Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Ημερίδες για εκπαιδευτικούς και γονείς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με δωρεάν είσοδο.

Τρεις ημερίδες που απευθύνονται σε γονείς και εκπαιδευτικούς, με ελεύθερη είσοδο, διοργανώνουν οι εκδόσεις Μεταίχμιο στον Πολυχώρο τους στο κέντρο της Αθήνας.

1. «Η Ιστορία δεν είναι μόνο μάθημα» με τη συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας και μεταφράστρια Μαρία Αγγελίδου, με αφορμή τα ιστορικά της παραμύθια «Ιστορίες που τις είπε ο πόλεμος», «Ιστορίες που τις είπε η θάλασσα», «Ιστορίες που τις είπε ο δρόμος».

Σε μια εποχή που δυσκολεύεται να διδάξει την Ιστορία στα παιδιά, η Μαρία Αγγελίδου εξηγεί γιατί η Ιστορία δεν είναι μόνο μάθημα και προτείνει σε εκπαιδευτικούς και γονείς να πλησιάσουν ένα θέμα εξαιρετικά σημαντικό με τρόπο… αλλιώτικο, ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά να σταθούν τα ίδια απέναντι στην ιστορική γνώση και στην ιστορική σκέψη.

Οι συμμετέχοντες θα φύγουν με ιδέες, υλικό και τεχνικές για το πώς μπορούν να συνδυάσουν δημιουργικά το Παραμύθι με την Ιστορία.

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013, 19:00-21:00

2. «Τα νέα είδη λόγου και επιστήμης που αναδύονται με το Διαδίκτυο, Θεωρία και πρακτικά παραδείγματα για την Εκπαίδευση» με τον συγγραφέα Μιχάλη Βαφόπουλο, με αφορμή το βιβλίο του «Πώς θα ζήσω με το διαδίκτυο; Πλαίσιο συμβίωσης για γονείς, δασκάλους και κάθε χρήστη»

Οι συμμετέχοντες στην ημερίδα με εισηγητή τον Μιχάλη Βαφόπουλο, Διδάσκοντα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, θα φύγουν με ιδέες, υλικό και τεχνικές για να αξιοποιήσουν με ασφάλεια και δημιουργικότητα με τα παιδιά τις απέραντες δυνατότητες που προσφέρει το Διαδίκτυο, αλλά και για να καλλιεργήσουν στάσεις ζωής φιλικές προς την τεχνολογία.

Στην ημερίδα αυτή επιλέγουμε τα βασικά για το Διαδίκτυο που θα πρέπει να γνωρίζει ο εκπαιδευτικός για να εμπλουτίσει τους τρόπους διδασκαλίας του. Με απτά παραδείγματα και δράσεις μέσα σε ένα πλαίσιο ασφάλειας και δημιουργικότητας. Πιστεύουμε ότι η ζωή παραμένει έξω από το Διαδίκτυο, αλλά μπορεί να γίνει καλύτερη ή χειρότερη μέσα από αυτό. Και αυτό εξαρτάται και από εμάς.

Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013, 19:00-21:00

3. «Μιλώ για την κρίση με το παιδί» με τον ψυχαναλυτή και συγγραφέα Νίκο Σιδέρη, με αφορμή το βιβλίο του «Μιλώ για την κρίση με το παιδί , Εμπιστευτική επιστολή σε μεγάλους που σκέφτονται»

Πότε θα μιλήσει ο μεγάλος στο παιδί για την κρίση; Τι θα του πει; Και, το σπουδαιότερο, πώς θα του μιλήσει; Στην ημερίδα αυτή ο ψυχαναλυτής Νίκος Σιδέρης προσεγγίζει τέτοια ερωτήματα και προσπαθεί να δώσει απλές απαντήσεις και να υποδείξει τρόπους άμεσους εφαρμόσιμους στην πράξη.

Σκοπός της ημερίδας είναι να μας βοηθήσει να μιλήσουμε με το παιδί κατά τρόπο που προστατεύει τον ψυχικό του κόσμο από τα πλήγματα και τις απειλές και μετουσιώνει τη δοκιμασία σε πολύτιμα μαθήματα ζωής.

Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013, 19:00-21:00

Η είσοδος στις ημερίδες είναι ελεύθερη αλλά επειδή ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο e-mail: events@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά του στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα και ειδικότητα) καθώς και τον τίτλο της ημερίδας που τους ενδιαφέρει.

Πολυχώρος Μεταίχμιο
Ιπποκράτους 118, Αθήνα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.