Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Έως το 2020 το 70% στη Γη θα έχει smartphone

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από τα 3,5 δισ. χρηστών τα 2 θα είναι από Ασία και Ειρηνικό.

Επτά στους δέκα ανθρώπους στον πλανήτη αναμένεται να χρησιμοποιούν κάποιο smartphone για την επικοινωνία τους έως το 2020, διπλάσιος δηλαδή αριθμός χρηστών σε σχέση με το τρέχον έτος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που περιλαμβάνονται στην έκθεση «Ericsson Mobility Report», τουλάχιστον 6,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι ή αλλιώς το 70% του πληθυσμού της Γης, θα έχουν στην κατοχή τους ένα έξυπνο κινητό τηλέφωνο. Ως εκ τούτου ταχύτατη αναμένεται να είναι και η ανάπτυξη των ευρυζωνικών δικτύων κινητής τηλεφωνίας, τα οποία εκτιμάται ότι σε διάστημα 5 ετών θα καλύπτουν το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Σύμφωνα με την έκθεση η ραγδαία αυτή άνοδος του αριθμού των συνδρομητών, αλλά και η μεγάλη ζήτηση υπηρεσιών μέσω mobile data θα οδηγήσουν σε σημαντική αύξηση της συνολικής κίνησης δεδομένων μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Συγκεκριμένα η χρήση δεδομένων μέσω smartphone αναμένεται να δεκαπλασιαστεί έως το 2020.

Σημαντική αύξηση στον αριθμό νέων χρηστών έξυπνων κινητών τηλεφώνων αναμένεται να καταγραφεί σε περιοχές όπως η Ασία, ο Ειρηνικός, η Μέση Ανατολή και η Αφρική. Όπως εκτιμά η Ericsson στην έκθεσή της, από τα συνολικά 3,5 δισεκατομμύρια νέων χρηστών που θα προστεθούν έως το 2020, τα 2 δισεκατομμύρια θα προέλθουν από την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού και τα 750 εκατομμύρια χρηστών από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.