Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Ο Μπλάτερ προτείνει ποδοσφαιρικό αγώνα ειρήνης μεταξύ Ισραήλ-Παλαιστίνης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο πρόεδρος της Διεθνoύς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIFA) Σεπ Μπλάτερ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Μέση Ανατολή σε μια προσπάθεια να πείσει την Παλαιστινιακή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (PFA) να αποσύρει την πρόταση αποκλεισμού του Ισραήλ από την διεθνή ομοσπονδία, πρότεινε τη διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα ειρήνης μεταξύ των δύο εθνικών ομάδων.

Ο Μπλάτερ εμφανίστηκε σε μια συνέντευξη τύπου στην Ιερουσαλήμ, μετά την συνάντηση του με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, και δήλωσε πως βρισκόταν σε μια «αποστολή ειρήνης». Πρόκειται να συναντήσει τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και τον επικεφαλής της PFA Τζιμπρίλ Ρατζούμπ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Παλαιστινιακή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία κατηγορεί το Ισραήλ για παρεμπόδιση των δραστηριοτήτων της και για περιορισμούς στην κυκλοφορία των αθλητών της μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και την κατεχόμενη από τους Ισραηλινούς Δυτική Όχθη. Το Ισραήλ επικαλείται θέματα ασφαλείας για τους περιορισμούς που επιβάλει.

Παρόλο που ο Μπλάτερ αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες, αυτό που συζητήθηκε με τον Νετανιάχου και με τον πρόεδρο της Ισραηλινής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Οφέρ Έινι αφορούσε το θέμα της ημερήσιας διάταξης που έχουν θέσει οι Παλαιστίνιοι στο συνέδριο της FIFA στις 29 Μαΐου. Ο πρόεδρος της FIFA δήλωσε πως θα αποκαλύψει το σχέδιο του για ένα «ποδοσφαιρικό αγώνα ειρήνης».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.