Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Πώς πραγματικά είναι ο θηλασμός

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καθημερινές γυναίκες στο φακό - Δείτε τις φωτογραφίες.

Η φωτογράφος Suzie Blake από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, οργισμένη με τις «ρετουσαρισμένες» φωτογραφίες γυναικών στη διαδικασία του θηλασμού, αποτύπωσε στο φακό της καθημερινές γυναίκες να θηλάζουν. Στόχος της να τα καταγράψει όλα ακριβώς όπως είναι, την υπέροχη διαδικασία του θηλασμού αλλά και το πιθανώς ακατάστατο σπίτι, τα μεγαλύτερα παιδιά που έχουν τις δικές τους ανάγκες, το χαμόγελο αλλά και την κούραση και την αϋπνία.

«Βαρέθηκα να βλέπω φωτογραφίες που δεν δείχνουν την πραγματικότητα του θηλασμού για τις περισσότερες γυναίκες. Αυτό το πρότζεκτ αφορά την καταγραφή του θηλασμού με όλη την όμορφη ακαταστασία του. Τα κουρασμένα μάτια και την έλλειψη μακιγιάζ, τα αχτένιστα μαλλιά και τις μικρές ‘διαρροές’», λέει η ίδια, «πώς είναι να φροντίζεις το 2χρονο παιδί σου προσπαθώντας ταυτόχρονα να θηλάσεις το νεογέννητό σου».

Στις φωτογραφίες φαίνονται πιάτα σωρός στο νεροχύτη, άπλυτα ρούχα και παιχνίδια στο πάτωμα.

Η Blake πιστεύει πως είναι ανθρώπινο δικαίωμα όλων να θηλάζουν και πως πολλές γυναίκες αποθαρρύνονται επειδή οι πραγματικές και ρεαλιστικές εικόνες είναι τόσο λίγες.

Η Suzie άρχισε το πρότζεκτ βγάζοντας μια δική της φωτογραφία ενώ θήλαζε τον δεύτερο γιό της. Την ανέβασε στο Facebook ρωτώντας αν και άλλες γυναίκες θα ήθελαν να φωτογραφηθούν όπως εκείνη. «Υπήρξαν άφθονες απαντήσεις κι έτσι άρχισαν όλα», εξηγεί.

Από το κοινό η φωτογράφος ζητεί να συνεχίζουν να συνεισφέρουν στη σελίδα της στο IndieGoGo, όπου έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερα από χίλια δολάρια αλλά αναζητά ακόμα 3.000.

«Ωραίο είναι που οι celebrities και τα media προωθούν το θηλασμό αλλά μια ρετουσαρισμένη φωτογραφία γυναίκας που θηλάζει δεν είναι ρεαλιστική και αποτελεί άλλη μια πρόκληση για τις γυναίκες που προσπαθούν να θηλάσουν. «Θα σκεφτούν ‘δεν είμαι σαν αυτή’, κι αυτό δεν βοηθά. Οι γυναίκες που προσπαθούν να θηλάσουν χρειάζεται να βλέπουν εικόνες και να μπορούν να πουν ‘μπορώ να ταυτιστώ με αυτό’».























Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.