Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε τι συνέβη στον κόσμο μέσα από το φωτογραφικό φακό.

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.


Μίνγια, Αίγυπτος. Οδοιπορικό στο λατομείο ασβεστόλιθου



Χιλιάδες χρόνια μετά τις πυραμίδες, εκατοντάδες άνθρωποι δουλεύουν σαν σκλάβοι στο λατομείο ασβεστόλιθου, με κίνδυνο της ζωής τους. Στη Μίνγια, λίγο έξω από το Κάιρο, οι συνθήκες είναι δύσκολες έως και επικίνδυνες, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που οι εργάτες δεν μπορούν ούτε να αναπνεύσουν.


Λονδίνο, Μ. Βρετανία. Ιπποδρομίες-ύμνος στα εξωφρενικά καπέλα



Όταν μιλάμε για καπέλα, η επιλογή του πιο δημοφιλούς είναι αδύνατη όταν πρόκειται για ένα event στη Μ. Βρετανία… Στην εικόνα μία νεαρή επέλεξε καπέλο με ντεκόρ σκηνή από τη δημοφιλή παιδική σειρά «Μικρό μου Πόνυ».

Τιφλίδα, Γεωργία. «Σαφάρι» στην Τιφλίδα



Οι σφοδρές πλημμύρες που έπληξαν την περασμένη εβδομάδα την πρωτεύουσα της Γεωργίας Τιφλίδα, κόστισαν τη ζωή οκτώ ανθρώπων, ενώ τίγρεις, λιοντάρια, ιαγουάροι, αρκούδες, ελέφαντες και λύκοι δραπέτευσαν από τον ζωολογικό κήπο της πόλης. Ορισμένα από τα ζώα αιχμαλωτίσθηκαν από την αστυνομία και άλλα σκοτώθηκαν.

Αθήνα, Ελλάδα. Το απόλυτο city break στην πρωτεύουσα



Το «καλοκαίρι» έχει έρθει εδώ και καιρό για τον ελληνικό τουρισμό, με χιλιάδες τουρίστες να πλημμυρίζουν καθημερινά τους δρόμους της Αθήνας. Δεδομένος προορισμός… η Ακρόπολη.

Σαλτίλο, Μεξικό. Το πιο σημαντικό από τα υπάρχοντά τους



Πρόσφυγες ποζάρουν στον φακό του Reuters με το πιο σημαντικό από τα υπάρχοντά τους. Στη φωτογραφία ο Bardal κρατά στα χέρια του ένα αδιάβροχο, το οποίο όπως λέει τον κρατά στεγνό και αποφεύγει τα κρυολογήματα και τις ασθένειες στον μακρύ του δρόμο προς τα σύνορα των ΗΠΑ.

Βομβάη, Ινδία. Από τον καύσωνα στις πλημμύρες



Πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα σημειώνονται τους τελευταίους μήνες την Ινδία και χτυπούν καμπανάκι κινδύνου για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Μετά το κύμα καύσωνα που κόστισε τη ζωή 2.000 ανθρώπων, η Βομβάη πλήττεται από σφοδρές πλημμύρες.

Σουμάτρα, Ινδονησία. «Βρυχάται» το ηφαίστειο Σιναμπούνγκ



Χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους σε πόλεις και χωριά κοντά στο ηφαίστειο Σιναμπούνγκ της Ινδονησίας, καθώς η δραστηριότητά του γίνεται όλο και πιο έντονη. Οι αρχές βρίσκονται σε συναγερμό για το ηφαίστειο που «ξύπνησε» το 2010 μετά από 400 χρόνια και είναι ολοένα και πιο επικίνδυνο.

Ιερουσαλήμ, Ισραήλ. Περνώντας πάνω από το τείχος της ντροπής



Παλαιστίνιοι σκαρφαλώνουν στο αμφιλεγόμενο ισραηλινό τείχος στο χωριό Al-Ram. Λόγω ηλικίας οι δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ δεν τους επιτρέπουν να περάσουν από τη Δυτική Όχθη στην Ιερουσαλήμ. Έτσι, βρίσκουν αυτή την «εναλλακτική» μέθοδο...

Ταϊπέι, Ταϊβάν. Η πολύχρωμη γιορτή της Ασίας



Μία ακόμα παραδοσιακή γιορτή, τη Γιορτή «Βάρκα-Δράκος», γιόρτασαν την εβδομάδα που πέρασε στην Ταϊβάν. Η γιορτή χρονολογείται από τον 3ο αιώνα και πρόκειται για μια από τις πιο συναρπαστικές και πολύχρωμες εκδηλώσεις στον κόσμο.

Λισαβόνα, Πορτογαλία. «Ματωμένη φιέστα»



Σκηνή από αγώνα ράγκμπι θυμίζει η συγκεκριμένη φωτογραφία. Ταυρομάχοι της ομάδας «Montemor forcados» τυλίγονται γύρω από τεράστιο μαύρο θηρίο για να τον κερδίσουν κατά κράτος. Και παρά το γεγονός ότι ο ταύρος έχει χτυπηθεί από ακόντια συνεχίζει να παλεύει με μένος.

Μπακού, Αζερμπαϊτζάν. Επιβεβαιώθηκε η κυριαρχία της Ρωσίας



Η κυριαρχία της Ρωσίας στη ρυθμική γυμναστική δεν αμφισβητήθηκε ούτε στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μπακού. Τα κορίτσια της εθνικής ομάδας της Ρωσίας κατέκτησαν ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο στο ανσάμπλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.