Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Το κλάμα του μικρού ελέφαντα


Η μητέρα του το απέρριψε και επιχείρησε να το ποδοπατήσει- Δείτε τις φωτογραφίες.

Σε μια σχέση που υπό κανονικές συνθήκες δεν επιτρέπει παρεμβάσεις αναγκάστηκαν να επέμβουν οι υπεύθυνοι ζωολογικού κήπου στην Κίνα, παρακολουθώντας έναν θηλυκό ελέφαντα να επιχειρεί να ποδοπατήσει μέχρι θανάτου το νεογέννητο μικρό του.

Η μητέρα πάτησε τον μικρό Zhuangzhuang αμέσως μετά τη γέννησή του στις 30 Αυγούστου.

Οι κτηνίατροι θεώρησαν αρχικά πως επρόκειτο για ατύχημα. Απομάκρυναν το μικρό για να φροντίσουν τα τραύματά του και το επέστρεψαν στη μητέρα του δύο ώρες αργότερα- αλλά εκείνη άρχισε και πάλι να το πατά. Τότε πήραν το μικρό οριστικά μακριά από τη μαμά του.

Το μικρό, που είχε βιώσει την απόρριψη από τη μητέρα του, έκλαιγε επί πέντε ώρες και το προσωπικό στο Shendiaoshan Wild Animal Natural Reserve Area στην επαρχία Shandong της Κίνας δεν σταμάτησε να το φροντίζει και να το παρηγορεί.

Ένας υπάλληλος το «υιοθέτησε», σύμφωνα με τη Daily Mail, και πλέον σήμερα το μικρό σημειώνει πρόοδο.

«Το ελεφαντάκι είχε στρεσαριστεί πολύ κι έκλαιγε για πέντε ώρες. Δεν άντεχε τον αποχωρισμό από τη μητέρα του και ήταν εκείνη που προσπαθούσε να το σκοτώσει», τόνισε εκπρόσωπος του κήπου, σημειώνοντας πως είναι άγνωστο γιατί η μητέρα επιτέθηκε στο μικρό της αλλά εκείνοι δεν μπορούσαν να ρισκάρουν να το αφήσουν μαζί της.

Δείτε τις φωτογραφίες










Διαβάστε περισσότερα...

Διορία ως τη Δευτέρα για την προσκόμιση των δικαιολογητικών στην εφορία


Στο στόχαστρο 155.000 φορολογούμενοι.

Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου λήγει η καταληκτική προθεσμία που έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών σε 155.000 φορολογούμενους προκειμένου να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους στις εφορίες για να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των δηλώσεών τους.

Σημειώνεται πως κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν στο Taxisnet έως τις 30 Αυγούστου προέκυψαν περίπου 155.000 δηλώσεις με διαφορές από στοιχεία που η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων είχε στην διάθεσή της και, ως εκ τούτου, οι φορολογούμενοι ειδοποιήθηκαν να προσκομίσουν στις ΔΟΥ τα δικαιολογητικά που επιβεβαιώνουν την ορθότητα της δήλωσής τους.

Σύμφωνα με διάταξη που περιλαμβάνεται στο Ν.4183/2013 η καταληκτική ημερομηνία για την προσκόμιση των δικαιολογητικών στις ΔΟΥ για όσους φορολογούμενους μέχρι την 30η Αυγούστου είχαν λάβει την σχετική ειδοποίηση από την ΓΓΠΣ κατά την υποβολή της δήλωσής τους θα είναι η προσεχής Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.


Διαβάστε περισσότερα...

Ασφαλιστής στη Θεσσαλονίκη εξαπάτησε 40 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων


Απέσπασε περισσότερα από 7.000 ευρώ σε διάστημα πέντε μηνών.

Ασφαλιστής κατηγορείται ότι εξαπάτησε σαράντα ιδιοκτήτες οχημάτων στη Θεσσαλονίκη, από τους οποίους απέσπασε πάνω από 7.000 ευρώ.

Πρόκειται, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, για έναν 39χρονο, ο οποίος, αφού προσέγγιζε τα ανυποψίαστα θύματά του, τα έπειθε είτε να συνάψουν νέο ασφαλιστικό συμβόλαιο για το όχημά τους είτε να ανανεώσουν τα υπό λήξη συμβόλαιά τους. Με τον τρόπο αυτό αποσπούσε διάφορα χρηματικά ποσά χωρίς, όμως, οι ιδιοκτήτες να παραλαμβάνουν ποτέ τα ασφαλιστήρια συμβόλαιά τους.

Η καταβολή των χρηματικών ποσών γίνονταν από τα θύματα πάντοτε με μετρητά, τα οποία έδιναν απευθείας στον 39χρονο, ενώ διαπιστώθηκε πως σε αρκετές περιπτώσεις ρόλο «διαμεσολαβητή» αναλάμβανε ένας 47χρονος συνεργός του. Το συνολικό ποσό που αποκόμισε το διάστημα από τον Ιανουάριο έως το Μάιο του 2013 ανέρχεται σε 7.400 ευρώ.

Σε βάρος των δύο ανδρών, οι οποίοι αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία, που απεστάλη στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοιες απάτες.


Διαβάστε περισσότερα...

Απεργούν στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου οι δάσκαλοι


Είπαν «όχι» σε πενθήμερη απεργία.

Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι δάσκαλοι μετά την απόφασή τους να πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία στις 18 και τις 19 Σεπτεμβρίου, δηλαδή την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση των τοπικών ενώσεων των δασκάλων με το Δ.Σ. της ΔΟΕ. Στις 19 του μήνα θα γίνουν νέες γενικές συνελεύσεις των τοπικών ενώσεων προκειμένου να αξιολογηθεί εκ νέου η κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, ενώ 48ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί για τις 16 και 17 Σεπτεμβρίου, μετά τη λήξη της οποίας θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.



Διαβάστε περισσότερα...

Τέλος στα υπέρογκα πρόστιμα της εφορίας


Μειώνονται τα εξοντωτικά πρόστιμα για τις σοβαρές φορολογικές παραβάσεις, καθώς στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν πληρώνονται. Την ίδια ώρα έρχεται μικρή αύξηση των προστίμων για καθημερινές παραβάσεις, όπως η μη έκδοση αποδείξεων από καταστήματα. Το νέο ποινολόγιο της εφορίας τέθηκε σε εφαρμογή.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Star




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το ΣτΕ επικύρωσε την οριστική απόλυση εφοριακού


Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με σχετική απόφασή του επικύρωσε την οριστική απόλυση που είχε επιβληθεί σε εφοριακό υπάλληλο, καθώς υπεξαίρεσε το ποσό των 223.000 ευρώ από την υπηρεσία του.

Ειδικότερα, τον Ιανουάριο του 2007, ο εφοριακός παραπέμφθηκε από τον υπουργό Οικονομικών στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος «κατά τον Ποινικό Κώδικά και άλλους ειδικούς ποινικούς νόμους» και για χαρακτηριστική αναξιοπρεπή ή ανάξια για υπάλληλο διαγωγή εντός της υπηρεσίας.

Πράγματι, μετά από τρία χρόνια, τον Μάρτιο του 2010, το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του επέβαλε την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης.

Τον επόμενο μήνα του ίδιου έτους, ο εφοριακός άσκησε ένσταση κατά της απόφασης του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου.

Λίγο αργότερα, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών ο εφοριακός καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών για δυο υπεξαιρέσεις συνολικού ύψους 223.000 ευρώ (150.000 και 73.000 ευρώ) οι οποίες τελέσθηκαν «με ιδιαίτερα τεχνάσματα σε βάρος του Δημοσίου κατ' εξακολούθηση», ενώ παράλληλα του επιβλήθηκε και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 4 χρόνια.

Ωστόσο, στην εκπνοή του 2010 το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο επικύρωσε την πρωτοβάθμια απόφαση και του επέβαλε με τη σειρά του και πάλι την ίδια πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης.

Ο εφοριακός προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί η πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης που του επιβλήθηκε.

Όμως, κατά την ημέρα της συζήτησης της αίτησής του στο Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ, ο εφοριακός δεν παρουσιάστηκε ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, με αποτέλεσμα να απορριφθεί η αίτησή του, να επικυρωθεί φυσικά η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης που του είχε επιβληθεί, ενώ παράλληλα του επιδικάστηκε και δικαστική δαπάνη 460 ευρώ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΔΕ για τον 72χρονο που κατέληξε


Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) διέταξε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, για το περιστατικό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας, που αφορά τη μη διακομιδή από το νοσοκομείο Αμαλιάδας στο συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα ενός 72χρονου, ο οποίος είχε ανεύρυσμα και κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ερευνηθεί για ποιον λόγο δεν διακομίστηκε ο 72χρονος στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, το οποίο διαθέτει αγγειοχειρουργική κλινική όπου θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το περιστατικό.

Ο 72χρονος κατέληξε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας την περασμένη Τρίτη, ημέρα κατά την οποία δεν εφημέρευε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας, ωστόσο, θα διερευνηθεί εάν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί το περιστατικό.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απατεώνας έταζε δουλειά σε ανέργους


Τη φωτογραφία και τα στοιχεία ταυτότητας του 52χρονου, που συνελήφθη κατηγορούμενος ότι υποσχόταν δουλειά σε άνεργους, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. μετά από σχετική εισαγγελική διάταξη.

Πρόκειται για τον Παναγιώτη Δουμανίδη, του Κωνσταντίνου και της Σοφίας (γεν. 22/7/1961), ο οποίος έχει ήδη παραπεμφθεί να απολογηθεί στον ανακριτή Θεσσαλονίκης.


Σημειώνεται ότι ο 52χρονος κατηγορείται ότι εξαπάτησε συνολικά 17 άτομα, παριστάνοντας τον υπεύθυνο εταιρείας, τον εργολάβο - επενδυτή, μέχρι και τον μεσολαβητή του ΕΛΓΑ. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, κατάφερε να αποσπάσει από τον Αύγουστο του 2010 συνολικά 55.000 ευρώ. Συνελήφθη ύστερα από καταγγελία νεαρού, ο οποίος ανέφερε ότι του ζήτησε 150 ευρώ για να τον προσλάβει σε μεγάλη ποτοποιία της Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι ήταν υπεύθυνος προσλήψεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας ενός μήνα, κρίνεται αναγκαία για τον εντοπισμό τυχόν άλλων θυμάτων, καθώς και για την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Όποιος πολίτης διαθέτει ή γνωρίζει πληροφορίες για το πρόσωπο που απεικονίζεται στις φωτογραφίες ή που γνωρίζει οτιδήποτε σε σχέση με τις έρευνες που διεξάγονται μπορεί να επικοινωνεί με το τηλέφωνο 2310-502748 του Τμήματος Ασφαλείας Πλατειάς Δημοκρατίας. Όπως αναφέρεται από τις αστυνομικές αρχές εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Υπογράφεται η κατάργηση οργανικών θέσεων


Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η συνεργασία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τα υπόλοιπα υπουργεία, προκειμένου να καθοριστόυν οι καταργούμενες οργανικές και προσωπαγείς θέσεις που θα περιληφθούν στις υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες αναμένεται να υπογραφούν τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Αύριο, σημειώνεται, θα συνεδριάσει και το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Αυτό σημαίνει ότι το αργότερο έως τη Δευτέρα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες με την υπογραφή των κοινών υπουργικών αποφάσεων, για την κατάργηση συνολικά περί των 2.000 οργανικών θέσεων σε 11 υπουργεία, ώστε να επιτευχθεί και ο στόχος των 12.500 υπαλλήλων που θα ενταχθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι το τέλος του μηνός και πριν από την άφιξη της τρόικας.

Πάντως, στην κυβέρνηση επικρατεί προβληματισμός αναφορικά με την άρνηση των πρυτάνεων να δώσουν τα στοιχεία για τους 1.765 διοικητικούς υπαλλήλους, κάτι που αποτελεί δέσμευση του υπουργείου Παιδείας.

Για την εμπλοκή που έχει παρουσιαστεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραπέμπει στο αρμόδιο υπουργείο Παιδείας, το οποίο δηλώνει αποφασισμένο να προχωρήσει τη δέσμευση, που έχει αναλάβει.

Υπενθυμίζεται ότι σε διαθεσιμότητα έχουν τεθεί από τον Ιούνιο 4.300 σχολικοί φύλακες και καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης, πριν λίγες ημέρες 1.700 υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ενταχθούν 3.000 δημοτικοί αστυνομικοί, περίπου 2.000 υπάλληλοι υπουργείων και 1.700 διοικητικοί υπάλληλοι από AEI, δηλαδή Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Επιπλέον, μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί και η αξιολόγηση δομών στους δήμους, απ' όπου θα προκύψει πλεονάζον προσωπικό το οποίο θα ενταχθεί στο δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα παιδιά


Πρόταση που αφορά την προετοιμασία και υλοποίηση Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, απηύθυνε ο Συνήγορος του Πολίτη προς τους γενικούς γραμματείς Πρόνοιας, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Νέας Γενιάς.

Ο Συνήγορος επισημαίνει ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει ένας ξεχωριστός, αυτόνομος και διαρκής μηχανισμός εκπόνησης και παρακολούθησης Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με συμμετοχή όλων των συναρμόδιων υπουργείων, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των μη κυβερνητικών οργανώσεων που ασχολούνται με τα παιδιά.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερα δύσκολες δημοσιοοικονομικές συνθήκες στις οποίες βρίσκεται σήμερα η χώρα, αλλά και την απόλυτη αναγκαιότητα να υλοποιηθούν μέτρα για την πληρέστερη εφαρμογή των δικαιωμάτων του παιδιού και την προστασία, ιδίως, των παιδιών που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση, ο Συνήγορος θεωρεί, μεταξύ άλλων, ως απόλυτης προτεραιότητας:

- Να αναπτυχθούν υποστηρικτικές παρεμβάσεις και κοινωνικές υπηρεσίες με έμφαση τα παιδιά και τις οικογένειες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

- Να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν τα οικογενειακά δικαστήρια.

- Να διευρυνθεί η υλοποίηση του θεσμού της αναδοχής.

- Να θεσμοθετηθούν προδιαγραφές για τη λειτουργία των ιδρυμάτων και λοιπών φορέων παιδικής προστασίας.

- Να καθιερωθούν πρωτόκολλα ενεργειών των επαγγελματιών, σχετικά με τη διαχείριση περιστατικών κακοποίησης- παραμέλησης ανηλίκων.

- Να διασφαλιστεί η πρόσβαση όλων, ανεξαιρέτως, των παιδιών σε φροντίδα της υγείας, ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική περίθαλψη.

- Να καταπολεμηθεί συστηματικά η ελλιπής φοίτηση και η σχολική διαρροή.

- Να προωθηθούν η δημοκρατική λειτουργία και ο κοινωνικός χαρακτήρας των σχολείων.

- Να εφαρμοστούν ευρύτερα εναλλακτικά του εγκλεισμού αναμορφωτικά ή άλλα μέτρα σε ανήλικους παραβάτες.

Όπως σημειώνεται από την ανεξάρτητη Αρχή, η πρόταση έρχεται ως συνέχεια των συστάσεων της Επιτροπής Δικαιωμάτων του Παιδιού του ΟΗΕ προς την Ελλάδα το 2012, μετά την εξέταση της έκθεσης της χώρας σχετικά με την εφαρμογή της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η φωτογραφία που προκάλεσε σοκ


Μια φωτογραφία που έκανε την εμφάνισή της στο Facebook και στη συνέχεια σε όλα τα social media, έχει προκαλέσει πανικό στους χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι προσπαθούν απεγνωσμένα να ανακαλύψουν τον χρήστη που την ανέβασε.

Το γιατί έχει προκαλέσει πανικό, δεν χρειάζεται εξήγηση. Σε αυτή απεικονίζεται μια νεαρή, να ποζάρει χαμογελώντας στον φακό, την ώρα που με ένα όπλο σημαδεύει ένα παιδί, σχεδόν δύο ετών.

Δυστυχώς, η φωτογραφία, δεν συνοδεύεται από κάποια στοχεία, ώστε να εντοπιστεί ο χρήστης που την ανέβασε. Το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι κάποιος την πόσταρε στο Facebook της Αργεντινής, σχεδόν πριν από ένα μήνα.

Από τότε οι χρήστες έχουν κάνει χιλιάδες share, ώστε να εντοπιστεί τόσο η γυναίκα όσο και το παιδί, το οποίο πιστεύουν ότι κινδυνεύει.

Επίσης, κανένας, δεν γνωρίζει αν το όπλο είναι αληθινό ή όχι. Οι χρήστες, όμως, διευκρινίζουν, ότι είτε είναι αληθινό, είτε όχι, σημασία έχει ότι η συγκεκριμένη γυναίκα εκθέτει το παιδί στη βία και ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος το παιδί να τραυματιστεί.

Μέλη της οργάνωσης "Νο Longer Victim" παρακαλούν να τους βοηθήσει όποιος γνωρίζει κάτι.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χωρίς καύσιμα τα σκουπιδιάρικα;


Νέες περιπέτειες απειλούν την Υπηρεσία Καθαριότητας στο Δήμο Αθηναίων καθώς όλα τα απορριμματοφόρα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να ξεμείνουν από καύσιμα μετά από απόφαση του ΣτΕ, που κρίνει ως παράνομη τη λειτουργία βενζινάδικου στο αμαξοστάσιο της Ιεράς Οδού. Οι εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων στην Ιερά Οδό αντιμετώπιζαν γενικότερο πρόβλημα νομιμότητας εξαρχής, καθώς ο χώρος ήταν χαρακτηρισμένος ως πράσινο.

Παρά ταύτα σήμερα περιλαμβάνουν χώρους στάθμευσης και συντήρησης για όλα τα απορριμματοφόρα του δήμου αλλά και πολλά άλλα οχήματα, ενώ σε απομονωμένο χώρο φυλάσσονται και οι κάλπες με τις οποίες διενεργούνται οι εκλογές! Εκτός αυτών, έχει δημιουργηθεί και βενζινάδικο-πλυντήριο-λιπαντήριο το οποίο τροφοδοτεί όλα τα οχήματα.

Οι προϋποθέσεις όμως για τη λειτουργία μιας τέτοιας εγκατάστασης είναι ακόμη αυστηρότερες. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μόλις πρόσφατα εξασφαλίσθηκε κονδύλι για την έκδοση πιστοποιητικού πυρασφάλειας για το βενζινάδικο! Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανδρέας Βαρελάς υποστηρίζει ότι η απόφαση «δεν αναμένεται να έχει αρνητική επίπτωση στην τροφοδοσία των απορριμματοφόρων» αφού όπως λέει δεν είναι άμεσα εκτελεστή κι ότι υπάρχει χρόνος για υπέρβαση του προβλήματος.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ισχυρίζεται πως είναι 160 ετών


Τον λένε Dhaqabo Ebba, είναι από την Αιθιοπία, είναι αγρότης και ισχυρίζεται πως είναι 160 ετών. Φυσικά δεν έχει τρόπο να αποδείξει την ηλικία του αλλά μιλά για ιστορικά γεγονότα της χώρας του σα να τα έζησε. Όπως για παράδειγμα την κατοχή από τους Ιταλούς το 1895, όταν είχε ήδη κάνει οικογένεια. Ο δημοσιογράφος που του πήρε συνέντευξη πάντως πείστηκε πως ο Ebba είναι 16... δεκαετιών.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τυφλώθηκε από αντισυλληπτικό


Μια 18χρονη Αγγλίδα έχασε την όραση από το ένα μάτι της, έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο που προκλήθηκε, σύμφωνα με τους Βρετανούς γιατρούς, από αντισυλληπτικά χάπια. Η είδηση έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία, καθώς το συγκεκριμένο αντισυλληπτικό κυκλοφορεί και στη χώρα μας, και μάλιστα είναι ευρέως διαδεδομένο.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της βρετανικής "Daily Mail" η Τζόρτζια Χόλαντ υπέστη εγκεφαλικό και οι γιατροί είπαν στους γονείς της ότι θεωρούν υπεύθυνο το αντισυλληπτικό χάπι που έπαιρνε. Η 18χρονη έχει περιορισμένη περιφερειακή όραση από το δεξί μάτι, ενώ για όλη τη ζωή της θα πρέπει να παίρνει ημερησίως ασπιρίνη για την αποφυγή θρόμβωσης στο αίμα, που μπορεί να προκαλέσουν εγκεφαλικό ή καρδιαγγειακό επεισόδιο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η λιτότητα θα φέρει… φτώχεια


Σχεδόν 146 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να βρίσκονται στα όρια της φτώχειας μέχρι το 2025, εάν η Ευρώπη συνεχίσει να εφαρμόζει αυστηρά μέτρα λιτότητας, αναφέρεται σε έκθεση που δημοσιοποίησε την Πέμπτη η διεθνής συνομοσπονδία Oxfam.

Με την ανεργία να έχει εκτιναχθεί σε επίπεδα ρεκόρ και τη δυσαρέσκεια των πολιτών να κλιμακώνεται, η ΕΕ έχει χαλαρώσει κάπως τα μέτρα λιτότητας, όπως παραχωρώντας μεγαλύτερα χρονικά περιθώρια στις χώρες να επιτύχουν τους στόχους του ελλείμματός τους, αναφέρεται στην έκθεση.

Ωστόσο η Oxfam επιζητεί να γίνουν περισσότερα. «Τα επιθετικά μέτρα για περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση, την υγεία και την παιδεία, τα λιγότερα δικαιώματα των εργαζομένων και η άδικη φορολογία παγιδεύουν εκατομμύρια Ευρωπαίους σε ένα κύκλο φτώχειας, που μπορεί να διαρκέσει πολλές γενιές», δήλωσε η επικεφαλής του ευρωπαϊκού παραρτήματος της Oxfam, Νατάλια Αλόνσο.

«Το κύμα της οικονομικής λιτότητας που έχει σαρώσει την Ευρώπη απειλεί να προκαλέσει σοβαρές και μόνιμες ζημιές στο πολυπόθητο κοινωνικό μοντέλο της Ευρώπης», πρόσθεσε ο βραβευμένος με Νόμπελ και πρώην οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Τζόζεφ Στίγκλιτς.

Η Αλόνσο κάλεσε τους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ, οι οποίοι θα συναντηθούν την Παρασκευή στη Λιθουανία όπου θα έχουν συνομιλίες, να αλλάξουν πορεία.

«Καλούμε τις ευρωπαϊκές χώρες να προασπιστούν ένα νέο οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο που θα επενδύει στους ανθρώπους, θα ενισχύει τη δημοκρατία και θα επιδιώκει τη δίκαιη φορολογία», τόνισε. «Οι κυβερνήσεις θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν δισεκατομμύρια για τις δημόσιες υπηρεσίες, όπως αυτές της υγείας και της εκπαίδευσης, φορολογώντας τους πλουσιότερους και πατάσσοντας τη φοροδιαφυγή», πρόσθεσε.



Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινά «σταυροφορία» για τη «μαύρη» εργασία


«Τσουχτερό» πρόστιμο στις επιχειρήσεις 10.550 ευρώ για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο
.
Σαρωτικούς ελέγχους σε όλη τη χώρα και βαριά πρόστιμα, για την καταστολή της αδήλωτης εργασίας εξήγγειλε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το πρωί στο υπουργείο, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό όλων των ελεγκτικών οργάνων και υπηρεσιών των συναρμόδιων υπουργείων Εργασίας και Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην αγοράς εργασίας.

«Όταν έλεγα ότι η αδήλωτη εργασία θα αντιμετωπιστεί ως κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα, δεν ήταν μία τυπική λεκτική υπερβολή ή μία συνήθης πολιτική ρητορεία. Το εννοούσα» δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Εργασίας και προσέθεσε:

«Σήμερα έχοντας επιβάλει το επιτόπιο πρόστιμο των 10.550 ευρώ, το υψηλότερο για την αδήλωτη εργασία που έχει επιβληθεί ποτέ, το επιβεβαιώνω».

«Το έχω επαναλάβει πολλές φορές και το τονίζω άλλη μία φορά: Είναι υψηλού ρίσκου απόφαση, αν όχι καταστροφική, για τον ίδιο τον επιχειρηματία να διατηρεί πλέον αδήλωτο εργαζόμενο στην επιχείρηση του.

Γι' αυτό και στέλνω σήμερα μία τελευταία αυστηρή προειδοποίηση προς όλους: Όποιος εξακολουθεί να κινείται εκτός νομιμότητας στην αγορά εργασίας θα υποστεί τις βαρύτατες συνέπειες των δικών του επιλογών» κατέληξε ο κ. Βρούτσης.

Οι έλεγχοι ξεκινούν από την ερχόμενη Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου και θα εφαρμοσθεί νέο ποινολόγιο με πρόστιμα έως 10.500 ευρώ και επιτόπια επιβολή των προστίμων «χωρίς προηγούμενη πρόσκληση του εργοδότη για παροχή εξηγήσεων».

Τα νέα πρόστιμα καθορίζονται με υπουργική απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην απόφαση, για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο υπάλληλο ηλικίας άνω των 25 ετών το πρόστιμο είναι 10.549,44 ευρώ και για υπάλληλο ηλικίας κάτω των 25 ετών 9.197,10 ευρώ

Αντίστοιχα, για κάθε αδήλωτο εργατοτεχνίτη ηλικίας άνω των 25 ετών το επιβαλλόμενο πρόστιμο είναι 10.550,54 ευρώ και για εργατοτεχνίτη ηλικίας κάτω των 25 ετών 9.200,49 ευρώ.

Στη σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκε, επίσης, ένα επικαιροποιημένο επιχειρησιακό πλάνο εντατικών ελέγχων σε όλη την επικράτεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων Εργασίας και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Στους ελέγχους, εκτός από τους άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας, θα συμμετέχουν επίσης 700 υπάλληλοι των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Εργασίας, 450 επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και 25 της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων Ασφάλισης του ΙΚΑ.

«Με το νέο, πράγματι αυστηρότατο πλαίσιο προστίμων και τους στοχευμένους και συντονισμένους ελέγχους, προχωρούμε από 15 Σεπτέμβρη στην εφαρμογή του νέου πλαισίου, ανταποκρινόμενοι στην απαίτηση της υγιούς επιχειρηματικότητας, στην απαίτηση των εργαζομένων, αλλά και την ανάγκη των καιρών, για στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος, για πάταξη της μαύρης εργασίας» ανέφερε στη δήλωσή του ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Η αδήλωτη εργασία έχει φθάσει στο 38%, ενώ οι απώλειες για το ασφαλιστικό σύστημα ξεπερνούν τα 6 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.



Διαβάστε περισσότερα...

Παλεύουν με τα «κενά» οι προϊστάμενοι εκπαίδευσης


Δεν επαρκούν οι αποσπάσεις και οι προσλήψεις αναπληρωτών.

Τα δεκάδες κενά εκπαιδευτικών που υπάρχουν στην Ελλάδα οδηγούν τους προϊσταμένους να λάβουν οδυνηρές αποφάσεις.

Το πιο πάνω προκύπτει από τα όσα δήλωσε για την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ημαθίας στην τοπική εφημερίδα «Ημερησία».

Συγκεκριμένα ο προϊστάμενος φέρεται να δήλωσε ότι τα κενά είναι πάρα πολλά με αποτέλεσμα να μη μπορεί να ξεκινήσει ομαλά η σχολική χρονιά.

Ελλείψεις εκπαιδευτικών εντοπίζονται στην ειδικότητα των δασκάλων καθώς απουσιάζουν 49 εκπαιδευτικοί. Τα κενά αυτά μέχρι στιγμής δεν καλύφθηκαν ούτε με τις περιορισμένες αποσπάσεις άλλα ούτε με προσλήψεις αναπληρωτών καθώς ο κύριος όγκος των δασκάλων προσελήφθη σε νησιωτικές κατά κύριο λόγο περιοχές.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία» το υπουργείο Παιδείας αφήνει τους προϊστάμενους να «βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά» και να πάρουν ακόμα και οδυνηρές αποφάσεις στην προσπάθεια τους να δοθούν λύσεις. Ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αναγκάστηκε να λάβει τα ακόλουθα μέτρα:

-Κατανομή περισσότερων μαθητών ανά τμήμα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τμήματα 27 μαθητών, ενώ μέχρι σήμερα το ανώτατο όριο ήταν 25.
-Τοποθέτηση ενός και όχι δύο εκπαιδευτικών στα ολοήμερα σχολεία άνω των 50 μαθητών, ώστε οι «πλεονάζοντες» εκπαιδευτικοί να καλύψουν κενά σχολείων πρωινής βάρδιας.
- Φέτος μόνο δύο εκπαιδευτικοί καλύπτουν τάξεις ένταξης στο Ειδικό Σχολείο Νάουσας και στο Ειδικό Σχολείο Αλεξάνδρειας λόγω της πιεστικής ανάγκης να καλυφθούν τα κενά των Σχολείων Γενικής Αγωγής.

Το δημοσίευμα κλείνει με τη φράση του προϊσταμένου που αποκαλύπτει το μέγεθος του προβλήματος: «Φέτος διαχειριζόμαστε μία ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά».



Διαβάστε περισσότερα...

Ο (απ)άνθρωπος που ήθελε να βιάσει, να σκοτώσει και να φάει παιδιά!


Είχε εξοπλίσει και το σπίτι του γι' αυτό το σκοπό - Δείτε τις σοκαριστικές φωτογραφίες.

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι φωτογραφίες από τον «θάλαμο βασανιστηρίων» όπου ένας άνδρας σκόπευε να βιάσει, να σκοτώσει και να… φάει παιδιά! Ο 40χρονος Geoffrey Portway, Βρετανός που κατοικεί στη Μασαχουσέτη, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη με τον εισαγγελέα να προτείνει τη φυλάκισή του για 27 χρόνια, μετά την ομολογία του πως σχεδίαζε αυτά τα φρικτά εγκλήματα. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται την Τρίτη.

Στις φωτογραφίες που τράβηξαν οι αστυνομικοί από το σπίτι του, το 2012, φαίνεται η σκάλα που οδηγεί σε ένα κρυφό δωμάτιο στο υπόγειο. Εκεί είχε τοποθετήσει ένα φέρετρο σε μικρό μέγεθος με εξωτερικό λουκέτο, ένα μεταλλικό κλουβί με πολλές κλειδαριές, χειροπέδες, ένα μεταλλικό τραπέζι με υποδοχές για δεσμά και μαχαίρια για τεμαχισμό κρέατος.

Τα δικαστικά έγγραφα που δημοσίευσε η Boston Herald περιέχουν ανατριχιαστικούς διαλόγους από τις online συνομιλίες του Portway με άλλους χρήστες που είχαν τις ίδιες αντιλήψεις, κατόχους παιδικής πορνογραφίας και εν δυνάμει δολοφόνους, όπως ο Ronald Brown από τη Φλόριντα που σχεδίαζε την απαγωγή παιδιών που είχε γνωρίσει στην εκκλησία της γειτονιάς του.

Σύμφωνα με τη Herald, ο Brown έφτασε στο σημείο να στείλει στον Portway φωτογραφία ενός μικρού αγοριού με γραμμές σχεδιασμένες πάνω του ως ένδειξη των διαφορετικών τμημάτων κρέατος.

Οι δύο άνδρες συνομιλούσαν για την απαγωγή του αγοριού, τη μεταφορά του σε ένα νοικιασμένο σπίτι και το πώς θα το… έτρωγαν, δίνοντας αργότερα ό,τι απέμεινε από αυτό σε αλιγάτορες…

Ο Brown έχει ήδη καταδικαστεί.

Ο Portway είχε πολυάριθμες συνομιλίες και με άλλα άτομα με τα οποία μοιραζόταν το ενδιαφέρον για «την απαγωγή, το βιασμό, το φόνο και τον κανιβαλισμό παιδιών», σύμφωνα με τη Daily Mail που επικαλείται έγγραφα της εισαγγελίας της Βοστώνης.

Τον περασμένο Ιούλιο, ομοσπονδιακοί πράκτορες ερεύνησαν το σπίτι του Portway στο Worcester και ανακάλυψαν τον φρικιαστικό «εξοπλισμό» του.

Έξω από τον λεγόμενο θάλαμο βασανιστηρίων είχε πολλά ψυγεία, εργαλεία για τον τεμαχισμό κρέατος, νυστέρια και τον απαραίτητο εξοπλισμό για ευνουχισμό.

Στις φρικιαστικές συνομιλίες του ο Portway περιέγραφε το πώς θα κρατούσε εκεί τα παιδιά για να τα κακοποιεί σεξουαλικά και πώς εκεί τελικά θα τα σκότωνε και θα τα έτρωγε.

Πολλές συζητήσεις συνοδεύονταν και από ανταλλαγή υλικού παιδικής πορνογραφίας και εικόνων παιδιών που γνώριζαν.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις του, ο Portway είχε ζητήσει από πολλούς ανθρώπους να τον βοηθήσουν στην απαγωγή παιδιών, ανάμεσά τους τον Brown και τον Michael Arnett από το Kansas.

Με τον τελευταίο ο Portway αντάλλασσε φωτογραφίες που έδειχναν παιδιά τραυματισμένα, ευνουχισμένα ή νεκρά και συζητούσε για πιθανά «θύματα» αναφέροντας παιδιά που γνώριζαν, με το όνομά τους και τη φωτογραφία τους.

Την εποχή εκείνη ο Portway είχε μάθει πως ο Arnett είχε βοηθήσει κι άλλους με παρόμοια αιτήματα και πως είχε εμπειρία στην απαγωγή και τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Αυτά το 2010, σήμερα ο Arnett έχει δηλώσει ένοχος για τη σεξουαλική κακοποίηση ενός παιδιού με σκοπό την παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

«Η έρευνα που άρχισε στο Milford το 2010, εξαπλώθηκε στην Ευρώπη και επέστρεψε εκεί από όπου άρχισε, στη Μασαχουσέτη», δήλωσε ο ειδικός πράκτορας Bruce Foucart, επικεφαλής της Homeland Security Investigation στη Βοστώνη.

«Από τότε που αρχίσαμε αυτή την επιχείρηση- την επιχείρηση Holitna- αποκαλύπτεται ένα παγκόσμιο δίκτυο εγκληματιών, ανάμεσά τους και ο Portway. Καταφέραμε να σώσουμε 160 παιδιά και να συλλάβουν 51 εμπλεκόμενους σε όλο τον κόσμο. Η ομολογία ενοχής του Portway θα πρέπει να λειτουργήσει σαν προειδοποίηση προς όλους όσοι εμπλέκονται στην κακοποίηση παιδιών και τη διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας: δεν υπάρχει κανένα μέρος στις ΗΠΑ, το ίντερνετ ή τον πλανήτη όπου θα είστε ασφαλείς. Θα ερευνήσουμε, θα σας καταδιώξουμε και θα σας φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης», τόνισε.














Διαβάστε περισσότερα...

Ημερίδες για εκπαιδευτικούς και γονείς


Με δωρεάν είσοδο.

Τρεις ημερίδες που απευθύνονται σε γονείς και εκπαιδευτικούς, με ελεύθερη είσοδο, διοργανώνουν οι εκδόσεις Μεταίχμιο στον Πολυχώρο τους στο κέντρο της Αθήνας.

1. «Η Ιστορία δεν είναι μόνο μάθημα» με τη συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας και μεταφράστρια Μαρία Αγγελίδου, με αφορμή τα ιστορικά της παραμύθια «Ιστορίες που τις είπε ο πόλεμος», «Ιστορίες που τις είπε η θάλασσα», «Ιστορίες που τις είπε ο δρόμος».

Σε μια εποχή που δυσκολεύεται να διδάξει την Ιστορία στα παιδιά, η Μαρία Αγγελίδου εξηγεί γιατί η Ιστορία δεν είναι μόνο μάθημα και προτείνει σε εκπαιδευτικούς και γονείς να πλησιάσουν ένα θέμα εξαιρετικά σημαντικό με τρόπο… αλλιώτικο, ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά να σταθούν τα ίδια απέναντι στην ιστορική γνώση και στην ιστορική σκέψη.

Οι συμμετέχοντες θα φύγουν με ιδέες, υλικό και τεχνικές για το πώς μπορούν να συνδυάσουν δημιουργικά το Παραμύθι με την Ιστορία.

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013, 19:00-21:00

2. «Τα νέα είδη λόγου και επιστήμης που αναδύονται με το Διαδίκτυο, Θεωρία και πρακτικά παραδείγματα για την Εκπαίδευση» με τον συγγραφέα Μιχάλη Βαφόπουλο, με αφορμή το βιβλίο του «Πώς θα ζήσω με το διαδίκτυο; Πλαίσιο συμβίωσης για γονείς, δασκάλους και κάθε χρήστη»

Οι συμμετέχοντες στην ημερίδα με εισηγητή τον Μιχάλη Βαφόπουλο, Διδάσκοντα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, θα φύγουν με ιδέες, υλικό και τεχνικές για να αξιοποιήσουν με ασφάλεια και δημιουργικότητα με τα παιδιά τις απέραντες δυνατότητες που προσφέρει το Διαδίκτυο, αλλά και για να καλλιεργήσουν στάσεις ζωής φιλικές προς την τεχνολογία.

Στην ημερίδα αυτή επιλέγουμε τα βασικά για το Διαδίκτυο που θα πρέπει να γνωρίζει ο εκπαιδευτικός για να εμπλουτίσει τους τρόπους διδασκαλίας του. Με απτά παραδείγματα και δράσεις μέσα σε ένα πλαίσιο ασφάλειας και δημιουργικότητας. Πιστεύουμε ότι η ζωή παραμένει έξω από το Διαδίκτυο, αλλά μπορεί να γίνει καλύτερη ή χειρότερη μέσα από αυτό. Και αυτό εξαρτάται και από εμάς.

Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013, 19:00-21:00

3. «Μιλώ για την κρίση με το παιδί» με τον ψυχαναλυτή και συγγραφέα Νίκο Σιδέρη, με αφορμή το βιβλίο του «Μιλώ για την κρίση με το παιδί , Εμπιστευτική επιστολή σε μεγάλους που σκέφτονται»

Πότε θα μιλήσει ο μεγάλος στο παιδί για την κρίση; Τι θα του πει; Και, το σπουδαιότερο, πώς θα του μιλήσει; Στην ημερίδα αυτή ο ψυχαναλυτής Νίκος Σιδέρης προσεγγίζει τέτοια ερωτήματα και προσπαθεί να δώσει απλές απαντήσεις και να υποδείξει τρόπους άμεσους εφαρμόσιμους στην πράξη.

Σκοπός της ημερίδας είναι να μας βοηθήσει να μιλήσουμε με το παιδί κατά τρόπο που προστατεύει τον ψυχικό του κόσμο από τα πλήγματα και τις απειλές και μετουσιώνει τη δοκιμασία σε πολύτιμα μαθήματα ζωής.

Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013, 19:00-21:00

Η είσοδος στις ημερίδες είναι ελεύθερη αλλά επειδή ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο e-mail: events@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά του στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα και ειδικότητα) καθώς και τον τίτλο της ημερίδας που τους ενδιαφέρει.

Πολυχώρος Μεταίχμιο
Ιπποκράτους 118, Αθήνα



Διαβάστε περισσότερα...

Ρομποτικός εξωσκελετός για την προστασία εργατών


Στόχος της μηχανικής στολής να μειώσει τα εργατικά ατυχήματα.

Επτά ευρωπαϊκές χώρες συνεργάζονται για να αναπτύξουν ένα ανθρωπόμορφο ρομποτικό εξωσκελετό, τον οποίο θα μπορούν να φοράνε πάνω από τα ρούχα τους οι εργάτες στα εργοστάσια έτσι ώστε να προστατεύονται όταν κάνουν επικίνδυνες δουλειές, αλλά και να αυξάνουν τις μυικές τους δυνατότητες, όταν χρειάζεται να σηκώσουν μεγάλα βάρη.

Το έργο Robo-mate, που χρηματοδοτείται με 4,5 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με το BBC, αποσκοπεί στη δημιουργία εντός της επόμενης τριετίας μιας μηχανικής στολής που θα μειώσει τα εργατικά ατυχήματα και, παράλληλα, θα βοηθήσει τους βιομηχανικούς εργάτες να κάνουν δύσκολες εργασίες, οι οποίες, λόγω της πολυπλοκότητάς τους, είναι δύσκολο να αυτοματοποιηθούν πλήρως και να εκτελούνται μόνο από τα ρομπότ στη γραμμή παραγωγής.

Δώδεκα ευρωπαϊκά ερευνητικά ινστιτούτα συμμετέχουν στο φιλόδοξο πρόγραμμα, μεταξύ των οποίων ηγετικό ρόλο έχει το κορυφαίο γερμανικό Ινστιτούτο Φραουνχόφερ. Η ερευνήτρια του τελευταίου Κάρμεν Κονσταντινέσκου δήλωσε ότι το έργο Robo-mate αποτελεί «μια υβριδική προσέγγιση στην οποία τα ρομποτικά μέρη υποστηρίζουν τον άνθρωπο, ο οποίος μπορεί να παίρνει τις αναγκαίες αποφάσεις».

Οι ερευνητές αναγνώρισαν το μέγεθος της πρόκλησης που συνιστά το «πάντρεμα» ενός ρομπότ με ένα άνθρωπο. «Προς το παρόν οι κινητήρες και τα υδραυλικά συστήματα που απαιτούνται, είναι μάλλον μεγάλα και χονδροειδή, γι' αυτό πρέπει να βρούμε τρόπους να τα μικρύνουμε», δήλωσε ο καθηγητής Ντάργουιν Κάλντγουελ του King's College του Λονδίνου. «Εξάλλου», πρόσθεσε, «ένας εξωσκελετός στην ουσία είναι ένα ρομπότ σε φυσική επαφή με ένα άνθρωπο, συνεπώς εγείρονται ζητήματα ασφάλειας. Γι' αυτό πρέπει να φροντίσουμε, ώστε η αλληλεπίδραση ανάμεσά τους να είναι απαλή και πιο οργανική».

Ένας ειδικός προειδοποίησε πως για να έχει μέλλον ένας τέτοιος εξωσκελετός στους βιομηχανικούς χώρους εργασίας, θα πρέπει πρώτα να πειστούν οι εργοδότες ότι ο καινοτομικός αυτός εξοπλισμός δεν θέτει θέματα ασφάλειας για το προσωπικό τους. Πάντως εταιρίες όπως η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Fiat ήδη συνεργάζονται στο πρόγραμμα Robo-mate.

Εκτιμάται ότι περίπου 44 εκατ. άνθρωποι στην Ευρώπη υποφέρουν από μυοσκελετικά προβλήματα που σχετίζονται με τη δουλειά τους. Εκτός από την ανύψωση βαρών, ένα συχνό πρόβλημα είναι όταν ένας εργαζόμενος δουλεύει πάνω από το κεφάλι του, για παράδειγμα βάφει ή βιδώνει κάτι ψηλότερα από αυτόν, με συνέπεια γρήγορα να κουράζεται και να επιβαρύνει την καρδιά του. Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι κάποτε ένας εξωσκελετός θα αναλάβει να σηκώνει αυτός πλέον τα βάρη της δουλειάς, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο ειδικός στα ρομπότ καθηγητής Νόελ Σάρκι του πανεπιστημίου του Σέφιλντ εκτίμησε ότι τέτοιοι εξωσκελετοί θα αποτελούν κοινό θέαμα στους χώρους εργασίας σε δύο έως τρεις δεκαετίες. Ήδη ορισμένες μορφές εξωσκελετών έχουν αναπτυχθεί για στρατιωτική χρήση στις ΗΠΑ και για υποβοήθηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην Ιαπωνία. Η βιομηχανική χρήση τους θα είναι το εύλογο επόμενο βήμα.





Διαβάστε περισσότερα...

Ειδικά τμήματα ιταλικών για τους δημόσιους υπαλλήλους


Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται μόνο στην Αθήνα.

Ειδικά τμήματα ιταλικής γλώσσας για δημόσιους υπαλλήλους διάρκειας 90 ωρών, σε δύο περιόδους, οι οποίες αρχίζουν τον ερχόμενο Οκτώβριο η πρώτη (45 ώρες) και το Φεβρουάριο του 2014 η δεύτερη (45 ώρες), σχεδίασε και υλοποιεί το Ιταλικό Ινστιτούτο Αθηνών, κατόπιν συνεννόησης με τις υπηρεσίες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στο πλαίσιο της διευρυμένης συνεργασίας του Ινστιτούτου με φορείς του ελληνικού δημοσίου.

Οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες για τη διαδικασία αιτήσεων, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, το κόστος, το πρόγραμμα μαθημάτων καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια για τα ως άνω Ειδικά Τμήματα στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.iicatene.esteri.it/IIC_Atene/Menu/Imparare_Italiano/I_corsi_di_lingua/Calendario/Livello_2/

Επισημαίνεται ότι στην παρούσα φάση τα ανωτέρω μαθήματα θα πραγματοποιούνται από το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο μόνο στην Αθήνα.

Επίσης, τα μαθήματα αφορούν και το προσωπικό των ΟΤΑ και γι' αυτό καλούνται οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις να ενημερώσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες.


Διαβάστε περισσότερα...

Μουσικό τριήμερο στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων


Το πρόγραμμα 18-20 Σεπτεμβρίου.

Κρητικά, νησιώτικα και ρεμπέτικα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα των συναυλιών το τριήμερο 18,19 και 20 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων στην Πλάκα.

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, 20:30

Γιώργης Ξυλούρης (Ψαρογιώργης)
«Ετούτος ο τραγουδιστής κι αυτός ο λαγουτάρης
είναι μεγάλης δύναμης, είναι μεγάλης χάρης»

Γιάννης Παπατζανής (κρουστά), Γιώργος Πολυχρονάκος (κοντραμπάσο)

Γενική είσοδος: 12 ευρώ
Μειωμένο: 10 ευρώ

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, 20:30

Ευγένιος Βούλγαρης και Δημήτρης Μυστακίδης

«Ψιθυρίζοντας το ρεμπέτικο»

Σκοποί από τη Σμύρνη με δύο δεξιοτέχνες μουσικούς, που αποτελούν εγγύηση για μια αυθεντική ρεμπέτικη βραδιά, στην οποία το μπουζούκι και ο μπαγλαμάς θα αντικατασταθούν από το yayli tanbur και τη λαϊκή κιθάρα.

Γενική είσοδος: 12 ευρώ
Μειωμένο: 10 ευρώ

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, 20:30

Στάθης Κουκουλάρης

«Αυθεντικό νησιώτικο πανηγύρι»

Βαγγέλης Κουκουλάρης (λαούτο), Μάρθα Μαυροειδή (πολίτικο λαούτο & το τραγούδι),
Γιώργος Βεντουρής (κοντραμπάσο) και Βαγγέλης Καρίπης (κρουστά)

Γενική είσοδος: 12 ευρώ
Μειωμένο: 10 ευρώ


Διαβάστε περισσότερα...

Με τα μάτια της ψυχής


Όταν η αφή συμπληρώνει τη χαμένη όραση.
Άνθρωποι που δεν μπορούν να δουν και τετράποδα που δεν μπορούν να μιλήσουν συναντώνται στο «Blind Touch Tour» που διοργανώνει το σόου Odysseo σε συνεργασία με το κέντρο Carroll Center for the Blind, στη Μασαχουσέτη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στη συνάντηση αυτή οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης έχουν την ευκαιρία να ψηλαφίσουν και έτσι να γνωρίσουν και να νιώσουν τα άλογα που συμμετέχουν στο σόου, στο οποίο λαμβάνουν μέρος 63 άλογα και 47 καλλιτέχνες, ακροβάτες, ιππείς και περφόρμερ.

Αυτό που λείπει, επειδή υπάρχουν τα προβλήματα όρασης, το συμπληρώνει η αφή και τα συναισθήματα που γεννά η επαφή με τα άλογα.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συναυλία αλληλεγγύης για τους άστεγους


Το Σάββατο στο Bolivar Beach Bar.
Σε κλίμα συμβολικής αλληλεγγύης και έμπρακτης συμπαράστασης διοργανώνεται φέτος, για δεύτερη χρονιά, στο Bolivar Beach Bar, συναυλία για τους αστέγους της Αθήνας.

Μπάμπης Στόκας, Oρφέας Περίδης, Κίτρινα Ποδήλατα, Flush Royale καθώς και γνωστοί djs από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Red, Pepper και Μελωδία κάνοντας πράξη την αλληλεγγύη τους απέναντι στους άστεγους συμπολίτες μας θα βρίσκονται στη σκηνή του Bolivar Beach Bar το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου σε μία δυνατή μουσική εκδήλωση αφιερωμένη σε εκείνους που περισσότερο από όλους βιώνουν την φτώχεια και την κοινωνική απομόνωση.

Τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων είναι αρωγή προς το Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων της «ΚΛΙΜΑΚΑ»

Bolivar Beach Bar
Ακτή του Ήλιου στον Άλιμο
14 Σεπτεμβρίου 2013
Ώρα έναρξης: 21:00



Διαβάστε περισσότερα...

«Κανένα παιδί χωρίς σχολική τσάντα και τετράδια»


Σχολικά είδη μοίρασαν ανθρωπιστικές οργανώσεις από την Ελλάδα και τη Γαλλία.

Σχολικές τσάντες, τετράδια και γραφική ύλη διανεμήθηκαν σήμερα σε περίπου 500 μαθητές σχολείων της Αττικής, από τον Σύλλογο Λαϊκής Αλληλεγγύης Ελλάδας, σε συνεργασία με την ανθρωπιστική οργάνωση Λαϊκή Μέριμνα Γαλλίας.

Με το σύνθημα «Κανένα παιδί χωρίς σχολική τσάντα και τετράδια» τα μέλη των δύο συλλόγων αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτήν τη συμβολική ενέργεια, στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων.

«Στόχος μας σήμερα είναι να μεταδώσουμε τον ήχο του κουδουνιού, που σε εμάς ακούγεται σαν ένας ήχος συναγερμού, που καλεί για δράση. Δώσαμε προτεραιότητα στη στήριξη του παιδιού που βαρύνεται με ένα χρέος για το οποίο δεν ευθύνεται, αλλά καλείται να το πληρώσει υποθηκεύοντας το μέλλον του. Στηρίζοντας τα παιδιά, στηρίζουμε τις ελπίδες μας για αναγέννηση» εξήγησε σε σχετική συνέντευξη Τύπου, η οποία προηγήθηκε της διανομής, η πρόεδρος του Συλλόγου Λαϊκής Αλληλεγγύης Ελλάδας, Ευαγγελία Γερακάρη.

«Η αλληλεγγύη πρέπει να ξεπερνά τα σύνορα και τις εθνότητες και να αφορά στους ανθρώπους όλου του κόσμου» πρόσθεσε ο Ζουλιέν Λοπρέτ, πρόεδρος της Λαϊκής Μέριμνας Γαλλίας, μίας ανθρωπιστικής οργάνωσης, η οποία από την ίδρυσή της, το 1945, βοηθάει πληγέντες από την οικονομική κρίση και τις φυσικές καταστροφές σε όλο τον κόσμο.

Ο Σύλλογος Λαϊκής Αλληλεγγύης Ελλάδας δημιουργήθηκε το 2013 και είναι πρωτοβουλία μίας ομάδας πολιτών, οι οποίοι μέσω της αλληλεγγύης θέλουν να δώσουν μία απάντηση στην κρίση. Στόχος των μελών της είναι οι ωφελούμενοι να εξελιχθούν σε εθελοντές, οι οποίοι με τη σειρά τους θα στηρίξουν και άλλους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.



Διαβάστε περισσότερα...

Πάνω από 200 ταινίες στις φετινές «Νύχτες Πρεμιέρας»


Το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας ξεκινά στις 18 Σεπτεμβρίου.

Το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας φέτος θα διεξαχθεί από τις 18 Σεπτεμβρίου έως τις 29 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους Δαναός 1 και 2, Odeon Όπερα 1 και 2, Ιντεάλ και στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, ενώ στο Παλλάς στη Βουκουρεστίου θα πραγματοποιηθεί και η τελετή έναρξης και η τελετή λήξης.

Το φεστιβάλ ξεκινά με μία από τις πιο αισιόδοξες ταινίες της χρονιάς, τελειώνει με το φιλμ-αποκάλυψη του φετινού διαγωνιστικού τμήματος του φεστιβάλ Καννών και στο ενδιάμεσο φιλοξενεί ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο, καθεμιά από τις οποίες διαλέγει να στοχαστεί πάνω στον έρωτα, τη μνήμη, την ιστορία, τη δύναμη της τέχνης να υπερνικά τα εμπόδια, την ανάγκη για λίγη αισιοδοξία.

Φέτος φιλοξενούνται 206 ταινίες από κάθε γωνιά του κόσμου, από τις οποίες οι 93 είναι ελληνικές μικρού και μεγάλου μήκους.

Η αυλαία σηκώνεται με την ταινία που ενθουσίασε φέτος στο φεστιβάλ του Βερολίνου, το «Frances Ha», του Νόα Μπάουμπαχ, με την Γκρέτα Γκέργουιγκ στον κεντρικό ρόλο, και κλείνει με την προβολή του φιλμ «La Vie d'Adele» του Αμπντελαντίφ Κεσίς που απέσπασε το Χρυσό Φοίνικα το Μάιο στο Φεστιβάλ των Καννών.

Όσο για την βασική θεματική που διατρέχει το φετινό φεστιβάλ, αυτή συνοψίζεται στην «κρυμμένη φράση» που βρίσκεται διακριτικά και στην αφίσα και η οποία είναι «Memini, ergo sum» («Θυμάμαι, άρα υπάρχω»), παραφράζοντας την φράση του Γάλλου φιλόσοφου και μαθηματικού Ρενέ Ντεκάρτ «Σκέφτομαι, άρα υπάρχω».

«Καταθέτουμε αυτή την παραλλαγή και τη χρησιμοποιούμε ως οδηγό για να ορίσουμε τη δυναμική της μνήμης. Αν υπάρχει μία τέχνη που, από τη φύση της, είναι προορισμένη να διασώζει τη μνήμη, αυτή είναι η τέχνη του σινεμά. Οι κινούμενες εικόνες αποτυπώνουν (και το κυριότερο σχολιάζουν) μια αλήθεια από την οποία δεν μπορεί κανείς να ξεφύγει», είπε ο Ορέστης Ανδρεαδάκης και κάλεσε το κοινό ν' αναζητήσει τις ταινίες που περικλείονται από τη συλλογιστική του «memini, ergo sum», όπως το «Ταμπούρλο» του Φόλκερ Σλέντορφ, το «Χίτλερ: Μία ταινία από τη Γερμανία» του Χανς Γιούργκεν Ζίμπερμπεργκ, το «Νύχτα και Καταχνιά» του Αλέν Ρενέ, το «Νησί της Θλίψης» του Μέουλ Ο. κ.α.

Ανάμεσα στις 14 ελληνικές ταινίες που θα κάνουν πρεμιέρα στο φεστιβάλ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι νέες ταινίες των καθιερωμένων, Γιώργου Τσεμπερόπουλου και Νίκου Παναγιωτόπουλου. Ο λόγος, για το «Ο εχθρός μου» και το «Λιμουζίνα», αντίστοιχα, υπαρξιακό δράμα με τον Μανώλη Μαυροματάκη, το πρώτο, και μια κωμωδία παρεξηγήσεων, η δεύτερη. Πρεμιέρα επί ελληνικού εδάφους θα κάνει και το «Luton», πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του βραβευμένου μικρομηκά και ταλαντούχου θεατρικού σκηνοθέτη, Μιχάλη Κωνσταντάτου, καθώς και το νέο φιλμ της Πέννυς Παναγιωτοπούλου, «September», με πρωταγωνίστριες τις Μαρία Σκουλά και Κόρα Καρβούνη. Ακόμη στο φεστιβάλ θα προβληθεί και η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων και μεγάλου μήκους στην ιστορία του ημεδαπού σινεμά. Πρόκειται για το «Από τη Γη στη Σελήνη» του Άγγελου Σπάρταλη που αφηγείται (με την τεχνική του κολάζ) το πασίγνωστο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν.

Επίσης, θα προβληθούν «Οι Αισθηματίες» του Νίκου Τριανταφυλλίδη, «Το Δέντρο Και η Κούνια» της Μαρίας Ντούζα, το «Lurk» του Βασίλη Κατσίκη, το «Illusion» του Σάββα Καρύδα, «Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος» του Θάνου Κερμίτση, το «Μαξιλάρι» του Κωνσταντίνου Κακογιάννη και «Ο Ανεμιστήρας» του Δημήτρη Μπίτου.

Από το φετινό πρόγραμμα ξεχωρίζουν και τρία ντοκιμαντέρ: το «Boxer» του Γιώργου Παντελεάκη που παρακολουθεί έναν βετεράνο πυγμάχο, το «Φωνές από το υπόγειο» του Γιάννη Χαριτίδη γύρω από την αντεργκράουντ καλλιτεχνική σκηνή στην Ελλάδα του '60 και του '70 και το «Ταξίδι στη χώρα των Λοκρών» της Ίριδας Ζαχαμνίδη, για τρεις ψυχασθενείς που συγκατοικούν υπό ιατρική εποπτεία σε ένα διαμέρισμα στην Άμφισσα.

Το διαγωνιστικό τμήμα του εφετινού φεστιβάλ αποτελείται από 13 ταινίες οι οποίες θα διεκδικήσουν τη 'Χρυσή Αθηνά' και τα υπόλοιπα βραβεία από μια πενταμελή κριτική επιτροπή απαρτιζόμενη από φοιτητές κινηματογραφικών σχολών. Ενδιαφέρον όμως φαίνεται να έχει και το καθιερωμένο τμήμα «Μουσική και Φιλμ» αποτελούμενο από επτά ταινίες. Ακόμη, θα υπάρξουν και μεταμεσονύχτιες προβολές αξιοπερίεργων ταινιών όπως το «Ο εκδικητής φορούσε κιλοτάκι», το «Σινεμά στα Όρια» αλλά και οι αβάν πρεμιέρ ταινιών που έχουν ήδη βρει διανομή στην Ελλάδα.

Ανάμεσά τους, το «Όλα χάθηκαν» του Τζέι Σι Τσάντορ με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ να πρωταγωνιστεί μόνος του σε μια ταινία χωρίς ίχνος διαλόγου, το «Don Jon» του Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ, μία απολαυστική ρομαντική κομεντί της χρονιάς με την Σκάρλετ Γιόχανσον, το «Lovelace» των Ρομπ Επστάιν και Τζέφρι Φρίντμαν για τη θρυλική ζωή της Λίντα Λάβλεϊς, το «Παρελθόν» του Ασγκάρ Φαραντί που χάρισε στην Μπερενίζ Μπεζό το βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών, το «Fruitvale Station» του Ράιαν Κούγκλερ που έρχεται με το μεγάλο βραβείο στο Σάντανς και οδεύει ολοταχώς για τα Οσκαρ και το «Kill Your Darlings» του Τζον Κροκίδα με τον Ντάνιελ Ράντκλιφ στο ρόλο του Άλεν Γκίνσμπεργκ.

Εφετινοί επισκέπτες του φεστιβάλ θα είναι η Αντέλ Εξαρχόπουλος, η ελληνικής καταγωγής Γαλλίδα πρωταγωνίστρια της ταινίας του Α. Κεσίς «Η ζωή της Αντέλ» και ο βραβευμένος με Όσκαρ Γερμανός σκηνοθέτης Φόλκερ Σλέντορφ.

Το «παρών» θα δώσουν ακόμα ο εκκεντρικός Ολλανδός σκηνοθέτης Αλεξ Βαν Βάρμερνταμ, του οποίου η τελευταία ταινία «Μπόργκμαν» έκανε αίσθηση στο φεστιβάλ των Καννών και ο Ισραηλινός σκηνοθέτης Άρι Φόλμαν («Βαλς με τον Μπασίρ») στον οποίο θα γίνει μεγάλο αφιέρωμα. Στην Αθήνα όμως θα βρεθεί και ο Βρετανός ηθοποιός Τζέρεμι Άιρονς ο οποίος πρωταγωνιστεί στην ταινία «Νυχτερινό τρένο για τη Λισαβόνα» του Δανού Μπίλε Όγκαστ, η πανελλήνια πρεμιέρα της οποίας θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής στις 20 Σεπτεμβρίου, παρουσία του σκηνοθέτη και του πρωταγωνιστή.

Σε ένα ειδικό αφιέρωμα οι «Νύχτες Πρεμιέρας» θα παρουσιάσουν αρκετές ταινίες του σπουδαίου Γάλλου σκηνοθέτη Ζορζ Φρανζί, δημιουργού του «Μάτια δίχως πρόσωπο». Τέλος, μια ειδική βραδιά αφιερωμένη στον σκηνοθέτη και συγγραφέα Χρήστο Βακαλόπουλο με αφορμή τα 20 χρόνια από τον θάνατό του θα συνοδευτεί με την προβολή της ταινίας του «Όλγα Ρόμπαρντς».



Διαβάστε περισσότερα...

Έκθεση τεχνολογίας στο 6ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης


Αφιερώνεται στο σύλλογο γονέων παιδιών με τύφλωση και πρόσθετες αναπηρίες «Αμυμώνη Θεσσαλονίκης».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης προσκαλούν τους πολίτες στην Έκθεση Τεχνολογίας, που θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο από 18 ως 30 Σεπτεμβρίου, για να τους ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμο της τεχνολογίας.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι: από Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου μέχρι Δευτέρα 30, 9.00-13.30 (μόνο για σχολεία) και Σάββατο 21 Σεπττεμβρίου, 17:30-20:30. Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, 11.00-13.30, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, 17.30-20.30. Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, 17.30– 20:30. Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, 11.00-13.30 (για εξωτερικούς επισκέπτες).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το Πλανητάριο Θεσσαλονίκης, η Όπερα του Σύδνεϋ, η υποθαλάσσια αρτηρία Θεσσαλονίκης, το Πόρτο Καράς, τηλεσκόπια, εκκλησίες, προϊστορικοί οικισμοί, ο Παρθενώνας, τριήρης, τανκς, ο πύργος της Πίζας, ο Χριστός στο Ρίο, ηλιακός φάρος, το υπερηχητικό αεροσκάφος Κονκόρντ, ο αργαλειός είναι μερικά μόνο από αυτά που σας περιμένουν!

Η Έκθεση περιλαμβάνει τις μακέτες που έφτιαξαν τα παιδιά, ανάμεσά τους και μαθητές με προβλήματα όρασης, με φαντασία και πολλή προσπάθεια την περυσινή χρονιά στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας.

Οι επισκέπτες μπορούν να ψηφίζουν τα καλύτερα έργα, στα οποία θα δοθούν βραβεία από το σύλλογο γονέων. Να σημειωθεί ότι όλα τα έργα, μηδενός εξαιρουμένου, έχουν κατασκευαστεί εξ’ ολοκλήρου στο σχολικό εργαστήριο και όχι στο σπίτι. Φέτος, η Έκθεση Τεχνολογίας είναι αφιερωμένη στο σύλλογο γονέων παιδιών με τύφλωση και πρόσθετες αναπηρίες «Αμυμώνη Θεσσαλονίκης».


Πηγή: http://www.thestival.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξέμεινε από τζάκετ και πουλόβερ ο στρατός...


Χωρίς σαγιονάρες οι φαντάροι από το Μάιο
.
Χωρίς πουλόβερ και τζάκετ κινδυνεύουν να μείνουν εν όψει του χειμώνα, χιλιάδες νεοσύλλεκτοι.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις σε εξοπλισμό, ενώ οι διοικητές κάνουν οικονομία ακόμη και στο συσσίτιο.

Συγκεκριμένα, βγάζουν εξοδούχους τους νεοσύλλεκτους πριν από την ορκωμοσία τους για να περιορίσουν τα έξοδα στο συσσίτιο, ενώ ελλείψεις παρατηρήθηκαν το καλοκαίρι σε σαγιονάρες. Μάλιστα υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην παραγγελία και παραλαβή τζάκετ και πουλόβερ για το χειμώνα...

Για πρώτη φορά δόθηκε εντολή στα Κέντρα Εκπαίδευσης να βγάζουν εξοδούχους τους νεοσύλλεκτους, τα Σαββατοκύριακα πριν την ορκωμοσία τους.

Το ένα υπάρχει επισκεπτήριο, το δεύτερο βγαίνουν οι μισοί και το τρίτο οι υπόλοιποι μισοί.

Μέχρι πρότινος, υπήρχε απαγόρευση για έξοδο πριν την ορκωμοσία, ωστόσο οι εξελίξεις συνδέονται με τα οικονομικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στις τελευταίες δύο σειρές κατάταξης δεν έγινε χορήγηση τζάκετ και πουλόβερ, καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμα, ενώ από τον Μάιο τελείωσαν και οι σαγιονάρες.



Διαβάστε περισσότερα...

Άρχισε το πανηγύρι της Κυπαρισσίας


Στο 100% φθάνει η πληρότητα των θέσεων.

Στο 100% φτάνει η πληρότητα των θέσεων στο πανηγύρι της Κυπαρισσίας, το οποίο άρχισε χθες με τους περισσότερους εμπόρους και μικροπωλητές να είναι στις θέσεις τους. Είναι ένα ιστορικό πανηγύρι που έχει πάνω από 100 χρόνια ύπαρξη, όπως επισήμανε και ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο οποίος το επισκέφθηκε χθες.

Σε δηλώσεις του σημείωσε: «Ξεκίνησε το υπεραιωνόβιο ιστορικό πανηγύρι της Αρκαδιάς στην πρωτεύουσα του δήμου Τριφυλίας, στην Κυπαρισσία.

Από την πλευρά του δήμου έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την τήρηση της νομιμότητας και λειτουργικότητας του πανηγυριού. Η πληρότητα των θέσεων από πλευράς εκθετών έχει αγγίξει το 100%, από ό,τι μας έχουν πει οι υπηρεσίες μας.

Ελπίζω ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί και αυτή την φορά βρίσκοντας προϊόντα που είναι της αρεσκείας του και είναι σε φθηνές τιμές, τιμώντας το ιστορικό πανηγύρι που για 100 και πλέον χρόνια ζωογονεί την τοπική οικονομία. Περιμένουμε πάρα πολλούς επισκέπτες και καλούμε όλους τους Μεσσήνιους και πέρα των ορίων της Μεσσηνίας να επισκεφθούν την Αρκαδιά και την ημέρα του Σταυρού όπου θα κορυφωθούν οι θρησκευτικές εορτές. Την παραμονή, την Παρασκευή θα γίνει ο αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου. Το Σάββατο το πρωί θα τελεστεί θεία λειτουργία.

Ο κόσμος κατά την εκτίμησή μου είναι ικανοποιημένος γιατί επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο μια διαδικασία που φέρνει μνήμες και παλιές αναμνήσεις αλλά και κίνηση στην τοπική κοινωνία. Το πανηγύρι θα κρατήσει μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Είμαστε εδώ για την διευκόλυνση και εξυπηρέτηση των εκθετών αλλά κυρίως των επισκεπτών, για χάρη και υπέρ των οποίων λειτουργεί το πανηγύρι».


Πηγή: http://www.eleftheriaonline.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προχωρεί ο συμψηφισμός απαιτήσεων από ΦΠΑ


Σήμερα εκκρεμούν στις εφορίες επιστροφές Φόρου αξίας 1,1 δισ. ευρώ.

Σύσκεψη για τον συμψηφισμό απαιτήσεων από ΦΠΑ με οφειλές ιδιωτών προς το Δημόσιο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη στο υπουργείο Οικονομικών.

Νομοθετική διάταξη που θα κατατεθεί στην Βουλή μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να επεκτείνει τον συμψηφισμό στον ΦΠΑ οφειλών και απαιτήσεων μεταξύ ιδιωτών και Δημοσίου από τον στενό δημόσιο τομέα σε όλους τους φορείς και οργανισμούς της γενικής κυβέρνησης (ΔΕΚΟ, ασφαλιστικά ταμεία, ΝΠΙΔ κ.ά.), ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των επιχειρηματιών και επιτηδευματιών που υποχρεώνονται να πληρώνουν ολόκληρο τον οφειλόμενο ΦΠΑ προς την εφορία την ώρα που το Δημόσιο τους οφείλει μεγάλα ποσά.

Σημειώνεται πως σήμερα εκκρεμούν στις εφορίες επιστροφές Φόρου Προστιθεμένης Αξίας συνολικής αξίας 1,1 δισ. ευρώ. Από τις 113 ΔΟΥ της χώρας στις 98 ο χρόνος αναμονής για την διεκπεραίωση αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ υπερβαίνει τις 120 μέρες και φθάνει μέχρι και τις 783 μέρες. Τα μεγαλύτερα ποσά επιστροφών εκκρεμούν από την ΦΑΕ Αθηνών, στην οποία έχουν υποβληθεί αιτήσεις για επιστροφές συνολικού ύψους 397,8 εκατ. ευρώ από 772 δικαιούχους.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οδήγησε τον βιαστή της στη δικαιοσύνη τριάντα χρόνια μετά


Η σιωπή άφησε ένα έγκλημα ατιμώρητο, η γενναιότητα ένωσε τα θύματα.

Η 42χρονη σήμερα Melinda ήταν ένα εξωστρεφές νέο κορίτσι με πολλά υποσχόμενο μέλλον. Μεγάλωνε στο Swindon στην Αγγλία και το Νοέμβριο του 1984, στα 13 της, είχε κερδίσει μία υποτροφία για τις σπουδές της στο μπαλέτο.

Ένα βράδυ οι γονείς της τής επέτρεψαν να πάει για πατινάζ με το πρώτο της αγόρι, τον Simon. Περπατούσε στο δρόμο για να τον συναντήσει όταν την πλησίασε ο 53χρονος σήμερα Orville Vaughan. Ήταν τότε στα μέσα της τρίτης δεκαετίας της ζωής του, με έντονο βλέμμα και αλαζονικό ύφος. Ήταν γνωστός στα παιδιά της γειτονιάς ως «Bov».
«Τον έβρισκα τρομακτικό αλλά όταν μου είπε να πάω κοντά του και να του μιλήσω, το έκανα. Έχω καταδικάσει τον εαυτό μου ξανά και ξανά που το έκανα, αλλά πάντα μου έλεγαν να κάνω αυτό που μου ζητούσαν οι μεγαλύτεροι».



Ο Vaughan την παρέσυρε στο κλιμακοστάσιο ενός πολυώροφου γκαράζ και τη βίασε.

«Προσπαθούσα να φωνάξω αλλά δεν έβγαινε κανένας ήχος. Προσπαθούσα να τον σπρώξω από πάνω μου αλλά ήταν πολύ μεγαλόσωμος. Όταν βρήκα τη φωνή μου και άρχισα να φωνάζω, με χτύπησε στο πρόσωπο. Έκλαιγα και πονούσα, ήθελα απελπισμένα κάποιος να με σώσει και ταυτόχρονα δεν ήθελα να δει κανείς τι συνέβαινε, ένιωθα ταπεινωμένη», περιγράφει.

Μετά την επίθεση η Melinda έτρεξε στην αγκαλιά του Simon που την περίμενε εκεί που είχαν ραντεβού. «Με ικέτευε να το πω στους γονείς μου αλλά εγώ νόμιζα πως δεν θα με πίστευαν. Ούτε καν σκέφτηκα να πάω στο γιατρό», αφηγείται στη Daily Mail.

Καθώς ο καιρός περνούσε η Melinda αποσυρόταν από τη ζωή και κλεινόταν στον εαυτό της. «Παράτησα το μπαλέτο, έχανα μαθήματα στο σχολείο, είχα εφιάλτες και ξεσπάσματα, έκλαιγα και πετούσα όλα τα βιβλία μου στο πάτωμα», θυμάται.

Οι γονείς της απέδωσαν τη συμπεριφορά της στην εφηβεία, ενώ η σχέση της με τον συνομήλικό της Simon άλλαξε. Μέχρι τότε η μόνη επαφή που είχαν ήταν να κρατιούνται από το χέρι. Αλλά δύο μήνες μετά το βιασμό είχαν για πρώτη φορά σεξουαλική επαφή.

«Με τρομοκρατούσε η ιδέα πως θα με έβλεπε διαφορετικά. Δεν ήθελα να συνδέσω το βιασμό με το σεξ και ήλπιζα πως η ερωτική ζωή θα με βοηθούσε να συνεχίσω τη ζωή μου. Ο Simon ήταν πολύ ευγενικός και το αγαπούσα τόσο που ήθελα να νιώθω πως του ανήκω», λέει.

Στα 15 της, το Δεκέμβριο του 1986, μένει έγκυος. Πίστευε πως ένα μωρό θα τη βοηθούσε να απαλύνει το τραύμα της. «Πίστευα πως θα με βοηθούσε το να έχω κάποιον να φροντίζω. Οι γονείς μου απογοητεύτηκαν αλλά με στήριξαν, το ίδιο και ο Simon».

Ωστόσο το αγόρι δεν μπορούσε να σηκώνει άλλο το βάρος του μυστικού της και της είπε πως αν δεν μιλούσε γι’ αυτός τους γονείς της θα την άφηνε.

Έτσι, το καλοκαίρι του 1987 η Melinda έκανε τη μεγάλη αποκάλυψη. «Η μαμά μου έβαλε τα χέρια της γύρω μου κι έκλαιγε, ο μπαμπάς μου έλεγε πως έπρεπε να πάει στην αστυνομία. Αλλά εγώ δεν άντεχα την ιδέα να το ξαναζήσω όλο. Είχα εξομολογηθεί αυτό που μου είχε συμβεί σε μερικούς φίλους μου από το σχολείο που μου είχαν πει πως το είχε κάνει και σε άλλα κορίτσια. Έτρεμα πως αν μιλούσα θα ζητούσε εκδίκηση», εξηγεί.

Απρόθυμα οι γονείς της συμφώνησαν να μην πάνε στην αστυνομία.

Ο Paul, ο πρώτος γιος της Melinda γεννήθηκε το 1987 και το 1989 ακολούθησε ο Luke. Αλλά ο βιασμός είχε υψώσει ένα τείχος ανάμεσα στο ζευγάρι.

«Η επίθεση εκείνη ήταν πάντα ένα εμπόδιο ανάμεσα σε μένα και τον Simon. Ήμουν παρανοϊκή, νόμιζα πως δεν είμαι επαρκής», εξηγεί η Melinda. Είχε αφήσει το σχολείο και είχε επικεντρωθεί στην ανατροφή των παιδιών της. Οι φόβοι της έγιναν αυτοεκπληρούμενες προφητείες. Όταν ο Luke ήταν τεσσάρων μηνών, ο Simon, που τότε σπούδαζε, εγκατέλειψε την οικογένειά του. Η Melinda άρχισε να έχει κρίσεις πανικού. «Δεν μπορούσα να σταματήσω να σκέφτομαι τα σκοτεινά μάτια του Vaughan και το φρικτό μειδίαμά του», εξομολογείται.



Έμεινε μόνη ως το 1995, όταν γνώρισε τον τωρινό σύντροφό της Greg. «Του είπα τι είχε συμβεί ενώ τον γνώριζα μόνο λίγες εβδομάδες. Μου είπε πως δεν θα άφηνε κανέναν να μου κάνει ξανά κακό», αφηγείται.

Το 1996 ήρθε στον κόσμο η κόρη τους Claire και δέκα χρόνια μετά ακολούθησε η Marie. Καθώς τα παιδιά της μεγάλωναν, η Melinda αντιμετώπιζε το δίλημμα να τους μιλήσει ή όχι για το βιασμό της.

Τελικά μίλησε στον Paul όταν ήταν λίγο μεγαλύτερος από 20 χρονών και στην Claire όταν ήταν 14. «Ήθελα να ξέρει πως αν της συνέβαινε κάτι παρόμοιο θα μπορούσε να μιλήσει σε μένα και να το αντιμετωπίσουμε μαζί. Δεν ήθελα να το κρατήσει μυστικό όπως εγώ», λέει.

Τον Απρίλιο του 2010 η Melinda έπιασε δουλειά σε ένα σούπερ μάρκετ. Λίγους μήνες αργότερα, συνάντησε εκεί τον Vaughan. «Το πρόσωπό του είχε χαραχτεί στο μυαλό μου. Με είδε και μειδίασε γνωρίζοντας πως είχε μείνει ατιμώρητος γι’ αυτό που μου είχε κάνει. Ένιωσα μικρή, έτρεξα κλαίγοντας στο δωμάτιο του προσωπικού», θυμάται.

Ήταν η συνάντηση εκείνη που την έκανε να συνειδητοποιήσει πως δεν ήθελε άλλο τη σιωπή που είχε επιλέξει 26 χρόνια νωρίτερα. «Ήξερα πως έπρεπε να αντιμετωπίσω αυτό που είχε συμβεί αλλιώς δεν θα κατάφερνα να προχωρήσω», λέει.

Τηλεφώνησε την αστυνομία του Swindon εξηγώντας πως ήθελε να καταγγείλει ένα βιασμό. Απογοητευμένη έπειτα από δέκα λεπτά στην αναμονή, το έκλεισε. Ήταν ο γιος της που την έπεισε να προσπαθήσει ξανά ένα χρόνο μετά. Αυτή τη φορά την πήραν πιο σοβαρά και δύο γυναίκες αστυνομικοί της έκαναν ερωτήσεις.

«Ήταν τρομακτικό να ξαναζώ τη δοκιμασία εκείνη», λέει η Melinda. Μια εβδομάδα μετά την ενημέρωσαν πως δεν είχαν αρκετά στοιχεία για να απαγγείλουν κατηγορίες στον Vaughan. Μέσα από το θυμό της γεννήθηκε και η αποφασιστικότητα.

«Αν η αστυνομία δεν ήθελε να με βοηθήσει, θα βοηθούσα εγώ τον εαυτό μου», λέει. «Θυμόμουν τις συζητήσεις για το ότι ο Bov είχε βιάσει κι άλλα κορίτσια και ήξερα πως αυτό ήταν το κρίσιμο σημείο», προσθέτει.

Έτσι αποφάσισε να γράψει το μήνυμά της στο Facebook τον Απρίλιο του 2011, 27 χρόνια μετά το βιασμό της. «Απευθύνομαι σε όλες τις γυναίκες από τη δεκαετία του ’80 έως σήμερα που ίσως έπεσαν θύματα βιασμού από έναν μαύρο άνδρα στην περιοχή του Swindon. Αναζητώ βοήθεια για έναν βιασμό που συνέβη εκεί», έγραψε.



Δύο μέρες αργότερα έλαβε το πρώτο μήνυμα από τη Sarah: «Ποιος είναι αυτός ο τύπος; Αν εννοείς αυτόν που νομίζω, ήμουν κι εγώ θύμα του».

Η Melinda ξέσπασε σε δάκρυα θλίψης και ταυτόχρονα ανακούφισης. Επιτέλους υπήρχε κάποιος να στηρίξει και τη δική της ιστορία.

Δύο μέρες μετά απάντησε και η Amy. Είχε κι εκείνη πέσει θύμα βιασμού του Vaughan και ήταν διατεθειμένη να μιλήσει. Με την καρδιά της να χτυπά δυνατά, η Melinda έγραψε μια επιστολή στην αστυνομία. «Ήμουν πια σίγουρη πως είχαν αρκετά στοιχεία για την έρευνά τους», λέει.

Και είχε δίκιο. Τέσσερις εβδομάδες αργότερα ο Vaughan συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τις επιθέσεις. «Τα δάκρυα έτρεχαν όταν η αστυνομία με ενημέρωσε. Τόσα χρόνια μετά επιτέλους κάτι γινόταν», προσθέτει.

Η Sarah είχε πέσει θύμα βιασμού από τον Vaughan το 1986, σε ηλικία 16 ετών. Είχε καταγγείλει την επίθεση στην αστυνομία αλλά απέσυρε τις κατηγορίες επειδή φοβόταν.

Η Amy είχε δεχθεί να τη μεταφέρει σπίτι της έπειτα από μια βραδινή έξοδο και ο Vaughan την είχε τότε βιάσει. Ήταν 17 χρονών.

Τον Ιούνιο του 2012 το δικαστήριο έκρινε τον Vaughan ένοχο για δύο βιασμούς. Η επίθεση κατά της Amy εκκρεμούσε λόγω έλλειψης στοιχείων. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 13 ετών.

«Η ανακούφιση ήταν τεράστια», τονίζει η Melinda. Μόνο τότε ένιωσε πως μπορούσε να εξομολογηθεί αυτό που της είχε συμβεί στον μικρότερο γιο της, τον 24χρονο τότε Luke.

Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, ακόμα δύο από τα θύματα του Vaughan τόλμησαν να μιλήσουν για το βιασμό τους. Τον Ιούνιο εκείνος παραδέχθηκε την ενοχή του για ακόμα δύο βιασμούς 16χρονων και ακόμα τέσσερα χρόνια προστέθηκαν στην ποινή του.

«Είμαι σίγουρη πως υπάρχουν πολλές γυναίκες εκεί έξω που υπέφεραν τον ίδιο φρικτό πράγμα και θα ήθελα να τολμήσουν να μιλήσουν», λέει η Melinda δηλώνοντας πως θα συνεχίσει την προσπάθειά της για απονομή δικαιοσύνης μέσω του μέσου κοινωνικής δικτύωσης που- με όλα του τα προβλήματα- για εκείνη αποδείχθηκε σωτήριο.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Πάγωσε» η διαθεσιμότητα


Με προσωρινές διαταγές της προέδρου Εφετών του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, Δήμητρας Μαυρομμάτη και όχι με αποφάσεις αναστολών, όπως δήλωσε χθες η δικηγόρος η οποία χειρίστηκε τις υποθέσεις, έγιναν δεκτές οι αιτήσεις δύο εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ζητούσαν να ανασταλεί το μέτρο της διαθεσιμότητας, στο οποίο είχαν τεθεί.

Οι προσωρινές διαταγές ισχύουν έως ότου εκδοθούν οι αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών επί των αιτήσεων αναστολών, που έχουν καταθέσει οι δύο εκπαιδευτικοί.

Όπως είναι γνωστό, οι προσωρινές διαταγές εκδίδονται, χωρίς σκεπτικό.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...