Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Κατασχέθηκαν 10 εκατ. χάπια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε διεθνή επιχείρηση για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων, μέσω του διαδικτύου, συμμετείχε η υπηρεσία οικονομικής αστυνομίας και δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, η επιχείρηση που διοργανώθηκε και συντονίστηκε από την Interpol, αποτέλεσε μία διεθνή «εβδομάδα δράσεων», (από 18 έως 28 Ιουνίου 2013), στην οποία συμμετείχαν, από 99 χώρες συνολικά, τελωνειακές και ρυθμιστικές αρχές για την υγεία, καθώς και λοιποί συναρμόδιοι Φορείς και Υπηρεσίες από όλο τον κόσμο.

Ενδεικτικά σε διεθνές επίπεδο κατασχέθηκαν πάνω από 10 εκατομμύρια παράνομα και απομιμητικά χάπια, το κόστος των διαφυγόντων κερδών εκτιμάται στα 36 εκατομμύρια δολάρια, ενώ απενεργοποιήθηκαν περισσότεροι από 13.700 ιστότοποι.

Επιπλέον, ελέχθηκαν περίπου 534.000 ύποπτα πακέτα από ρυθμιστικές αρχές και τελωνεία, από τα οποία κατασχέθηκαν 41.000 και 213 άτομα είναι υπό έρευνα ή έχουν συλληφθεί για σειρά αδικημάτων, όπως παράνομη δραστηριότητα μέσω διαδικτύου, παράνομη πώληση φαρμάκων και προμήθεια φαρμάκων άνευ αδείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.