Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Αυτή είναι η πιο παράξενη χριστουγεννιάτικη δουλειά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεκάδες αιτήσεις για τα λαμπάκια!

Τα Χριστούγεννα είναι η περίοδος που δημιουργούνται αρκετές νέες εποχικές θέσεις εργασίας καθώς πολλοί είναι αυτοί που -για παράδειγμα- ντύνονται Αϊ-Βασίληδες και ξωτικά για να διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους ή προσλαμβάνονται σε καταστήματα με παρόμοια είδη.

Υπάρχει όμως μια δουλειά που μπορεί να ανταγωνιστεί όλες αυτές και μάλλον είναι η πιο παράξενη των Χριστουγέννων. Πρόκειται για τον «ξετυλιχτή των λαμπακίων», αυτόν δηλαδή που ξεμπερδεύει τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια. Πάνω από 100 άτομα έχουν κάνει ήδη αίτηση στον εργοδότη στο Wrexham της Βρετανίας, ο οποίος ζητά άτομα αποκλειστικά γι’ αυτή τη δουλειά. Όπως λέει ο ίδιος, θα πρέπει να αγαπούν τα Χριστούγεννα και να έχουν πολλή υπομονή. Ο εργοδότης δηλώνει ενθουσιασμένος που τόσοι πολλοί ενδιαφέρονται για τη συγκεκριμένη θέση και μάλιστα τη βρίσκουν αρκετά διασκεδαστική και εύκολη.

Τώρα περιμένει να συγκεντρωθούν όλες οι αιτήσεις και να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο της συνέντευξης και της δοκιμής καθώς όπως λέει θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός λόγω των πολλών αιτήσεων που δέχεται καθημερινά. Μια τυπική μέρα περιλαμβάνει το ξεμπέρδεμα περίπου 60 καλωδίων με λαμπάκια. Η ιδέα του εργοδότη από τη Βρετανία για αυτή τη θέση προέκυψε όταν διαπίστωσε πως το να ξεμπερδεύει κανείς τα λαμπάκια του Χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι μια από τις πιο βαρετές διαδικασίες. Έτσι οι πελάτες του θα μπορούν να τα πάνε στο κατάστημά του και δωρεάν να τους τα ξεμπερδέψει.

«Η θέση είναι απαιτητική και απαιτεί φιλική και εξυπηρετική συμπεριφορά, πολλή υπομονή και φυσικά ικανότητα να ξεμπερδεύει κανείς ακόμη και τα πιο μπλεγμένα καλώδια». Ο υπάλληλος μάλιστα θα είναι πλήρους απασχόλησης και θα είναι μπροστά στους πελάτες ξεμπερδεύοντας τα λαμπάκια τους όσο εκείνοι ψωνίζουν στο κατάστημά του. Η απόφαση του ιδιοκτήτη του καταστήματος πάρθηκε αφού, όπως είπε, ήθελε να ευχαριστήσει τους πελάτες που εμπιστεύονται το κατάστημά του και να τους βοηθήσει έμπρακτα να αντιμετωπίσουν, όπως λέει, αυτή τη βαρετή διαδικασία των Χριστουγέννων.

Πρόκειται ομολογουμένως για μια από τις πιο παράξενες και ίσως την πιο παράξενη δουλειά των Χριστουγέννων, ενώ αν πάει καλά ίσως μιμηθούν και άλλοι την ιδέα του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.