Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Ομπάμα: Η μάστιγα του ρατσισμού παραμένει παρούσα στις ΗΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως η επίθεση σε εκκλησία στην Νότια Καρολίνα αποκαλύπτει πως η "μάστιγα" του ρατσισμού παραμένει παρούσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και καταφέρθηκε εναντίον όσων τον κατηγορούν ότι πολιτικοποιεί μια τραγωδία για να μιλήσει για αυστηροποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας για τα όπλα.

Σε ομιλία του στην αμερικανική διάσκεψη δημάρχων δήλωσε πως η δολοφονία 9 ανθρώπων στην ιστορική αφροαμερικανική εκκλησία στο Τσάρλετον σημειώνει την ανάγκη εγρήγορσης ενάντια στο ρατσισμό.

"Τα προφανή κίνητρα του δράστη μας υπενθυμίζουν πως ο ρατσισμός παραμένει μια μάστιγα που πρέπει να πολεμήσουμε συλλογικά", δήλωσε ο Ομπάμα.

Επικαλέστηκε όμως και άλλες πρόσφατες μαζικές ένοπλες επιθέσεις σε ένα σχολείο στο Νιούτον, στο Κονέκτικατ και σε έναν κινηματογράφο στην Ορόρα, στο Κολοράντο για να επιχειρηματολογήσει υπέρ της ανάγκης μεταρρυθμίσεων στους νόμους για τα όπλα, ένα πολιτικά φορτισμένο θέμα σε μια χώρα που το Σύνταγμα εγγυάται το δικαίωμα στην οπλοκατοχή, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.