Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Προχωρεί ο συμψηφισμός απαιτήσεων από ΦΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σήμερα εκκρεμούν στις εφορίες επιστροφές Φόρου αξίας 1,1 δισ. ευρώ.

Σύσκεψη για τον συμψηφισμό απαιτήσεων από ΦΠΑ με οφειλές ιδιωτών προς το Δημόσιο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη στο υπουργείο Οικονομικών.

Νομοθετική διάταξη που θα κατατεθεί στην Βουλή μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να επεκτείνει τον συμψηφισμό στον ΦΠΑ οφειλών και απαιτήσεων μεταξύ ιδιωτών και Δημοσίου από τον στενό δημόσιο τομέα σε όλους τους φορείς και οργανισμούς της γενικής κυβέρνησης (ΔΕΚΟ, ασφαλιστικά ταμεία, ΝΠΙΔ κ.ά.), ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των επιχειρηματιών και επιτηδευματιών που υποχρεώνονται να πληρώνουν ολόκληρο τον οφειλόμενο ΦΠΑ προς την εφορία την ώρα που το Δημόσιο τους οφείλει μεγάλα ποσά.

Σημειώνεται πως σήμερα εκκρεμούν στις εφορίες επιστροφές Φόρου Προστιθεμένης Αξίας συνολικής αξίας 1,1 δισ. ευρώ. Από τις 113 ΔΟΥ της χώρας στις 98 ο χρόνος αναμονής για την διεκπεραίωση αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ υπερβαίνει τις 120 μέρες και φθάνει μέχρι και τις 783 μέρες. Τα μεγαλύτερα ποσά επιστροφών εκκρεμούν από την ΦΑΕ Αθηνών, στην οποία έχουν υποβληθεί αιτήσεις για επιστροφές συνολικού ύψους 397,8 εκατ. ευρώ από 772 δικαιούχους.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.