Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Άνοιξε τις πύλες του το «Φεστιβάλ του Πηνειού»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την Κυριακή θα δώσει το σύνθημα για την έναρξη της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής για την Ελλάδα.
Με καθυστέρηση μιας μέρας, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, άνοιξε την Παρασκευή το απόγευμα, τις πύλες του το Φεστιβάλ Πηνειού στην Λάρισα το οποίο θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα 22 Ιουνίου.

Με αφορμή την υποψηφιότητα της πόλης της Λάρισας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης μάλιστα, το φεστιβάλ παρουσιάζει μια διαφορετική φυσιογνωμία, με στοιχεία ουσιαστικής αναβάθμισης. Λόγω της υποψηφιότητας μάλιστα το Φεστιβάλ του Πηνειού θα είναι εκείνο που την Κυριακή θα δώσει το σύνθημα για την έναρξη της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής για την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Λαρισαίων Πάνος Σάπκας, στο πλήθος των πολιτών που συνέρρευσαν στο ποτάμι για να δώσουν το παρών στην έναρξη του Φεστιβάλ.

Ο γενικότερος χαρακτήρας της φετινής πολυεπίπεδης διοργάνωσης είναι διαδραστικός, καθώς κεντρικός στόχος είναι ενεργή συμμετοχή των πολιτών στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα.

Δύο μουσικές σκηνές, μια χορευτική σκηνή, πάνω από τριάντα διεθνή και εγχώρια μουσικά σχήματα, εικαστικά δρώμενα, ανοιχτά μαθήματα φωτογραφίας, λειτουργία σκοτεινού θαλάμου, θεατρικά δρώμενα για παιδιά, προβολές ντοκιμαντέρ και παιδικού κινηματογράφου, βιωματικά και καλλιτεχνικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, παραδοσιακοί και μοντέρνοι χοροί, αθλητικές δραστηριότητες για όλους, ποδηλατοδρομίες, κοινωνική ευαισθητοποίηση και άλλα πολλά θα… παρελάσουν τις επόμενες τρεις ημέρες δίπλα από το ποτάμι της Λάρισας.

Στις μουσικές σκηνές θα εμφανιστούν ονόματα όπως Μαριέτα Φαφούτη, Χειμερινοί Κολυμβητές, Encardia, Opera Chaotique, Baildsa, Blues Trackers, Brasilentina, Μουσικό Σχολείο, Συμφωνική ΔΩΛ, Σύγχρονο Ωδείο, Σχολή Ποπ Ροκ και λοιπά μουσικά συγκροτήματα. Το δικό τους μερίδιο στο φεστιβάλ θα έχουν τόσο το θέατρο όσο και η φωτογραφία και ο κινηματογράφος, ενώ περιλαμβάνονται και αθλητικές δραστηριότητες.

Ακόμα, ενισχύοντας το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης θα υπάρχουν τοποθετημένα σε διάφορα σημεία καλάθια συλλογής ειδών όπου θα πραγματοποιείται συλλογή τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους απόρους που εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Συσσίτιο και το Κοινωνικό Φαρμακείο των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Λαρισαίων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.