Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Το test drive θα του μείνει... αξέχαστο


Αυτός ο άντρας στη Ρωσία έκανε test drive και λίγο έλειψε να σκοτωθεί. Όπως θα δείτε στο βίντεο έπεσε με το μηχανάκι πάνω σε διερχόμενη νταλίκα, καθώς όπως αναφέρεται στη σχετική περιγραφή ξέχασε πώς να φρενάρει. Ευτυχώς τη γλίτωσε με λίγες αμυχές και στη συνέχεια πήγε και αγόρασε ένα παρόμοιο μηχανάκι.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν εξετάσεις σε ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες


Δωρεάν γυναικολογική εξέταση, εξέταση μαστού και εξέταση κατά Παπανικολάου, θα προσφέρει σε ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αρεταίειο», με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας, τη Δευτέρα και Τρίτη 9-10 Μαρτίου, και ώρα 08.00-12.00.

Το εξειδικευμένο προσωπικό της Β´ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών θα παρέχει τις υπηρεσίες του στα εξωτερικά ιατρεία του «Αρεταίειου» Νοσοκομείου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι μέρος της ευρύτερης προσπάθειας της κλινικής να προστατέψει την υγεία τής γυναίκας, αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως αναφέρεται, ορισμένες Ελληνίδες δεν έχουν την προληπτική ιατρική φροντίδα, που χρειάζονται, για να παραμείνουν υγιείς, να αποφευχθεί ή να καθυστερήσει η εμφάνιση μίας νόσου, να ζήσουν καλά και να αποδώσουν στη ζωή τους.


Διαβάστε περισσότερα...

Μειώνεται το κόστος αγοράς του φρέσκου γάλακτος


«Ενδείξεις αποκλιμάκωσης των τιμών» με βάση έρευνα του ΙΕΛΚΑ.

Σαφείς ενδείξεις για αποκλιμάκωση τιμών στο φρέσκο γάλα από την ημερομηνία υιοθέτησης των προτάσεων του ΟΟΣΑ για επέκταση της διατηρησιμότητας (Ιούνιος 2014) έως και τον Ιανουάριο του 2015, καταγράφει έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας ΙΕΛΚΑ.

Το ΙΕΛΚΑ πραγματοποίησε μελέτη για την εξέλιξη της τιμής του γάλακτος με βάση τα στοιχεία που παρέχει το παρατηρητήριο τιμών e-prices της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου (στοιχεία τιμών από μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ). Τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν ότι η μέση τιμή του φρέσκου γάλακτος 1 λίτρου για το προϊόν με πλήρες λιπαρά μειώθηκε κατά 5,08% από 1,23 ευρώ σε 1,17 ευρώ από τον Ιούνιο 2014 έως τον Ιανουάριο 2015, ενώ το προϊόν με μειωμένα λιπαρά κατά 4,12% από 1,21 ευρώ έως 1,16 ευρώ.

Οι τιμές αυτές είναι οι χαμηλότερες που έχουν παρατηρηθεί στην Ελλάδα την τελευταία 3ετία 2012-2015 που εξετάζει η μελέτη. Παράλληλα φαίνεται πως η τιμή του προϊόντος μακράς διάρκειας ύστερα από μία μικρή πτώση η τιμή του παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη. Εξαιτίας αυτής της εξέλιξης (μείωση στην τιμή του φρέσκου γάλακτος, σχεδόν σταθερή τιμή γάλακτος μακράς διάρκειας) η διαφορά τιμής ανάμεσα στο φρέσκο πλήρες γάλα και στο μακράς διάρκειας αυξήθηκε από 10,7% τον Ιούνιο του 2014 σε 14,3% τον Ιανουάριο του 2015.

Στο πλαίσιο της μελέτης εξετάστηκε αν η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι αποτέλεσμα κάποιας διεθνούς τάσης. Συγκρινόμενη η εξέλιξη της τιμής φρέσκου γάλακτος στην Ελλάδα με τον δείκτη τιμών καταναλωτή γαλακτοκομικών σε Ελλάδα και Ευρωζώνη, προκύπτει ότι η τιμή του φρέσκου γάλακτος στην Ελλάδα κινείται σαφώς χαμηλότερα σε σχέση τόσο με το σύνολο των γαλακτοκομικών στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρωζώνη. Συγκεκριμένα, από τον Ιούνιο του 2014 ως τον Ιανουάριο του 2015, οι τιμές των γαλακτοκομικών στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 0,71%, στην Ευρωζώνη κατά 1,07% έναντι μείωσης 5,08% για το φρέσκο γάλα στην Ελλάδα.

Τα οφέλη από την αλλαγή στη νομοθεσία αφορούν κυρίως την μείωση των επιστροφών στις γαλακτοβιομηχανίες φρέσκου γάλακτος από τα σουπερμάρκετ, αλλά και τα χιλιάδες άλλα σημεία πώλησης λόγω λήξης της διάρκειας ζωής οι οποίες αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό κόστος, την μείωση του κόστους συλλογής και διακίνησης του γάλακτος, λόγω και της ευρείας γεωγραφικής διασποράς των σημείων πώλησης.

Την ίδια στιγμή θα πρέπει να σημειωθεί ότι όπως προκύπτει από στοιχεία της Nielsen, το 2014 οι πωλήσεις στην αγορά γάλακτος στην Ελλάδα παρουσίασαν μείωση της τάξης του 4,4%, η οποία εν μέρει οφείλεται στη μείωση της τιμής και εν μέρει στη μείωση της κατανάλωσης. Επίσης σύμφωνα με διαχρονικά στοιχεία της IRI φαίνεται ότι έως και το 2013 οι πωλήσεις της αγοράς φρέσκου γάλακτος υποχωρούσαν έναντι των πωλήσεων του γάλακτος υψηλής παστερίωσης με αποτέλεσμα τη συνεχή υποχώρηση του μεριδίου του φρέσκου γάλακτος στην αγορά, τάση που αναστράφηκε το 2014 (στοιχεία ως τον Σεπτέμβριο 2014).

Συγκεκριμένα, το 2013 ο όγκος (σε λίτρα) των πωλήσεων του φρέσκου γάλακτος μειώθηκε κατά 4,6% σε σχέση με το 2012 και του γάλακτος υψηλής παστερίωσης αυξήθηκε κατά 4,2%. Αντίθετα την περίοδο Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2014 ο όγκος (σε λίτρα) των πωλήσεων του φρέσκου γάλακτος αυξήθηκε κατά 2,0% σε σχέση με το 2012 και του γάλακτος υψηλής παστερίωσης μειώθηκε κατά 7,4%.



Διαβάστε περισσότερα...

Υποβιβάστηκε σε απλό μέλος ο πρόεδρος της Επιτροπής για το Νόμπελ Ειρήνης


Συνέβη για πρώτη φορά στην 114ετή ιστορία των βραβείων.

Η επιτροπή που δίνει το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης υποβίβασε σήμερα για πρώτη φορά στην 114ετή ιστορία των βραβείων τον πρόεδρό της, καθώς οι αντίπαλοί του της συντηρητικής πτέρυγας συγκέντρωσαν την πλειοψηφία των εδρών της επιτροπής.

Ο Θόρμπγερν Γιάγκλαντ, ο πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας με το Εργατικό Κόμμα που ήταν ο πρόεδρος της πενταμελούς επιτροπής από το 2009, θα διατηρήσει την ιδιότητα του απλού μέλους της επιτροπής.

Η Κάσι Κούλμαν Φίβε, μία πρώην επικεφαλής του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, θα αναλάβει καθήκοντα της προέδρου.

Κάποια μέλη της συντηρητικής πτέρυγας της επιτροπής έχουν εκφράσει κατά καιρούς επικρίσεις για τον Γιάγκλαντ και απέκτησαν το δικαίωμα φέτος να ορίσουν έναν επιπλέον αντιπρόσωπο συγκεντρώνοντας την πλειοψηφία των 3 εδρών.
Το βραβείο του 2010 στον Κινέζο αντικαθεστωτικό Λιου Σιαομπό προκάλεσε ρήγμα στις σχέσεις ανάμεσα στο Όσλο και το Πεκίνο.

Ο Γιάγκλαντ έχει δεχθεί κριτική για βραβεία που απονεμήθηκαν σε προσωπικότητες όπως ο Λιου ή ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα το 2009 αλλά και θεσμοί όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση το 2012.

Ο Γιάγκλαντ είναι επιπλέον επικεφαλής του Συμβουλίου της Ευρώπης και οι επικριτές του υποστηρίζουν ότι η διττή αυτή ιδιότητά του εγείρει ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων.

«Η επιτροπή επιλέγει έναν επικεφαλής κάθε χρόνο. Φέτος ορίστηκε μια νέα επιτροπή» είπε η Κούλμαν Φίβε, αποφεύγοντας ωστόσο να διευκρινίσει τα αίτια της απομάκρυνσης του Γιάγκλαντ.

«Ο Γιάγκλαντ ήταν ένας καλός πρόεδρος για 6 χρόνια» τόνισε ο ίδιος.

Από την καθιέρωση των βραβείων το 1901 δε έχει ποτέ έως σήμερα απομακρυνθεί από αυτή την θέση, εν ενεργεία πρόεδρος ακόμα και κατά την αλλαγή κυβερνήσεων και πολιτικών ισορροπιών στο κοινοβούλιο.

Οι σχέσεις Κίνας- Νορβηγίας έχουν «παγώσει» από τότε που το Πεκίνο καταδίκασε το βραβείο που απονεμήθηκε το 2010 στον Λιου, εγείροντας αμφιβολίες για το αν επιτροπή Νόμπελ είναι ανεξάρτητη από την κυβέρνηση ακόμα και όταν προεδρεύει ένας πρώην πρωθυπουργός.

Το κοινοβούλιο της Νορβηγίας διορίζει τα μέλη της επιτροπής σύμφωνα με τις έδρες που έχουν συγκεντρώσει τα κόμματα στο κοινοβούλιο. Τα συντηρητικά κόμματα κέρδισαν τις τελευταίες εκλογές του 2013 εκδιώκοντας από την εξουσία την κυβέρνηση της οποίας ηγούνταν οι Εργατικοί.



Διαβάστε περισσότερα...

«Καμπάνα» στην πρώην ιδιοκτήτρια της ΒΙΟ.ΜΕ.


Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 43 μηνών για μη καταβολή δεδουλευμένων.

Σε συνολική ποινή φυλάκισης 43 μηνών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε, σε δεύτερο βαθμό, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, η πρώην πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της αυτοδιαχειριζόμενης πλέον Βιομηχανικής Μεταλλευτικής (ΒΙΟ.ΜΕ.), η οποία κρίθηκε ένοχη για μη καταβολή δεδουλευμένων σε 40 εργαζόμενους για έναν μήνα (Σεπτέμβριο 2011).

Το δικαστήριο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ αναγνώρισε στην κατηγορούμενη το ελαφρυντικό των «μην ταπεινών αιτίων», ενώ ανέστειλε την ποινή της, η οποία είναι μειωμένη σε σχέση με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο (σ.σ. ποινή φυλάκισης 123 μηνών από το Δ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο).

Η ίδια, δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, ο οποίος στην αγόρευσή του αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στην δεινή οικονομική θέση, στην οποία έχει περιέλθει η εντολέας του. Σε βάρος της κατηγορουμένης, πάντως, «τρέχουν» κι άλλα δικαστήρια για μη καταβολή δεδουλευμένων και, όπως σημείωσε ο συνήγορός της, στόχος είναι να επιτευχθεί συγχώνευση όλων των ποινών.



Διαβάστε περισσότερα...

Πέθανε ο συγγραφέας του Αλμανάκ


Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Διγκαβές.

Το «Αλμανάκ» έκλεισε σήμερα την τελευταία του σελίδα. Ο θεσσαλονικιός δικηγόρος Κώστας Διγκαβές, εμπνευστής και συγγραφέας του μοναδικού στη χώρα «Αλμανάκ» που εξέδιδε ανελλιπώς από το 1983 μέχρι πρόσφατα, πέθανε σήμερα σε ηλικία 81 ετών.

Πέθανε ο συγγραφέας του Αλμανάκ

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, με σπουδές νομικής στο ΑΠΘ, ο Κώστας Διγκαβές ασχολήθηκε με την ενεργό δικηγορία επί σειρά ετών ενώ στα 35 χρόνια της συγγραφικής του δράσης συνέταξε 40 και πλέον πολύτιμα για τους μελετητές βιβλία («Οι εκλογές στην Ελλάδα 1844-1985», «Βουλή και βουλευτές» 1946-1977, «Το ημερολόγιο της Χουντικής επταετίας», «Το Σύνταγμα της Ελλάδας», «Κ. Εμμ. Διγκαβές ένας Θεσσαλονικιός δικηγόρος (μια ματιά στα χρόνια που πέρασαν)», «Αγροτικός κώδιξ: περιέχων το περί κωδικοποιήσεως των Αγροτικών νόμων...», «Εκλογές στη μεταπολεμική Ελλάδα 1946-1981» κ.α.).

Από το 1983 έως και το 2012 εξέδιδε (τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία με τον μοναχογιό του Μανώλη και σε έκδοση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων) το ετήσιο «Ελληνικό και Διεθνές Αλμανάκ» - «την ετήσια παγκόσμια ιστορία» όπως επέλεγε να το χαρακτηρίζει το «πνευματικό του παιδί» - ένα «ημερολόγιο γεγονότων και ειδήσεων που γεννήθηκε από την αναγκαιότητα να μην ξεχνιούνται αυτά που λένε και κυρίως αυτά που κάνουν οι πολιτικοί».

«Φανατικός Θεσσαλονικιός και... φανατικά αντικειμενικός» όπως αυτοπροσδιορίστηκε σε παλιότερη συνέντευξή του δήλωνε τουλάχιστον περήφανος για το συγγραφικό του έργο και δήλωνε πως... «έχω την αίσθηση ότι φεύγοντας θα αφήσω έργο χρήσιμο για την κοινωνία, γιατί... διδασκόμαστε απ' το χθες, με ικανοποιεί το γεγονός ότι στο πέρασμά μου απ' αυτή τη ζωή, άφησα τα ίχνη μου...»

Η κηδεία του έγινε την Τετάρτη στις 10.45 από τον ιερό ναό Αναστάσεως του Κυρίου στα Κοιμητήρια της Θέρμης.


Διαβάστε περισσότερα...

Ανατροπή στην υπόθεση αυτοκτονίας της νοσοκόμας για τη «φάρσα Μίντλετον»


Το Ανώτατο Δικαστήριο της Καμπέρας έκρινε σήμερα υπέρ της Αρχής Επικοινωνιών και Μέσων Ενημέρωσης Αυστραλίας (ACMA) στην υπόθεση με τον ραδιοφωνικό σταθμό του Σίδνεϊ, δύο παραγωγοί του οποίου είχαν κάνει φάρσα σε βρετανικό νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν έγκυος η Δούκισσα του Κέμπριτζ, με κατάληξη την αυτοκτονία μίας νοσοκόμας.

Ανατροπή στην υπόθεση αυτοκτονίας της νοσοκόμας για τη «φάρσα Μίντλετον»

Το Ανώτατο Δικαστήριο συμφώνησε με την ACMA ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός παραβίασε τον νόμο με την φάρσα που έκαναν οι παραγωγοί του, ανατρέποντας έτσι την πρωτόδικη απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου κι ανοίγοντας τον δρόμο για την επιβολή ποινών.

Η πρωτόδικη απόφαση ανέφερε ότι η ACMA δεν είναι αρμόδια να κρίνει αν ο ραδιοφωνικός σταθμός 2Day FM παραβίασε τον νόμο επειδή δεν έχει εξουσία επί ποινικών ζητημάτων.

Το Ανώτατο Δικαστήριο όμως αποφάνθηκε ότι η εποπτική αρχή των αυστραλιανών μμε διαθέτει εξουσία για να αποφανθεί αν ο ραδιοφωνικός σταθμός διέπραξε ποινικό αδίκημα ως ένα πρώτο στάδιο για την επιβολή κυρώσεων με βάση τον Νόμο περί Ραδιοτηλεοπτικών Υπηρεσιών.

Στην απόφασή του, το Ανώτατο Δικαστήριο αναφέρει ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός δεν είχε την συγκατάθεση του προσωπικού του νοσοκομείου για να μεταδώσει την ηχογραφημένη φάρσα.

Οι δύο παρουσιαστές της εν λόγω εκπομπής -η Μελ Γκρέιγκ και ο Μάικλ Κρίστιαν- ζήτησαν αμφότεροι συγγνώμη για τις ενέργειές τους στον απόηχο του σκανδάλου και δήλωσαν συντετριμμένοι για τον θάνατο της νοσοκόμας, της 46χρονης ινδικής καταγωγής Τζακίνθα Σαλντάνα.

Οι δύο παραγωγοί του ραδιοφωνικού σταθμού του Σίδνεϊ 2Day FM είχαν καλέσει νοσοκομείο του Λονδίνου, όπου νοσηλευόταν η έγκυος Κέιτ Μίντλετον, τον Δεκέμβριο του 2012, προσποιούμενοι ότι είναι η βασίλισσα Ελισάβετ κι ο πρίγκιπας Κάρολος.

Η νοσοκόμα Σαλντάνα, η οποία απάντησε την κλήση τους, αποκάλυψε λεπτομέρειες για την κατάσταση της Κέιτ που είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με έντονη πρωινή αδιαθεσία κατά τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης της, γεγονός που δημοσιεύτηκε στον διεθνή Τύπο.

Τρεις ημέρες αργότερα, η νοσοκόμα αυτοκτόνησε.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επίθεση με πέτρα στον προαστιακό


Το περιστατικό έγινε στις 10:30 χθες το βράδυ την ώρα που ο προαστιακός ήταν εν κινήσει.

Πιο συγκεκριμένα, ο προαστιακός που εκτελούσε το δρομολόγιο Λαμία - Στυλίδα, μόλις έφτασε στο ύψος της Μεγάλης Βρύσης, πριν από το νηπιαγωγείο, κάποιος ανεγκέφαλος πέταξε την μεγάλη πέτρα που βλέπετε στις φωτογραφίες του lamiareport.gr.



Στο σημείο που έσπασε το τζάμι καθόταν ένας 26χρονος από τη Στυλίδα, ο οποίος γλύτωσε από τύχη και χάρη στα γρήγορα αντανακλαστικά του.

«Ο προαστιακός είχε αρκετούς επιβάτες. Μέσα στο συγκεκριμένο βαγόνι ήμασταν 6-7 άτομα. Εγώ καθόμουν ακριβώς στο σημείο που έσκασε η πέτρα. Ευτυχώς τη τελευταία στιγμή ενστικτωδώς κατάφερα και γλύτωσα τα χειρότερα», είπε ο νεαρός επιβάτης στο lamiareport.gr.



Το τρένο ακινητοποιήθηκε και στο σημείο έσπευσε η αστυνομία, ωστόσο παρά τις αναζητήσεις ο δράστης ή οι δράστες είχαν εξαφανιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο ίδιο σημείο ο προαστιακός είχε δεχθεί ξανά επίθεση με πέτρες, όμως αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν διαφορετικά.





Διαβάστε περισσότερα...

Εκστρατεία θανάτωσης κοάλα στην Αυστραλία


Στόχος να μην υποφέρουν τα ζώα που δεν έβρισκαν να φάνε λόγω του υπερπληθυσμού τους.

Οι αυστραλιανές αρχές θανάτωσαν 686 κοάλα στη νοτιοανατολική Αυστραλία, όπου ο πληθυσμός τους είχε αυξηθεί πολύ και τα μαρσιποφόρα πέθαιναν από την πείνα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος της πολιτείας Βικτόρια.

Επιχειρήσεις ευθανασίας σε κοάλα έγιναν το 2013 και το 2014 στην περιοχή του ακρωτηρίου 'Οτγουεϊ στη νότια Βικτόρια, εξήγησε η Λίζα Νενίλ. «Η επιχείρηση αυτή ήταν απαραίτητη για να μην υποφέρουν τα κοάλα που δεν έβρισκαν τι να φάνε», είπε η υπουργός.

Η υπουργός εξήγησε ότι συνεργάζεται με ειδικούς προκειμένου να βελτιωθεί η διαχείριση των πληθυσμών των κοάλα, χωρίς να αποκλείει ωστόσο μια νέα εκστρατεία θανάτωσης. «Η εμπειρία δείχνει ότι η μεταφορά των κοάλα σε άλλες περιοχές δεν λειτουργεί και αντίθετα μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερα δεινά», δήλωσε στο αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Πριν από την παρέμβαση των αρχών τα κοάλα αργόσβηναν και τα πτώματά τους κείτονταν διάσπαρτα στην ακτή σε σημείο το μέρος αυτό να «μυρίζει θάνατο», δήλωσε ο Φρανκ Φοτινάς, διαχειριστής κατασκήνωσης στην περιοχή.

Η υπόθεση του Ακρωτηρίου Οτγουεϊ παραμένει σε εκκρεμότητα: ο πληθυσμός αυτών των μικρών μαρσιποφόρων που έχουν χαρακτηριστεί ευάλωτα από την κυβέρνηση, καταγράφει πράγματι απότομη μείωση η οποία οφείλεται στην απώλεια των βιοτόπων τους, σε ασθένειες, επιθέσεις σκύλων και σε δασικές πυρκαγιές.

Το Αυστραλιανό Ίδρυμα για τα Κοάλα, που υπολογίζει τον πληθυσμό τους σε λιγότερο από 100.000, κατήγγειλε την κακοδιαχείριση από τους τοπικούς πολιτικούς αξιωματούχους. «Αυτό που έκαναν προκαλεί σοκ. Γιατί αφήσαμε την κατάσταση να επιδεινωθεί;», αντέδρασε η εκτελεστική διευθύντρια του ιδρύματος, Ντέμπορα Τάμπαρτ.

Σύμφωνα με τη ζωολόγο και ειδική για τα κοάλα Ντέσλεϊ Ουίσον, ο πληθυσμός τους στο Ακρωτήριο 'Οτγουεϊ αυξήθηκε σημαντικά μετά την εισαγωγή κοάλα από παράκτιο νησί της πολιτείας Βικτόριας το οποίο στις αρχές του 20ου αιώνα ήταν ένα καταφύγιο για τα κοάλα που αποτελούσαν στόχο των κυνηγών.

Λόγω της έλλειψης αρπακτικών όπως ο αυστραλιανός αετός, τα κοάλα πολλαπλασιάστηκαν. Η Ουίσον υποστήριξε την παρέμβαση των αρχών εξηγώντας ότι είχε στόχο να «ανακόψει την οικτρή μοίρα των κοάλα», καθώς ορισμένα ζώα είχαν ασθενήσει σε τέτοιο βαθμό ώστε η ευθανασία ήταν η μόνη επιλογή.



Διαβάστε περισσότερα...

Επικρίσεις στη Γαλλία για τη σωματική τιμωρία παιδιών


Επιπλήττει τη χώρα το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Κριτική στη Γαλλία για το γεγονός ότι δεν έχει επιβάλει μια σαφή απαγόρευση όσον αφορά τη σωματική τιμωρία των παιδιών άσκησε σήμερα το Συμβούλιο της Ευρώπης, ο κυριότερος θεσμός για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ήπειρο.

Ο οργανισμός, στον οποίο μετέχουν 47 χώρες, σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι η γαλλική νομοθεσία όσον αφορά τα χαστούκια και την τιμωρία των παιδιών δεν είναι «επαρκώς σαφής, δεσμευτική και συγκεκριμένη».

Το Συμβούλιο, που εδρεύει στο Στρασβούργο της Γαλλίας, τόνισε πως έχει επανειλημμένως επιπλήξει το Παρίσι για το θέμα αυτό, επειδή δεν έχει υιοθετήσει τους δεσμευτικούς κανόνες του λεγόμενου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη. Αν η Γαλλία συνεχίσει να μην συμμορφώνεται με αυτόν, μπορεί να της επιβληθούν κυρώσεις, όπως για παράδειγμα να της αφαιρεθεί το δικαίωμα ψήφου στο Συμβούλιο, να αποκλειστεί από ορισμένες επιτροπές και, θεωρητικά, να στερηθεί ακόμη και την έδρα της στο Συμβούλιο.

Πάντως, η γαλλική κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν υπάρχει ανάγκη να εισαγάγει έναν νέο νόμο που θα προστατεύει συγκεκριμένα τα παιδιά. «Νομίζω ότι σήμερα η Γαλλία έχει νομοθεσία που της επιτρέπει να καταπολεμά την κακομεταχείριση των παιδιών», δήλωσε η υπουργός Οικογένειας Λοράνς Ροσινιόλ.

Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία και η Ισπανία, έχουν απαγορεύσει τη σωματική τιμωρία των παιδιών. Πολλές άλλες όμως δεν έχουν λάβει τέτοια μέτρα και μια βρετανική οργάνωση, η Ομοσπονδία για την Προστασία Όλων των Παιδιών, προσέφυγε το 2013 στο Συμβούλιο καταγγέλλοντας τη στάση επτά χωρών: της Γαλλίας, της Ιρλανδίας, της Ιταλίας, της Σλοβενίας, της Τσεχίας, της Κύπρου και του Βελγίου.

Η ανακοίνωση του Συμβουλίου αφορούσε μόνο τη Γαλλία και προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί εάν έχει εξεταστεί -ή σε τι στάδιο βρίσκεται- η καταγγελία σε βάρος των υπολοίπων χωρών.



Διαβάστε περισσότερα...

Τα κακά κορίτσια της Ιαπωνίας


Δεν πρέπει ποτέ να τα βάλετε με τη συγκεκριμένη συμμορία μηχανόβιων.

Φύγετε από μπροστά τους όσο είναι νωρίς. Αν ποτέ ταξιδέψετε στην μακρινή Ιαπωνία και συναντήσετε κορίτσια σαν αυτά των φωτογραφιών, τότε το καλύτερο που θα έχετε να κάνετε, είναι να απομακρυνθείτε όσο πιο γρήγορα μπορείτε.

Είναι τα περίφημα κορίτσια Bosozuku και προς Θεού, μην σας ξεγελάνε τα μακριά, πολύχρωμα ρούχα τους, ή τα μακριά μαλλιά τους που ανεμίζουν στον αέρα, και τα τέλεια βαμμένα, μακριά νύχια τους.

Τα κορίτσια αυτά, αγνοούν επιδεικτικά τη λέξη «αθωότητα», καθώς κάνουν τα πάντα για να πορεύονται μακριά από καθετί που θυμίζει αξιαγάπητο. Αν θέλετε να τους χαρακτηρίζετε, τότε μπορείτε να πείτε ότι μοιάζει με ένα «κακό σπυρί», καθώς τα κορίτσια αυτά που καβαλάνε μηχανές μεγάλου κυβισμού φλερτάρουν επικίνδυνα με τον κίνδυνο, κάνουν παιχνίδι ορίζοντας δικούς τους κανόνες.

Το όνομα Bosozuku, σημαίνει «βίαιη φυλή» στα Ιαπωνικά… Πάντως η αστυνομία της χώρας, λόγω των αυστηρών νόμων που έχει εφαρμόσει, κάνουν δύσκολη τη ζωή για συμμορίες τέτοιου είδους.


















Διαβάστε περισσότερα...

Φάρμακα στους έλληνες ομογενείς της Μαριούπολης


Μέρος του υλικού θα προωθηθεί στο νοσοκομείο της πόλης.

Φαρμακευτικό υλικό για τα χωριά της ευρύτερης περιοχής της Μαριούπολης και της ανατολικής Ουκρανίας, όπου διαμένουν ελληνικής καταγωγής ουκρανοί πολίτες, παραδόθηκε χθες στην Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ουκρανίας, στη Μαριούπολη.

Μέρος του υλικού θα προωθηθεί στο νοσοκομείο της πόλης για να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις σε φάρμακα.

Το φορτίο στάλθηκε από την ΜΚΟ «Φαρμακοποιοί του Κόσμου».



Διαβάστε περισσότερα...

Πότε θα δοθούν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ


Την Παρασκευή 6 Μαρτίου θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ στους δικαιούχους του 2013-2014 που δεν τα έχουν πάρει, δήλωσε ο διοικητής του ΟΓΑ, Ξενοφών Βεργίνης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Επίσης, ο κ. Βεργίνης ανέφερε ότι έως τις 8 Απριλίου θα καταβληθεί η πρώτη δόση των οικογενειακών επιδομάτων για το 2015.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιθέσεις σε ηλικιωμένους έξω από ΚΑΠΗ


Eιδικά μαθήματα αυτοάμυνας για τους άνω των 60 ετών στην Πάτρα.

Στους 10.000 ανέρχονται οι ηλικιωμένοι από 60 ετών και άνω, που είναι εγγεγραμμένοι στα τρία ΚΑΠΗ που διαθέτει ο δήμος Πάτρας, οι οποίοι όμως εξυπηρετούνται μόλις από 15 άτομα, στο πλαίσιο της συρρίκνωσης του προσωπικού.

Ταυτόχρονα, αν και επιτελούν σημαντικό έργο και προσφέρουν βοήθεια στα μέλη τους που νοσήσουν, η χρηματοδότησή τους από το κράτος έχει μειωθεί το 50% και αν αυτό συνεχιστεί τίθεται σοβαρό πρόβλημα με την βιωσιμότητά τους, στο προσεχές διάστημα.

«Δεν υπάρχει φως για νέες προσλήψεις παρά τις προσπάθειες της νέας Δημοτικής Αρχής, με αποτέλεσμα να είμαστε ανήσυχοι για το απώτερο μέλλον, παρόλο που εμείς πλέον εκτελούμε κοινωνικό έργο και προσφέρουμε σημαντικές υπηρεσίες πέρα από την απασχόληση με πλούσιες δράσεις των ηλικιωμένων», επεσήμανε ο προϊστάμενος του Α΄ ΚΑΠΗ Πάτρας Ανδρέας Γριντέλας τονίζοντας επίσης:

«Έχουμε δημοτικό δωρεάν ιατρείο για την συνταγογράφηση φαρμάκων αλλά και προγράμματα εκμάθησης του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών, γιατί πολλά από τα μέλη μας είδαν τα απιδιά τους να φεύγουν στο εξωτερικό και μέσω internet, μαθαίνουν να έχουν οπτική επαφή μαζί τους».

Στην Πάτρα, εντωμεταξύ, των 200.000 κατοίκων οι 60.000 είναι άτομα άνω των 60 ετών, που καθημερινά καταθέτουν αιτήσεις ένταξης τους στα προγράμματα των τριών ΚΑΠΗ, για τη δημιουργική τους απασχόληση, όπως γράφει το patrastimes.gr.

Τέλος ο κ. Γριντέλας τόνισε ότι γίνονται ειδικά μαθήματα αυτοάμυνας των ηλικιωμένων που πολλές φορές έχουν πέσει θύματα επίθεσης ακόμα και μόλις εξέρχονται από τα ΚΑΠΗ, με το προσωπικό να προστρέχει σε βοήθεια, καθώς οι κακοποιοί γνωρίζουν σε ποια σημεία θα τους εντοπίσουν, επειδή τους θεωρούν λόγω ηλικίας «εύκολα» θύματα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σκύλοι παλεύουν μέχρι θανάτου στη Βόρεια Κίνα


Δείτε το βίντεο της ντροπής.

Εκατοντάδες θεατές συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν σκύλους να παλεύουν μέχρι θανάτου στη βόρεια Κίνα μέσα σε κλουβιά. Ο νικητής έβγαινε από το κλουβί μόνο αν το αντίπαλο σκυλί ήταν νεκρό από την πάλη.

Οι αιματηρές εικόνες, που έχουν προκαλέσει την οργή των ακτιβιστών, έλαβαν χώρα στο χωριό Sanjiao, στο βόρειο τμήμα της Κίνας. Την ίδια στιγμή οι κάτοικοι ονομάζουν αυτό το αποτρόπαιο θέαμα ψυχαγωγία για να περνούν το χρόνο τους.

Ο «διαγωνισμός» ήταν μάλιστα ανοιχτός σε οποιονδήποτε έφερνε εκεί τον σκύλο του με το νικητή του κάθε αγώνα να βραβεύεται με ένα πακέτο τσιγάρα και μια πορσελάνινη κούπα.

Δείτε το βίντεο...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε πρόστιμα και απουσιολόγιο για τους βουλευτές


Περικοπή της αποζημίωσης κατά το 1/5 θα εφαρμοστεί αν υπάρχουν αδικαιολόγητες απουσίες βουλευτών σε πάνω από πέντε συνεδριάσεις της Ολομέλειας και των Επιτροπών, όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Στην παρούσα περίοδο θα εφαρμοστεί ο κανονισμός της Βουλής που προβλέπει ότι αν υπάρχουν αδικαιολόγητες μη προσελεύσεις σε πάνω από πέντε συνεδριάσεις της Ολομέλειας και των Επιτροπών θα υπάρχει περικοπή της αποζημίωσης κατά το 1/5», ανέφερε η πρόεδρος της Βουλής και συνέχισε:

«Θα εφαρμοστεί αυτό διότι αποτελεί και την εγγύηση ότι η Βουλή θα διαβουλεύεται ως ζωντανός, συλλογικός Σώμα και όχι ως «φάντασμα» εκπροσώπησης με υποτυπώδη, έως συμβολική εκπροσώπηση».

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Δεν μου είχε πει λέξη ο Γιακουμάκης"


«Ήταν ήσυχο παιδί και δεν δημιουργούσε ποτέ προβλήματα», δήλωσε ο συγκάτοικος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, που τον τελευταίο μήνα έχουν εξαφανιστεί τα ίχνη του. Ο συγκάτοικος του φοιτητή, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΡΙΤ, επισήμανε ότι δεν του είχε αναφέρει ποτέ ότι αντιμετώπιζε προβλήματα με άλλα παιδιά και υπογράμμισε ότι ελπίζει να είναι ζωντανός.

Δείτε το βίντεο από την ΝΕΡΙΤ




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι εξελίξεις στην υπόθεση του παιδεραστή με το βαν


Διαβάστε τα σχετικά άρθρα με την υπόθεση του παιδεραστή με το βαν...

--------

Απολογείται ο 40χρόνος παιδόφιλος

Στην ανακρίτρια αυτή την ώρα.
Ενώπιον της 10ης τακτικής ανακρίτριας απολογείται αυτή την ώρα ο 40χρονος κατηγορούμενος για βιασμούς ανηλίκων.

Ο 40 χρόνος είναι αντιμέτωπος με τα αδικήματα του βιασμού, της αποπλάνησης ανηλίκου, απόπειρας αποπλάνησης ανηλίκου και απόπειρα προσέλκυσης ανηλίκου. Τα δυο τελευταία αδικήματα τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος.

--------

Εντολή να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του παιδεραστή

Πειθαρχική έρευνα στην εισαγγελία για τη... χαμένη δικογραφία.
Εντολή να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 40χρονου παιδεραστή που συνελήφθη την Τρίτη επ' αυτοφόρω στο Περιστέρι με ένα 13χρονο αγόρι έδωσε η Εισαγγελία.

Ακόμη διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου διερευνηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες για δικαστικούς υπάλληλους που είχαν καταχωρήσει την προηγούμενη δικογραφία για βιασμό από τον ίδιο δράστη μαζί με εκείνες που αφορούν άγνωστους, αν και αφορούσε συγκεκριμένο πρόσωπο.

Σύμφωνα με την εισαγγελία Πρωτοδικών αυτό συνέβη γιατί η δικογραφία είχε σταλεί με το ταχυδρομείο και όχι ως κατεπείγουσα.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών με ανακοίνωση της να κάνει λόγο για «δικογραφία που υποβλήθηκε στην υπηρεσία με το ταχυδρομείο χωρίς κάποια ένδειξη κατεπείγοντος» με αποτέλεσμα να καταχωρηθεί ως αγνώστου δράστη και να μην χρεωθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα ωστόσο σημειώνει ότι: «Τελικώς η δικογραφία μετά τη σύλληψη του δράστη και για νέα αποπλάνηση ανηλίκου χρεώθηκε άμεσα στον Εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη ενώ παράλληλα δόθηκε εντολή για δημοσιοποίηση των στοιχείων του. Σε κάθε περίπτωση από την Υπηρεσία μας διατάχθηκε άμεσα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διακριβωθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες υπαλλήλων της Υπηρεσίας μας».

Υπενθυμίζεται ότι ο 40χρονος παιδόφιλος είχε βιάσει ένα 14χρονο κορίτσι που γνώρισε μέσω chatroom, το οποίο τελικά τον αναγνώρισε, όμως η υπόθεση έμεινε ξεχασμένη μέσα στα συρτάρια της εισαγγελίας με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί ελεύθερος.

--------

Προφυλακίστηκε ο 40χρονος παιδόφιλος

Έδινε εξηγήσεις για 3,5 ώρες στην ανακρίτρια.
Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στη 10η τακτική ανακρίτρια ο 40χρονος κατηγορούμενος για βιασμούς ανηλίκων.

Ο κατηγορούμενος έδινε εξηγήσεις για περίπου 3,5 ώρες για τα βαρύτατα αδικήματα τα οποία αντιμετωπίζει.

Συγκεκριμένα, ο 40χρονος κατηγορείται για βιασμό, αποπλάνηση ανηλίκου, απόπειρα αποπλάνησης ανηλίκου και απόπειρα προσέλκυσης ανηλίκου. Τα δυο τελευταία αδικήματα τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος.

--------

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του παιδεραστή με το βαν

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, δόθηκαν πριν από λίγη ώρα τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 40χρονου ημεδαπού παιδεραστή με το βαν ο οποίος συνελήφθη την 01.03.2015 επ’ αυτοφώρω, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τη στιγμή που είχε επιβιβάσει 13χρονο ανήλικο το όχημα του ιδιοκτησίας του, με σκοπό να τον αποπλανήσει.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον : Φίλιππο Λεβέντο του Ιωάννη και της Λαμπρινής.

Σε βάρος του 40χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απόπειρας αποπλάνησης παιδιού και της προσελκύσεως παιδιού για γενετήσιους λόγους.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, τρίμηνης διάρκειας, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζονται ο αριθμός 11188, το e-mail ccu@cybercrimeunit.gov.gr και η εφαρμογή (application) για smartphones CYBERKID, όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.






Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευόπουλος: Προωθείται ο νόμος για το σύμφωνο συμβίωσης


Ο νόμος για το σύμφωνο συμβίωσης θα είναι το πρώτο νομοθέτημά του υπουργείου του, ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, κάνοντας λόγο για «σύμφωνο συμβίωσης, που αφορά στην εξίσωση των δυο φύλων».

Ο υπουργός, μιλώντας στον ραδιοσταθμό “ΒΗΜΑ”, τόνισε ότι «ο τύπος των σωφρονιστικών καταστημάτων Γ' Τύπου θα καταργηθεί. Βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε πτέρυγες με αυξημένα μέτρα ασφάλειας, διάσπαρτες σε όλη την χώρα, ώστε να μην έχουμε και τα πολύ δύσκολα προβλήματα μεταγωγών που εμφανίζονται τώρα, κάποιων κρατουμένων, στο Δομοκό».

Ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε ακόμη ότι η καθυστέρηση στη δίκη της Χρυσής Αυγής οφείλεται στις ελλείψεις στο χώρο της Δικαιοσύνης.

«Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε ταχύτητα στη Δικαιοσύνη. Οπωσδήποτε, όταν φτάνουμε στο 18μηνο, λόγω της ρύθμισης του Συντάγματος, οι προσωρινά κρατούμενοι πρέπει να αφήνονται ελεύθεροι. Το θέμα εδώ είναι η καθυστέρηση της Δικαιοσύνης. Όταν βέβαια οι κατηγορούμενοι είναι πολλοί, οι μάρτυρες είναι πάρα πολλοί και η κατάθεση του καθενός θέλει ένα χρονικό διάστημα και βεβαίως υπάρχουν κι άλλες δίκες, δεν μπορεί η Δικαιοσύνη να αφήνει τα έργα της και να ασχολείται με μια υπόθεση».

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Δικαιοσύνης παραδέχτηκε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η καθυστέρηση είναι πολύ μεγάλη.



Διαβάστε περισσότερα...

Πολιτική θύελλα από την εγκύκλιο για τους μετανάστες


Πολιτική θύελλα προκάλεσε υπηρεσιακό έγγραφο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με το οποίο δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι με εντολή του Γιάννη Πανούση ανοίγουν τα κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών.

Ο ίδιος ο Αναπληρωτής Υπουργός και το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδουν πως υπήρχε τέτοια εντολή και κατηγορούν ανοιχτά των Αντώνη Σαμαρά για την άμεση και έντονη αντίδραση του.

«Έχω άγνοια για τη διαταγή, δεν πρόκειται για πολιτική απόφαση, ζητηθήκαν παραιτήσεις και διατάχθηκε ΕΔΕ» δήλωσε στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Πανούσης.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σπάνια επιπλοκή προκάλεσε το θάνατο της 16χρονης Στέλλας


Ως μία σπάνια περίπτωση χαρακτηρίζουν οι γιατροί την επιπλοκή στην υγεία της Στέλλας Ακουμιανάκη, από την οποία προήλθε ο θάνατος της 16χρονης μαθήτριας τον Απρίλη του 2011 μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Η δίκη της πολύκροτης αυτής υπόθεσης συνεχίστηκε σήμερα στο μικτό ορκωτό δικαστήριο Χανίων με τις καταθέσεις δύο γιατρών του νοσοκομείου προκειμένου να αποσαφηνιστεί ο τρόπος που χειρίστηκε το προσωπικό την 16χρονη.

Στην κατάθεσή της η καρδιολόγος του νοσοκομείου ανέφερε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό μέθης «είχε μία τραγική κατάληξη που ήταν πολύ σπάνια περίπτωση. Η επιπλοκή ήταν σπάνια που συμβαίνει ίσως μία φορά στο εκατομμύριο. Δεν μπορούσε να το προβλέψει κάποιος αλλά και ούτε να το αντιμετωπίσει» σημειώνοντας παράλληλα πως ακόμα κι αν ήταν διαφορετική η αντιμετώπιση του συγκεκριμένου περιστατικού η έκβαση θα ήταν η ίδια.

Παράλληλα, μία χειρουργός του νοσοκομείου αναφέρθηκε στις περιπτώσεις μέθης που εισάγονται στο νοσοκομείο λέγοντας ότι οι περισσότερες είναι ληθαργικές.

«Η περίπτωση της Στέλλας δεν χρειαζόταν εισαγωγή στην εντατική. Δεν υπήρξε καμία παράλειψη από τον ειδικευόμενο γιατρό στο συγκεκριμένο περιστατικό. Όταν την έφεραν την 16χρονη την διασωληνώσαμε, δεν αντιδρούσε με το περιβάλλον ούτε αναπνοή, είχε όμως σφυγμό. Ήταν μία περίπτωση μέθης ληθαργική, όπως όλες σχεδόν οι περιπτώσεις που αντιμετωπίζουμε. Δεν υπήρξε οίδημα ανά σάρκας που είναι ενδεικτικό καρδιακής ανεπάρκειας», ανέφερε η χειρούργος.

Η δίκη διεκόπη και αναμένεται να συνεχιστεί την Τρίτη με την εξέταση των ιατροδικαστών, όπως αναφέρει το cretapost.gr.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεσμεύτηκε 1,5 τόνος πορτοκαλιών στην αγορά του Ρέντη


Δεν τηρούνταν οι κανόνες υγιεινής στα πλαστικά.

Στη δέσμευση 70 πλαστικών κιβωτίων που περιείχαν 1,5 κιλό πορτοκάλια προχώρησαν οι ελεγκτές της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, έπειτα από αιφνιδιαστικό έλεγχο στην κεντρική λαχαναγορά του Αγ. Ι. Ρέντη.

Η δέσμευση έγινε σε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου φρούτων και λαχανικών εξαιτίας της απουσίας σήμανσης στη συσκευασία του προϊόντος, αλλά και της μη τήρησης των κανόνων υγιεινής και καθαριότητας στα πλαστικά μέσα συσκευασίας.


Διαβάστε περισσότερα...

Αρχίζει πάλι το πρωτάθλημα αλλά χωρίς την παρουσία οπαδών


Νέα σύσκεψη της κυβέρνησης τη Δευτέρα για το θέμα της βίας.

Ο Σταύρος Κοντονής μιλώντας μετά τη συνάντηση του με τους εκπροσώπους των φορέων του ελληνικού ποδοσφαίρου, έκανε γνωστή την απόφαση της Κυβέρνησης για την διεξαγωγή όλων των αναμετρήσεων της αγωνιστικής του πρωταθλήματος κεκλεισμένων –όμως- των θυρών.

Μάλιστα, ο υφυπουργός Αθλητισμού επεσήμανε ότι μετά την ολοκλήρωση των αγώνων, δηλαδή, τη Δευτέρα θα υπάρξει νέα απόφαση της Κυβέρνησης για την τύχη του πρωταθλήματος.

«Υπάρχει οδικός χάρτης για την αντιμετώπιση και την πάταξη της βίας. Ελπίζω αυτός να τηρηθεί σημείο προς σημείο», ήταν το σχόλιο του για τα μέτρα κατά των φαινομένων βίας που αποφασίστηκαν στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας.

Αναλυτικά ο κ. Κοντονής δήλωσε:

«Είχαμε μια μακρά συζήτηση με τους εκπροσώπους των διοργανωτριών αρχών και από αύριο υπάρχει ένας οδικός χάρτης για την αντιμετώπιση και πάταξη της βίας. Ελπίζω αυτός να τηρηθεί σημείο προς σημείο. Τέθηκε το ζήτημα τι θα γίνει και ποια θα είναι η απόφαση για τους αγώνες. Η απόφαση της κυβέρνησης είναι πως οι αγώνες θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών και θα την εξετάζουμε και για την επόμενη Κυριακή. Ευχόμαστε όλα αυτά να έχουν ολοκληρωθεί. Σε κάθε περίπτωση, ο ορίζοντάς μας είναι ορίζοντας για δύο Κυριακές».

«Ο οδικός χάρτης περιλαμβάνει μέτρα για την πάταξη βίας, κάποια που θα πρέπει να εφαρμοστούν αύριο και άλλα από τη νέα χρονιά γιατί χρειάζονται αλλαγές στον πειθαρχικό κώδικα. Τα άμεσα μέτρα είναι η άμεση διακοπή αγώνων σε περίπτωση που σημειωθούν επεισόδια, τα χρηματικά πρόστιμα και η αφαίρεση των βαθμών. Για τα δύο τελευταία, ωστόσο, απαιτείται άμεση διόρθωση των πειθαρχικών κωδίκων. Για την επόμενη περίοδο βασικό μέτρο είναι το ηλεκτρονικό εισιτήριο, για την αντιμετώπιση της βίας και της φοροδιαφυγής».

«Κανένας αγώνας δεν θα γίνει σε γήπεδο που δεν υπάρχουν αυτά τα μέσα με τα οποία εξοπλίζεται η πολιτεία και οι διοργανώτριες αρχές. Ελπίζουμε αυτά τα μέτρα που αποφασίσαμε, όπως και άλλα, π.χ. με τις αναρτήσεις πανό, να συνειδητοποιήσουν όλοι οι φίλαθλοι πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τα εφαρμόσει. Πρέπει όλοι να αντιληφθούν πως προχωράμε με σοβαρότητα, σύνεση και προπαντός με αποφασιστικότητα. Να ξέρει ο κάθε πατέρας όταν το παιδί του πηγαίνει στο γήπεδο δεν θα βρει το παιδί του σε νεκροτομείο, στο νοσοκομείο ή στο τμήμα».

Ερωτηθείς αν τα μέτρα ισχύουν και για τον αγώνα Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού, απάντησε: «Η απόφαση αφορά τη Super League. Για τους αγώνες του Κυπέλλου δεν υπάρχει κυβερνητική απόφαση για οποιαδήποτε απαγόρευση. Όμως και γι’ αυτόν τον αγώνα θα ισχύσουν όσα συμφωνήθηκαν απόψε. Να περιμένετε οδηγίες που θα λάβουν από την ΕΠΟ όλοι οι διαιτητές προς αυτή την κατεύθυνση. Θα έχω μια σειρά επαφών για τον αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακού. Θα λάβουμε όλα τα μέτρα, το Υπουργείο μας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά και αυτό της Προστασίας του Πολίτη. Ελπίζω ό,τι έχει συμβεί να παραδειγματίσει τους πάντες».

Σχετικά με τη στάση των παραγόντων, είπε: «Δεν θέλω να κρίνω ανθρώπους. Κρίνω τη συνολική στάση των διοργανωτριών αρχών σε όλα τα πρωταθλήματα. Ελπίζουμε όλοι να λειτουργήσουν λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των πολλών».

Τέλος, αναφορικά με τη συνάντηση που θα έχει με την UEFA, είπε: «Θα θέσει η κυβέρνηση το σχέδιό της υπόψη της διεθνούς ομοσπονδίας, θα ακούσουμε τις σκέψεις τους και πιστεύω πως θα έχουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο για την πάταξη της βίας».


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπαγωγή μακροχρόνια άνεργης στην προαιρετική ασφάλιση µέσω ΟΑΕΔ


Με παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Με παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έκανε δεκτή την ένσταση ασφαλισμένης και μακροχρόνια άνεργης, ηλικίας 56 χρόνων, και της αναγνώρισε το δικαίωμα να υπαχθεί στο πρόγραμμα προαιρετικής ασφάλισης.
Ειδικότερα, η άνεργη ζήτησε τη διαμεσολάβηση του Συνηγόρου, προκειμένου να γίνει δεκτή από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ η ένστασή της και να υπαχθεί στο πρόγραμμα προαιρετικής συνέχισης της ασφάλισης, µε καταβολή των εισφορών της από τον Λογαριασμό για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση (ΛΑΕΚ) του ΟΑΕ∆.

Όπως επισημαίνεται από την Αρχή, παρόλο που η μακροχρόνια άνεργη πληρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου (άρθρο 10 του Ν. 2874/2000), το ΙΚΑ- ΕΤΑΜ απέρριψε το αίτημά της, επικαλούμενο ερμηνευτικές εγκυκλίους, που εκδόθηκαν οκτώ χρόνια μετά τη θέση σε ισχύ και την αποτελεσματική εφαρμογή του νόμου.

Σύμφωνα µε τις εγκυκλίους αυτές, στις περιπτώσεις των «νέων» ασφαλισμένων, που έχουν υπαχθεί στην ασφάλιση μετά την 1/1/1993 -όπως η ενδιαφερόμενη- επήλθαν διαφοροποιήσεις στα όρια ηλικίας και απαιτείται πλέον η συμπλήρωση του 60ου έτους της ηλικίας, για την υπαγωγή στο πρόγραμμα των μακροχρονίως ανέργων.

Ο Συνήγορος του Πολίτη επισήμανε ότι η διάταξη του άρθρου 10 του Ν.2874/2000 δεν διακρίνει μεταξύ «παλαιών» και «νέων» ασφαλισμένων και είναι απολύτως σαφής ως προς το όριο ηλικίας (60 ετών για τους άνδρες και 55 ετών για τις γυναίκες) και τον χρόνο ασφάλισης (μέχρι 5 έτη), που υπολείπεται στον μακροχρόνια άνεργο για να υπαχθεί στο πρόγραμμα ΛΑΕΚ-ΟΑΕ∆, αφού περιέχει αριθμητική αναφορά, ανεπίδεκτη ερμηνείας.

Επίσης, ο Συνήγορος διαπίστωσε ότι οι παραπάνω εγκύκλιοι εκδόθηκαν καταχρηστικώς όχι για να ερμηνεύσουν, αλλά για να θεσπίσουν κανόνα δικαίου, με κανονιστικό περιεχόμενο διαφορετικό από τη ρητή πρόβλεψη του υπάρχοντος νόμου.
Ως εκ τούτου, η Αρχή έκρινε ότι η απορριπτική απόφαση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ πάσχει διότι παραβαίνει κατ' ουσία διάταξη νόμου και ζήτησε να γίνει δεκτή η ένσταση της ασφαλισμένης.



Διαβάστε περισσότερα...

«Φύγε από τη χώρα μου βρωμοέλληνα»


Λεκτικός εκφοβισμός και ρατσισμός κατά ελλήνων μαθητών από γερμανούς καθηγητές.

«Λυπάμαι τους Έλληνες, ψήφισαν ανεύθυνη κυβέρνηση» δήλωνε ο Bόλφγκαν Σόιμπλε μια μέρα πριν το τελευταίο Eurogroup, επιθυμώντας να υπερτονίσει το κρίσιμο του πράγματος όσον αφορά την επίτευξη συμφωνίας και την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη, ενώ συμπλήρωνε πως ο ίδιος απεύχεται ένα Grexit χωρίς όμως να γνωρίζει αν το ίδιο κάνουν και οι Έλληνες… «Ας περιμένουμε. Ίσως αυξηθεί η συναίσθηση»... ήταν η καταληκτική φράση των δηλώσεών του, χαρακτηρίζοντας ανέμελα την πλειονότητα του ελληνικού λαού «ασυναίσθητη».

Μόλις προχθές, σε νέες δηλώσεις, ανέφερε πως «ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται ορισμένες φορές η Αθήνα τον αφήνει άφωνο». Η πρακτική αυτή βέβαια του κραταιού υπουργού οικονομίας της Γερμανίας δεν είναι καινοφανής. Κατά το παρελθόν, ουκ ολίγες φορές, έχει δηλώσει ή καταφερθεί εναντίον μας, επιλέγοντας σκληρά κοσμητικά επίθετα να συμπληρώνουν τη λέξη Griechenland. «Η Ελλάδα θέτει σε κίνδυνο το ευρώ», «Η ρίζα του προβλήματος παραμένει η Ελλάδα» και πολλά άλλα είναι μερικές από τις παλαιότερες δηλώσεις του που αποδεικνύουν την άτεγκτη στάση του.

Την ίδια στιγμή στην μακρινή βόρεια χώρα, σύσσωμος ο Τύπος συνυπογράφει την πρακτική του υπουργού Οικονομικών και της γερμανικής ηγεσίας, μετασχηματίζοντας αρκετές φορές την ενημέρωση σε προπαγάνδα -πρακτική που ακολουθείται ακόμα κι από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες - απευθύνοντας δριμύτατες κατηγορίες όχι μόνο για τους έλληνες ηγέτες αλλά και για τον ελληνικό λαό, διαμορφώνοντας και κατευθύνοντας πολλές φορές συνειδήσεις.

Πόσο όμως όλο αυτό το κλίμα που διαμορφώνεται στην Γερμανία αφομοιώνεται από τον γερμανικό λαό και πως μεταφέρεται στους αναρίθμητους έλληνες μετανάστες, σύγχρονους ή και παλαιότερων γενεών που διαβιούν στη χώρα; Το newsbeast.gr, συνομίλησε με έλληνες ομογενείς σε μια προσπάθεια να καταγράψει το κλίμα της ελληνικής καθημερινότητας στη Γερμανία. Δυστυχώς το κλίμα καταγράφεται εχθρικό και η πραγματικότητα επ' ουδενί δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καθησυχαστική. Από τις ρατσιστικές συμπεριφορές που άνθισαν εν μέσω κρίσης - όχι αποκλειστικά στη Γερμανία...- και αυξήθηκαν με την εκλογή της νέας κυβέρνησης και τη διατάραξη της σταθερότητας που οι Γερμανοί θέλουν να προκάλεσε, πεισματικά αρνούμενοι να σεβαστούν την λαϊκή εντολή, η χειρότερη που μας περιγράψανε εξ αρχής οι λεκτικές επιθέσεις και τα φαινόμενα bullying από μαθητές και από καθηγητές σε ελληνόπουλα γερμανικών σχολείων.



Μαρία Κοντογεώργου, Καθηγήτρια

«Ήρθα ένα καλοκαίρι για μεταπτυχιακό. Δεν είχα σκοπό να μείνω μόνιμα απλώς προέκυψε. Είμαι ήδη εδώ 6 χρόνια, γιατί βρήκα μια δουλειά. Μελλοντικός στόχος είναι βέβαια να γυρίσω» μας λέει η Μαρία Κοντογεώργου, καθηγήτρια Αγγλικών σε σχολείο της Γερμανίας.

Αν και όπως διευκρινίζει η ίδια είναι κατά των στερεοτύπων που θέλουν τους βόρειους να έχουν διαφορετική νοοτροπία από τους νότιους «δυστυχώς όταν ζήσεις έξω καταλαβαίνεις πως οι ισχυρισμοί έχουν κάποια βάση. Η κουλτούρα είναι διαφορετική σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητα, από τις φιλικές μέχρι τις εργασιακές σχέσεις, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως είναι πάντα κακό. Για παράδειγμα ένα πολύ θετικό της Γερμανίας είναι η οργάνωσή της που καταπολεμά την ανασφάλεια σε αντίθεση με την πατρίδα μας που το στοιχείο της αβεβαιότητας είναι εμφανές ακόμα και στο τι ώρα θα περάσει το λεωφορείο».

Μένει στην Βαυαρία, λίγο πιο έξω από το Μόναχο, μια πόλη με ένα εκατομμύριο κατοίκους. «Τους κατοίκους θα τους χαρακτήριζα ακραία συντηρητικούς, και τα φαινόμενα ρατσισμού είναι διάχυτα στην κοινωνία, ακόμα και στις φιλικές σχέσεις. Έχω υπάρξει κι εγώ θύμα κι έχω βιώσει συνδιαλλαγές του τύπου, «νομίζεις ότι είσαστε πολιτισμένοι». Κυρίαρχη είναι η αντίληψη πως δεν ανήκουμε στην ίδια κατηγορία» αναφέρει η κ. Κοντογεώργου ενώ διευκρινίζει πως το φαινόμενο αυτό είναι γέννημα της κρίσης. «Παλιά υπήρξε κλίμα φιλελληνικό, αυτό όμως έχει αναστραφεί. Όχι ότι δεν υπάρχουν πλέον φιλέλληνες , απλά είναι μειονότητα. Ειδικά τον τελευταίο καιρό βρισκόμαστε παντού, εφημερίδες, τηλεοράσεις, δεν υπάρχει περίπτωση να μην δεις ή να μην διαβάσεις κάτι για την Ελλάδα. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε μπει στη μαύρη λίστα ακόμα και άνθρωποι που είναι δεύτερης και τρίτης γενιάς μετανάστες και μέχρις στιγμής δεν είχαν αντιμετωπίσει θέματα».

Μας αναφέρει το παράδειγμα μιας φίλης που εργάζεται χρόνια στο ίδιο εργοστάσιο και μόνο πρόσφατα αντιμετώπισε προβλήματα. «Νιώθει έναν ασφυκτικό έλεγχο στο πως εργάζεται, μια συνεχή παρακολούθηση ενώ ταυτόχρονα φημολογείται πως αναμένονται απολύσεις που θα εφαρμοστού πρώτα στους Έλληνες».



«Σήκω φύγε και μην τολμήσεις να μου ξαναφέρεις Έλληνα να νοικιάσει σπίτι»

Ένα ακόμα παράδειγμα είναι όταν η ίδια έψαξε να νοικιάσει σπίτι. «Ενώ είχα τα τυπικά προσόντα, τα οποία είναι αμέτρητα - πρέπει να γνωρίζουν που δουλεύεις, πόσα λεφτά παίρνεις, αν έχεις καταθέσεις στην τράπεζα και άλλα πολλά - και εξαιτίας αυτού ήταν αναγκασμένοι να μου νοικιάσουν το σπίτι, χρησιμοποίησαν την δικαιολογία πως το e-mail που τους έστειλα έφτασε 6:02 κι όχι 6:00 όπως είχαμε συμφωνήσει, οπότε μιας και δεν είμαι τυπική δεν θα μου νοικιάσουν το σπίτι. Σε τέτοιες περιπτώσεις αντιλαμβάνεσαι πως πρόκειται για δικαιολογίες που κρύβουν την βασική αιτία. Βέβαια υπάρχουν και περιπτώσεις που στο λένε κατάμουτρα. Μια φίλη όταν έφτασε στη Γερμανία που πήγε να νοικιάσει σπίτι μαζί με μια γνωστή της Γερμανίδα, ο ιδιοκτήτης είπε στη γνωστή της «Σήκω φύγε και μην τολμήσεις να μου ξαναφέρεις Έλληνα να νοικιάσει σπίτι»….

Το χειρότερο βέβαια, όπως υπογραμμίζει η ίδια, είναι πως αυτό δεν ισχύει μόνο για τους ενήλικους αλλά και για τους ανήλικους, για παιδιά δηλαδή που φοιτούν στα γερμανικά σχολεία. «Ειδικά όταν έχουμε έξαρση δημοσιευμάτων από εφημερίδες που κρατούν μια μεροληπτική στάση και στοχοποιούν την Ελλάδα, έχουμε έξαρση και των φαινομένων που σας λέω. Και το ακόμα χειρότερο είναι πως τα φαινόμενα αυτά δεν εξελίσσονται μόνο μεταξύ μαθητών αλλά και μεταξύ καθηγητών και ελλήνων μαθητών».

Καθηγητής τυλιγμένος με την ελληνική σημαία φώναζε στους μαθητές «Καλά κάνουν και θέλουν να σας διώξουν από την Ευρώπη»

«Δύο παραδείγματα που εγώ γνωρίζω είναι ενός καθηγητή που κορόιδευε δύο μαθήτριες για το επώνυμό τους λέγοντας "τζι τζι τζατζίκι", συμπεριφορά που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τουλάχιστον ανώριμη, καθώς και ενός άλλου καθηγητή ο οποίος είχε τυλιχτεί με την ελληνική σημαία και απευθυνόμενος σε μαθητές έλεγε "καλά κάνουν και θέλουν να σας διώξουν από την Ευρώπη". Το περιστατικό συνέβη μέσα στην τάξη. Αν θέλετε, βέβαια, μπορώ να σας φέρω σε επαφή με μαθητές για να καταγράψετε και την δική τους άποψη».

Κάπως έτσι συνομιλήσαμε με την Κωνσταντίνα, τον Αντόνιο, τον Θοδωρή, την Βασιλική και τον Σωτήρη, δεύτερης γενιάς μετανάστες, μαθητές λυκείου σήμερα, σε διαφορετικά σχολεία της Γερμανίας. Αλλού εντονότερες κι αλλού πιο ήπιες το σίγουρα είναι πως οι συμπεριφορές υπάρχουν και δυστυχώς αυξάνονται μέχρι να πεις... διαπραγμάτευση.



Κωνσταντίνα: Μια βδομάδα πριν τις διακοπές ήρθε η καθηγήτρια και μου είπε "Ας είμαστε ρεαλιστές, εσύ ως Ελληνίδα που ήρθες σε γερμανικό σχολείο, καταλαβαίνεις και μόνη σου πως είσαι σε δύσκολη θέση. Καλό θα είναι να μην περιμένεις κάποια επιτυχία"…» αναφέρει η Κωνσταντίνα έχοντας την ωριμότητα να συμπεράνει και να συμπληρώσει πως μπορεί να εννοούσε τις δυσκολίες της γλώσσας με τις οποίες θα ερχόμασταν αντιμέτωποι, «παρόλο που δεν ακούστηκε έτσι. Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως δεν θα έπρεπε να σκεφτόμαστε καν να προαχθούμε στη 13η τάξη, το πιο πιθανό ήταν να μην καταφέρουμε να περάσουμε την 12η. Πίστευα σε εμένα, αλλά φυσικά και απογοητεύτηκα παρά τη θέλησή μου, καθηγήτρια το είπε, δεν μπορείς να πάρεις τα λόγια της αψήφιστα. Πέρυσι η χρονιά ήταν πολύ χάλια, σκεφτόμουν συνέχεια αυτά τα λόγια».

Αυτό όμως ήταν μόνο ένα από τα περιστατικά που μας διηγείται η ελληνίδα μαθήτρια. «Πολλές φορές, σχεδόν καθημερινά θα έλεγα πως υπήρχαν περιστατικά που γινόταν λόγος για την καταγωγή μου. Απλά μετά από κάποιο σημείο σταμάτησα να δίνω σημασία. Παραδόξως σε αντίθεση με την πεποίθηση της καθηγήτριάς μου κατάφερα να προαχθώ στην επόμενη τάξη. Ένα άλλο παράδειγμα ήταν όταν επρόκειτο να γράψουμε ένα διαγώνισμα και μας ενημέρωνε ένας καθηγητής για το πώς θα είναι οι ασκήσεις που θα περιλαμβάνει. Καθώς περιέγραφε την πιο δύσκολη και τελευταία άσκηση, στην οποία θα έπρεπε να διαβάσουμε ένα κείμενο και με δικά μας παραδείγματα να το σχολιάσουμε αποδίδοντας το νόημα, προσέθεσε στο τέλος "μην αγχώνεστε, ακόμα και για τα ελληνάκια θα είναι βατό"»… περιγράφει η Κωνσταντίνα επαναλαμβάνοντας τη σκέψη της να εννοούσε την δυσκολία της γλώσσας.



«Πολύ συχνά αναφέρεται το ότι είμαστε Έλληνες και ειδικά τον τελευταίο καιρό. Αρκετές φορές έχει τη μορφή πλάκας αλλά η συχνότητα είναι τέτοια που πλέον δεν έχει και τόσο πλάκα. Συνεχώς επαναλαμβάνουν ότι πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία σαν λαός, ότι δεν μπορούν να μας δανείζουν χωρίς να τα ξεπληρώνουμε κλπ σε εμάς που πληρώνουμε φόρους εδώ και δύο γενιές. Ο μόνος φόρος που δεν πληρώνουμε είναι αυτός της ευαγγελικής εκκλησίας επειδή δεν είμαστε ευαγγελιστές. Μάλιστα μια φορά μια καθηγήτρια μας επεσήμανε πως πρέπει να πάρουμε την γερμανική υπηκοότητα για να πληρώνουμε φόρους, πράγμα το οποίο δεν ισχύει. Από τότε ενισχύθηκε στους συμμαθητές μου η εικόνα του «τζαμπατζή Έλληνα» που ούτως ή άλλως προβάλλεται από τα γερμανικά media».

«Εντάξει δεν χρειάζεται να ντρεπόμαστε όλοι για την εθνικότητά μας»

Αντόνιο: Στην τάξη δεν έχει συμβεί κάτι, αλλά έχω ζήσει παρόμοια περιστατικά κατά την διάρκεια της πρακτικής που κάνω τώρα. Τις πρώτες μέρες ήταν όλα εντάξει, μέχρι που με ρώτησαν για την καταγωγή μου. Αφού είπα στην προϊσταμένη πως είμαι Έλληνας είπε μπροστά σε όλους «εντάξει δεν χρειάζεται να ντρεπόμαστε όλοι για την εθνικότητά μας», και στη συνέχεια μου ανέθετε επιπλέον δουλειές. Στο σχολείο ευτυχώς δεν έχει συμβεί κάτι, το μόνο που παρατηρώ είναι πως, ίσως καλύτερα, πολλοί δεν αναφέρουν το θέμα της εθνικότητα ή αποφεύγουν να το συζητήσουν επειδή είμαι μπροστά. Είναι ένα θέμα ταμπού.



Θοδωρής: Δεν είναι όλοι της ίδιας γνώμης, αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι είναι κατά των Ελλήνων. Στην τάξη μας έχουν χαρακτηρίσει «αυθάδεις, απαράδεκτους, έχουν πει πως έχουμε απίστευτο θράσος. Νομίζω πως την εκλογή της νέας κυβέρνησης την βλέπουν σαν απειλή για τους ίδιους. Μια καθηγήτρια είχε πει χαρακτηριστικά πως πρέπει να πληρώσουμε για να μάθουμε από τα λάθη μας». Ο Θόδωρος μας λέει πως εδώ και δύο χρόνια που πηγαίνει σε γερμανικό σχολείο έχει κάνει φιλίες μόνο με ξένους. «Υπάρχουν προκαταλήψεις εναντίον μας. Μόλις μαθαίνουν την εθνικότητά σου ρωτάνε “πως είναι η κατάσταση εκεί, έχουνε λεφτά; πότε θα πληρώσουν τα χρέη τους;” και μετά ακολουθεί η πεποίθηση πως μας ταΐζουν»…



«Επειδή ήμουν Ελληνίδα όταν πήγα για πρώτη φορά στην αίθουσα μουσικής ούτε καλημέρα δεν μου είπαν»

Βασιλική: Αντιμετώπισα πολλές φορές θέματα στο σχολείο. Επειδή ήμουν Ελληνίδα όταν πήγα για πρώτη φορά στην αίθουσα μουσικής ούτε καλημέρα δεν μου είπαν. Γίνεται προπαγάνδα από τα ΜΜΕ, γράφουν τις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε σύμφωνα με τις οποίες "μας λυπάται" αλλά δεν αναφέρονται ποτέ για παράδειγμα στο βιογραφικό του, δεν αναφέρονται ποτέ στις πολεμικές αποζημιώσεις και στο κατοχικό δάνειο, παρά μόνο για να διευκρινίσουν πως είναι πεπερασμένο γεγονός. Αποποιούνται την ευθύνη των πράξεων του Χίτλερ, το όνομά του είναι σχεδόν ποινικοποιημένο, δεν επιτρέπεται η δημόσια αναφορά του… Πέρυσι που πήγα για πρώτη φορά σε γερμανικό σχολείο, στην αρχή τα παιδιά δεν με ήξεραν αλλά με αντιμετώπισαν με άσχημο τρόπο, δεν έκαναν παρέα μαζί μου επειδή ήμουν Ελληνίδα. Με το χρόνο ευτυχώς άλλαξαν γνώμη και τώρα πια δεν έχω ιδιαίτερα προβλήματα» αναφέρει η Βασιλική ενώ συνεχίζει αναφέροντας ένα ακόμα χαρακτηριστικό περιστατικό.

«Γιατί αργήσατε, ήρθατε με το ιδιωτικό σας τζετ από Ελλάδα»;

«Όταν τελείωσαν οι εκλογές ο καθηγητής μπήκε στην τάξη και μας ρώτησε αν πήγαν οι γονείς μας να ψηφίσουν. Στο τέλος της ώρας μας λέει “θέλω τα λεφτά μου πίσω να ξέρετε”. Πάρα πολλά έχουν γίνει , δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει μέρα που δεν θα αναφερθούν στο όνομα της Ελλάδας και συνήθως κατηγορούν εμάς τις ελληνίδες για τα πάντα. Έχει τύχει να αργήσουμε πέντε λεπτά και μπαίνοντας στην τάξη ο καθηγητής μας είπε "γιατί αργήσατε, ήρθατε με το ιδιωτικό σας τζετ από Ελλάδα". Επίσης τραγικό είναι πως σε κουβέντες χαρακτηρίζουν την Χρυσή Αυγή δεξιό κόμμα»;



Σωτήρης: Ο Σωτήρης είναι από εκείνους που έχει βιώσει λίγο εντονότερα την αντίδραση για την καταγωγή του, όταν ένας συμμαθητής στην τάξη του σηκώθηκε ενώπιον όλων φωνάζοντάς του «Φύγε από την χώρα μου βρωμοέλληνα» παρουσία καθηγητή ο οποίος δεν αντέδρασε καθόλου.

Φυσικά όπως διευκρινίζουν μαθητές και καθηγητές δεν παρουσιάζουν όλοι τις ίδιες συμπεριφορές. Τόσο η κ. Κοντογεώργου όσο και τα παιδιά αναφέρουν πως το ποσοστό που τους αντιμετωπίζει θετικά είναι της τάξης του 20% με 30% «Το υπόλοιπο 80-70% έχει διαφορετική άποψη που διαμορφώνεται από αυτή την, ο θεός να την κάνει, εφημερίδα, την Bild. Ο τύπος είναι εντελώς κατευθυνόμενος και δεν ενημερώνονται σωστά. Βέβαια το πρόβλημα του τύπου δεν είναι γερμανικό. Απλά στην Ελλάδα είμαστε λίγο πιο πλουραλιστές στη γνώμη, θα ακουστεί και κάτι διαφορετικό».

Όπως συμπληρώνει η καθηγήτρια πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για να αντιμετωπίσεις αυτές τις ρατσιστικές συμπεριφορές που είναι καθημερινό φαινόμενο. «Το θέμα είναι πως όταν είσαι ενήλικας αυτό είναι εύκολο. Όταν πρόκειται για παιδιά ειδικά στην εφηβεία, τέτοιου είδους περιστατικά, με συχνότητα, έχουν αρνητικό αντίκτυπο. Ως ενήλικας είσαι αναγκασμένος να κάνεις τις επιλογές σου, να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους με τους οποίους μπορείς να συνδιαλλαγείς, ανθρώπους που έχετε κοινές προσλαμβάνουσες, ένα κοινό υπόβαθρο και δεν σε θεωρούν κατώτερό τους είτε είσαι Έλληνας είτε είσαι Γερμανός. Πόσο εύκολο είναι όμως αυτό για ένα παιδί;

Είναι άδικο να αντιμετωπίζουν τα παιδιά στα Γερμανικά σχολεία καθηγητές και μαθητές με αυτό τον τρόπο, να υφίστανται ιστορίες καθημερινής τρέλας. Με τον τρόπο αυτό χτίζεται μια μελλοντική κοινωνία ρατσιστική και άδικη σε μια χώρα μάλιστα που στηρίζει την μεταναστευτική της παράδοση, προτιμά να εισάγει από το να παράγει για παράδειγμα επιστήμονες.

Μεγάλο λάθος σύμφωνα με την κ. Κοντογεώργου είναι η εικόνα του τζαμπατζή που έχουν αποδώσει στους Έλληνες.
«Μας παρουσιάζουν πολύ άσχημα αλλά σε αυτό έχουμε μερίδιο ευθύνης κι εμείς οι ίδιοι, οι πολιτικοί μας αρχηγοί με τις παλαιότερες δηλώσεις τους. Και να μην ξεχνάμε πως και οι Έλληνες δεν είμαστε ένας λαός υποδειγματικός από άποψη συμπεριφοράς. Υπάρχουν δηλαδή και Έλληνες που καταφέρονται εναντίων των Γερμανών την ώρα που ζουν και εργάζονται στη χώρα τους για χρόνια, σχήμα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί οξύμωρο. Και σίγουρα έχετε διαβάσει τις περιπτώσεις εκμετάλλευσης Ελλήνων που έφτασαν μέσα στην κρίση από Έλληνες μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς.

Το σίγουρο είναι πως οι κατηγορίες που φιγουράρουν συχνά πυκνά σε δημοσιεύματα και εκφέρονται από πολιτικούς και όχι μόνο δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη βάση όπως μας ενημερώνει η κ. Κοντογεώργου. «Κι εδώ ο λαός είναι διεφθαρμένος, κι εδώ κρύβει ο κόσμος λεφτά από την εφορία κι εδώ δεν κόβουν αποδείξεις κι εδώ υπάρχουν φοιτητές που δουλεύουν κι είναι ανασφάλιστοι κι εδώ υπάρχουν φοιτητές που παίρνουν λεφτά από παντού, βολεμένοι άνεργοι που εισπράττουν επιδόματα σε βάρους του υπόλοιπου λαού που είναι τυπικός στις υποχρεώσεις του. Δυστυχώς όμως θέλουν να δημιουργήσουν μια ψευδαίσθηση στο λαό τους και αυτά δεν αναφέρονται»...



Διαβάστε περισσότερα...

Σχεδόν τριπλάσιοι μετανάστες στην Ε.Ε. σε έναν χρόνο


Για αύξηση της τάξης του 180% κάνει λόγο η Frontex.

Σχεδόν τριπλάσιος ήταν ο αριθμός των μεταναστών που μπήκαν παράνομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2014 σε σύγκριση με το 2013, όπως ανακοίνωσε σήμερα από τη Βαρσοβία ο ευρωπαϊκός οργανισμός που είναι αρμόδιος για τη διαχείριση της επιχειρησιακής συνεργασίας στα εξωτερικά σύνορα των κρατών μελών της Ε.Ε. (Frontex).

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, η εκπρόσωπος της υπηρεσίας, Έβα Μονκιούρ, διευκρίνισε πως «περίπου 274.000 παράνομοι μετανάστες μπήκαν στην Ε.Ε. το 2014, από περίπου 100.000 το 2013. Είναι τεράστια αύξηση της τάξης του 180%».

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες που φτάνουν στα σύνορα της Ε.Ε. είναι Σύροι «και καταλαβαίνουμε γιατί φεύγουν» από τη χώρα τους, πρόσθεσε η εκπρόσωπος, αναφερόμενη στα τέσσερα χρόνια του πολέμου που συνεχίζεται στη Συρία.

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτήν τη θεαματική άνοδο - η δραματική κατάσταση στη Συρία, την Ερυθραία, το Νότιο Σουδάν, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το Ιράκ, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Λιβύη είναι ντε φάκτο ένα κράτος όπου δεν εφαρμόζονται οι νόμοι. Έτσι δημιουργήθηκαν οι ιδανικές συνθήκες για τους διακινητές ανθρώπων που δρουν ατιμώρητοι στη Λιβύη», ανέφερε ακόμη, χαρακτηρίζοντας τη χώρα αυτή «κύριο σημείο αναχώρησης για τους παράνομους μετανάστες».

«Οι εξελίξεις που συνδέονται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έπαιξαν επίσης ρόλο» στην εκτόξευση του αριθμού των ανθρώπων που διέπλευσαν τη Μεσόγειο και ζήτησαν άσυλο στις χώρες της Ευρώπης πέρσι.

Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Frontex που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό της, από τον Οκτώβριο του 2013 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014 περισσότεροι από 230.000 παράνομοι μετανάστες πέρασαν στην ΕΕ, και οι 190.000 από αυτούς έφτασαν στο ευρωπαϊκό έδαφος δια θαλάσσης.

Η μεγαλύτερη ομάδα αυτών των μεταναστών προέρχονταν από τη Συρία: 37.533 άνθρωποι κατά το τρίτο τρίμηνο πέρσι, έναντι 16.429 το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο και 4.714 το πρώτο τρίμηνο του 2014. Αντιθέτως, ο αριθμός των προσφύγων από την Ερυθραία μειώθηκε, από τους 16.994 το δεύτερο τρίμηνο στους 13.674 το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Συνολικά, μόνο το τρίτο τρίμηνο του 2014 ζήτησαν άσυλο στην ΕΕ 164.000 παράνομοι μετανάστες, αύξηση κατά 69% μέσα σε έναν χρόνο. Και σε αυτήν την περίπτωση οι Σύροι έρχονται πρώτη στη λίστα, με 40.752 αιτήσεις.

Συνολικά για το 2014 περισσότεροι από 170.000 άνθρωποι έφτασαν δια θαλάσσης στην Ιταλία και περισσότεροι από 50.000 στην Ελλάδα, σύμφωνα πάντοτε με στοιχεία της Frontex.



Διαβάστε περισσότερα...

Θετική διάθεση για την άρση της ποινής των αναπληρωτών


Διετής αποκλεισμός για όσους παραιτούνται ή δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία.

Θετική διάθεση υπάρχει από το υπουργείο Παιδείας για το θέμα της άρσης της ποινής του διετούς αποκλεισμού όσων αναπληρωτών δεν αποδέχονται την πρόσληψή τους όπως αναφέρει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία.

Κάθε χρόνο εκατοντάδες αναπληρωτές διαγράφονται από τους πίνακες όχι μόνο του τρέχοντος σχολικού έτους αλλά και για το επόμενο είτε γιατί δεν παρουσιάζονται για να αναλάβουν προϋπηρεσία είτε γιατί παραιτούνται πριν το τέλος της σύμβασής τους.

Το προηγούμενο σχολικό έτος περισσότεροι από 500 αναπληρωτές διαγράφηκαν από τους πίνακες. Φέτος το νούμερο των εκπαιδευτικών που θα διαγραφούν αναμένεται να φθάσει περίπου τα 600 άτομα δεδομένου ότι στη Βθμια οι ανακλήσεις ανέρχονται ήδη σε 507.

Όπως έχει γράψει το newsbeast.gr η ποινή του αποκλεισμού δεν ισχύει για τις προσλήψεις που πραγματοποιούνται τέσσερις μήνες πριν τη λήξη του σχολικού έτους (Από Μάρτιο και έπειτα για Βθμια και από τέλη Φεβρουαρίου και έπειτα για Αθμια).

Φέτος υπήρξαν φάσεις αναπληρωτών στη Βθμια εκπαίδευση όπου το ποσοστό της ανάκλησης διορισμών έφθασε ακόμα και το 25%. Υπήρχαν περιπτώσεις αναπληρωτών που τους οδήγησαν σε παραίτηση γιατί δε μπορούσαν να μεταβούν σε 3 και 4 σχολεία, που απείχαν μεταξύ τους αρκετά χιλιόμετρα καθώς δεν είχαν μεταφορικό μέσο.

Αναμένουμε από το υπουργείο Παιδείας να μετατρέψει τη θετική διάθεση σε πράξη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...