Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Οι Αργεντίνοι που δεν πιστεύουν στο ποδόσφαιρο, στο ταγκό και τα Ισπανικά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα μέλη αίρεσης που ζουν μακριά από τον πολιτισμό - Δείτε τις φωτογραφίες τους.

Κατοικούν στην Αργεντινή, αλλά δεν θα ακούσετε να μιλούν ισπανικά, να χορεύουν ταγκό ή να βλέπουν ποδόσφαιρο. Κι αυτό γιατί η κοινότητά τους δε μοιάζει με την υπόλοιπη μοντέρνα Νότια Αμερική.

Γνωρίστε τους Ορθόδοξους Μενονίτες της «Νέας Ελπίδας» («New Hope»), οι οποίοι έφτασαν στο La Pampa της Αργεντινής εγκαταλείποντας το Μεξικό και την Βολιβία, το 1985.

Οι Μενονίτες, είναι μια προτεσταντική αίρεση που αριθμεί περίπου 250.000 οπαδούς, διασκορπισμένους στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Ολλανδία, στη Γερμανία, στην Πολωνία και στη Γαλλία. Οι μενονιτικές διδασκαλίες εμφανίστηκαν στη Ζυρίχη στις αρχές του 16ου αι., στα πλαίσια της αίρεσης των αναβαπτιστών του Σβίγγλιου. Γενικά θεωρούν ότι το βασικότερο όλων είναι να ζει κανείς αγία ζωή σύμφωνα με τις αρχές της Καινής Διαθήκης και ιδίως την επί του όρους ομιλία του Ιησού Χριστού.

Στην La Pampa ζουν περί τους 1.500 Μενονίτες ακολουθώντας έναν «τραχύ» τρόπο ζωής: χωρίς ηλεκτρισμό, χωρίς αυτοκίνητα, χωρίς μουσική και χορούς, σπάνια παντρεύονται κάποιον εκτός της κοινότητας, όλοι οι άντρες φορούν την ίδια φόρμα και καπέλο ενώ οι γυναίκες παλιομοδίτικα φορέματα. Μεταξύ τους μιλάνε τη διάλεκτο των Plautdietsch, γνωστά και ως Low German, αλλά επικοινωνούν και με άλλες γλώσσες όταν «εισβάλουν» στην κοινότητά τους «ξένοι».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.