Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Η δικαστής από τη Μολδαβία που..."άναψε" φωτιές στο Facebook


Η πανέμορφη Svetlana Tizu χαρακτηρίζεται ως «η πιο σέξι δικαστής στον κόσμο», μετά τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες που ανέβασε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook. Η καλλονή από τη Μολδαβία έγινε δικαστής τον περασμένο Φεβρουάριο με προεδρικό διάταγμα στην πρωτεύουσα Κισινάου.





Τα ΜΜΕ της χώρας δεν ασχολούνται τόσο με τις ικανότητες της ως επαγγελματίας, αλλά με την εντυπωσιακή της εξωτερική εμφάνιση και τις σέξι φωτογραφίες που ανέβασε στο Facebook.





Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι η νομοθεσία στη Μολδαβία είναι αυστηρή με τους δικαστές και ορίζει ότι η συμπεριφορά τους θα πρέπει να είναι ανάλογη με το επάγγελμά τους, προς το παρόν, δεν έχει επιβληθεί καμιά πειθαρχική δίωξη εις βάρος της Tizu.





Aυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μια δικαστής της χώρας προκαλεί με την εμφάνιση της. Το 2004 η δικαστής Maria Cozma είχε προκαλέσει σάλο στα social media όταν ανέβασε στο Twitter φωτογραφίας με μπικίνι.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεχάστε τους άνδρες με μούσι. Αυτή είναι η νέα μόδα που τρελαίνει τις γυναίκες


Η μόδα - αλλά και οι περισσότερες γυναίκες - θέλουν τους άνδρες με μούσι. Η Google όμως έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα και το λουκ των ανδρών.

Σύμφωνα με μία μελέτη της Google οι πιο περιζήτητοι άνδρες πλέον είναι οι… man Bun δηλαδή οι άνδρες με κοτσίδα. Και αυτό γιατί οι αναζητήσεις για τους άνδρες με κοτσίδα έχουν εκτοξευθεί. Τη νέα μόδα φαίνεται ότι άρχισε ο Τζάρεντ Λέτο και ο τραγουδιστής των «One Direction» Harry Styles.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσφυγες λόγω... δίψας


Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πάρει τον δρόμο της προσφυγιάς, όμως το μέλλον διαγράφεται ακόμη πιο δυσοίωνο, καθώς τεράστιες εκτάσεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική θα πάψουν πια να είναι φιλόξενες, αναγκάζοντας ακόμη περισσότερους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.



Η καταστροφή του περιβάλλοντος και η κλιματική αλλαγή οδηγούν σε σοβαρότατες ελλείψεις νερού, οι οποίες είναι ήδη ορατές. Η Ιορδανία, η οποία έχει δεχτεί σχεδόν 630.000 πρόσφυγες από τη Συρία και στο παρελθόν εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστινίους, βιώνει ήδη σήμερα μια σημαντική λειψυδρία.

Σύμφωνα με την οργάνωση Oxfam, οι Αρχές της χώρας μπορούν να προσφέρουν στους πολίτες τους μόλις 150 κυβικά μέτρα ετησίως, ελάχιστα δηλαδή σε σύγκριση με τα 500 κυβικά μέτρα που θεωρούνται από τον ΟΗΕ το κατώτατο όριο για την κάλυψη των αναγκών.

Τα επίπεδα των υπόγειων αποθεμάτων νερού της χώρας έχουν πέσει δραματικά τα τελευταία 20 χρόνια κατά 60 μέτρα και ο ρυθμός της μείωσης φαίνεται να επιταχύνεται όσο περνά ο καιρός. Σε ανάλογη κατάσταση βρίσκεται ολόκληρη η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική, που απειλούνται τα επόμενα χρόνια με σοβαρές ελλείψεις σε νερό.

Αιτίες
Οι αιτίες είναι πρωτίστως τρεις: κατ’ αρχάς, παρατηρείται μια ραγδαία αύξηση του πληθυσμού. Στην Ιορδανία, για παράδειγμα, οι κάτοικοι θα φτάσουν τα 10 εκατομμύρια από τα 6,5 εκατομμύρια σήμερα μέχρι το 2050, στην Αίγυπτο τα 123 από τα 82, στη Σαουδική Αραβία τα 45 από τα 28, στη Λιβύη τα 8,8 από τα 6,5 και στο Ισραήλ τα 12 από τα 8 εκατομμύρια που είναι σήμερα.

Ταυτόχρονα, υπάρχει μια ανοδική τάση στο βιοτικό επίπεδο, η οποία συνοδεύεται από αύξηση της κατανάλωσης πόρων και εκπομπής ρύπων. Τέλος, οι συγκεκριμένες περιοχές «ποτίζονται» από αποθέματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί πριν από χιλιάδες χρόνια, όταν το έδαφος ήταν πιο υγρό. Σήμερα, λοιπόν, οι ταμιευτήρες αυτοί δεν ανανεώνονται και αδειάζουν επικίνδυνα γρήγορα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Πόρων (WRI) είχε προειδοποιήσει για τις δραματικές ελλείψεις νερού από τον Αύγουστο, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση αυτή θα επιδεινώσει τις συγκρούσεις αλλά και τα κύματα προσφύγων.

Οι χώρες από τις οποίες προέρχονται οι περισσότεροι πρόσφυγες που αναζητούν καταφύγιο στην Ευρώπη αυτήν τη στιγμή προέρχονται από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη και την Ερυθραία, χώρες δηλαδή που μέσα στα επόμενα 25 χρόνια θα αντιμετωπίσουν ακόμη πιο οξεία λειψυδρία, που θα υποχρεώσει και άλλους συμπατριώτες τους να ακολουθήσουν.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του WRI, το 2040 η κατανάλωση νερού θα αντιστοιχεί στο 80% των αποθεμάτων στις ζώνες αυτές, ενώ εκτιμάται ότι ήδη από το 2025 θα υπάρξουν ελλείψεις του βασικού αυτού αγαθού για 80 έως 100 εκατομμύρια ανθρώπους. Η κλιματική αλλαγή πολλαπλασιάζει τις εντάσεις και τις πολεμικές συγκρούσεις, που αυτομάτως θα προκαλέσουν ελλείψεις και σε τρόφιμα.

Τα πρώτα θύματα αυτής της κατάστασης θα είναι- όπως είναι αναμενόμενο- οι οικονομικά ασθενέστεροι, εκείνοι που ήδη ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης. Και, επίσης, είναι εκείνοι που δεν διαθέτουν καν τα χρήματα για πληρώσουν τους διακινητές και να αναζητήσουν, έστω μέσα από ένα επικίνδυνο ταξίδι, μια καλύτερη ζωή.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ιστοσελίδα που βρίσκει ποιοι είχαν πεθάνει παλιά στο σπίτι


Μια στοιχειωμένη υπηρεσία.

Λίγες ημέρες πριν τον εορτασμό του Halloween και τα αμερικανικά μίντια φιλοξενούν μια ιστοσελίδα χάρη στην οποία μπορείτε να βρείτε πόσοι και πώς έχουν πεθάνει εντός της οικίας σας!

Οι χρήστες, απλά εισάγουν τη διεύθυνσή τους στο Died in House και το σάιτ αναζητά μέσα από έναν μεγάλο αριθμό δεδομένων από πιστοποιητικά θανάτου των ΗΠΑ και στοιχεία από 130 εκατομμύρια αρχεία της αστυνομίας που θα σας βεβαιώσουν αν και ποιοι έχουν αποβιώσει με φυσικό θάνατο ή με βαίαιο τρόπο, στην ιδιοκτησία σας.

Η υπηρεσία κοστίζει 12 δολάρια ενώ προσφέρει στον χρήστη και μια επιπλέον πληροφορία: αν δηλαδή η κατοικία του, είχε μετατραπεί σε εργαστήριο ναρκωτικών κατά το παρελθόν. Εμπνευστής της ηλεκτρονικής σελίδας, είναι ο Roy Condrey ο οποίος όπως είπε, τη δημιούργησε όταν «ανακάλυψα ότι κάποιος είχε πεθάνει στο σπίτι μου πριν το αγοράσω».

Το Died in House, αφορά προσωρινά, μόνο τις ΗΠΑ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τουριστικές πτήσεις με ελικόπτερο πάνω από την απομονωμένη Πιονγιάνγκ


Οι τουρίστες θα επιτρέπεται να βγάζουν και φωτογραφίες.

Ξενάγηση στην Πιονγιάνγκ, την πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, από αέρος με ελικόπτερα θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα.

Η χώρα, μια από τις πιο απομονωμένες στον κόσμο, δεν δημοσιοποιεί τον αριθμό των τουριστών που την επισκέπτονται αλλά εκτιμάται πως 6000 Δυτικοί φτάνουν στη Βόρεια Κορέα κάθε χρόνο, σύμφωνα με τουριστικά γραφεία. Η πλειονότητά τους προέρχεται από τη γειτονική Κίνα.

Οι τουρίστες θα μπορούν να επιβιβαστούν σε ένα γηραιό Mi-17 – μεταγωγικό ελικόπτερο της σοβιετικής εποχής.

Δυτικά ταξιδιωτικά γραφεία προσφέρουν την πτήση αυτή ως προαιρετικά έξτρα παροχή με κόστος περίπου 180 ευρώ.

Τα Mi-17 χρησιμοποιούσε ο στρατός της Βόρειας Κορέας και στο παρελθόν τα νοίκιαζαν τουρίστες για να πετάξουν από την Πιονγιάνγκ σε επαρχιακές πόλεις.

«Θα πετάμε γύρω από το ξενοδοχείο Ryugyong, θα κάνουμε χαμηλή πτήση πάνω από τον ποταμό Taedong περνώντας από τον πύργο Juche και θα ρίχνουμε μια ματιά και στο στάδιο May Day, το μεγαλύτερο του κόσμου», αναφέρει εκπρόσωπος του τουριστικού γραφείου Young Pioneer Tours με έδρα την Κίνα, το οποίο προσέφερε στους τουρίστες ξεναγήσεις με την κρατική Air Koryo.

Η Air Koryo προσφέρει πτήσεις πάνω από την πρωτεύουσα με πεπαλαιωμένο Antonov 24, επιβατικό της δεκαετίας του 1950.

Κατά τη διάρκεια των πτήσεων, που θα διαρκεί 30-40 λεπτά, οι τουρίστες θα μπορούν να βγάζουν και φωτογραφίες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι συμβολίζει ο ύμνος της Γαλλίας, η «Μασσαλιώτιδα»


Οι εμψυχωτικοί στίχοι και η ιστορία.

Η Γαλλία πενθεί τα 129 θύματα της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης και όλος ο κόσμος έχει μάθει τους ήχους του εθνικού τους ύμνου. Η «Μασσαλιώτιδα» ακούγεται σε δημόσια και μη θεάματα, ως ελάχιστο φόρο τιμής στα αθώα θύματα αλλά και ως ένδειξη συμπαράστασης στον λαό της χώρας.

Όμως, ποια είναι η ιστορία της Μασσαλιώτιδας; Το 1792 ο αξιωματικός του γαλλικού στρατού Claude-Joseph Rouget de Lisle, συνέθεσε το εν λόγω κομμάτι όταν τα στρατεύματα των Αυστριακών και των Προύσων, εισέβαλαν στα εδάφη της Γαλλία σε μια προσπάθεια να καταστείλουν την επανάσταση. Ο δήμαρχος του Στρασβούργου ζήτησε από τον Rouget να συνθέσει ένα τραγούδι που θα συσπείρωνε τα στρατεύματα προκειμένου «να υπερασπιστούν την πατρίδα τους που βρισκόταν υπό απειλή». Ο αρχικός τίτλος ήταν «Chant de guerre pour l'Armee du Rhin» («Πολεμικό άσμα για τη στρατιά του Ρήνου») και αφιερώθηκε στον στρατάρχη Nicolas Luckner, διοικητή του βαυαρικού στρατού. Κατά την επιστροφή του γαλλικού στρατού, Μασσαλιώτες εθελοντές άρχισαν να τραγουδούν το κομμάτι οπότε και ονομάστηκε «Τραγούδι των Μασσαλιωτών» και ακολούθως «Μασσαλιώτιδα».

Η Γαλλική Εθνοσυνέλευση την αποδέχτηκε ως το γαλλικό εθνικό ύμνο σε διάταγμα που εκδόθηκε στις 14 Ιουλίου 1795, καθιστώντας την τον πρώτο ύμνο της Γαλλίας αλλά απαγορεύτηκε από τον Λουδοβίκο τον 18ο και τον Κάρολο τον 10ο. Ο ύμνος αποκαταστάθηκε λίγο μετά την Επανάσταση το 1830 και η «Μασσαλιώτιδα» αναγνωρίστηκε ως ύμνος του διεθνούς επαναστατικού κινήματος ως εκ τούτου εγκρίθηκε από την Κομμούνα του Παρισιού το 1871. Οκτώ χρόνια αργότερα, το 1879, αποκαταστάθηκε ως ο εθνικός ύμνος της Γαλλίας και έχει παραμείνει από τότε.

Η Μασσαλιώτιδα:

Allons enfants de la Patrie
Le jour de gloire est arrivé
Contre nous de la tyrannie
L'étendard sanglant est levé
Entendez vous dans les campagnes
Mugir ces féroces soldats
Ils viennent jusque dans vos bras,
égorger vos fils, vos compagnes

Aux armes citoyens!
Formez vos bataillons!
Marchons, marchons,
Qu'un sang impur abreuve nos sillons.

Amour sacré de la Patrie
Conduis, soutiens nos bras vengeurs!
Liberté, Liberté chérie!
Combats avec tes défenseurs.
Sous nos drapeaux, que la victoire
Accoure à tes mâles accents,
Que tes ennemis expirant
Voient ton triomphe et notre gloire!

Aux armes citoyens! Formez vos bataillons!
Marchons, marchons,
Qu'un sang impur abreuve nos sillons.

Ο γαλλικός ύμνος στα ελληνικά:

Εμπρός παιδιά της Πατρίδας
Η μέρα της δόξας έφθασε
Ενάντια της τυραννίας μας
Το ματωμένο λάβαρο υψώθηκε
Ακούστε τον ήχο στα λιβάδια
Το ουρλιαχτό αυτών των φοβερών στρατιωτών
Έρχονται ανάμεσά μας
Να κόψουν τους λαιμούς των γιων και των συζύγων σας.

Στα όπλα πολίτες
Σχηματίστε τα τάγματά σας
Προελάστε, προελάστε
Αφήστε το μολυσμένο αίμα
Να ποτίσει τα αυλάκια στα χωράφια μας

Ιερή αγάπη για την Πατρίδα
Οδήγησε και στήριξε τα εκδικητικά μας όπλα.
Ελευθερία, λατρευτή Ελευθερία
Μπες στον αγώνα με τους υπερασπιστές σου
Κάτω από τις σημαίες μας, άσε τη νίκη
να σπεύσει σε σένα, ρωμαλέα δύναμη
Έτσι ώστε στο θάνατο οι εχθροί σου Να δουν το θρίαμβό σου και τη δόξα μας.

Στα όπλα πολίτες
Σχηματίστε τα τάγματά σας
Προελάστε, προελάστε
Αφήστε το μολυσμένο αίμα
Να ποτίσει τα αυλάκια στα χωράφια μας




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ζούκερμπεργκ: Στόχος μας το facebook να γίνει πιο έξυπνο από τους ανθρώπους


«Ένας από τους στόχους μας για τα επόμενα 5 με 10 χρόνια είναι να κάνουμε το Facebook καλύτερο από τους ανθρώπους σε όλες τις βασικές αισθήσεις, όπως την όραση, την ακοή, τη γλωσσική και γνωστική κατάρτιση. Η γεύση και η οσμή δεν μας απασχολεί για τώρα». Αυτό δήλωσε μιλώντας στο περιοδικό «Fast Company» ο ιδρυτής του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ανακοινώνοντας το πολυδάπανο σχέδιό του σχετικά με έρευνες πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την πληθώρα πληροφοριών, που δημοσιεύουν οι χρήστες κάθε μέρα, προκειμένου να το επιτύχει.

Ο επικεφαλής μηχανικός του Facebook, Jay Parikh, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν άπειρα δεδομένα από ό,τι συμβαίνει καθημερινά στον κόσμο και τα συμβατικά συστήματα και μοντέλα, με τα οποία δουλεύουμε σήμερα δεν αρκούν. Χρειαζόμαστε πραγματικά πολύ έξυπνα συστήματα».

Πρόσφατα αποκαλύφθηκε πως το Facebook μελετά το αρχαίο κινέζικο παιχνίδι «Go for Insights», στην απόπειρά του να δημιουργήσει έναν πανέξυπνο τεχνητό εγκέφαλο. Οι επικεφαλής του σχεδίου αυτού ελπίζουν πως θα δημιουργήσουν έναν εικονικό προσωπικό υπάλληλο. Ο «υπάλληλος» αυτός αποκαλείται «Μ» και θεωρείται ότι έχει εμπνευστεί από την γραμματέα της σειράς ταινιών James Bond, Moneypenny.

Η ομάδα τεχνητής νοημοσύνης του Facebook αποκάλυψε την εργασία της σε ένα βιομηχανικό συνέδριο την περασμένη εβδομάδα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η μαγεία μιας ηλιόλουστης ημέρας του χειμώνα στο Ρέθυμνο


Οι ομορφιές της πόλης από ψηλά - Δείτε το βίντεο.

Η ομορφιά του Ρεθύμνου μια ηλιόλουστη χειμωνιάτικη ημέρα σε ένα βίντεο. Το ενετικό λιμάνι, το φρούριο της Φορτέτζας, το Τέμενος Ιμπραήμ Χαν καταγράφονται από ψηλά, αποτυπώνοντας τις εντυπωσιακές εικόνες της κρητικής πόλης.

Σημάδια της πλούσιας ιστορίας του Ρεθύμνου σε βάθος αιώνων, όπως αναφέρει ο δημιουργός του βίντεο.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτή είναι η πιο παράξενη χριστουγεννιάτικη δουλειά


Δεκάδες αιτήσεις για τα λαμπάκια!

Τα Χριστούγεννα είναι η περίοδος που δημιουργούνται αρκετές νέες εποχικές θέσεις εργασίας καθώς πολλοί είναι αυτοί που -για παράδειγμα- ντύνονται Αϊ-Βασίληδες και ξωτικά για να διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους ή προσλαμβάνονται σε καταστήματα με παρόμοια είδη.

Υπάρχει όμως μια δουλειά που μπορεί να ανταγωνιστεί όλες αυτές και μάλλον είναι η πιο παράξενη των Χριστουγέννων. Πρόκειται για τον «ξετυλιχτή των λαμπακίων», αυτόν δηλαδή που ξεμπερδεύει τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια. Πάνω από 100 άτομα έχουν κάνει ήδη αίτηση στον εργοδότη στο Wrexham της Βρετανίας, ο οποίος ζητά άτομα αποκλειστικά γι’ αυτή τη δουλειά. Όπως λέει ο ίδιος, θα πρέπει να αγαπούν τα Χριστούγεννα και να έχουν πολλή υπομονή. Ο εργοδότης δηλώνει ενθουσιασμένος που τόσοι πολλοί ενδιαφέρονται για τη συγκεκριμένη θέση και μάλιστα τη βρίσκουν αρκετά διασκεδαστική και εύκολη.

Τώρα περιμένει να συγκεντρωθούν όλες οι αιτήσεις και να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο της συνέντευξης και της δοκιμής καθώς όπως λέει θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός λόγω των πολλών αιτήσεων που δέχεται καθημερινά. Μια τυπική μέρα περιλαμβάνει το ξεμπέρδεμα περίπου 60 καλωδίων με λαμπάκια. Η ιδέα του εργοδότη από τη Βρετανία για αυτή τη θέση προέκυψε όταν διαπίστωσε πως το να ξεμπερδεύει κανείς τα λαμπάκια του Χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι μια από τις πιο βαρετές διαδικασίες. Έτσι οι πελάτες του θα μπορούν να τα πάνε στο κατάστημά του και δωρεάν να τους τα ξεμπερδέψει.

«Η θέση είναι απαιτητική και απαιτεί φιλική και εξυπηρετική συμπεριφορά, πολλή υπομονή και φυσικά ικανότητα να ξεμπερδεύει κανείς ακόμη και τα πιο μπλεγμένα καλώδια». Ο υπάλληλος μάλιστα θα είναι πλήρους απασχόλησης και θα είναι μπροστά στους πελάτες ξεμπερδεύοντας τα λαμπάκια τους όσο εκείνοι ψωνίζουν στο κατάστημά του. Η απόφαση του ιδιοκτήτη του καταστήματος πάρθηκε αφού, όπως είπε, ήθελε να ευχαριστήσει τους πελάτες που εμπιστεύονται το κατάστημά του και να τους βοηθήσει έμπρακτα να αντιμετωπίσουν, όπως λέει, αυτή τη βαρετή διαδικασία των Χριστουγέννων.

Πρόκειται ομολογουμένως για μια από τις πιο παράξενες και ίσως την πιο παράξενη δουλειά των Χριστουγέννων, ενώ αν πάει καλά ίσως μιμηθούν και άλλοι την ιδέα του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς πραγματικά είναι ο θηλασμός


Καθημερινές γυναίκες στο φακό - Δείτε τις φωτογραφίες.

Η φωτογράφος Suzie Blake από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, οργισμένη με τις «ρετουσαρισμένες» φωτογραφίες γυναικών στη διαδικασία του θηλασμού, αποτύπωσε στο φακό της καθημερινές γυναίκες να θηλάζουν. Στόχος της να τα καταγράψει όλα ακριβώς όπως είναι, την υπέροχη διαδικασία του θηλασμού αλλά και το πιθανώς ακατάστατο σπίτι, τα μεγαλύτερα παιδιά που έχουν τις δικές τους ανάγκες, το χαμόγελο αλλά και την κούραση και την αϋπνία.

«Βαρέθηκα να βλέπω φωτογραφίες που δεν δείχνουν την πραγματικότητα του θηλασμού για τις περισσότερες γυναίκες. Αυτό το πρότζεκτ αφορά την καταγραφή του θηλασμού με όλη την όμορφη ακαταστασία του. Τα κουρασμένα μάτια και την έλλειψη μακιγιάζ, τα αχτένιστα μαλλιά και τις μικρές ‘διαρροές’», λέει η ίδια, «πώς είναι να φροντίζεις το 2χρονο παιδί σου προσπαθώντας ταυτόχρονα να θηλάσεις το νεογέννητό σου».

Στις φωτογραφίες φαίνονται πιάτα σωρός στο νεροχύτη, άπλυτα ρούχα και παιχνίδια στο πάτωμα.

Η Blake πιστεύει πως είναι ανθρώπινο δικαίωμα όλων να θηλάζουν και πως πολλές γυναίκες αποθαρρύνονται επειδή οι πραγματικές και ρεαλιστικές εικόνες είναι τόσο λίγες.

Η Suzie άρχισε το πρότζεκτ βγάζοντας μια δική της φωτογραφία ενώ θήλαζε τον δεύτερο γιό της. Την ανέβασε στο Facebook ρωτώντας αν και άλλες γυναίκες θα ήθελαν να φωτογραφηθούν όπως εκείνη. «Υπήρξαν άφθονες απαντήσεις κι έτσι άρχισαν όλα», εξηγεί.

Από το κοινό η φωτογράφος ζητεί να συνεχίζουν να συνεισφέρουν στη σελίδα της στο IndieGoGo, όπου έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερα από χίλια δολάρια αλλά αναζητά ακόμα 3.000.

«Ωραίο είναι που οι celebrities και τα media προωθούν το θηλασμό αλλά μια ρετουσαρισμένη φωτογραφία γυναίκας που θηλάζει δεν είναι ρεαλιστική και αποτελεί άλλη μια πρόκληση για τις γυναίκες που προσπαθούν να θηλάσουν. «Θα σκεφτούν ‘δεν είμαι σαν αυτή’, κι αυτό δεν βοηθά. Οι γυναίκες που προσπαθούν να θηλάσουν χρειάζεται να βλέπουν εικόνες και να μπορούν να πουν ‘μπορώ να ταυτιστώ με αυτό’».























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς μπορείτε να ρυθμίσετε τις οφειλές σας στη ΔΕΗ


Η μαζική διακοπή ηλεκτροδότησης από την ΔΕΗ λόγω των οφειλών, δεν έχει επιβεβαιωθεί, ενώ διαψεύδεται από την διοίκηση της Επιχείρησης. Βέβαια, οι οφειλές που έχουν συσσωρευτεί φτάνουν αθροιστικά στα 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Και αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα στη ΔΕΗ, κάτι που απασχολεί όχι μόνο τη διοίκησή της αλλά και τους μετόχους της μεταξύ των οποίων και το δημόσιο. Το ότι οι διακοπές ηλεκτροδότησης μπορούν να δημιουργήσουν τεράστιο κοινωνικό ζήτημα –έστω και αν η ΔΕΗ με σημερινή της καταχώρηση διαψεύδει ότι υπάρχει τέτοιο θέμα- είναι επίσης αναμφισβήτητο.

Γι’ αυτό αναζητήθηκαν λύσεις από την Διοίκηση της επιχείρησης, ώστε να εισπραχθούν σταδιακά οι τεράστιες οφειλές, μέσω διακανονισμού.

Σύμφωνα με την ΔΕΗ, «η οφειλή μπορεί να εξοφληθεί σε δόσεις, έως και 36, με προκαταβολή ίση με το 10% της οφειλής. Η κάθε δόση μπορεί να φθάνει κατ’ ελάχιστο στο 30% του τρέχοντος λογαριασμού».

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Αν κάποιος έχει συσσωρεύσει χρέη 2000 ευρώ επειδή άφησε απλήρωτους 10 λογαριασμούς των 200 ευρώ τότε θα πρέπει:

1. Να προκαταβάλει 200 ευρώ

2. Να αποπληρώσει το υπόλοιπο σε δόσεις. Πόσες; 30 δόσεις των 60 ευρώ. Πώς προκύπτει; Από τη στιγμή που ο τρέχον λογαριασμός κυμαίνεται στα 200 ευρώ, το 30% που είναι και το ελάχιστο ποσό, ανέρχεται στα 60 ευρώ. Η συνολική οφειλή μετά την καταβολή της προκαταβολής πέφτει στα 1800 ευρώ. Αν διαιρεθεί το ποσό των 1800 ευρώ με τις 30 δόσεις, προκύπτει το ποσό των 60 ευρώ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΕΗ για τη ρύθμιση των οφειλών αλλά και την υπόσχεση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση των τιμολογίων τη, είναι η εξής:

Η ΔΕΗ ευχαριστεί θερμά τους 5 εκατομμύρια πελάτες της οι οποίοι, ακόμα και μέσα στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, ανταποκρίνονται με συνέπεια στις υποχρεώσεις τους απέναντι στην επιχείρηση. Η ΔΕΗ ευχαριστεί επίσης εκείνους τους χιλιάδες πελάτες της οι οποίοι, το τελευταίο διάστημα, με συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό τακτοποιούν τις οφειλές τους προς την επιχείρηση. Μυθεύματα περί εκατοντάδων χιλιάδων αποκοπών λόγω χρέους εκπορεύονται από διάφορες πλευρές με στόχους κάθε άλλο παρά την εξυπηρέτηση των Ελλήνων πολιτών και ιδιαίτερα των οικονομικά ασθενέστερων. Σχετικά με το θέμα των ληξιπρόθεσμων λογαριασμών, η ΔΕΗ επισημαίνει τα εξής:

Πρώτον: Ενώ το 2012 έγιναν 315.000 διακοπές, το 2013 έγιναν 290.000 και 222.000 το 2014, από την ημέρα που ανέλαβε η νέα διοίκηση της ΔΕΗ και μέχρι σήμερα έχουν γίνει μόνον 17.254.

Δεύτερον: Από τον περασμένο Ιούνιο έχει τεθεί σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα διακανονισμών με το οποίο παρέχονται εξαιρετικά ευνοϊκές διευκολύνσεις για την αποπληρωμή των οφειλών. Συγκεκριμένα, η οφειλή μπορεί να εξοφληθεί σε δόσεις, έως και 36, με προκαταβολή ίση με το 10% της οφειλής. Η κάθε δόση μπορεί να φθάνει κατ’ ελάχιστο στο 30% του τρέχοντος λογαριασμού.

Τρίτον: Σε καμιά περίπτωση δεν επιλέγεται σήμερα η «εύκολη» λύση των αποκοπών σε φτωχά νοικοκυριά. Δίδεται αυστηρή προτεραιότητα για αποκοπές σε πελάτες που κατά τεκμήριο έχουν οικονομική ευχέρεια. Άλλωστε αυτή η κατηγορία των καταναλωτών χρωστά τα περισσότερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το σύνολο των 2,1 εκατ. οφειλετών, οι 200.000 οφείλουν το 45% του συνολικού χρέους προς τη ΔΕΗ.

Τέταρτον: Eίναι γνωστό ότι τους προηγούμενους μήνες η νέα διοίκηση της ΔΕΗ με αποφασιστικότητα ασχολήθηκε και συνεχίζει με αμείωτη ένταση να ασχολείται, κατά κύριο λόγο, με μεγαλο-οφειλέτες: ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, επιχειρήσεις, πολυτελείς κατοικίες, κλπ. Η ΔΕΗ διαβεβαιώνει όλους τους πολίτες ότι πριν προσφύγει στο μέσο της αποκοπής λόγω χρέους έχει προηγουμένως εξαντλήσει όλα τα περιθώρια επίτευξης διακανονισμού με τους οφειλέτες της.

Πέμπτον: Οι υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ εφαρμόζουν πιστά την πολιτική της επιχείρησης να μην προχωρούν σε αποκοπές για άτομα που είναι ενταγμένα στο μητρώο των ευάλωτων πελατών, σε όσους χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, καθώς επίσης σε περιοχές που έχουν πληγεί και τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πολιτική που συνεπάγεται σημαντικό οικονομικό κόστος για την επιχείρηση.

Έκτον: Σε κάθε περίπτωση διακοπής και εφόσον γίνει διακανονισμός, ο ΔΕΔΔΗΕ φροντίζει να αποκαθιστά την ηλεκτροδότηση αυθημερόν. Σε ελάχιστες περιπτώσεις κατά τις οποίες, εξαιτίας λάθους ή αστοχίας του συστήματος υπάρξει καθυστέρηση, οι υπηρεσίες της ΔΕΗ και οι εργαζόμενοι φροντίζουν άμεσα για την αποκατάσταση.

Έβδομον: Υπογραμμίζεται ότι οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά (παρεμβάσεις στους μετρητές, ρευματοκλοπή, κλπ) δεν μπορεί να γίνει ανεκτή σε μια ευνομούμενη Πολιτεία και ελπίζουμε ότι όλοι οι αρμόδιοι φορείς, συμπεριλαμβανομένων της Νομοθετικής και Δικαστικής εξουσίας, θα συμβάλουν ουσιαστικά στην εξάλειψη παρόμοιων φαινομένων.

Στις περιπτώσεις αυτές η προκαταβολή κατά τον διακανονισμό ανέρχεται στο 30% και στο 50% (για ρευματοκλοπή). Περιμένουμε ότι σ’ αυτούς τους διακανονισμούς θα ανταποκριθεί η συντριπτική πλειοψηφία των οφειλετών μας.

Η ΔΕΗ, παρά το ότι είναι εκτεθειμένη σε έναν ανταγωνισμό, συχνά αθέμιτο, και επιβαρύνεται σημαντικά από ρυθμιστικές παρεμβάσεις στο όνομα του ανταγωνισμού, όχι μόνο δεν θα απεμπολήσει ούτε στο ελάχιστο το κοινωνικό της πρόσωπο, αλλά στο μέτρο του δυνατού θα επεκτείνει την κοινωνική της πολιτική.

Είναι γνωστό το κοινωνικό τιμολόγιο που αφορά 600.000 πελάτες. Είναι γνωστό επίσης το πρόγραμμα επιβράβευσης των συνεπών πελατών, το οποίο θα κοστίσει στην επιχείρηση 30 εκατομμύρια ευρώ και το οποίο θα ήταν πολύ πιο γενναιόδωρο εάν οι εισπράξεις των οφειλών ήταν μεγαλύτερες.

Η ΔΕΗ διαψεύδει κατηγορηματικά κάθε δημοσίευμα για αύξηση των τιμολογίων της. Υπενθυμίζει, αντίθετα, ότι τον Σεπτέμβριο αποφάσισε τη μείωση των τιμολογίων σε πολλές κατηγορίες πελατών που θα της κοστίσει 80 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Τονίζει ότι σε συνάρτηση με την οικονομική της ανάκαμψη θα επιδιώξει την περαιτέρω μείωση των τιμολογίων στο ηλεκτρικό ρεύμα. Ελπίζουμε ότι η επιχείρηση δεν θα ξαναχρησιμοποιηθεί ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός, όπως πολλές φορές συνέβη στο παρελθόν με αποκορύφωμα το ΕΕΤΗΔΕ («χαράτσι») που τη ζημίωσε σημαντικά τόσο από οικονομική άποψη όσο και στις σχέσεις της με τους πελάτες της.

Στόχος της ΔΕΗ είναι να ξεκινήσει μια νέα εποχή στις σχέσεις της με τους πελάτες της που θα χαρακτηρίζεται από τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και από τη συνέπεια στην τήρηση των υποχρεώσεων και από τις δύο πλευρές. Η πληρωμή των λογαριασμών με συνέπεια από όλους είναι συστατικό στοιχείο υγιούς κοινωνικής συμπεριφοράς, σε αντίθεση με τη σκόπιμη αποφυγή της από ορισμένους. Ειδικότερα μάλιστα στις σχέσεις μεταξύ των επιχειρήσεων είναι και στοιχείο υγιούς ανταγωνισμού.

Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ήταν και είναι στη διάθεση των πολιτών. Το στοίχημα της οικονομικής ανόρθωσης της ΔΕΗ θα το κερδίσουμε όλοι μαζί οι Έλληνες πολίτες, η διοίκηση και οι εργαζόμενοι. Η οικονομικά εύρωστη ΔΕΗ θα μπορέσει να εφαρμόσει μια ακόμη πιο ολοκληρωμένη κοινωνική πολιτική και θα συμβάλει πιο αποφασιστικά στην υπέρβαση της κρίσης και θα αποτελέσει έναν ισχυρό πυλώνα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όλες οι αλλαγές για τις 100 δόσεις


Τη λύση με τις αλλαγές, που δόθηκε στο θέμα των 100 δόσεων, ανέλυσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στην αλλαγή στις 100 δόσεις που ήταν στο πακέτο της συμφωνίας που έκλεισε το χθες τα ξημερώματα με τους εκπροσώπους των δανειστών, ο υπουργός είπε ότι το περιθώριο που θα έχει κάποιος να καλύψει νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές ώστε να μην χάσει την ρύθμισή του, θα συνεχίσει να είναι 30 ημέρες για το 2015, αλλά θα μειωθεί στις 20 ημέρες το 2016 και το 2017 θα δίνεται η δυνατότητα να καθυστερεί μόνο μια δόση νέας οφειλής και μόνο για 10 ημέρες. Παράλληλα θα ενισχυθεί και η πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων, στην οποία θα μπορούν να εντάσσονται οι φορολογούμενοι πριν καταστεί ληξιπρόθεσμη η νέα οφειλή.

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι η συμφωνία περιλαμβάνει και όλα τα υπόλοιπα μέτρα, όπως τα γενόσημα και οι αλλαγές στην διοίκηση του ΤΧΣ και των τεσσάρων μεγαλύτερων εμπορικών τραπεζών.

Τα επόμενα βήματα μετά την σημερινή συνεδρίαση του Euro Working Group και την επικύρωση της συμμόρφωσης της Ελλάδας με τα 48 προαπαιτούμενα, θα είναι η ψήφιση του πολυνομοσχέδιου μέχρι και την Πέμπτη και την Παρασκευή η νέα συνεδρίαση του Eurowokring group, που αναμένεται να αποδεσμεύσει τα 10 δις για τις Τράπεζες και την υποδόση των 2 δις ευρώ.

Η διάθεση των 10 δις θα οριστικοποιηθεί μόλις κλείσουν τα βιβλία προσφορών για τις τράπεζες και γίνει η αποτίμηση από την Τράπεζα της Ελλάδας για τα χρήματα που θα πρέπει να συνεισφέρει το ΤΧΣ.

Το ασφαλιστικό σε πρώτο πλάνο

Όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος οι εκπρόσωποι των δανειστών θα παραμείνουν στην Αθήνα μέχρι την Παρασκευή ώστε να οριστικοποιηθεί και το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων. Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά από το χρονοδιάγραμμα που αφορά μέτρα σχετικά με την ενίσχυση των τραπεζών αλλά έχει μείνει πίσω σε άλλα και παραδέχθηκε ότι μέσα στα επόμενα μέτρα θα είναι και η παρουσίαση του σχεδίου για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα .

Μαζί βέβαια θα πρέπει να οριστικοποιηθούν ρυθμίσεις για το φορολογικό την αγορά εργασίας και τις αλλαγές στον δημόσιο τομέα .


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Tι λέει ο σύζυγος της 70χρονης που σκοτώθηκε από τον σεισμό


Παγιδεύτηκε στον ίδιο της το φόβο. Η 70χρονη γυναίκα Σπυριδούλα Βούζα, η οποία τραυματίσθηκε θανάσιμα από ένα μεγάλο βράχο, που αποκολλήθηκε την ώρα του ισχυρού σεισμού της Λευκάδας και την τραυμάτισε μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Συγκλονισμένος ο σύζυγός της Κωνσταντίνος μίλησε ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα τραγικά δευτερόλεπτα.



«Βρισκόμασταν μαζί με τη γυναίκα μου και τον 20χρονο εγγονό μου, στην είσοδο του σπιτιού. Η σύζυγός μου φοβήθηκε ότι ίσως κάποια πέτρα ή κάποιο λιθάρι αποκολληθεί από το βουνό και σκέφθηκε να μπει μέσα στο σπίτι. Όλα αυτά συνέβησαν μέσα σε δευτερόλεπτα. Τη στιγμή που η γυναίκα μου μπήκε μέσα στο σπίτι, απρόσμενα ακούσθηκε ένας δυνατός κρότος και ένας τεράστιος βράχος έριξε τον τοίχο, την πόρτα, τραυμάτισε θανάσιμα τη γυναίκα μου στο κεφάλι, άνοιξε μεγάλη τρύπα στον απέναντι τοίχο του σπιτιού και σταμάτησε την καταστροφική του πορεία σε κάποια δένδρα στην αυλή».

Στην οικογένεια Βούζα ο πόνος είναι βουβός. Συγγενείς και φίλοι δεν μπορούν να πιστέψουν όλα όσα συνέβησαν στις 9.10 το πρωί. Από θαύμα σώθηκε ο 20χρονος νεαρός, ο οποίος συγκλονισμένος δεν θέλησε να μας μιλήσει.

Οι κάτοικοι της νότιας Λευκάδας μετρούν τις πληγές τους. Πολλά σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, ενώ και το επαρχιακό οδικό δίκτυο σε πολλά σημεία του έχει καθιζήσεις και κατολισθήσεις.

Κυβερνητικό κλιμάκιο φθάνει αυτήν την ώρα με σούπερ-πούμα στην Λευκάδα, ενώ ο δήμαρχος Κώστας Δρακονταειδής είπε πριν από λίγο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε συντονισμένη ετοιμότητα, ενισχύθηκε το Κέντρο Υγείας Βασιλικής, ενώ σε λίγη ώρα θα στηθούν και σκηνές προκειμένου να στεγασθούν απόψε όσοι είναι αδύνατον να διανυκτερεύσουν στα σπίτια τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

24ωρη απεργία προγραμματίζουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία


Διήμερα δράσεων 26-27 Νοεμβρίου σε όλες τις Μονάδες Υγείας και Πρόνοιας για την ανάδειξη των προβλημάτων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, με κορύφωση 24ωρη απεργία στις 2 Δεκεμβρίου προγραμματίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων και κάνοντας λόγο για «διάλυση των Νοσοκομείων από την υποχρηματόδοτηση και την υποστελέχωση».

Κατά τη διάρκεια των δράσεων η ΠΟΕΔΗΝ θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα των «εργολάβων» καθαριότητας στα Νοσοκομεία, επισημαίνοντας ότι «προσφέρουν μαύρη, φτηνή, ανασφάλιστη εργασία, σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα”, ενώ «η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών τους είναι αναντίστοιχη των τεραστίων κονδυλίων που δαπανώνται» και ζητώντας την εφαρμογή του νόμου ώστε, “να εκδιωχτούν» από τα Νοσοκομεία.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ τα Νοσοκομεία δύναται με τη λήξη της σύμβασης καθαριότητας, να συνάψουν με το προσωπικό που απασχολούσαν τα συνεργεία καθαριότητας, ατομικές συμβάσεις εργασίας, κάτι που όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία, έγινε στο μόνο στο Δρομοκαϊτειο, όπου «εκδιώχθηκαν οι εργολάβοι καθαριότητας και προσλήφθηκε το σύνολο των εργαζομένων του συνεργείου με ατομικές συμβάσεις εργασίας, αναγνωρίζοντας στους εργαζόμενους το σύνολο των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων τους.

«Το Δρομοκαϊτειο λάμπει από καθαριότητα, αφού η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις, είναι απείρως καλύτερη. Ταυτόχρονα μειώθηκε το κόστος καθαριότητας για τους δύο μήνες που συνήφθησαν οι ατομικές συμβάσεις (Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2015) κατά 30%».

Η ΠΟΕΔΗΝ, αναφέρει ότι επανειλημμένα έχει ζητήσει την εκδίωξη των εργολάβων από τα Νοσοκομεία και την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης σύναψης εξαρτημένης σχέσης εργασίας με τα Νοσοκομεία, του συνόλου των εργολαβικών εργαζομένων στις υπηρεσίες στήριξης, ωστόσο όπως τονίζει, έως σήμερα δεν υπήρξε καμία παρέμβαση για το θέμα. Σε πρόσφατη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας ετέθη ξανά το ζήτημα και η απάντηση που έλαβε η Ομοσπονδία, σύμφωνα με την ίδια, ήταν ότι « θα δοθεί δυνατότητα συμμετοχής, με μπόνους στις διαγωνιστικές διαδικασίες συμβάσεων έργου καθαριότητας των Νοσοκομείων σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις», κάτι όμως που βρίσκει αντίθετη την ΠΟΕΔΗΝ η οποία εκτιμά ότι “οι εργολάβοι θα μπουν ξανά στα Νοσοκομεία από την πίσω πόρτα» καθώς «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις δεν μπορούν να συστήσουν οι εργαζόμενοι των συνεργείων, αφού δεν διαθέτουν το κεφάλαιο να συμμετάσχουν με συνεταιριστική μερίδα και έτσι πίσω από τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις θα κρύβονται οι μεγαλοεργολάβοι».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Συνάντηση Τεχνικής Υποστήριξης για την ένταξη στοχευμένων δράσεων για τα ΑμεΑ στο Ε.Π. Στερεάς Ελλάδας 2014 - 2020


Δελτίο Τύπου 17.11.2015


Αρ. Πρωτ.: 2642

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, διοργανώνει την Πέμπτη 19 Νοέμβριου 2015 (ώρα προσέλευσης 9.30-10.00), στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Φθιώτιδας (Πλατεία Διάκου), Συνάντηση Τεχνικής Υποστήριξης για την ένταξη στοχευμένων δράσεων για τα ΑμεΑ στο Ε.Π. Στερεάς Ελλάδας 2014 - 2020.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Υποέργου 1 «Συναντήσεις Τεχνικής Υποστήριξης για την ένταξη στα Ε.Π. στοχευμένων δράσεων για τα ΑμεΑ» της Πράξης «Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Υποστήριξης για την Εξειδίκευση της Αναπηρίας και της Προσβασιμότητας», η οποία εντάσσεται στο Ε.Π. «Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής» (Άξονας Προτεραιότητας 1 «Υποστήριξη επιτελικών δομών, λειτουργιών και δικαιούχων φορέων»).

Σκοπός της Συνάντησης Τεχνικής Υποστήριξης είναι η ενημέρωση και υποστήριξη των στελεχών της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και των τοπικών δυνητικών Δικαιούχων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την εξειδίκευση των αρχών της μη διάκρισης λόγω αναπηρίας και της προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία, καθώς και η ενίσχυση της ικανότητάς τους για την υλοποίηση δράσεων προς όφελος των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Το πρόγραμμα επισυνάπτεται.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS WORD 2013 (133.94 KB)
Το πρόγραμμα σε μορφή MS WORD 2013 (562.55 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συναγερμός σε πτήση της British Airways


Επιβάτης προσπάθησε να μπει στο πιλοτήριο
Ένας επιβάτης σε αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση με προορισμό τη Βοστόνη έχοντας απογειωθεί από το Χίθροου του Λονδίνου τέθηκε υπό περιορισμό αφού αποπειράθηκε να μπει στο πιλοτήριο το αεροσκάφους, ανέφερε η αστυνομία, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που μετέδωσε τηλεοπτικός σταθμός που ανήκει στο δίκτυο του ABC.


Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, η πτήση 213 της British Airways προσγειώθηκε με ασφάλεια στο διεθνές αεροδρόμιο Λόγκαν στις 13:30 (20:30 ώρα Ελλάδας).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αναβλήθηκε το παιχνίδι Γερμανία – Ολλανδία!


Εκκενώνεται το στάδιο - Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο.

Ακυρώθηκε ο φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των εθνικών ομάδων της Γερμανίας και της Ολλανδίας που επρόκειτο να διεξαχθεί απόψε στο Ανόβερο, παρουσία της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, του αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και άλλων υπουργών.

Η ανακοίνωση έγινε από την Αστυνομία, χωρίς ωστόσο να εξηγηθούν οι λόγοι της ακύρωσης. Το στάδιο ήδη εκκενώνεται. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η γερμανική αστυνομία εντόπισε ύποπτο αντικείμενο στην οδό «Ρόμπερτ Ένκε». Η κυβέρνηση είχε αποφασίσει την κανονική διεξαγωγή του αγώνα προκειμένου να στείλει μήνυμα αλληλεγγύης προς την Γαλλία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα που σκότωσε και έκαψε το γιο του στο Άστρος


Το κατηγορητήριο αναφέρει ανθρωποκτονία με πρόθεση από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Με την εξέταση μαρτύρων ξεκίνησε σήμερα η δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας του 40χρονου γυμναστή από τον πατέρα του, πέρσι τον 15Αύγουστο.

Το κατηγορητήριο αναφέρει ανθρωποκτονία με πρόθεση από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία με πρόθεση, οπλοχρησία, εμπρησμός με πρόθεση από κοινού από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος φθοράς ξένης περιουσίας και υπόθαλψη εγκληματία. Κατηγορούμενοι εκτός από τον παιδοκτόνο, που έχει προφυλακιστεί στις φυλακές Ναυπλίου, είναι η μητέρα του θύματος, Δήμητρα Μπάρλα, ο θείος του Λάμπρος Μπάρλας και η θεία του Ελένη Κοδέλλα. Στο εδώλιο όμως βρισκόταν σήμερα μόνο ο δράστης της δολοφονίας Γιώργος Μπάρλας.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση των δύο αστυνομικών, αν και αρχικά ζητήθηκε από τον δικηγόρο του κατηγορούμενου, Αλέξη Κούγια, να μην εξεταστούν οι δύο αστυνομικοί, γιατί είχαν εμπλοκή στο προανακριτικό έργο, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε από την έδρα. Οι αστυνομικοί ανέφεραν όσα τους είπε ο δράστης, όταν βρέθηκε το καμένο αυτοκίνητο, ο οποίος αρχικά τους είχε δηλώσει άλλες εκδοχές, μέχρι που ομολόγησε την πράξη του και έκανε λόγο για βία από το θύμα προς τη μητέρα του, αλλά και τον ίδιο το δράστη με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην πράξη του φόνου.

Στη συνέχεια εξετάστηκαν οι αδελφές του θύματος, οι οποίες μίλησαν για τις σχέσεις τους με το θύμα και άφησαν να εννοηθεί πως ήταν ένας νέος με κλειστό και οξύθυμο χαρακτήρα και χωρίς στενές επαφές με την οικογένειά του. Επίσης ανέφεραν ότι απειλούσε τους γονείς τους και μάλιστα είχε αναφέρει σε τηλεφώνημα προς τη μητέρα του πως θα κάνει κακό και στα ανίψια του. Από τις ερωτήσεις της έδρας καθώς και των δικηγόρων ξετυλίχτηκε η ιστορία της οικογένειας και η ζωή του 40χρονου θύματος, που αποτελούσε και το μικρότερο παιδί της οικογένειας, που γεννήθηκε μάλιστα στον Καναδά.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του έκανε λόγο για «οικογενειακή τραγωδία» και ανέφερε πως έχουν παράπονα από την ασφάλεια Τριπόλεως, ενώ ο δεύτερος δικηγόρος Αντώνης Μίγας σημείωσε σε δηλώσεις του, πως περιμένουν από τη Δικαιοσύνη μία «δίκαιη απόφαση» και επεσήμανε πως κατηγορήθηκαν από υπερβάλλοντα ζήλο της αστυνομίας άτομα που δεν είχαν καμία εμπλοκή στην υπόθεση.

Η δίκη διεκόπηκε λόγω ωραρίου το μεσημέρι και θα συνεχιστεί στις 25 Νοεμβρίου με την εξέταση και των υπόλοιπων συγγενικών προσώπων του δράστη, καθώς και κατοίκων της περιοχής και του ιατροδικαστή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βρέθηκε το ισοδύναμο του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση


Τι αποφασίστηκε για τις 100 δόσεις.

Ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση καταργείται και αντικαθίσταται από το ισοδύναμο μέτρο της αύξησης του τέλους στα τυχερά παιγνίδια του ΟΠΑΠ. Αυτό προβλέπει η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών όπως ανακοινώθηκε από τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ρύθμισης των 100 δόσεων ο υπουργός διευκρίνισε ότι επήλθε συμφωνία να μειωθεί σταδιακά τα επόμενα χρόνια το χρονικό περιθώριο που θα έχει στη διάθεσή του ο δανειολήπτης να αποπληρώσει τη δόση μετά την ημερομηνία λήξης της για να μην χάνει το δικαίωμα της ρύθμισης. Το διάστημα αυτό είναι σήμερα 30 ημέρες και όπως διευκρίνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος το χρονικό αυτό διάστημα θα σβήσει σταδιακά τα επόμενα χρόνια.

Επίσης όπως διευκρινίστηκε, οι δανειστές δέχτηκαν τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης να μπορεί ένας φορολογούμενος που έχει ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων να υπάγεται και στη ρύθμιση των 12 δόσεων που αφορά νέες οφειλές, υπό την προϋπόθεση ότι θα εντάσσεται πριν γίνει ληξιπρόθεσμη η νέα οφειλή του.

Οι υπουργοί προανήγγειλαν ακόμα ότι εξετάζονται από ένα ως τρία ισοδύναμα για την κάλυψη των 100 εκατ. ευρώ από το σύνολο των απωλειών εσόδων 300 εκατ. ευρώ που θα προκύψουν από την κατάργηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Ένα από τα ισοδύναμα αυτά είναι η επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα κρασιά τα οποία εξαιρούνται σήμερα από τον φόρο αυτόν. Για το μέτρο έχει γίνει συζήτηση με τους δανειστές, έχουν γίνει και οι εκτιμήσεις για την απόδοσή του αν και ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις.

Η πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι οδηγεί σε επιβάρυνση κατά 30 λεπτά του ευρώ ανά φιάλη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν σχεδιάζεται μείωση των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ


Ανακοίνωση από τη διοίκηση της ΕΡΤ.

Η διοίκηση της ΕΡΤ με ανακοίνωσή της διαψεύδει τις αιτιάσεις της ΠΟΣΠΕΡΤ περί μείωσης των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών και απαξίωσης της ΕΡΤ3.

Στην ίδια ανακοίνωση, η διοίκηση της ΕΡΤ αναφέρει πως επειδή δεν επιθυμεί οποιαδήποτε ανάμειξη στην εκλογική διαδικασία (σ.σ. αύριο διεξάγονται εκλογές για την ανάδειξη δύο εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΡΤ Α.Ε.), θα απαντήσει αναλυτικά αμέσως μετά το τέλος των εκλογών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πιθανές νέες κατολισθήσεις σε περίπτωση μετασεισμών στη Λευκάδα


Αυτοψία από το ΙΓΜΕ στην περιοχή.

Πιθανότητα να υπάρξουν νέες κατολισθήσεις διαπιστώνει το ΙΓΜΕ στη Λευκάδα, ύστερα από αυτοψία κλιμακίου επιστημόνων, που αξιολόγησε την κατάσταση των πετρωμάτων στις περιοχές που επλήγησαν από τον ισχυρό πρωινό σεισμό μεγέθους 6,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Όπως αναφέρει, επίσης το ΙΓΜΕ, η κατολίσθηση που κόστισε τη ζωή της 70χρονης γυναίκας, δεν ήταν δυνατόν να έχει προβλεφθεί, καθώς προκλήθηκε εξαιτίας του ακραίου φυσικού φαινομένου.

Στο νησί μετέβη κλιμάκιο επιστημόνων από την περιφερειακή Μονάδα Πρεβέζης του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), μετά από την άμεση ενεργοποίηση της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης του ΙΓΜΕ.

Όπως έγινε γνωστό, από τα μέχρι τώρα επί τόπου στοιχεία που διερευνήθηκαν, προκύπτει ότι οι κυριότερες επιπτώσεις εντοπίζονται στο οδικό δίκτυο του νότιου και δυτικού τμήματος του νησιού και προέρχονται από καταπτώσεις βράχων και υποχωρήσεις εδαφικών μαζών.

Σκοπός της μετάβασης είναι η συλλογή μακροσεισμικών στοιχείων, η καταγραφή κατολισθητικών φαινομένων και η εκτίμηση της επικινδυνότητας τους, καθώς η συνεργασία με τις τοπικές αρχές για την υποβοήθησή τους στο έργο της διαχείρισης των επιπτώσεων του σεισμού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κέντρο Βυζαντινών Σπουδών στην Κωνσταντινούπολη


Συστάθηκε στον πλαίσιο του ιδιωτικού Πανεπιστημίου Κοτς, με τη στήριξη του Ιδρύματος Νιάρχου.

Το πρώτο Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών είναι γεγονός στην Τουρκία και συστάθηκε στο πλαίσιο του ιδιωτικού Πανεπιστημίου Κοτς στην Κωνσταντινούπολη, με τη συμβολή του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου. Ο τίτλος του κέντρου είναι «Κέντρο Σπουδών Ύστερης Αρχαιότητας και Βυζαντίου». Σύμφωνα μάλιστα με τουρκικά δημοσιεύματα, θα ακολουθήσει η σύσταση αντίστοιχου κέντρου και στους κόλπους του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου, επίσης στην Κωνσταντινούπολη.

Η Βυζαντινή τέχνη και αρχαιολογία θα είναι τα αντικείμενα του Κέντρου του Πανεπιστημίου Κοτς. Τα εγκαίνιά έγιναν στις 13 Νοεμβρίου στην έδρα του Κέντρου που βρίσκεται σε μία από τις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου στο Ρούμελιφενερι της Κωνσταντινούπολης.

Μελέτες τούρκων και ξένων επιστημόνων γύρω από τη Βυζαντινή τέχνη και αρχαιολογία, διεπιστημονικές έρευνες ιστορίας, αρχαιολογίας, ιστορίας τέχνης, ανθρωπολογίας, κοινωνιολογίας και φιλοσοφίας, διδακτορικές και μεταδιδακτορικές σπουδές και επιστημονικές εκδόσεις θα είναι οι τομείς δραστηριότητας του Κέντρου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η βάναυση επίθεση αστυνομικών σε ύποπτο


Τον γρονθοκοπούν και τον χτυπούσαν αλύπητα με γκλοπ - Δείτε το βίντεο.

Δυο αστυνομικοί από τη βόρεια Καλιφόρνια, χτυπούν με ιδιαίτερο… ζήλο, έναν ύποπτο για κλοπή αυτοκινήτου, όπως φαίνεται ξεκάθαρα και από το παρακάτω βίντεο. Οι ένστολοι, όπως γράφει το Associated Press, τέθηκαν σε άδεια, δυο ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση του εν λόγω αποσπάσματος ενώ ταυτόχρονα διατάχθηκε και σχετική έρευνα.

Όπως φαίνεται, οι αστυνομικοί κυνηγούν με τα πόδια τον ύποπτο ενώ όταν εκείνος μειώνει ταχύτητα ένας από τους αστυνομικούς τον ρίχνει στο έδαφος και τον γρονθοκοπεί τουλάχιστον δυο φορές. Ο δεύτερος ένστολος, φτάνει στο σημείο και αρχίζει να χτυπά τον άντρα με το γκλοπ του, κάτι που τελικά κάνουν και οι δυο ενώ ο ύποπτος σφαδάζει από τους πόνους. Ο δημόσιος κατήγορος, Jeff Adachi που ανέβασε το βίντεο στο YouTube, ανέφερε ότι το βίντεο δείχνει χρήση υπερβολικής βίας καλώντας ταυτόχρονα τις αρχές να αναλάβουν δράση κατά των ένστολων.

«Δεν φαίνεται να τους απειλεί και είναι ξεκάθαρο ότι κάνουν χρήση υπερβολικής βίας», είπε ο Adachi. «Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν του έβαλαν απλά χειροπέδες», συμπλήρωσε.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο κόσμος όπως τον βλέπουν τα πουλιά


Δείτε τις εκπληκτικές βραβευμένες αεροφωτογραφίες.

Εντυπωσιακές φωτογραφίες τραβηγμένες από άλλο επίπεδο στην κυριολεξία. Το Dronestagram είναι μια εφαρμογή για φωτογραφίες από drones (ιπτάμενες μηχανές που κάνουν λήψη από τον αέρα) και πρόσφατα ανακοινώθηκαν οι νικητές του δεύτερου ετήσιου διαγωνισμού φωτογραφίας της.

Το αποτέλεσμα των λήψεων είναι εντυπωσιακό και δείχνει τον κόσμο όπως τον βλέπουν από ψηλά τα πουλιά. Στον διαγωνισμό πήραν μέρος πάνω από 5.000 συμμετοχές και ανάμεσα στους κριτές ήταν και ο Αναπληρωτής Διευθυντής Φωτογραφίας του National Geographic, Κεν Γκέιτζερ. Τα drones, οι μη επανδρωμένες ιπτάμενες μηχανές δηλαδή, είναι σήμερα γνωστά περισσότερο για το ότι χρησιμοποιούνται σε στρατιωτικές επιχειρήσεις αλλά οι παρακάτω φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι μπορούν να παράγουν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Εκπληκτικά τοπία και μοναδικές λήψεις πάνω από πόλεις έφεραν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα και έκαναν τον ανταγωνισμό μεγαλύτερο.

Δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες όπως επιλέχθηκαν...



1. Ο πρώτος νικητής της κατηγορίας «Τοπία» είναι ο Ρικάρντο Ματιέλο από τηνΒραζιλία και η φωτογραφία του τραβήχτηκε στην Παράνα



2. Ο πρώτος νικητής της κατηγορίας «Φύση» είναι ο Μαικ Γκαντούιν με μια εκπληκτική φωτογραφία στη Νήσο Μουρέα στη Γαλλική Πολυνησία



3. Τη δεύτερη θέση στην κατηγορία «Τοπία» κέρδισε ο Ζερεμί Ελόι με μια εντυπωσιακή εικόνα από τη Νορμανδία –Γαλλία



4. Η δεύτερη θέση στην κατηγορία «Φύση» ανήκει στον Κέβιν Ντίλιαντ για την εικόνα Λα Χόλα από την Καλιφόρνια



5. Η δεύτερη πιο δημοφιλής εικόνα με βάση τα likes στο Dronestagram δείχνει το Plovidv της Βουλγαρίας τη νύχτα



6. Μια εκπληκτική φωτογραφία από καλλιέργειες τουλίπας σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση στην κατηγορία «Τοπία». Ο ιδρυτής της Dronestagram είπε ότι το κλειδί για μια καλή λήψη είναι τέλειες συνθήκες και αυτή η φωτογραφία τις έχει



7. Το θαλασσινό τοπίο στη Γαλλική Πολυνησία ήρθε δικαιωματικά τρίτο στην κατηγορία «Τοπία»



8. Αυτή η φωτογραφία κέρδισε το τρίτο βραβείο στην δημοφιλέστερη κατηγορία και δείχνει την κατάδυση ενός αγοριού στη Σιναλόα στο Μεξικό



9. Μια φωτογραφία από την Κύπρο και το καρναβάλι ήταν ανάμεσα στις 5.000 συμμετοχές και έλαβε επίσης πολλά likes



10. Εντυπωσιακή ήταν και η φωτογραφία που τραβήχτηκε τη νύχτα πάνω από το Nasvhille

Η εφαρμογή Dronestagram παραμένει πιο δημοφιλής στις ΗΠΑ, αλλά έχει πολλούς χρήστες επίσης στη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βραζιλία και την Ιταλία ενώ συνεχώς εξαπλώνεται.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...