Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Οι νέες αλλαγές στη φορολογία με το πολυνομοσχέδιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι αλλάζει στις ρυθμίσεις των 100 και 12 δόσεων.

Μεγάλες αλλαγές σε φόρους και ρυθμίσεις χρεών φέρνει το πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή με στόχο να ψηφιστεί την Πέμπτη.

Στο πολυνομοσχέδιο θα περιληφθούν και οι ρυθμίσεις για το νέο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, ενώ θα περιέχει ξεχωριστό κεφάλαιο με φορολογικές διατάξεις, οι οποίες θα προβλέπουν:

-Αλλαγή των όρων για την αποβολή οφειλετών από τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, η απώλεια της ρύθμισης των 100 δόσεων επέρχεται σε περίπτωση που ο οφειλέτης δεν τακτοποιήσει μια νέα τρέχουσα ληξιπρόθεσμη οφειλή του προς το Δημόσιο εντός 30 ημερών από την κοινοποίηση της σχετικής ατομικής ειδοποίησης. Με τις νέες διατάξεις, θα προβλέπεται η μείωση της προθεσμίας των 30 ημερών στις 20 ημέρες από την 1η-6-2016 και στις 10 μέρες από την 1η-1-2017.

-Θα γίνει πιο εύκολη η υπαγωγή νέων φορολογικών οφειλών στην «πάγια ρύθμιση» των 12 μηνιαίων δόσεων. Θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους οφείλουν στο Δημόσιο χρέη που δεν έχουν ακόμη καταστεί ληξιπρόθεσμα να τα ρυθμίζουν σε 12 μηνιαίες δόσεις με την «πάγια ρύθμιση» υποβάλλοντας ηλεκτρονικά τις σχετικές αιτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις.

-Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας των Ι.Χ. αυτοκινήτων. Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προωθεί ρυθμίσεις που προβλέπουν:

α) Αυξήσεις 4,55% έως 6,67% στα τέλη κυκλοφορίας για Ι.Χ. αυτοκίνητα άνω των 1.357 κυβικών εκατοστών που ταξινομήθηκαν και κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά από το 2006 και μέχρι την 30ή Οκτωβρίου 2010, δηλαδή για αυτοκίνητα μεσαίου και μεγάλου κυβισμού παλαιότητας 5 έως 10 ετών.

β) Μειώσεις κατά 4,55% στα τέλη κυκλοφορίας για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών που ταξινομήθηκαν και κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το 2001 έως το 2005.

γ) Μειώσεις κατά 5,66%-6,82% στα τέλη κυκλοφορίας για τα ΙΧ αυτοκίνητα άνω των 1.357 κυβικών εκατοστών που ταξινομήθηκαν και κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα πριν από το 2001.

δ) Κατάργηση της απαλλαγής από τα τέλη κυκλοφορίας για αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν και τέθηκαν σε κυκλοφορία για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά την 30ή Οκτωβρίου 2010 και τα οποία εκπέμπουν ρύπους από 90 έως και 100 μικρογραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο. Τα αυτοκίνητα αυτά θα επιβαρυνθούν με τέλη που θα κυμαίνονται από 81 έως και 90 ευρώ.

ε) Αύξηση των τελών κυκλοφορίας για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά στην Ελλάδα και εκπέμπουν ρύπους άνω των 100 μικρογραμμαρίων διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο. Τα ετήσια τέλη που ήδη πληρώνουν οι κάτοχοι αυτών των αυτοκινήτων αναμένεται να αυξηθούν κατά 10 έως και 50 ευρώ.

-Κατάργηση των διατάξεων με τις οποίες προβλέπεται η επιβολή ΦΠΑ 23% στις υπηρεσίες ιδιωτικής εκπαίδευσης και αντικατάστασή τους με «ισοδύναμα» μέτρα.

-Βελτιώνονται διατάξεις οι οποίες προέβλεπαν την απαλλαγή των υπαλλήλων της ΓΓΔΕ (εφοριακών και τελωνειακών) από αστικές, πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες για παραγραφή ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων και απαιτήσεων από οφειλέτες του Δημοσίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.