Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Ζούκερμπεργκ: Στόχος μας το facebook να γίνει πιο έξυπνο από τους ανθρώπους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Ένας από τους στόχους μας για τα επόμενα 5 με 10 χρόνια είναι να κάνουμε το Facebook καλύτερο από τους ανθρώπους σε όλες τις βασικές αισθήσεις, όπως την όραση, την ακοή, τη γλωσσική και γνωστική κατάρτιση. Η γεύση και η οσμή δεν μας απασχολεί για τώρα». Αυτό δήλωσε μιλώντας στο περιοδικό «Fast Company» ο ιδρυτής του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ανακοινώνοντας το πολυδάπανο σχέδιό του σχετικά με έρευνες πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την πληθώρα πληροφοριών, που δημοσιεύουν οι χρήστες κάθε μέρα, προκειμένου να το επιτύχει.

Ο επικεφαλής μηχανικός του Facebook, Jay Parikh, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν άπειρα δεδομένα από ό,τι συμβαίνει καθημερινά στον κόσμο και τα συμβατικά συστήματα και μοντέλα, με τα οποία δουλεύουμε σήμερα δεν αρκούν. Χρειαζόμαστε πραγματικά πολύ έξυπνα συστήματα».

Πρόσφατα αποκαλύφθηκε πως το Facebook μελετά το αρχαίο κινέζικο παιχνίδι «Go for Insights», στην απόπειρά του να δημιουργήσει έναν πανέξυπνο τεχνητό εγκέφαλο. Οι επικεφαλής του σχεδίου αυτού ελπίζουν πως θα δημιουργήσουν έναν εικονικό προσωπικό υπάλληλο. Ο «υπάλληλος» αυτός αποκαλείται «Μ» και θεωρείται ότι έχει εμπνευστεί από την γραμματέα της σειράς ταινιών James Bond, Moneypenny.

Η ομάδα τεχνητής νοημοσύνης του Facebook αποκάλυψε την εργασία της σε ένα βιομηχανικό συνέδριο την περασμένη εβδομάδα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.