Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Στο εσωτερικό μιας συμμορίας μηχανόβιων


Παρανομίες πάνω σε δυο ρόδες - Δείτε τις φωτογραφίες.

Πριν μερικά 24ωρα, η αστυνομία στο Waco του Τέξας προχώρησε στη σύλληψη τουλάχιστον 170 ανθρώπων που φέρονται να εμπλέκονται στη συμπλοκή με πυροβολισμούς που ξέσπασε μεταξύ συμμοριών μοτοσικλετιστών και είχε αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 9 ανθρώπων και τον τραυματισμό 18 άλλων.

Οι δυο συμμορίες που αντάλλαξαν τα φονικά πυρά, ήταν οι Bandidos και Cossacks, με την πρώτη να θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες.

Οι Bandidos «κατάγονται» από το San Leon του Τέξας και ιδρύθηκαν το 1966 από τον Donald Chambers. Θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες συμμορίες μοτοσικλετών στις ΗΠΑ, με πάνω από 900 μέλη και 93 «παραρτήματα», σύμφωνα με το FBI. Μάλιστα, γράφει το USA Today, η συμμορία έχει μέλη και σε 13 άλλες χώρες.



Το τμήμα δημόσιας ασφάλειας του Τέξας, ανακοίνωσε το περασμένο έτος, ότι οι Bandidos κατατάσσονται στη δεύτερη θέση με τις πιο επικίνδυνες συμμορίες, μαζί με τους Aryan Brotherhood of Texas.

Για την ιστορία, η πρώτη σε επικινδυνότητα συμμορία μηχανόβιων, παραμένει η θρυλική πια, Hells Angels από την Καλιφόρνια. Τα μέλη της Bandidos, βγάζουν τα προς το ζην κάνοντας εμπόριο: όχι… επίπλων αλλά ναρκωτικών όπως κοκαΐνη, μαριχουάνας και μεθαμφεταμινών.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άρση απαγόρευσης αλιείας στον Έβρο


Δεν επιτρεπόταν από τον Απρίλιο.

Ήρθη η απαγόρευση αλιείας στον Έβρο σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Η αλιεία στον ποταμό Έβρο, τους παραποτάμους του, τις τεχνητές λίμνες, στα ρέματα, τους χειμάρρους, τα κανάλια, τις διώρυγες και τους υπόλοιπους υδάτινους σχηματισμός της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου είχε απαγορευτεί από τον Απρίλιο έως και χθες για την προστασία της αναπαραγωγής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Μπλάτερ προτείνει ποδοσφαιρικό αγώνα ειρήνης μεταξύ Ισραήλ-Παλαιστίνης


Ο πρόεδρος της Διεθνoύς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIFA) Σεπ Μπλάτερ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Μέση Ανατολή σε μια προσπάθεια να πείσει την Παλαιστινιακή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (PFA) να αποσύρει την πρόταση αποκλεισμού του Ισραήλ από την διεθνή ομοσπονδία, πρότεινε τη διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα ειρήνης μεταξύ των δύο εθνικών ομάδων.

Ο Μπλάτερ εμφανίστηκε σε μια συνέντευξη τύπου στην Ιερουσαλήμ, μετά την συνάντηση του με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, και δήλωσε πως βρισκόταν σε μια «αποστολή ειρήνης». Πρόκειται να συναντήσει τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και τον επικεφαλής της PFA Τζιμπρίλ Ρατζούμπ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Παλαιστινιακή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία κατηγορεί το Ισραήλ για παρεμπόδιση των δραστηριοτήτων της και για περιορισμούς στην κυκλοφορία των αθλητών της μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και την κατεχόμενη από τους Ισραηλινούς Δυτική Όχθη. Το Ισραήλ επικαλείται θέματα ασφαλείας για τους περιορισμούς που επιβάλει.

Παρόλο που ο Μπλάτερ αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες, αυτό που συζητήθηκε με τον Νετανιάχου και με τον πρόεδρο της Ισραηλινής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Οφέρ Έινι αφορούσε το θέμα της ημερήσιας διάταξης που έχουν θέσει οι Παλαιστίνιοι στο συνέδριο της FIFA στις 29 Μαΐου. Ο πρόεδρος της FIFA δήλωσε πως θα αποκαλύψει το σχέδιο του για ένα «ποδοσφαιρικό αγώνα ειρήνης».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στη φυλακή για τον βάρβαρο βασανισμό νεαρού ελαφιού


Αποτροπιασμό προκαλεί η αδιανόητη κακοποίηση στη Βρετανία.

Στη φυλακή οδηγούνται δύο νεαροί στη Βρετανία που κρίθηκαν ένοχοι για το βάρβαρο βασανισμό και φόνο νεαρού ελαφιού, ενέργεια που βιντεοσκόπησαν μάλιστα με τα κινητά τους τηλέφωνα!

Ο 22χρονος Toby Humphreys και ο 19χρονος Jac Parry Roberts καταδικάστηκαν σε φυλάκιση οκτώ εβδομάδων, ο πρώτος επειδή κρατούσε το άτυχο ελάφι ακινητοποιημένο, στραγγαλίζοντάς το με τα χέρια του και εν τέλει πατώντας πάνω στο λαιμό του ενώ εκείνο προσπαθούσε να γλιτώσει.

Ο δεύτερος καταδικάστηκε επειδή το γρονθοκόπησε στο πρόσωπό και αργότερα έκοψε το λαιμό του με μαχαίρι.

Οι δύο άνδρες ομολόγησαν την αδιανόητη πράξη τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά τουλάχιστον ακόμα τρεις άνθρωποι εμπλέκονταν στον βασανισμό του ελαφιού, ένας κρατούσε τη λάμπα και οι άλλοι τραβούσαν τα βασανιστήρια σε βίντεο.

Ο δικαστής χαρακτήρισε το έγκλημα «βάρβαρο» επισημαίνοντας πως το άτυχο ελάφι είχε τις αισθήσεις του, ήταν ζωντανό και ένιωθε όλα όσα του έκαναν, ενώ οι συνήγοροι των νεαρών βασανιστών υποστήριξαν πως πριν περιλάβουν οι πελάτες τους το άτυχο ζώο, το είχε τραυματίσει ένας σκύλος δαγκώνοντάς το (!)

Το επώδυνο τέλος του ελαφιού αποκαλύφθηκε όταν, ενώ η αστυνομία έκανε έρευνας για υπόθεση ναρκωτικών, τον περασμένο Δεκέμβριο, βρήκε σε ένα κινητό τηλέφωνο το βίντεο.

«Οι εικόνες μου προκάλεσαν ναυτία. Νιώθω αποτροπιασμό για τη συμπεριφορά των δύο αυτών ατόμων, που ήταν πολύ σκληρή και δυσάρεστη. Ήταν ένα ακραίο έγκλημα, ευτυχώς που δεν είναι κάτι που βλέπουμε συχνά», τόνισε ο αστυνομικός που συμμετείχε στο κλιμάκιο εντοπισμού των δραστών.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τρία πλοία για τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου


Εγκρίθηκαν τα νέα δρομολόγια της Hellenic Seaways.

Με τρία πλοία της Hellenic Seaways θα εξυπηρετούνται τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, μετά και τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στα νέα δρομολόγια της εταιρείας, που θα ξεκινήσουν από 15 Ιουνίου 2015 και θα καλύψουν όλη τη φετινή τουριστική περίοδο.

Με τα νέα δρομολόγια επιτυγχάνεται η σύνδεση των Κυκλάδων με την Ικαρία και τη Σάμο.

Σύμφωνα με τη Hellenic Seaways, η σύνδεση της Πάτμου με τη Μύκονο και το Βόρειο Αιγαίο ενισχύεται με δύο επιπλέον προσεγγίσεις από Πειραιά.

Επιπλέον, θα εκτελούνται πέντε προσεγγίσεις την εβδομάδα στο Βαθύ της Σάμου, επτά προσεγγίσεις στον Εύδηλο Ικαρίας, τρεις προσεγγίσεις στους Φούρνους και στο Καρλόβασι.

Συγκεκριμένα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Ρόδος» θα πραγματοποιεί τα δρομολόγια Πειραιά-Σύρο-Μύκονο-Πάτμο-Ικαρία-Σάμο και Αγ. Κήρυκο-Bαθύ-Χίο-Μυτιλήνη-Λήμνο-Καβάλα

Το επιβατηγό οχηματαγωγό «Αριάδνη» Πειραιά - Χίο - Μυτιλήνη και Βαθύ-Χίο-Μυτιλήνη- Λήμνο-Καβάλα. Τέλος το «Νήσος Μύκονος» Πειραιά-Πάρο-Νάξο-Ικαρία - Φούρνοι-Σάμος

«Κάθε νησί αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο της ελληνικής Οικονομίας και με αυτό το σκεπτικό σχεδιάσαμε τα νέα δρομολόγια της φετινής χρονιάς. Ο μακρόπνοος στόχος της εταιρείας είναι κάθε νησί που συνδέουμε να θεμελιώσει ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης με οφέλη τόσο για τις τοπικές κοινωνίες όσο και για τη βαριά βιομηχανία του τόπου, τον τουρισμό», τόνισε σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaways Αντώνης Αγαπητός.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θύμα βιασμού από τον γαμπρό του ο Αλεξάντερ Μακ Κουίν


Η αδερφή του το έμαθε τέσσερα χρόνια πριν το θάνατό του.

Η αδερφή του του Αλεξάντερ Μακ Κουίν, Τζάνετ μίλησε για πρώτη φορά για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη ο αδελφός της από τον πρώτο της σύζυγο.

Ο σχεδιαστής, ο οποίος ήταν δεκαπέντε χρόνια νεότερος από την αδελφή του, είχε κακοποιηθεί βίαια από τον πρώτο σύζυγό της από την ηλικία των εννέα χρόνων, αλλά η Τζάνετ το έμαθε μόλις τέσσερα χρόνια πριν το θάνατο του Λι.

«Νομίζω ότι κατά κάποιο τρόπο ο Λι με προστάτευε σαν να ήταν μεγαλύτερος, ακόμα κι αν ήταν προφανώς πιο αδύναμος, λόγω των όσων μου συνέβαιναν, αλλά αυτό που υπέστη ο Λι ήταν πολύ πιο σοκαριστικό» είπε.

«Απορώ πώς δεν κατάλαβα αυτό που συνέβαινε. Όταν το έμαθα έπαθα σοκ. Μπορείτε να φανταστείτε ότι πέρασαν τόσα πολλά χρόνια για να ανακαλύψω ότι συνέβαινε κάτι τόσο κακό στον αδελφό μου; Ένιωσα ένοχη, ποιος δεν θα ένιωθε;» πρόσθεσε.

Η Τζάνετ πιστεύει ότι οι εμπειρίες που βίωσε ο Αλεξάντερ βλέποντας τον γαμπρό του να χτυπάει την αδελφή του, τον επηρέασαν στη μετέπειτα πορεία του, αλλά και στη δουλειά του.

«Αν γνωρίζαμε την έκταση του προβλήματος θα είχαμε επέμβει, αλλά δεν το γνωρίζαμε» είπε. «Όλοι μίλησαν για τη χρήση ναρκωτικών που έκανε ο Λι. Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα, θέλω να είμαι προσεκτική, αλλά οι άνθρωποι ήξεραν την κατάστασή του. Γνώριζαν για τις απόπειρες αυτοκτονίας. Εμείς όμως όχι» πρόσθεσε.

Ένα άλλο όνομα της μόδας που μιλούσε με λατρεία για τον Μακ Κουίν ήταν η Ιζαμπέλα Μπλόου, που τον θεωρούσε μέντορά της και η οποία αυτοκτόνησε λίγα χρόνια πριν αφαιρέσει εκείνος τη δική του ζωή.

«Ποτέ δεν συνήλθε από το θάνατο της Μπλόου. Ήταν ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του. Την τοποθετούσε ανάμεσα στη μαμά του και τις αδελφές του, ήταν μία θέση κάτω από την μητέρα μας» δήλωσε η Τζάνετ.

Αναφερόμενη στο έργο που έγραψε ο Τζέιμς Φίλιπς για τη ζωή του Μακ Κουίν, η Τζάνετ είπε ότι «θα είναι σαν να υπάρχει πάντα μία αναφορά, ένα κομμάτι του Λι ζωντανό. Κατάλαβε την προσωπικότητά του και είμαι σίγουρη ότι θα αποκαλύψει ότι ήταν μία ιδιοφυΐα, αλλά και ότι είχε και μία πιο τρυφερή πλευρά. Όλη η οικογένεια είναι συγκινημένη και ευγνώμων για το συγκινητικό αυτό αφιέρωμα».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΗΠΑ: Σκύλος "συλλαμβάνει" ύποπτο


Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένας ύποπτος, ύστερα από πολύωρη καταδίωξη με την αστυνομία, κρύφτηκε μέσα σε ένα μικρό σπίτι.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της αστυνομίας, τον εντοπίζει και παρά το γεγονός ότι ο δράστης αντιστέκεται προχωρά στη σύλληψη του.

Δείτε το βίντεο από το Mega




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μετανάστης κρύφτηκε σε… ταμπλό αυτοκινήτου!


Άλλος είχε εντοπιστεί κάτω από το πίσω κάθισμα - Δείτε τις φωτογραφίες.

Με κάθε τρόπο και σχεδόν με κάθε κόστος αφρικανοί μετανάστες κάνουν απελπισμένες προσπάθειες να φτάσουν στην Ευρώπη. Τις από θαλάσσης απόπειρες τις έχουμε δει, καθώς και τις τρομακτικές συνέπειές τους με χιλιάδες ζωές να χάνονται στα νερά της Μεσογείου.

Στα σύνορα του Μαρόκου με την ισπανική πόλη Melilla, οι άνθρωποι διεκδικούν το δικαίωμά τους σε μια καλύτερη ζωή βρίσκοντας τις πιο απίθανες κρυψώνες ώστε να καταφέρουν να περάσουν στο ισπανικό έδαφος.

Τον άνδρα εντόπισε η ισπανική αστυνομία κρυμμένο πίσω από το ταμπλό του αυτοκινήτου και τον απεγκλώβισε με συμπτώματα απώλειας προσανατολισμού, αδυναμία επικοινωνίας και κίνησης.



Την περασμένη εβδομάδα, υπενθυμίζει η Daily Mail, είχε εντοπιστεί άλλος ένας άνθρωπος που ήθελε να κυνηγήσει την τύχη του στην Ευρώπη. Εκείνος ήταν στριμωγμένος κάτω από το πίσω κάθισμα άλλου αυτοκινήτου.



Χιλιάδες μετανάστες ρισκάρουν κάθε χρόνο τη ζωή τους επιχειρώντας να περάσουν στη Melilla και τη Ceuta, ισπανικούς «θύλακες» στα σύνορα με το Μαρόκο.

Άλλοι επιλέγουν να περάσουν τους ύψους επτά μέτρων φράχτες που χωρίζουν Ευρώπη και Αφρική, άλλοι προσπαθούν να κολυμπήσουν προς την άλλη πλευρά κι άλλοι κρύβονται σε οχήματα, όπως οι δύο προαναφερθέντες.

Προ καιρού η ισπανική αστυνομία είχε βρει ένα 8χρονο αγόρι που δοκίμασε να διασχίσει τα σύνορα κρυμμένο μέσα σε μία βαλίτσα!

Τη ζωή του διακινδύνευσε κι ένας 23χρονος Μαροκινός που εντοπίστηκε πρόσφατα μέσα σε κοντέινερ στο λιμάνι της Melilla. Βρέθηκε εξαντλημένος και αφυδατωμένος καθώς είχε μείνει για τέσσερις ημέρες χωρίς τροφή και νερό όσο το κοντέινερ περίμενε παρατημένο στο λιμάνι το Σαββατοκύριακο της Πρωτομαγιάς…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ακόλαστος και έκφυλος ο επίσκοπος Καναδά


Καθαιρέθηκε για την ανάρμοστη συμπεριφορά του.

Η Ιερά Σύνοδος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (SPC) καθαίρεσε τον επίσκοπο Καναδά Γεώργιο για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Blic» του Βελιγραδίου, η Σύνοδος αποφάσισε, με απλή πλειοψηφία, την καθαίρεση του Γεωργίου, αποδεχόμενη το πόρισμα ειδικής επιτροπής που έκρινε ότι η συμπεριφορά του δεν ήταν πρέπουσα και σύμφωνη με τα θρησκευτικά ιδεώδη.

Ο Γεώργιος ανέλαβε Επίσκοπος στην Επαρχεία του Καναδά το 1984 και από τα πρώτα χρόνια υπήρξαν καταγγελίες ιερέων και πιστών για «ανήθικη συμπεριφορά, ακολασία και εκφυλισμό».

Το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας το 2006, όταν τα αμερικάνικα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και ABC μετέδωσαν ερασιτεχνικό βίντεο, όπου μία μοναχή, η Ανγγελίνα Λάζαρ, επιτίθεται κατά του Επισκόπου Γεωργίου, έξω από ορθόδοξη εκκλησία στον Καναδά, τραβώντας τον από τα γένια και φωνάζοντας, στα σερβικά, ότι είναι ανήθικος, έκφυλος και τον κατηγορούσε ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με μία γυναίκα, η οποία έμεινε έγκυος.

Οι καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά κατά του επισκόπου Γεωργίου, πλήθαιναν με την πάροδο των χρόνων, ωστόσο η Σύνοδος της SPC αρνιόταν επίμονα να ασχοληθεί με το θέμα.

Το 2010, όταν ανέλαβε επικεφαλής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ο σημερινός Πατριάρχης Ειρηναίος, για πρώτη φορά, η Ιερά Σύνοδος άρχισε να ασχολείται με τέτοια θέματα. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν καθαιρεθεί πέντε επίσκοποι με διάφορες κατηγορίες, όπως οικονομικές ατασθαλίες, αντικανονική ή ανάρμοστη συμπεριφορά.

Η εαρινή Σύνοδος, που ξεκίνησε στις 14 Μαΐου και βρίσκεται σε εξέλιξη, θα ασχοληθεί επίσης και με την υπόθεση του Επισκόπου του Μιλέσεβο Φιλάρετου, ο οποίος κατηγορείται για οικονομικές ατασθαλίες και ανάρμοστη συμπεριφορά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατηγορούν διάσημο DJ ότι έσπασε το λαιμό νεαρής


Η βουτιά του Steve Aoki στη σκηνή είχε άσχημη τροπή.

Ο Steve Aoki είναι ένας από τους διασημότερους DJ με εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο. Έχει όμως τώρα μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη, καθώς γυναίκα ισχυρίζεται ότι ο καλλιτέχνης έσπασε το λαιμό της, όταν εκείνος πήδηξε πάνω σε φουσκωτή βάρκα που κρατούσαν θεατές, κατά τη διάρκεια συναυλίας.

Το συμβάν έγινε πριν από περίπου τρία χρόνια στο Hard Rock Hotel στο Σαν Ντιέγκο. Η μήνυση κατατέθηκε από την Brittany Hickman, την κοπέλα που τραυματίστηκε η οποία ανέφερε σχετικά με το συμβάν στο 10News: «Παγιδεύτηκα κάτω από τη βάρκα, γιατί την πέταξαν ακριβώς εκεί όπου στεκόμουν. Πήδηξε μέσα στη βάρκα και με χτύπησε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να χάσω τις αισθήσεις μου. Η ζωή σου μπορεί να αλλάξει εξαιτίας της απερισκεψίας κάποιου».

Η δίκη έχει οριστεί για τις 28 Αυγούστου 2015.

Ο Steve Aoki αναμένεται το καλοκαίρι για συναυλία στη χώρα μας.

Δείτε το επίμαχο περιστατικό:




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κακοποιοί έχουν διαρρήξει το ίδιο σπίτι 64 φορές!


«Πάρτι» κάνουν οι διαρρήκτες στα Άνω Λιόσια.

Θύμα διάρρηξης έχει πέσει… 64 φορές μια γυναίκα που κατοικεί στα Άνω Λιόσια! Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, οι διαρρήκτες κάνουν «πάρτι» στο σπίτι της άτυχης γυναίκας.

Μιλώντας στο δελτίο του Mega, η Ειρήνη Σούχλα εξήγησε πως πλέον βαριέται να καταγγέλλει στην αστυνομία τις συνεχείς διαρρήξεις. Όλες έχουν γίνει ενόσω η ίδια έλειπε από το σπίτι της.

Ωστόσο, δεν είναι το μοναδικό σπίτι της περιοχής που οι διαρρήκτες έχουν ρημάξει, καθώς το Σάββατο τα μεσάνυχτα κι άλλο σπίτι βρέθηκε στο στόχαστρο κακοποιών, οι οποίοι κυριολεκτικά το άδειασαν, κλέβοντας τα πάντα.

Δείτε το βίντεο…




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κροκόδειλος τεσσάρων μέτρων έπεσε σε παγίδα


Θα μεταφερθεί σε καταφύγιο κροκοδείλων στην Αυστραλία.

Στην παγίδα που είχαν στήσει οι Αρχές της Αυστραλίας για να τον πιάσουν έπεσε ένας γιγάντιος κροκόδειλος μήκους 4,1 μέτρων, ο οποίος εντοπίστηκε στη Βόρεια Επικράτεια το βράδυ της Δευτέρας.

Κλιμάκιο των αρμόδιων υπηρεσιών της περιοχής έσπευσε στο σημείο για να απεγκλωβίσει τον κροκόδειλο και να τον μεταφέρει στο καταφύγιο Darwin Crocodile Farm.

Με τα μάτια του καλυμμένα και το στόμα του δεμένο ο κροκόδειλος απομακρύνθηκε από τους άνδρες της ομάδας ενώ οι ντόπιοι κοιτούσαν εντυπωσιασμένοι από το μέγεθός του.

Οι άνδρες της υπηρεσίας δυσκολεύτηκαν να τον βγάλουν από την παγίδα και αναγκάστηκαν να τον σύρουν έξω σιγά σιγά ενώ εκείνος εξακολουθούσε να αντιστέκεται.

Οι «ρέιντζερς» των κροκόδειλων μαζί με ντόπιους ένωσαν τις δυνάμεις τους για να μεταφέρουν το ερπετό και έδωσαν μάχη για να καταφέρουν να το βάλουν σε ένα φορτηγό και να χωρέσουν και την τεράστια ουρά του.

Τον κροκόδειλο είχαν εντοπίσει περίοικοι από την περασμένη εβδομάδα να κάνει βόλτες στο ποτάμι και είχε παραμείνει στην παγίδα για περισσότερο από μία ημέρα.

Λόγω του μεγέθους του, σημειώνει η Daily Mail, είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί για αναπαραγωγή στο καταφύγιο.

Είναι ο 128ος κροκόδειλος που «συλλαμβάνεται» φέτος στην περιοχή.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Παρεμβάσεις στη διαβούλευση για τον κανονισμό πρακτόρων της ΟΠΑΠ Α.Ε.


Δελτίο Τύπου 20.05.2015


Αρ. Πρωτ.: 1329


Η προσβασιμότητα των υποδομών, υπηρεσιών και αγαθών έχει πλέον αναδειχθεί διεθνώς σε θεμελιώδες δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία. Οι ανάγκες όλων των πολιτών είναι της αυτής σπουδαιότητας και πρέπει να αποτελούν τη βάση οποιουδήποτε σχεδιασμού. Οι πολιτικές προσβασιμότητας μπορούν να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν μόνο με τη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία και των Οργανώσεων που τα εκπροσωπούν και για αυτό η ΕΣΑμεΑ, επίσημος Κοινωνικός Εταίρος σε ζητήματα που αφορούν άμεσα ή έμμεσα στα άτομα με αναπηρία, παρεμβαίνει και στη διαβούλευση στο προτεινόμενο σχέδιο κανονισμού πρακτόρων της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Οι προτάσεις της ΕΣΑμεΑ στάλθηκαν με επιστολή στην Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων που πραγματοποιεί τη διαβούλευση καθώς και στο opengov. Η ΕΣΑμεΑ ζητά να είναι δυνατή η πρόσβαση και η εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία σύμφωνα με τις Οδηγίες Σχεδιασμού «Σχεδιάζοντας για Όλους» του ΥΠΕΚΑ και το Πρότυπο ΕΛΟΤ 1439 «Οργανισμός φιλικός σε πολίτες με αναπηρία - Απαιτήσεις και συστάσεις» σε όλους τους τύπους πρακτορείων. Επίσης, αναφορικά με τη μορφή, το περιεχόμενο και την τοποθέτηση των σημάνσεων που εκδίδονται από την Ε.Ε.Ε.Π. η ΕΣΑμεΑ ζητά να λαμβάνονται υπ' όψη οι ανάγκες των ατόμων με αναπηρία.
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Ημερίδα στη Ρόδο (25/5)


Ανακοίνωση 19.05.2015


Στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης για την Αναπηρία Α.Π.7,8,9» - Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) διοργανώνει Ημερίδα στη Ρόδο στις 25 Μαΐου 2015 και ώρα 11:00-14:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ρόδου (Δ/νση Πλατεία Ελευθερίας 1, τηλ. 22413-61200).

Στην Ημερίδα θα γίνει αναφορά στη διαλεκτική σχέση της εκπαίδευσης ενηλίκων με το αναπηρικό κίνημα, με εστίαση στην εκπαιδευτική δράση «Πρόγραμμα ΔΒΜ Ατόμων με Βαριές Αναπηρίες και Πολλαπλές Ανάγκες Εξάρτησης σε Κοινωνικές Δεξιότητες».

Ακόμη και στην περίπτωση των ατόμων με βαριές αναπηρίες που διαβιούν σε ιδρύματα ή που βρίσκονται σε απειλή απομόνωσης, η εκπαίδευση ενηλίκων μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να συμβάλλει στην άμβλυνση του κοινωνικού αποκλεισμού παρέχοντάς τους εκπαίδευση σε θέματα κοινωνικών δεξιοτήτων και σε δραστηριότητες έκφρασης και ψυχοκινητικής ανάπτυξης.

Διαβάστε περισσότερα...

Σκότωσε απειλούμενο ρινόκερο για το... καλό του είδους!


Πλήρωσε 350.000 δολάρια για να του δοθεί άδεια - Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο.

Το σχέδιο «σκότωσε έναν ρινόκερο για να σώσεις τους ρινόκερους» που εκπόνησε το Dallas Safari Club ολοκληρώθηκε. Ο κυνηγός Corey Knowlton από το Τέξας, που πλήρωσε 350.000 δολάρια για να του δοθεί το δικαίωμα να σκοτώσει έναν απειλούμενο ρινόκερο στη Ναμίμπια, το έκανε τη Δευτέρα.

Μαζί του ήταν κι ένα συνεργείο του CNN που κατέγραψε το πολυήμερο κυνήγι- το οποίο πήρε απρόσμενη τροπή όταν ένας από τους μεγαλύτερους σε ηλικία και επιθετικός ρινόκερος, που είχε χαρακτηριστεί- μεγάλη απειλή προς το κοπάδι- πέθανε από φυσικά αίτια πριν ο Knowlton τον φτάσει.

«Κάθε φορά που σκοτώνεις ένα ζώο, είναι μια συναισθηματική στιγμή», δήλωσε ο ίδιος στο CNN αφότου είχε σκοτώσει ρινόκερο με την έγκριση της κυβέρνησης.

Όταν κέρδισε το δικαίωμα να σκοτώσει τον ρινόκερο ο Knowlton- σε δημοπρασία!- άρχισε να δέχεται απειλές κατά της ζωής του. Ο ίδιος πάντως επιμένει να επισημαίνει πως τα λεφτά που έδωσε θα αξιοποιηθούν στις προσπάθειες… προστασίας των ρινόκερων!

«Θέλω να δω να υπάρχουν όσοι περισσότεροι μαύροι ρινόκεροι γίνεται», είπε στο CNN πριν σκοτώσει το δικό του «εγκεκριμένο»- αλλά πάντα απειλούμενο- ζώο, «πιστεύω στην επιβίωση των ειδών».

Αφότου σκότωσε τον ρινόκερο παρατήρησε πως με όλη την κακή κριτική που είχε δεχθεί «δεν πιστεύει πως θα μπορούσε να είχε ευαισθητοποιήσει περισσότερο κόσμο για τον μαύρο ρινόκερο».

Οργανώσεις κατά του κυνηγιού επιχείρησαν και με νομικά μέσα να εμποδίσουν τον Knowlton από το να μεταφέρει τον νεκρό ρινόκερο από τη Ναμίμπια στις ΗΠΑ. Ωστόσο η αρμόδια υπηρεσία Fish and Wildlife Service του έδωσε την άδεια να πάρει στην πατρίδα του το μακάβριο τρόπαιό του…

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανακαλύφθηκαν τα αρχαιότερα λίθινα εργαλεία


Επιστήμονες ανακάλυψαν στους ξερούς ερημότοπους της βορειοδυτικής Κένυαλίθινα εργαλεία, τα οποία χρονολογούνται προ 3,1 έως 3,3 εκατομμυρίων ετών, πολύ προτού εμφανισθούν στο προσκήνιο οι σύγχρονοι άνθρωποι (Homo sapiens).



Τα εργαλεία αυτά είναι τα αρχαιότερα που έχουν ανακαλυφθεί και είναι τουλάχιστον 700.000 χρόνια παλαιότερα από αυτά που είχαν βρεθεί μέχρι σήμερα.



Είναι ασαφές, προς το παρόν, κατά πόσο τα εργαλεία κατασκευάσθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν από κάποιον πρόγονο του ανθρώπου ή άλλο συγγενή του. Θεωρείται πάντως πιθανό πως η ανακάλυψη θέτει σε αμφισβήτηση την κυρίαρχη θεωρία ότι οι πιο άμεσοι πρόγονοί μας (μέλη του γένους Homo) ήσαν οι πρώτοι που λείαναν τις πέτρες μεταξύ τους, ώστε να δημιουργήσουν τα πρώτα εργαλεία αυτού του είδους.

H ανακάλυψη, με επικεφαλής τη Σόνια Χάρμαντ των πανεπιστημίων Στόνι Μπρουκ της Νέας Υόρκης και Παρισιού-Ναντέρ, η οποία παρουσιάσθηκε σε δημοσίευση στο κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό "Nature", συνιστά την πρώτη ένδειξη, σύμφωνα με τους ερευνητές, ότι πιθανότατα μια ακόμη πιο πρώιμη ομάδα πρωτο-ανθρώπων είχε τη νοητική ικανότητα να δημιουργεί κοφτερά λίθινα εργαλεία.



Ως πιθανός κατασκευαστής των πρωτόγονων λίθινων εργαλείων θεωρείται ο Κενυάνθρωπος, ένα κρανίο του οποίου, ηλικίας επίσης 3,3 εκατ. ετών, είχε βρεθεί το 1999 σε απόσταση μόνο ενός χιλιομέτρου από την τοποθεσία όπου ανακαλύφθηκαν τα εργαλεία.

Με δεδομένο ότι το οικογενειακό δέντρο του σύγχρονου ανθρώπου είναι αμφισβητούμενο, κανείς δεν ξέρει με σιγουριά πώς ακριβώς τοποθετείται σε αυτό ο Κενυάνθρωπος, ο οποίος προηγήθηκε του πρώτου γνωστού είδους του γένους Homo κατά περίπου μισό εκατομμύρια χρόνια.

Εναλλακτικά, τα εργαλεία μπορεί να δημιουργήθηκαν από κάποιο άλλο «ξάδελφο» των προγόνων του ανθρώπου, όπως τον Αυστραλοπίθηκο, ή από κάποιο άγνωστο μέχρι σήμερα πρώιμο είδος του γένους Homo.

Τα πρώτα αυτά μυτερά λίθινα εργαλεία μάλλον χρησιμοποιούνταν για τον τεμαχισμό του κρέατος των σκοτωμένων ζώων, για το σπάσιμο ξηρών καρπών, για το άνοιγμα πεσμένων κορμών δέντρων κ.α.

Τα αρχικά θεωρούμενα ως πιο πρωτόγονα λίθινα εργαλεία είχαν ανακαλυφθεί στο φαράγγι Ολντουβάι της Τανζανίας στα μέσα του 20ού αιώνα και είχαν χρονολογηθεί προ 1,5 έως 2,1 εκατ. ετών.

Στη συνέχεια, άλλες ανακαλύψεις έσπρωξαν πιο πίσω στο παρελθόν την χρήση τέτοιων εργαλείων, εγείροντας το κρίσιμο ερώτημα ποιός άμεσος πρόγονος ή «ξάδερφος» του ανθρώπου απέκτησε πρώτος τη νοητική ικανότητα να κάνει κάτι τέτοιο.

Η ανακάλυψη ενός μερικώς διατηρημένου απολιθώματος κρανίου στην περιοχή Αφάρ της Αιθιοπίας, φέτος τον Μάρτιο, έσπρωξε ακόμη πιο πίσω, προ 2,8 εκατ. ετών, την εμφάνιση του γένους Homo. Όμως τα νέα εργαλεία είναι ακόμη παλαιότερα. Οπότε ή το γένος Homo τελικά είναι ακόμη πιο παλαιό ή τα εργαλεία είναι δημιούργημα κάποιου άλλου συγγενικού κλάδου των ανθρωπιδών, οι οποίοι εξελίχθηκαν από τους πιθήκους και εξελίχθηκαν σε διάφορους κλάδους, ένας από τους οποίους ήταν ο Homo.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι χιμπατζήδες και άλλοι πίθηκοι χρησιμοποιούν πέτρες (αλλά χωρίς λείανση) για να σπάσουν καρπούς. Προφανώς ήταν θέμα χρόνου -και εξέλιξης του ανθρώπινου εγκεφάλου- αυτή η συμπεριφορά να εξελιχθεί σε κάτι πιο έξυπνο και αποτελεσματικό, μετά τη λείανση των πετρών μεταξύ τους, ώστε επίτηδες να γίνουν πιο κοφτερές. Το στάδιο αυτό αποτέλεσε ουσιαστικά το εναρκτήριο «λάκτισμα» για την τεχνολογική επινοητικότητα του ανθρώπου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βρετανία: "Δημόσια πρόσωπα" ερευνώνται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων


Η βρετανική αστυνομία που ερευνά καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων τις τελευταίες δεκαετίες ανακοίνωσε σήμερα ότι έχουν κατονομαστεί ως ύποπτοι περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 261 που περιγράφονται ως "δημόσια πρόσωπα", όπως πολιτικοί και αστέρες της τηλεόρασης.

Οι αποκαλύψεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα ανάγκασαν τη βρετανική κυβέρνηση να οργανώσει μια μεγάλη έρευνα κατά την οποία οι αστυνομικοί εξετάζουν καταγγελίες για βιασμούς και κακοποίηση ανηλίκων πριν από πολλά χρόνια με δράστες που κατείχαν υψηλές θέσεις.

Ο αστυνομικός διευθυντής Σάιμον Μπέιλι, που είναι επικεφαλής της "Επιχείρησης Κρουνός", είπε ότι έχει γίνει έρευνα σε βάρος 1.433 ανθρώπων και ότι οι 216 από αυτούς σήμερα είναι πλέον νεκροί. Στους ύποπτους περιλαμβάνονται 135 αστέρες της τηλεόρασης, του κινηματογράφου ή του ραδιοφώνου, 76 πολιτικοί, 43 από τη μουσική βιομηχανία και επτά από τον κόσμο του αθλητισμού.

"Η έρευνα αυτή είναι τεράστια και μαρτυρά το πώς αλλάζει η στάση μας απέναντι στα θύματα" είπε η Σίλα Τέιλορ, η διευθύντρια του National Working Group Network, ενός φιλανθρωπικού οργανισμού που έχει ως στόχο του την καταπολέμηση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης των ανηλίκων.

Το θέμα αυτό απέκτησε μεγάλες διαστάσεις το 2012, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο παρουσιαστής της τηλεόρασης του BBC Τζίμι Σάβιλ, ο οποίος είχε ήδη πεθάνει, κακοποιούσε επί δεκαετίες εκατοντάδες ανήλικους. Από τότε πολλοί έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα αυτού του είδους, έχουν γίνει καταγγελίες σε βάρος πρώην (ή νεκρών πλέον) πολιτικών ενώ οι αστυνομικοί ερευνούν και ισχυρισμούς ότι κάποιοι "ισχυροί" ανάγκασαν τις αρχές να βάλουν στο αρχείο υποθέσεις που αφορούσαν κυκλώματα παιδεραστών.

Ο Μπέιλι είπε ότι 666 από τους υπόπτους φέρονται να κακοποίησαν παιδιά σε διάφορα ιδρύματα όπως σχολεία, θρησκευτικά ινστιτούτα και ορφανοτροφεία.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αριθμός των καταγγελιών που δέχεται η αστυνομία για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων αυξήθηκε κατά 71% τα τελευταία τρία χρόνια και φέτος εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τις 113.000.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα ανασφάλιστα ΙΧ αυξήθηκαν κατά 270.000 στο πρώτο τετράμηνο!


Δύο χρόνια έχουν ήδη περάσει από την ψήφιση στη Βουλή της σχετικής νομοθεσίας για τα ανασφάλιστα ΙΧ η οποία προέβλεπε βαριά χρηματικά πρόστιμα στους παραβάτες αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει ενεργοποιηθεί!

Παράλληλα αντί να περιορίζεται το φαινόμενο των ανασφάλιστων ΙΧ σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia, τον τελευταίο καιρό επιδεινώνεται επικίνδυνα καθώς στο πρώτο τρίμηνο έχουν «ακυρωθεί» 270.000 ασφαλιστικά συμβόλαια οχημάτων σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

Ειδικότερα στις 30/4/2014 τα ασφαλισμένα οχήματα ανέρχονταν σε 5.704.000 και αντίστοιχα στις 30/4/2015 ο αριθμός τους μειώθηκε σε 5.434.000 οχήματα, δηλαδή 270.000 λιγότερα ΙΧ.

Στελέχη από τον ασφαλιστικό κλάδο επισημαίνουν στο Enikonomia πως αν δεν ενεργοποιηθεί ο νόμος που «ισχύει» από τις 14 Απριλίου του 2013 τότε το φαινόμενο των ανασφάλιστων οχημάτων θα εξελιχθεί σε μάστιγα δημιουργώντας ελλείμματα στον προϋπολογισμό αλλά και μεγάλες ζημίες στο Επικουρικό Ταμείο το οποίο ήδη καθυστερεί να καταβάλει τις αποζημιώσεις σε όσους τις δικαιούνται.

Πάντως η ηλεκτρονική διασταύρωση των ιδιοκτητών που κινούν τα οχήματά τους ανασφάλιστα έχει ήδη ξεκινήσει σύμφωνα με στελέχη της ΓΓΔΕ αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει αποσταλεί καμία ειδοποίηση προς τους παραβάτες οι οποίοι υπολογίζεται πως ξεπερνούν το 1,1 εκατομμύριο!


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Έλληνας θανατοποινίτης στις ΗΠΑ


Κρατείται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στη Φλόριντα και περιμένει τη θανατηφόρο ένεση.

Ένας Έλληνας ομογενής κρατείται εδώ και 25 χρόνια στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στη Φλόριντα των ΗΠΑ και περιμένει την εκτέλεσή του.

Ο ίδιος δηλώνει πως δεν φοβάται τη θανατηφόρο ένεση με την οποία θα εκτελεστεί. Αυτό γιατί «όταν πεθαίνεις, απλώς κοιμάσαι», δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή του Alpha, «360 μοίρες».

«Δεν ζω με τον φόβο. Αν ζεις με τον φόβο, είσαι ήδη νεκρός».

Ο ίδιος δηλώνει αντίθετος με τη θανατική ποινή, καθώς όπως υποστηρίζει έχουν καταδικαστεί πολλοί αθώοι. «Είναι λανθασμένος τρόπος απονομής δικαιοσύνης. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος είναι ένοχος και ποιος είναι αθώος», εξηγεί.

Ο Κώστας Φωτόπουλος καταδικάστηκε για την απόπειρα δολοφονίας της συζύγου του και το φόνο ενός νεαρού, το 1989.

«Αν αποκαλυφθεί η αλήθεια και δικαιωθώ, ας πεθάνω και την επόμενη. Με αυτήν την ελπίδα ζω», δήλωσε.

Δείτε το βίντεο…




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δικαιώθηκαν από το ΣτΕ οι κάτοικοι Οινοφύτων και Ψαχνών για τον Ασωπό


Το Συμβούλιο αναγνώρισε ότι οι συγκεκριμένες περιοχές έχουν υποστεί περιβαλλοντική καταστροφή.

Τέσσερα χρόνια μετά την προσφυγή τους στη δικαιοσύνη οι κάτοικοι των Οινοφύτων και των Ψαχνών Ευβοίας δικαιώνονται καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας αναγνωρίζει ότι στις περιοχές τους έχει γίνει τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή.

Μάλιστα, οι σύμβουλοι Επικρατείας αναγνωρίζουν πως η Πολιτεία έπρεπε να είχε λάβει τα αναγκαία μέτρα για την μεγάλης έκτασης ρύπανση του Ασωπού ποταμού και της περιοχής του Δήμου Μεσσαπίων Ψαχνών Ευβοίας και διατάσσουν «την λήψη των πρόσφορων μέτρων πρόληψης και αποκατάστασης της ζημιάς που έχει προκληθεί». Οι δικαστές αφού ερμήνευσαν το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία κατέληξαν ότι «η προστασία στις περιπτώσεις αυτές πρέπει να είναι πλήρης και αποτελεσματική, ενώ από τους ίδιους νομοθετικούς κανόνες καθίσταται υποχρεωτική για την Πολιτεία (αρμόδια υπουργεία) η λήψη των αναγκαίων προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων, είτε γενικών είτε ατομικών».

Δικαιώθηκαν από το ΣτΕ οι κάτοικοι Οινοφύτων και Ψαχνών για τον Ασωπό

Οι κάτοικοι των περιοχών έφτασαν στο ΣτΕ όταν απευθύνθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες και βρήκαν τις πόρτες κλειστές. Είχαν ζητήσει από την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) του υπουργείου Περιβάλλοντος να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των περιοχών (εδάφους, υπεδάφους, ποταμού, κ.λπ.) χωρίς όμως ανταπόκριση. Έτσι, στράφηκαν σε βάρος του ΥΠΕΧΩΔΕ ζητώντας παράλληλα την προστασία της δικαιοσύνης.

Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια που μεσολάβησαν ελήφθησαν ορισμένα μέτρα και επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα σε επιχειρήσεις οι οποίες ρύπαιναν τις περιοχές των επίμαχων Δήμων χωρίς ωστόσο να δοθεί οριστική λύση.

Τι είπαν οι κάτοικοι

Συγκεκριμένα ως προς τον Ασωπό ποταμό, ο Δήμος Οινοφύτων και ήδη Δήμος Τανάγρας Βοιωτίας ζήτησε από την ΕΥΕΠ να αναλάβει -σύμφωνα με την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία- δράση πρόληψης και αποκατάστασης του εδάφους και των υδάτων της περιοχής του Ασωπού ποταμού.

Στη λεκάνη απορροής του Ασωπού δραστηριοποιούνταν και εξακολουθεί να δραστηριοποιείται εξαιρετικά μεγάλος αριθμός βιομηχανικών, βιοτεχνικών, αγροτοκτηνοτροφικών και άλλων επιχειρήσεων (πλέον των 300 με άδεια λειτουργίας), ενώ την ίδια στιγμή λειτουργεί μεγάλος αριθμός παράνομων επιχειρήσεων οι οποίες απορρίπτουν τα απόβλητα τους (υγρά και στερεά) στην περιοχή του Ασωπού.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις κρατικές υπηρεσίες «η ρύπανση και η επακόλουθη περιβαλλοντική ζημία στην περιοχή είναι αποτέλεσμα διάχυτης ρύπανσης με μεγάλη διασπορά στην ποσότητα και στο είδος των ρυπαντικών φορτίων και με προσθετική και συνεργιστική δράση αυτών στο χρόνο».

Ο επίμαχος Δήμος υποστήριξε ότι οι αρμόδιες κρατικές αρχές δεν προέβησαν «στις οφειλόμενες νόμιμες ενέργειες για τη λήψη μέτρων πρόληψης και αποκατάστασης του εδάφους και των υδάτων της περιοχής του Ασωπού ποταμού, στην οποία έχει διαπιστωθεί σωρεία παραβιάσεων της κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλο-ντος και της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ανάλογο ήταν και το αίτημα του Δήμου Μεσσιών Ψαχνών ο οποίος ζητούσε από το κράτος μέτρα για την πρόληψη και αποκατάσταση του εδάφους και των υδάτων από τη ρύπανση των επίγειων και υπόγειων υδάτων και του εδάφους της περιοχής του από εξασθενές χρώμιο και νικέλιο.

Σύμφωνα με τις εκθέσεις των αρμοδίων κρατικών φορέων εντοπίστηκαν υψηλά επίπεδα εξασθενούς χρωμίου και βαρέων μετάλλων στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής του Δήμου Μεσσαπίων.

Η ύπαρξη των μετάλλων αυτών στο νερό οφείλεται στην ανεξέλεγκτη διάθεση τοξικών και επικίνδυνων αποβλήτων διαφόρων εγκα-ταστάσεων της περιοχής (μεταξύ των οποίων - και με το μεγαλύτερο μερί-διο ευθύνης- είναι της ΛΑΡΚΟ) προσθέτουν οι εκθέσεις.

Στις εκθέσεις υπογραμμίζεται ότι στην επίμαχη περιοχή «δραστηριοποιούνται εξορυκτικές, βιομηχανικές, βιοτεχνικές, αγροτοκτηνοτροφικές και άλλες επιχειρήσεις, οι οποίες ενδεχομένως να έχουν συνεισφέρει στη ζημιά, οι επιχειρήσεις δε αυτές είναι: πτηνοτροφεία, χοιροτροφεία, αδρανοποίηση ζωικών υποπροϊόντων, επεξεργασία - διάθεση υγρών αποβλήτων, συγκέντρωση κόπρου, βιομη¬χανίες ελαίωνλίπων, βιομηχανίες τροφίμων, επιμεταλλωτήρια, ιχθυογεννητικοί σταθμοί, ελαιοτριβεία, μονάδες συσκευασίες αγροτικών προϊόντων, λοιπές βιομηχανίες, ενεργά και ανενεργά μεταλλεία ΛΑΡΚΟ, σπαστηροτριβείο - συνεργείο ΛΑΡΚΟ, μονάδα εμπλουτισμού - λιμένας φόρτωσης ΛΑΡΚΟ, σπαστηροτριβείο ΛΑΡΚΟ, απόρριψη αστικού τύπου αποβλήτων σε διάφορες θέσεις».

Ακόμη, έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αποβλήτων, επικίνδυνων και μη, από επιχειρήσεις, που έχουν την έδρα τους σε άλλες περιοχές.

Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι «μεγάλες ποσότητες υποπροϊόντων επεξεργασίας αλουμινίου μεταφέρονται από τα Οινόφυτα και την Δυτική Αττική σε εργοστάσια της Κεντρικής Εύβοιας προς δευτερογενή επεξεργασία για την ανάκτηση του περιεχόμενου αλουμινίου, χωρίς συστηματικό και ουσιαστικό έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες με αποτέλεσμα τα απόβλητά τους να απορρίπτονται παράνομα σε γειτονικές αγροτοδασικές εκτάσεις, όπως αποκαλύπτεται κατ’ επανάληψη από τους περιβαλλοντικούς συλλόγους του Δήμου Μεσσαπίων».

Επίσης, αναφέρεται ότι «μεγάλες χοιροτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες, που είναι εγκατεστημένες κυρίως μεταξύ των ποταμών Λήλαντα και Μεσσάπιου, ευθύνονται για τη μόλυνση των υδάτων, τόσο λόγω των στερεών και υγρών αποβλήτων τους (λυμάτων) όσο και λόγω της χρήσης και ανεξέλεγκτης διάθεσης μεγάλων ποσοτήτων χημικών ουσιών (κοπριές, στρωμνές, λύματα, αντιβιοτικά, φάρμακα, νεκρά ζώα)».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι πρέπει να ξέρετε για την αίτηση και τις διαδικασίες των σχολών της Αστυνομίας


Ερωτήσεις κι απαντήσεις για κάθε ενδιαφερόμενο.

Μέχρι τις 19 Ιουνίου θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι για τις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας να καταθέσουν μια σειρά από δικαιολογητικά ώστε να διεκδικήσουν τις 250 θέσεις για την Αστυφυλάκων και τις 40 για τη Σχολή Αξιωματικών.

Σημειώνουμε ότι επιβεβαιώνονται τα όσα έχει γράψει το newsbeast.gr τόσο για τον αριθμό των εισακτέων, όσο και για το Προεδρικό Διάταγμα για τα νοσήματα.

Διαβάστε όσα πρέπει να ξέρετε για την αίτηση και τις διαδικασίες των σχολών της Αστυνομίας, μέσα από ερωτήσεις κι απαντήσεις.

1. Πού καταθέτω τα δικαιολογητικά μου;

Οι υποψήφιοι υποχρεούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως στα Αστυνομικά Τμήματα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι και την ώρα 15.00 της 19-06- 2015.

2. Πότε θα γίνει η κατάταξη και εγγραφή;

Η κατάταξή σου στην Ελληνική Αστυνομία και η εγγραφή σου στη Σχολή Αξιωματικών ή Αστυφυλάκων, θα πραγματοποιηθεί κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016 - 2017

3. Τι ισχύει για το ύψος και το Δείκτη μάζας σώματος

Άνδρες και γυναίκες θα πρέπει να έχουν ανάστημα 1.70 χωρίς υποδήματα.

Δείκτης μάζας σώματος

Ως Δ.Μ.Σ. νοείται το πηλίκο του σωματικού βάρους των υποψηφίων σε χιλιόγραμμα προς το τετράγωνο του ύψους τους σε μέτρα.

Οι γυναίκες υποψήφιες πρέπει να έχουν Δ.Μ.Σ. μεταξύ 18 – 26 Kg/m2. (Παράδειγμα: Ένας υποψήφιος με ύψος 1,75 μέτρα και βάρος 74 κιλά έχει Δ.Μ.Σ. 74/(1,75Χ1,75) = 24,16.

Οι άνδρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν Δ.Μ.Σ. μεταξύ 19-27 Kg/m2. Οι γυναίκες υποψήφιες πρέπει να έχουν Δ.Μ.Σ. μεταξύ 18 – 26 Kg/m2. (Παράδειγμα: Ένας υποψήφιος με ύψος 1,75 μέτρα και βάρος 74 κιλά έχει Δ.Μ.Σ. 74/(1,75Χ1,75) = 24,16.

4. Ποιο είναι το όριο ηλικίας;

Δεν θα πρέπει οι υποψήφιοι να υπερβαίνουν το 26ο έτος της ηλικίας τους κατά την 31 Δεκεμβρίου 2015, δηλαδή όσοι γεννήθηκαν από 01-01-1990 και μεταγενέστερα.

5. Ποιο ΠΔ είναι σε ισχύ για τη σωματική ικανότητα;

Όπως έχουμε αποκαλύψει είναι σε ισχύ το ΠΔ 11/2014. Συγκεκριμένα αναφέρεται στην προκήρυξη: Να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, διαπιστούμενη από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις για τη σωματική ικανότητα υποψηφίων των Σχολών Στρατού Ξηράς, κατά τα οριζόμενα στο Π.Δ. 11/2014 (Φ.Ε.Κ. Α΄-17).

6. Ποια δικαιολογητικά καταθέτουμε;

- Αίτηση συμμετοχής, σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα Α.

- Δύο φωτογραφίες τύπου ταυτότητας (διαστάσεων 3 χ 4 εκ.). Στο πίσω μέρος κάθε φωτογραφίας αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου ευκρινώς.

- Φωτοαντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητάς τους. Σε περίπτωση που στοιχεία του δελτίου ταυτότητας έχουν μεταβληθεί, αυτά δηλώνονται με υπεύθυνη δήλωση. Οι ομογενείς από τη Βόρειο Ήπειρο, την Κύπρο και την Τουρκία, υποβάλουν ευκρινές φωτοαντίγραφο του νόμιμου τίτλου παραμονής τους στην Ελλάδα.

- Υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν τα προσόντα που αναφέρονται στις περιπτώσεις 5, 7, 8 και 9 του προηγούμενου κεφαλαίου (προσόντα υποψηφίων), χωρίς να απαιτείται η αναλυτική περιγραφή αυτών και ότι δήλωσαν ή θα δηλώσουν προτίμηση σε μία ή και στις δύο Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας (Αστυφυλάκων – Αξιωματικών), στο Μηχανογραφικό Δελτίο του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στην ίδια δήλωση αναφέρουν αν υπάγονται σε ειδική κατηγορία και ποια, καθώς και αν επιθυμούν να κάνουν χρήση του σχετικού δικαιώματος.

- Οι έγγαμοι (–ες) με αλλογενείς αλλοδαπούς υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση, στην οποία δηλώνουν την υπηκοότητα του -(ης) συζύγου τους.

7. Αν κάποιος είναι πολύτεκνος ή τρίτεκνος καταθέτει επιπρόσθετα δικαιολογητικά;

Στις σχολές της Αστυνομίας ισχύουν οι ειδικές κατηγορίες πολυτέκνων και τριτέκνων και ως εκ τούτου θα πρέπει οι υποψήφιοι να καταθέσουν δικαιολογητικά που πιστοποιούν την ένταξή τους σε ειδική κατηγορία. Για παράδειγμα οι πολύτεκνοι καταθέτουν βεβαίωση του προέδρου του οικείου Συλλόγου Πολυτέκνων ή όπου δεν υπάρχει, του οικείου Ταμείου Πρόνοιας και Προστασίας Πολυτέκνων θεωρημένη από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος.

8. Πού και πότε γίνονται οι προκαταρκτικές εξετάσεις;

Οι προκαταρκτικές εξετάσεις διαρκούν συνολικά 3 ημέρες και διεξάγονται στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. οι προκαταρκτικές εξετάσεις εκτιμάται ότι θα αρχίσουν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

9. Τι περιλαμβάνουν οι προκαταρκτικές εξετάσεις;

Οι εξετάσεις αυτές περιλαμβάνουν ψυχοτεχνική δοκιμασία, υγειονομικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες.

10. Τι πρέπει να γνωρίζω για τις υγειονομικές εξετάσεις;

Οι υποψήφιοι, προκειμένου να παρουσιασθούν στην Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης για εξέταση, θα πρέπει να παραλάβουν από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας ή τα οικεία Αστυνομικά Τμήματα, σε συντρέχουσα περίπτωση, όπως κατωτέρω ορίζεται, το δελτίο υγειονομικής εξέτασης, επί του οποίου επικολλάται φωτογραφία και σφραγίζεται από την Υπηρεσία, με το παραπεμπτικό σημείωμα και να μεταβούν σε Κρατικό ή Στρατιωτικό Νοσοκομείο, για να υποβληθούν σε υγειονομικές εξετάσεις, οι οποίες αναφέρονται στο δελτίο υγειονομικής εξέτασης, στην οικεία στήλη του οποίου, ο αρμόδιος κατά περίπτωση γιατρός γνωματεύει το αποτέλεσμα, θέτοντας την υπογραφή του και τη σφραγίδα του. Από τη γραμματεία του νοσοκομείου θεωρείται το γνήσιο της υπογραφής των γνωματευόντων γιατρών. Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι δυνατό όλες οι υγειονομικές εξετάσεις να πραγματοποιηθούν από ένα κρατικό νοσοκομείο, δίδεται η δυνατότητα στους υποψηφίους να πραγματοποιήσουν αυτές που υπολείπονται σε άλλο κρατικό νοσοκομείο, πάντα όμως με τη θεώρηση του γνησίου της υπογραφής των γνωματευόντων γιατρών από τη γραμματεία του νοσοκομείου.

Η ψυχιατρική εξέταση να πραγματοποιηθεί σε Κρατικά Νοσοκομεία ή σε Κέντρα Ψυχικής Υγείας ή σε Κινητές Μονάδες Ψυχικής Υγείας. Επιπλέον, η ψυχιατρική εξέταση των κοινών υποψηφίων Στρατιωτικών και Αστυνομικών Σχολών, δύναται να πραγματοποιηθεί και στα κατά τόπους Στρατιωτικά Νοσοκομεία.

Για την ψυχιατρική εξέταση δεν απαιτείται να υποβληθούν σε ψυχομετρικό έλεγχο (υποβολή σε ψυχολογικό τεστ), δεδομένου ότι αυτός θα διενεργηθεί από τις Ψυχοτεχνικές Επιτροπές της Ελληνικής Αστυνομίας.

11. Πότε πραγματοποιούνται οι υγειονομικές εξετάσεις;

Όλες οι οφειλόμενες υγειονομικές εξετάσεις να πραγματοποιηθούν μετά την παραλαβή του δελτίου υγειονομικής εξέτασης και πριν την παρουσίαση των υποψηφίων στην Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης, σύμφωνα με το πρόγραμμα των προκαταρκτικών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι θα παρουσιασθούν, σύμφωνα με το πρόγραμμα των προκαταρκτικών εξετάσεων, ενώπιον της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής Κατάταξης, φέροντας υποχρεωτικά μαζί τους το δελτίο υγειονομικής εξέτασης συμπληρωμένο για όλες τις παθήσεις, προκειμένου να κριθεί τελικά η ικανότητα ή μη αυτών για την κατάταξή τους στην Ελληνική Αστυνομία από υγειονομικής πλευράς.

12. Είμαι υποψήφιος και για στρατιωτικές σχολές θα πρέπει να υποβληθώ στις προκαταρκτικές εξετάσεις της Αστυνομίας;

Όσοι υποψήφιοι επιθυμούν να προσκομίσουν βεβαίωση από Στρατιωτικές Σχολές, ότι κρίθηκαν ΙΚΑΝΟΙ στις προκαταρκτικές εξετάσεις με τα κριτήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Κεφ. VI παραγρ. 4 της παρούσας, δεν υποχρεούνται να παραλάβουν δελτίο και να υποβληθούν σε υγειονομική εξέταση στα Κρατικά Νοσοκομεία, αλλά να δηλώσουν τη βούλησή τους με υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα δηλώνουν επίσης ότι θα υποβάλουν τη βεβαίωση ικανότητας το αργότερο τη μεθεπόμενη από την ολοκλήρωση των προκαταρκτικών τους εξετάσεων, στη Διεύθυνση Αστυνομίας που υπάγεται το Αστυνομικό Τμήμα, στο οποίο υπέβαλαν την αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό (όχι στο Αστυνομικό Τμήμα).

Κατά συνέπεια, δεν παραδίδονται δελτία υγειονομικής εξέτασης σε όλους τους υποψηφίους, αλλά σε όσους επιθυμούν.

Επίσης στην εγκύκλιο της Αστυνομίας αναφέρεται ότι οι υποψήφιοι που υποβλήθηκαν στη δοκιμασία των προκαταρκτικών εξετάσεων της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (Τμήμα Όπλων), Σχολής Ικάρων (Τμήματα Ιπταμένων), Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού Ξηράς (Τμήμα Όπλων), κ.λπ. με τα κριτήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, για τις οποίες επίσης έχουν δηλώσει προτίμηση και κρίθηκαν Ικανοί, εξαιρουμένων των ιδιαίτερων απαιτήσεων, δεν προσέρχονται στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Αστυνομικών Σχολών, προσκομίζουν όμως στη Διεύθυνση Αστυνομίας στην οποία υπάγεται το Αστυνομικό Τμήμα που υπέβαλαν την αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό, μέσα στο χρόνο διενέργειας αυτών, σχετική βεβαίωση από την αρμόδια Στρατιωτική Σχολή, η οποία παραλαμβάνεται με αποδεικτικό και αναγράφεται σ’ αυτήν ο κωδικός αριθμός του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο, το μητρώνυμο, ο αριθμός δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, το ανάστημα και ο αριθμός τηλεφώνου (κινητό και σταθερό) του υποψηφίου.

Σε περίπτωση που οι προκαταρκτικές εξετάσεις των Στρατιωτικών Σχολών διενεργούνται σε μεταγενέστερο χρόνο, η εν λόγω βεβαίωση προσκομίζεται στην αρμόδια Διεύθυνση Αστυνομίας, κατά τα οριζόμενα στην παρούσα το αργότερο τη μεθεπόμενη της ολοκλήρωσης της διαδικασίας στη Στρατιωτική Σχολή. Όσοι προσκομίζουν βεβαίωση ότι κρίθηκαν ικανοί για τις ανωτέρω Στρατιωτικές Σχολές με τα κριτήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, θεωρούνται αυτοδικαίως Ικανοί και για τις Αστυνομικές Σχολές. Η βεβαίωση ικανότητας μπορεί να προσκομίζεται και από άλλο πρόσωπο εκτός του υποψηφίου. Κατ’ εξαίρεση στην περίπτωση που υποψήφιος υπέβαλε την αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό σε Αστυνομικό Τμήμα νησιού, στο οποίο δεν εδρεύει Διεύθυνση Αστυνομίας, δύναται να προσκομίσει τη βεβαίωση ικανότητας στο Αστυνομικό Τμήμα, το οποίο να την παραλάβει με αποδεικτικό.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να μελετήσουν τη σχετική εγκύκλιο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...