Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Έκανε το σπίτι του ζωολογικό κήπο


Πιο φιλόζωος δεν γίνεται - Δείτε τις φωτογραφίες.

Το σπίτι αυτό δεν ανήκει σε κάποιο φιλοζωικό οργανισμό αλλά σε ιδιώτη. Το όνομα του είναι Steve και συζεί μαζί με σκυλιά, πουλιά, κουνέλια κι ένα γουρούνι!

Ναι, σωστά μαντέψατε, είναι εργένης.


Διαβάστε περισσότερα...

Εξαντλούνται τα χρήματα για τη στήριξη των προσφύγων


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι αρμόδιοι φορείς.
Τον κώδωνα του κινδύνου για εξάντληση των χρημάτων που προορίζονται για τη στήριξη των προσφύγων, έκρουσαν αρμόδιοι στην τελετή λήξης του «Προγράμματος Εθελοντικής Επιστροφής και Επανένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στη χώρα καταγωγής τους» του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Οι φορείς που συμμετείχαν στην τελετή εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη διακοπή χρηματοδότησης στο τέλος του Ιουνίου, λόγω τέλους του προγράμματος και αναμονής της εφαρμογής του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τη στιγμή που οι ανάγκες πρώτης υποδοχής, αιτήσεων ασύλου και επιστροφών ιδιαίτερα στην Ελλάδα, που αποτελεί κύρια πύλη εισόδου στην Ευρώπη, κορυφώνονται, «βλέπουμε το παράδοξο να εξαντλείται η χρηματοδότηση που έχει η κυβερνητική μηχανή, οι ΜΚΟ κ.λπ, καθώς το πρόγραμμα τελειώνει στις 30 Ιουνίου και δε φαίνεται να υπάρξει καινούργια χρηματοδότηση από 1η Ιουλίου», ανέφερε ο Πέτρος Μάστακας από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Ο Παναγιώτης Μαρκετάκης, διευθυντής της Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, επισήμανε πως θα γίνει ό,τι είναι δυνατό να γεφυρωθεί το χάσμα μέχρι να μπει σε εφαρμογή το νέο πρόγραμμα. Ο ίδιος ενημέρωσε πως στα ετήσια προγράμματα εθελούσιας επιστροφής, το 2009 συμμετείχαν 1.097 άτομα, το 2010 3.200, το 2011 8.046, το 2012 7.408 και το 2013, στο πρόγραμμα που ολοκληρώνεται τέλη Ιουνίου του 2015, 5.500 άτομα.

«Η Ελλάδα και η Ευρώπη βρίσκονται αντιμέτωπες με γεγονότα που δεν είχαν προβλέψει και με μεταναστευτικά εργαλεία καλούνται να αντιμετωπίσουν προσφυγικούς πληθυσμούς, οι οποίοι πια αποτελούν τα 3/4 των ανθρώπων που έρχονται», τόνισε ο κ. Μάστακας.

Περισσότεροι από 55.000 πρόσφυγες έχουν φτάσει στην Ελλάδα από την αρχή του έτους μέσω θάλασσας, κυρίως από τη Συρία, αλλά μόνο το 3,5% έχουν κάνει αίτημα ασύλου στην Ελλάδα, ανέφερε ο κ. Μάστακας. Η διευθύντρια της Υπηρεσίας Ασύλου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαρία Σταυροπούλου, πρόσθεσε πως έχουν διπλασιαστεί οι αιτήσεις από γυναίκες σε σχέση με πέρσι και έχουν αυξηθεί οι ασυνόδευτοι ανήλικοι κατά 35%.

Στη βάση της αλληλεγγύης πρέπει να γίνει η διαχείριση των μεταναστευτικών πληθυσμών, τόνισε η Μόνικα Έκστρομ, προϊσταμένη του τμήματος «Αναφορών για Πολιτικά Θέματα και Πολιτικής Ανάλυσης» της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Επίσης υπογράμμισε πως πρέπει να δημιουργηθούν συνεργασίες σε όλες τις χώρες ώστε να δοθεί λύση στην ουσία της μετανάστευσης, δηλαδή στον πόλεμο και τη φτώχεια.

Στο μεταναστευτικό θέμα η Ελλάδα δίνει μαθήματα ανθρωπιάς και πολιτισμού, ενώ η Ευρώπη μας δίνει αντιμαθήματα σε δείγματα οικονομίας και άλλα, υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό του. «Αν αρνηθούμε το δικαίωμα στους ανθρώπους να υπάρχουν, διατρέχουμε τον κίνδυνο κάποιοι άλλοι να μας αρνηθούν το δικαίωμα να υπάρχουμε εμείς», είπε μιλώντας για τη σημασία της ένταξης και της απόδοσης ιθαγένειας, σε όσους μετανάστες το θελήσουν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ζώα από την εγκατάλειψη, στην υιοθεσία


Το πριν και μετά που σοκάρει.

Τα σκυλιά που βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες, ζούσαν κάποτε υπό καθεστώς αιχμαλωσίας και κάτω από άθλιες συνθήκες. Αυτό ήταν το πριν. Το μετά, είναι εκπληκτικό: τα ίδια τετράποδα, μετά την υιοθεσία τους, φαίνονται να απολαμβάνουν μια υγιή ζωή στο πλευρό, ελπίζουμε, ιδιοκτητών που τους δίνουν την αγάπη και τη φροντίδα που χρειάζονται.
























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γυναίκα κάνει λίμπο κάτω από αυτοκίνητο!


Σώμα λάστιχο - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Στο ερώτημα πόσο ευέλικτο είναι το σώμα μας οι απαντήσεις ποικίλουν αλλά σίγουρα δεν φτάνουν τα επίπεδα ευελιξίας της 22χρονης Shemika Charles η οποία καταφέρνει να κάνει λίμπο ακόμα και κάτω από αυτοκίνητο!

Με το επίτευγμά της αυτό πέτυχε το δεύτερο παγκόσμιο ρεκόρ της. «Το κενό είναι περίπου 23 εκατοστά αλλά ορισμένα σημεία του αυτοκινήτου είναι πιο χαμηλά από άλλα και χρειάζεται πολλή αυτοσυγκέντρωση και έλεγχος της αναπνοής», εξήγησε η ίδια τονίζοντας πως θέλει να το ξανακάνει!

Μην φανταστείτε πάντως πως η 22χρονη το κατάφερε αυτό εύκολα: προπονείται από τα 14 της, ακολουθώντας τα βήματα της μητέρας της, η οποία ήταν χορεύτρια λίμπο για 16 χρόνια.

«Διαπίστωσα πως είχα ταλέντο», λέει, συνέχισε να εξελίσσεται μεγαλώνοντας με προπόνηση περίπου έξι ωρών την ημέρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Το 2010 κατέκτησε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες κάνοντας λίμπο σε απόσταση τόση όση είναι το ύψος ενός μπουκαλιού μπύρας!

Πρόσφατα πέτυχε και το δεύτερο ρεκόρ της κάνοντας λίμπο κάτω από ένα αυτοκίνητο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που τη βλέπουν εντυπωσιάζονται αλλά περισσότερο από όλους μένει άφωνος ο χειροπρακτικός της, τον οποίο επισκέπτεται μια φορά την εβδομάδα για να της ευθυγραμμίσει το σώμα.

«Είναι καταπληκτική, σαν τέρας της φύσης», δηλώνει ο Δρ. John Przybylak, ο οποίος ταυτόχρονα προειδοποιεί πως είναι αναγκαίο να ακολουθεί το αυστηρό προπονητικό της πρόγραμμα αλλιώς κινδυνεύει με τραυματισμό.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εξέδιδαν ανήλικη Βουλγάρα στη Θεσσαλονίκη


Δραπέτευσε και κατήγγειλε τους μαστροπούς, με αποτέλεσμα να συλληφθούν.

Υπόθεση σωματεμπορίας, σε βάρος ανήλικης υπηκόου Βουλγαρίας εξιχνίασαν αστυνομικοί του τμήματος καταπολέμησης εμπορίας ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 28χρονος ομοεθνής της και 36χρονος Έλληνας και ταυτοποιήθηκαν δύο ακόμη συνεργοί τους 43 και 32 ετών (αλλοδαπός-ημεδαπός), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Σωματεμπορίας από κοινού» και παράβασης του νόμου περί όπλων.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, προ διμήνου περίπου, ο 28χρονος με τη συνδρομή του 43χρονου, μετέφεραν ανήλικη από την Ιταλία, αρχικά στην περιοχή της Φλώρινας και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη, χρησιμοποιώντας βία και απειλές σε βάρος της.

Οι δράστες, με τη συνδρομή συνεργών τους, την εγκατέστησαν σε δύο διαμερίσματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου την εξανάγκαζαν να εκδίδεται σε πελάτες έναντι αμοιβής.

Η ανήλικη κοπέλα, βραδινές ώρες της 18ης Ιουνίου, κατάφερε να διαφύγει από διαμέρισμα στην περιοχή Ανάληψης, ιδιοκτησίας του 36χρονου, όπου μαζί με τον 32χρονο συνεργό του, την κατακρατούσαν παρά τη θέλησή της και συνέχιζαν να προβαίνουν στη εκμετάλλευσή της.

Ύστερα από την καταγγελία της ανήλικης στην προαναφερόμενη υπηρεσία, πραγματοποιήθηκαν επισταμένες αναζητήσεις, κατά τις οποίες εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν δύο εκ των δραστών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων συνεργών τους. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο προαναφερόμενο διαμέρισμα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, εννέα (9) φυσίγγια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ στην ανήλικη έγιναν γνωστές οι σχετικές διατάξεις περί παροχής προστασίας σε θύματα εμπορίας ανθρώπων και σωματεμπορίας και μεταφέρθηκε σε ξενώνα για παροχή αρωγής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο μαγικός πλανήτης Γη


Εικόνες αναδεικνύουν το μεγαλείο της φύσης.









































































Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...