Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Στην κορυφή του κόσμου οι έλληνες πρωταθλητές της ιστιοπλοΐας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής βάζουν πλώρη για Ρίο.

Έχοντας πίσω τους μια καταπληκτική χρονιά, την καλύτερη της μέχρι τώρα καριέρας τους, οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, συνεχίζουν να συλλέγουν τίτλους και διεθνείς διακρίσεις και έχουν στο στόχαστρό τους, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αποτελώντας μια μεγάλη ελπίδα του ελληνικού αθλητισμού για μετάλλιο.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, το ελληνικό πλήρωμα βρίσκεται πλέον στην ‪‎1η θέση της παγκόσμιας κατάταξης στην κλάση των 470, γεγονός που τους εδραιώνει αναμφισβήτητα στην ελίτ της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας.

Αυτή η μεγάλη διάκριση αποτελεί και το επιστέγασμα μιας ανεπανάληπτης χρονιάς, μέσα στην οποία οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής εξασφάλισαν το εισιτήριο της χώρας μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην κατηγορία 470, στέφθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές και πανηγύρισαν πολλούς και σπουδαίους διεθνείς τίτλους, επιβεβαιώνοντας τη διαρκή ανοδική τους πορεία και αποτελώντας πλέον μια μόνιμη ελπίδα του Αθλητισμού της χώρας για μεγάλες διεθνείς διακρίσεις.

Πριν την πρόσφατη κατάκτηση της κορυφής του παγκόσμιου ranking οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής βρέθηκαν μέσα στο προηγούμενο έτος συνολικά 4 φορές στο βάθρο μεγάλων διοργανώσεων. Ένα χρυσό και 2 ασημένια μετάλλια σε αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου και φυσικά το χάλκινο μετάλλιο (για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που σφράγισε και τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ολυμπιάδα του Ριο το 2016.

Παράλληλα, πλέον με τη συμμετοχή σε διεθνή meetings τρέχει και ο προ-ολυμπιακός σχεδιασμός, αφού μέσα στο 2015 θα κριθεί και η εκπροσώπηση της χώρας μας στην κατηγορία.

«Ήταν μια χρονιά γεμάτη επιτυχίες που ουσιαστικά αποτελούν ανταμοιβή και δικαίωση για τους κόπους και την καθημερινή μας δουλειά. Δεν στεκόμαστε όμως στις επιτυχίες αυτές γιατί κοιτάζουμε τους στόχους μας για το αύριο. Το μόνο που μας λείπει είναι η συμμετοχή σε μια Ολυμπιάδα και πιστεύουμε ότι την αξίζουμε. Θέλουμε πολύ να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας στο Ρίο και, γιατί όχι, να δούμε τη γαλανόλευκη να κυματίζει στον ιστό», δήλωσε ο Παναγιώτης Μαντής εν αναμονή της απόφασης για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στο Ρίο, ενώ ο Παύλος Καγιαλής στάθηκε στη συλλογική προσπάθεια που υποστηρίζει το ελληνικό πλήρωμα:

«Οι επιτυχίες που ήρθαν κι αυτές που ελπίζουμε ότι θα έρθουν αντανακλούν την υποστήριξη και τη συμβολή όσων βρίσκονται δίπλα μας. Όλοι, από τον προπονητή μας, ‎Θανάση Παχούμα και τους χορηγούς μας, ‎StarΒulk‬ και ‎SiriosShipmanagement‬, μέχρι τους υποστηρικτές μας, ‎Gul‬, ‎Yamaha‬, ‎AlphaRopes‬, ‎HolmesPlace‬, ‎VMGFactory‬, ‎SaltyBag‬, Nikos Alevromytis / AleN Photography και τους Ναυτικούς Ομίλους ‎ΙΟΠ‬ και ‎ΝΟΚΒ, μας δίνουν τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να προχωράμε μπροστά. Τους ευχαριστούμε».




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.