσαι ο παπάς μου, τι κάμνεις; Άησ' με». Παρά την αντίδραση του κοριτσιού ο κατηγορούμενος ήρθε σε συνουσία μαζί της, χωρίς τη συναίνεσή της. Όταν ο κατηγορούμενος ολοκλήρωσε, ζήτησε συγγνώμη, αναφέροντάς της ότι η πράξη αυτή δεν θα επαναλαμβανόταν και εξηγώντας της ότι είχε προβεί σε αυτή λόγω της κακής του ψυχολογίας.

Την προέτρεψε δε να μην αναφέρει το συμβάν σε οποιονδήποτε, λέγοντάς της συγκεκριμένα ότι «αν το μάθουν, εν να με πάρουν φυλακή, εν να καταστραφείς, εν να σε δείχνουν ούλλοι με το δάκτυλον, εν να γίνεις ρεζίλι». Ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί, για τέσσερα ολόκληρα χρόνια τη βίασε άλλες τουλάχιστον 24 φορές. Στη διάρκεια αυτών των σεξουαλικών επαφών, η ανήλικη πόνεσε πάρα πολύ και το ανέφερε στον κατηγορούμενο, ο οποίος της απάντησε «εν με κόφτει, εν πολλά ωραία».

Το βράδυ της 9ης Αυγούστου 2015 ο πατέρας, φορώντας μόνο το εσώρουχό του, κάλεσε την κόρη του στο υπνοδωμάτιό του. Εκεί της ζήτησε να γδυθεί και στη συνέχεια ήρθε σε συνουσία μαζί της, χωρίς τη θέλησή της. Το θύμα δεν άντεξε άλλο και διηγήθηκε τα πάντα, για πρώτη φορά, στη μικρότερη αδελφή της. Ειδοποίησαν τηλεφωνικώς την Αστυνομία και στη συνέχεια μετέβησαν με τα πόδια στον πλησιέστερο σταθμό. Ξεσπώντας σε λυγμούς, η 17χρονη κατήγγειλε τον πατέρα της. Όταν ο 40χρονος συνελήφθη έβαλε τα κλάματα, φοβούμενος για τις συνέπειες των αποτρόπαιων πράξεών του.


Πηγή: http://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.