Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Πρόσφατα αποφυλακισθείς ο άστεγος που σκότωσαν αστυνομικοί στις ΗΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θεωρείτο ύποπτος για ληστεία.

Ένας άστεγος άνδρας, τον οποίο πριν από μερικές ημέρες πυροβόλησαν και σκότωσαν αστυνομικοί του Λος Άντζελες των ΗΠΑ, είχε φυλακιστεί για ληστεία τράπεζας, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

Οι αρχές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα το όνομα του άνδρα, τον οποίο σκότωσαν αστυνομικοί κατά τη διάρκεια συμπλοκής. Σύμφωνα με τις αρχές, ο άστεγος αποπειράθηκε να πάρει το όπλο ενός αστυνομικού που προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει αφού ο άνδρας θεωρείτο ύποπτος για ληστεία.

Ωστόσο, μία αστυνομική πηγή δήλωσε στο Ρόιτερς ότι η εφημερίδα Los Angeles Times είχε ορθώς αναγνωρίσει τον άστεγο ως τον Τσάρλεϊ Σάτουρμιν Ρομπινέ, έναν 39χρονο Γάλλο υπήκοο ο οποίος είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης 7 ετών για ληστεία τράπεζας. Είχε αφεθεί ελεύθερος τον περασμένο Μάιο.

Το περιστατικό, που είχε καταγράψει με την κάμερα του κινητού του ένας περαστικός, φαίνονται οι αστυνομικοί να προσπαθούν να ακινητοποιήσουν τον Ρομπινέ και στη συνέχεια να πυροβολούν παραπάνω από μία φορά. Το βίντεο, το οποίο έκανε το γύρο του διαδικτύου, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από ακτιβιστές που προασπίζονται τα πολιτικά δικαιώματα των ανθρώπων, ενώ αποτελεί ένα ακόμα συμβάν που αμαυρώνει την εικόνα των αστυνομικών για τη χρήση θανατηφόρου βίας, ιδίως σε βάρος μειονοτήτων, άπορων και ψυχικά ασθενών, αναφέρει το Ρόιτερς. 


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.