Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Γυναίκα συνελήφθη για post στο Facebook κατά των μουσουλμάνων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανακοίνωσε ότι απαγορεύει να πηγαίνουν στο κατάστημά της.

Μια ιδιοκτήτρια σαλονιού ομορφιάς στη Βρετανία συνελήφθη λόγω δημοσιεύσεών της στο Facebook κατά των Μουσουλμάνων. Η γυναίκα ανακοίνωσε ότι δε θα δέχεται πλέον κρατήσεις και ραντεβού από μουσουλμάνους πελάτες λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι.

ΠΟΣΤ ΑΓΓΛΙΑ

Όπως αναφέρει η βρετανική Mirror, η 43χρονη γυναίκα συνελήφθη βάσει του άρθρου 19 του νόμου περί Δημόσιας Τάξης. Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται σε «εικόνα γραπτού υλικού το οποίο είναι απειλητικό, υβριστικό ή με προσβλητικό χαρακτήρα με σκοπό την αναμόχλευση ρατσιστικού μίσους, καθώς και για την παραγωγή κακόβουλων επικοινωνιών». Αν και συνελήφθη δεν υπάρχει ακόμα κατηγορία εναντίον της για τα παραπάνω.

Το κείμενο της γυναίκας στο Facebook το οποίο κατακρίθηκε έντονα ανέφερε «Ώρα να βάλω τη χώρα μου πιο πάνω. Το κατάστημα (Blinks of Bicester) δεν θα δέχεται πλέον κρατήσεις από κανέναν που ασπάζεται την ισλαμική πίστη ακόμη και εάν έχουν βρετανικό διαβατήριο. Στη συνέχεια και μετά από μηνύματα που έλαβε σχολίασε «Έχω κατακλυστεί από μηνύματα απόψε επειδή είπα ότι δεν θα εξυπηρετώ πελάτες που ασπάζονται το Ισλάμ. Επιμένω ακόμη σε αυτό ως πολίτης της Βρετανίας.»

Δεν σταμάτησε όμως εκεί αφού συνέχισε τις δημοσιεύσεις (πιθανόν από τα μηνύματα τα οποία λάμβανε) και έγραψε «Ελπίζω οι οικογένειές σας να αντιναχθούν από το ISIS.» Όλες οι δημοσιεύσεις αργότερα διαγράφηκαν ενώ σε ανακοίνωσή της η αστυνομία είπε ότι έλαβε σοβαρά παράπονα και θα τα διερευνήσει. Σίγουρα πάντως η γυναίκα θα ξανασκεφτεί να κάνει παρόμοια δημοσίευση στο μέλλον.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.