Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Αστέρες που φύλαξαν την παρθενιά τους μέχρι την πρώτη νύχτα του γάμου!


Ασπάστηκαν την αγαμία και πειθάρχησαν πνεύμα και σώμα.

Το σεξ, το φαγητό και οι λοιπές απολαύσεις της ζωής πρέπει να ικανοποιούνται στο έπακρο. Με σύνεση και μέτρο βέβαια, εκεί όπου ο καθένας βάζει τα δικά του όρια. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί που αναστέλλουν την πιο αμαρτωλή απόλαυση, το σεξ, για αργότερα ή ξεκαθαρίζουν ότι θα δώσουν ότι πολυτιμότερο έχουν στον άνθρωπο που θα τους οδηγήσει στα σκαλιά της εκκλησίας-και από εκεί στο κρεβάτι.

Αν και το θέμα στη σημερινή εποχή φαντάζει ξεπερασμένο και vintage, εντούτοις κερδίζει συνεχώς έδαφος η επιστροφή στην τιμή και την υπόληψη. Φιλοσοφία που ακολουθούν και πολλοί σελέμπριτις παρά τις αμαρτωλές σειρήνες που ηχούν εκκωφαντικά γύρω τους. Πειθαρχούν πνεύμα και σώμα και φορούν το λευκό νυφικό με καμάρι…

Οι περισσότερες γυναίκες που ακολουθούν στο παρακάτω αφιέρωμα, έχουν κορμί για αμαρτίες, αλλά φευ, ήταν όλες τους αναμάρτητες, τουλάχιστον μέχρι το γάμο τους.

Ιδού δέκα αστέρες που ισχυρίζονται ότι περίμεναν την πρώτηη νύχτα του γάμου τους για να χάσουν την παρθενιά τους.

Jessica Simpson



Ξανθό κορίτσι, σώμα με τις σωστές ποσότητες άφθονου… λίπους στα σωστά σημεία, χαριτωμένη προφορά, σέξι, αυθάδικη περπατησιά. Η Τεξανή ηθοποιός, μοντέλο, λίγο σχεδιάστρια μόδας, ελάχιστα τραγουδίστρια, εσχάτως ριάλτι περσόνα και εν κατακλείδι επιχειρηματίας, δεν χαρακτηρίστηκε τυχαία σύμβολο του σεξ-οι λόγοι εξηγούνται παραπάνω. Κι όμως, αυτό το κορμί, φρόντισε να μη το «μοιράζει» σε πρόθυμους εραστές αλλά το φύλαξε για εκείνον που η ίδια θεώρησε ως τον καλύτερο. Τον (πλέον πρώην) σύζυγό της, Nick Lancey. Με τον (τυχερό) Nick, φόρεσε το ολόλευκο νυφικό της-λευκό όπως η αγνότητά της-το 2002 σε ηλικία 20 ετών.

Την ημέρα του γάμου της με τον πολυ-καλλιτέχνη, Nick Lancey



«Έχω κορμί για αμαρτίες, αλλά εγώ ποτέ δεν αμάρτησα», δήλωνε για την απόφασή της να μην ξελογιαστεί ποτέ πριν πει το «I do», ενώπιον Θεού, συγγενών και φίλων. «Το καλό με το να έχεις μια τέτοια δέσμευση, είναι η πρόκληση και να αποδείξεις στον εαυτό σου ότι μπορείς να το κάνεις», δήλωνε αριστερά και δεξιά.

Tina Fay



Η μητέρα της ονομάζεται Ζηνοβία με καταγωγή από τη Χίο και ο πατέρας της έχει ρίζες από Γερμανία, Σκοτία και Βρετανία. Καθόλου άσχημο DNA για μια από τις πιο αναγνωρίσιμες περσόνες στην αμερικανική τηλεόραση. Η 44χρονη Tina γράφει σενάρια, είναι παραγωγός, πρωταγωνίστρια, νικήτρια βραβείων Emmy, 2 Χρυσών Σφαιρών Καλύτερης Ηθοποιού σε τηλεοπτική σειρά, βρίσκεται στη λίστα των καλύτερων διασκεδαστών και σε λίστες με τους ομορφότερους ανθρώπους. Όπως καταλαβαίνετε, η διάσημη ελληνοαμερικανίδα δεν είχε χρόνο για ερωτικές περιπέτειες, μιας και προωθούσε τη καριέρα της.

Η σεναριογράφος της ταινίας «Mean Girls», άντεξε χωρίς την απόλαυση της γενετήσιας πράξης μέχρι τα 24 οπότε και παντρεύτηκε τον άντρα της ζωής της, τον πιανίστα Jeff Richmond το 2001, σε Ορθόδοξη εκκλησία. Όταν τη ρωτούν για το καυτό θέμα της παρθενιάς, εκείνη απαντά πάντα με χιουμοριστικές ατάκες. «Βλέπεις, όλους εκείνους τους ανθρώπους που είχαν επιλογή. Εκείνη η κυρία της Victoria’s Secret, το μοντέλο (σ.σ. εννοεί την Adrianna Lima που ακολουθεί παρακάτω), έκανε την επιλογή της. Δεν θα μπορούσα να τους εγκαταλείψω».

Αναφορά για την επιλογή της να χάσει τη παρθενιά της στα 24, στην εκπομπή του David Letterman κατά την οποία η Fay αναφέρεται στην Lima.



Megan Good



Η αδιαμφισβήτητα σέξι Good-όνομα και πράγμα-, μπορεί να μην βρίσκεται και με τα… δυο πόδια στη συγκεκριμένη λίστα, ωστόσο αξίζει μια ιδιαίτερη αν αφορά μιας και αν και γνώρισε τις χαρές του σεξ, εντούτοις τις απαρνήθηκε προς χάριν της εξιλέωσης. Η ίδια υπήρξε κάποτε party girl, τουτέστιν μόνιμη θαμώνας ξέφρενων νυχτερινών εξορμήσεων, τα οποία αποφάσισε να αφήσει πίσω της και να επικεντρωθεί στην καριέρα της. Κάπου εκεί, γνώρισε και τον μέλλοντα σύζυγό της DeVon Franklin, στέλεχος σε στούντιο παραγωγής αλλά και ιεροκήρυκα. Το ζευγάρι άρχισε να βγαίνει ραντεβού το 2011, λίγο πριν εκείνη κλείσει τα 30, λέγοντας στα μίντια ότι το ... μοιραίο θα συνέβαινε την πρώτη νύχτα του γάμου τους (2012). Η ηθοποιός, είχε αποφασίσει από πριν να ασπαστεί την αγαμία, ως αποτέλεσμα της βαθιάς της πίστης στο Θεό.

Με τον σύζυγό της DeVon Franin



«Θα είμαστε ουσιαστικά μαζί, τη νύχτα του γάμου μας. Ήταν πρόθυμος να μείνει άγαμος μαζί με εμένα, για τουλάχιστον ένα χρόνο. Αγαπάει το Θεό, περισσότερο από εμένα, οπότε δε νομίζω πως υπάρχει κάτι κακό σε αυτό», είπε εκείνη για να συμπληρώσει ο σύζυγός της «Ήταν άγαμη πολύ πριν με γνωρίσει. Ήμουν και εγώ άγαμος. Δεν θα με πιστέψετε, αλλά ήμουν άγαμος για πάνω από 10 χρόνια…».

Leelee Sobieski



Έπαιξε ένα προκλητικό ρόλο στο αριστούργημα του Κιούμπρικ, «Μάτια ερμητικά κλειστά», αλλά η προσωπική της ζωή κάθε άλλο παρά προκλητική υπήρξε. Η καλλίπυγος ηθοποιός, με το χαρακτηριστικό πρόσωπο και τα εκφραστικά, γαλανά μάτια διήγε συγκρατημένο βίο φυλάσσοντας την τιμή και την υπόληψή της καθαρή.
H βραβευμένη Αμερικανίδα ηθοποιός, ισχυρίζεται ότι έχασε την παρθενία της στα 26 της χρόνια, δηλαδή κάποια ημέρα εντός του 2009, οπότε και φόρεσε το νυφικό και οδηγήθηκε νύφη στο πλευρό του Adam Kimmel.

«Υποθέτω ότι η ηλικία των 26 είναι λίγο μεγάλη για να χάσω τη παρθενιά μου, αλλά ήταν σημαντικό για εμένα που παρέμεινα παρθένα μέχρι το γάμο μου. Δεν το έκανα για θρησκευτικούς λόγους ή για οτιδήποτε άλλο, αλλά απλά το έκανα για εμένα. Η παρθενιά μου ήταν ένα από τα πολυτιμότερα δώρα που μπορούσα να δώσω σε έναν άντρα και ήθελα να είμαι σίγουρη ότι το δίνω στον κατάλληλο». Η Sobieski, εκτός από ηθοποιός, είναι και ζωγράφος, συγγραφέας και σκηνοθέτης. Τέχνες που ίσως εξασκούσε όσο περίμενε.

Carrie Underwood



Το Playboy συμπεριέλαβε στη λίστα με τις πιο σέξι διασημότητες που κράτησαν τη παρθενιά τους μέχρι το γάμο, το συγκεκριμένο ηθικό κορίτσι. Η ξανθιά ομορφιά, με τα καταγάλανα μάτια και την εκπληκτική φωνή-νικήτρια του American Idol το 2005-, χτίζει μια καριέρα στο τραγούδι και την υποκριτική, με τη βοήθεια του Ύψιστου που τόσο πιστεύει. Χάρη σε Αυτόν εξάλλου έδωσε όρκο αγνότητας τον οποίο θα «έσπαγε» με τον σύζυγό της, τον παίκτη του Χόκεϊ Mike Fisher. Ο λόγος της αποχής, ήταν φυσικά η προσήλωσή της στις νουθεσίες του χριστιανισμού αν και πριν μερικά χρόνια, φανατικοί πιστοί τη «σταύρωσαν» όταν τάχθηκε υπέρ των γάμων των ομοφυλόφιλων.

Lisa Kudrow



Μιλώντας κανείς για αποχή, δεν θα μπορούσε να μην κάνει και μια… στάση στην αλλόκοτα υπέροχη «Φοίβη» από τα λατρεμένα «Φιλαράκια». Κι αυτό γιατί οι φήμες που την ακολουθούν, μάλλον θα την στοιχειώνουν σε όλη της τη ζωή. Η Lisa Kudrow φύλαγε το… άνθος της μέχρι την ηλικία των 31, που σημαίνει ότι μέχρι τότε, δεν δέχτηκε το ερωτικό χάδι από κανέναν άντρα, πλην εκείνου που την έκανε και νόμιμα γυναίκα του. Η 51χρονη ηθοποιός, ήρθε επιτέλους- εις σάρκα μιαν το 1995 με τον Michel Stern και φαίνεται πως ποτέ δεν μετάνιωσε για την απόφασή της.

Η ηθοποιός με το σέξι σύζυγό της



«Η παρθενιά μου ήταν κάτι που είχα αποφασίσει ότι ήταν πολύ πολύτιμη, κάτι που μου ανήκε, για να την ‘ξεφορτωθώ’. Ήταν τιμή μου που την παραχώρησα σε έναν άντρα που έπρεπε να φανεί αντάξιος», είχε πει σε τηλεοπτική της συνέντευξη που παραχώρησε στον Jay Leno.

Adrianna Lima



Αφού μπορεί η Lima, τότε μπορεί ο οποιοσδήποτε! Αν δηλαδή μια Βραζιλιάνα καλλονή, αντέχει και γυρίζει την απίθανη πλάτη της στον πειρασμό, τότε τα υπόλοιπα για τους κοινούς θνητούς είναι δικαιολογίες. Το σούπερ μόντελ, είχε δηλώσει κατά το παρελθόν, ότι το σεξ είναι για μετά το γάμο. «Το σεξ έρχεται μετά το γάμο. Αυτή είναι η επιλογή μου και οι άντρες πρέπει να την σεβαστούν. Αν δεν το αποδέχονται σημαίνει ότι δεν με θέλουν», εξηγούσε σε μια συνέντευξη της. Τελικά ο σταρ του NBA Marko Jaric φαίνεται πως αποδείχθηκε αντάξιος των προσδοκιών της και έπειτα από ένα σύντομο ρομάντζο, ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου το 2009, την ημέρα των ερωτευμένων, στις 14 Φεβρουαρίου.

Με τον πρώην σύζυγό της, Marko Jaric



Η 97η στη λίστα με τις πιο πλούσιες διασημότητες του Forbes, αν και καθολική, δεν κατάφερε τελικά να σώσει το γάμο της ο οποίος έληξε άδοξα το 2014. Η Lima για όσους δεν το κατάλαβαν, έχασε τη παρθενιά της σε ηλικία 28 ετών.

Tamera Mowry



Μια μεγάλη μερίδα, κυρίως Αμερικανών, γνωρίζει την 36χρονη ηθοποιό, πρώην μοντέλο, παρουσιάστρια και συγγραφέα. Η γεννημένη στη δυτική Γερμανία, Mowry αποκάλυψε σε συνέντευξή της το 2013, ότι έχασε την αθωότητά της σε ηλικία 29 ετών, με παρτενέρ τον μετέπειτα σύζυγό της Adam Housley. Όπως είπε, άργησε να μπει κάτω από τα σκεπάσματα με έναν άντρα, λόγω της αφοσίωσής της στον Χριστιανισμό αλλά μόλις το έκανε, ένιωσε να την πνίγουν οι ενοχές. Γι αυτό, ορκίστηκε, και ο σύντροφός της φυσικά, ότι δεν θα ενέδιδε στον πειρασμό αν πρώτα δεν έμπαινε στην εκκλησία με νυφικό, όπως και έγινε το 2011. «Μαζί με τον Adam αποφασίσαμε να απέχουμε και το καταφέραμε για τρία χρόνια πριν παντρευτούμε. Βγαίναμε έξι χρόνια, και τα τελευταία τρία αποφασίσαμε για θρησκευτικούς λόγους να απέχουμε. Ήταν κοινή απόφαση. Έγινα ξανά παρθένα, και ήταν κάτι με το οποία ένιωθα καλά. Ήταν προσωπική μου επιλογή… Αλλά αν θέλετε ως ζευγάρι, να μείνετε άσπιλοι, τότε μην μένετε κάτω από την ίδια στέγη (γέλια) γιατί αυτό το κάνει ακόμα πιο δύσκολο».

Ricardo Kaká



«Ανήκω στον Χριστό», γράφει το μπλουζάκι που φοράει κάτω από την αθλητική του φανέλα ο γνωστός ποδοσφαιριστής Kaka-το ψευδώνυμό του. Διότι είναι τέτοια η αφοσίωσή του στον Θεό, που για χάρη του απαρνήθηκε κάθε σαρκική απόλαυση ακόμα και με την κοπέλα του. «Η σύζυγός μου κι εγώ αποφασίσαμε να φτάσουμε παρθένοι μέχρι το γάμο. Ήταν δύσκολο για μένα να περιμένω, σαν νέος. Με τη σύζυγό μου φιλιόμασταν και υπήρχε πάθος, αλλά συγκρατιόμασταν. Αυτό άλλωστε είναι κάτι που διδάσκει η Αγία Γραφή. Η πρώτη νύχτα του γάμου μας ήταν καταπληκτική», είχε εξομολογηθεί. Ο 32χρονος επιθετικός, φρόντισε τα μόνα γκολ να μπαίνουν στα γήπεδα ενώ πειθαρχούσε το άτακτο σώμα και πνεύμα με προσευχές.

«Πολλοί άνθρωποι έχουν ξαφνιαστεί και εκπλαγεί με εμένα, αλλά νομίζω πως ήταν η καλύτερη απόφαση. Είμαι Ευαγγελικός και πιστεύω σε αυτές τις αξίες. Εκτιμώ πως οι άνθρωποι πρέπει να προστατεύουν τους εαυτούς από το να κάνουν σεξ πριν τον γάμο. Ο καθένας φυσικά έχει την δική του άποψη, αλλά νομίζω πως άξιζε την αναμονή.
Η ζωή μας είναι πολύ όμορφη. Οι πειρασμοί υπάρχουν πάντα, αλλά προσπαθώ να τους αποφεύγω. Από τη στιγμή που ήρθα στο Μιλάνο δεν πήγα ποτέ σε νυχτερινό κλαμπ, εκτός από τους πανηγυρισμούς της Μίλαν, και όταν το έκανα πάντα συνοδευόμουν από τη σύζυγό μου. Πάντως κάναμε πολλές θυσίες. Οι συμπαίκτες μου με θεωρούν λίγο περίεργο, αλλά τους αποδέχομαι και με αποδέχονται όπως είμαι». Ο Βραζιλιάνος γνώρισε τον έρωτα, την ημέρα του γάμου του, στις 23 Δεκεμβρίου του 2005, σε ηλικία 23 ετών.

A.C. Green



Τα κλισέ που ακολουθούν τους αθλητές και δη εκείνους με τα χρυσά συμβόλαια, είναι γνωστά: εκτός από τα γήπεδα και τα τερέν, «σκοράρουν» και σε αιθέριες υπάρξεις και γενικά περιφέρουν τη φήμη τους σε όσο το δυνατόν περισσότερα θηλυκά (λέμε τώρα). Ο A.C. Green απέχει κατά πολύ από έναν τέτοιο «παίκτη». Ο βετεράνος μπασκετμπολίστας του NBA, έμοιαζε μάλλον με μύγα μες στο γάλα, για την πεισματάρικη απόφασή του να μην κάνει… πάσα σε γυναίκα, μέχρι εκείνη να αποκτούσε το επίθετό του υπό την ευλογία του Θεού. Και έτσι έπραξε. Ο Green, στα 51 ετών σήμερα, παντρεύτηκε το 2002 την αγαπημένη του Veronique Green. Αν υπολογίσατε σωστά, όταν φόρεσε τη βέρα ήταν 38 ετών.

Ο 51χρονος σήμερα αθλητής, απολαμβάνει την οικογενειακή ζωή με τη σύζυγό του Veronique Green



«Οι αποφάσεις που παίρνεις σήμερα, επηρεάζουν άμεσα και το μέλλον σας. Επιλέξτε με σύνεση, επιλέξτε την αποχή!», είχε πει όταν ρωτήθηκε σχετικά. Για την ιστορία πάντως, ο μήνας του μέλιτος διήρκεσε τουλάχιστον 90 ημέρες! « Όντας παντρεμένος ... και όλα αυτά που έρχονται με τον γάμο… είναι υπέροχο. Άξιζε η αναμονή».


Διαβάστε περισσότερα...

Διάσημοι με γκέι γονείς


Όταν η οικογενειακή θαλπωρή φύλο δεν κοιτά.

Η ομοφυλοφιλία τείνει στις μέρες μας να μην είναι πια ένα θέμα ταμπού. Όλο και περισσότεροι αποδέχονται τη διαφορετικότητα στη σεξουαλική φύση, ενώ οι συζητήσεις για τα δικαιώματα που έχουν τα ζευγάρια του ίδιου φύλου, καθώς και το δικαίωμά τους στη δημιουργία οικογένειας έρχονται συχνά στο προσκήνιο.

Ο λαμπερός χώρος του Χόλιγουντ δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Διάσημοι παραδέχονται δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλοι και δεν διστάζουν ακόμα και να υιοθετήσουν. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποκάλυψαν ότι ανατράφηκαν από ομοφυλόφιλους γονείς. Στην ουσία γνώρισαν και τους δύο γονείς τους και στη συνέχεια κάποιος από τους δύο αποκάλυψε τη διαφορετικότητά του. Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι δέχτηκαν πολύ αγάπη και φροντίδα, φωνάζοντας με το δικό τους τρόπο ότι πρέπει να αποδεχόμαστε το διαφορετικό ως ίσο. Ας δούμε κάποιους από αυτούς.

Robert De Niro



Ο πατέρας του βραβευμένου με Όσκαρ Robert De Niro, Robert De Niro Sr., ήταν ένας μετα-ιμπρεσιονιστής ζωγράφος, που όμως δεν απέκτησε μεγάλη φήμη. Το 1946 χώρισε με τη γυναίκα του και μητέρα του γνωστού ηθοποιού και δήλωσε ότι ήταν gay, σε μια εποχή που η αμφιλεγόμενη σεξουαλική ταυτότητα γινόταν αντικείμενο χλευασμού και καταδίωξης.

«Μακάρι να είχαμε μιλήσει περισσότερο για το ότι ήταν ομοφυλόφιλος […]. Δεν είχαμε τη σχέση γιου-πατέρα που έπαιζαν μαζί baseball. Δεν ήμουν πολύ συχνά μαζί του εξαιτίας του διαζυγίου με τη μητέρα μου. Ήταν όμως πολύ τρυφερός άνθρωπος και με λάτρευε» είχε πει ο ηθοποιός στο περιοδικό «Out».

Ο Robert den Niro, σε μια προσπάθεια να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη του πατέρα του, που απεβίωσε το 1993, έφτιαξε ένα ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Remembering the Artist: Robert De Niro Sr.», το οποίο πρόβαλλε τον περασμένο Ιούνιο το τηλεοπτικό δίκτυο HBO. «Ένιωθα την υποχρέωση να το κάνω. Θέλω τα παιδιά μου να μάθουν ότι κάποιες φορές πρέπει να κάνεις κάποια πράγματα τώρα και όχι μετά, γιατί ίσως μετά να είναι αργά» είχε πει.



Jodie Foster



To 2013 στις Χρυσές Σφαίρες η Jodie Foster παραδέχτηκε ότι είναι λεσβία, επισημαίνοντας ότι για πολλά χρόνια δεν μπορούσε να μιλήσει σε κανέναν για τις σεξουαλικές της προτιμήσεις. Η μητέρα της γνωστής ηθοποιού, Evelyn Foster, ήταν επίσης λεσβία και ανέθρεψε την κόρη της μαζί με τη σύντροφό της, την οποία η Jodie συνήθιζε να αποκαλεί «θεία». Η Jodie Foster έχει δυο γιους, τον Τσαρλς και τον Κιτ, τους οποίους απέκτησε κατά τη διάρκεια της 20ετούς σχέσης της με την Σίντνεϊ Μπερνάρντ, με την οποία χώρισαν το 2008. Τον περασμένο Απρίλιο παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς της, τη φωτογράφο Αλεξάντρα Χέντισον, η οποία διατηρούσε σχέση με τη διάσημη τηλεπαρουσιάστρια Έλεν ντε Τζένερις.

Amy Adams



Η γνωστή ηθοποιός του Χόλιγουντ Amy Adams φαίνεται πως έζησε δύσκολα παιδιά χρόνια. Στην ηλικία των 11 ετών η Amy έφυγε από το σπίτι και πήγε να ζήσει με οικογενειακούς φίλους. Αιτία; Οι γονείς της Kathryn and Richard Adams χώρισαν και η μητέρα της πήγε να ζήσει με την ερωμένη της. Φαίνεται, όμως ότι με το πέρασμα των χρόνων οι πληγές γιατρεύτηκαν και η μητέρα της είναι παρούσα στη ζωή της, καθώς δεν σταματά να δηλώνει πόσο περήφανη είναι για την κόρη της. Μάλιστα η ηθοποιός είχε πει σε συνέντευξή της στο Vanity Fair για την υποψηφιότητά της για Όσκαρ το 2005: «Έλεγα στη μαμά μου (που δούλευε στα Starbucks), δεν μπορείς να λες σε όσους έρχονται για να πάρουν έναν καφέ latte ότι η κόρη σου είναι υποψήφια για Όσκαρ!».

50 Cent



«Η μητέρα μου ήταν λεσβία. Ναι, της άρεσαν οι γυναίκες. Όλη μου η παιδική ηλικία ήταν σε αυτό το πλαίσιο». Αυτά ήταν τα λόγια του ράπερ 50 Cent στη συνέντευξή του με την blogger Perez Hilton. Η μητέρα του πέθανε πολύ νωρίς, όταν ο 50 Cent ήταν μόλις 8 ετών. Στην αρχή δεν καταλάβαινε τι ήταν αυτό που την έκανε να διαφέρει από τις άλλες γυναίκες που γνώριζε. Η γιαγιά του ήταν αυτή που τον βοήθησε να καταλάβει τη σεξουαλική της φύση. «Όταν είσαι μικρός δεν μπορείς να καταλάβεις ότι τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά από αυτά που κατανοείς εσύ. Η γιαγιά μου έλεγε “αυτό το φιλί είναι λίγο διαφορετικό από τα άλλα φιλιά που βλέπεις”» είχε πει χαρακτηριστικά.

Κατά καιρούς ο ράπερ έχει εκφράσει ομοφοβικά σχόλια όπως: «Εμείς οι straight άντρες χρειαζόμαστε οργανώσεις που να μας προστατεύουν. Τις χρειαζόμαστε σε περίπτωση που στο ασανσέρ κάποιος αποφασίσει ότι θέλει να πιάσει τα “κουλουράκια” σου». Επειδή όμως τα λεγόμενά του κατακρίθηκαν, ο 50 Cent έκανε «κωλοτούμπα» και σταμάτησε τις λεκτικές επιθέσεις στους ομοφυλόφιλους επισημαίνοντας ότι «το gay κοινό είναι ένα από τα μεγαλύτερα κοινά!».

Natasha Richardson



Η ηθοποιός Natasha Richardson, που έχασε τη ζωή της το 2009, μετά από ένα θανατηφόρο ατύχημα κατά τη διάρκεια του σκι, είχε παραδεχτεί δημόσια ότι ο πατέρας της, Tony Richardson, ήταν bisexual. Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης πέθανε από AIDS το 1991, στην ηλικία των 63 ετών και δεν είχε ποτέ αποκαλύψει τη σεξουαλική του ταυτότητα, μέχρι τη στιγμή που προσβλήθηκε από τον ιό. Είχε παντρευτεί τη Vanessa Redgrave και είχαν κάνει δύο παιδιά: τη Natasha και τη Joely. Και ο παππούς των κοριτσιών και πατέρας της Redgrave, Michael Redgrave, ήταν επίσης bisexual. «Τον είχα αποδεκτεί για το ποιος ήταν. Δεν χρειάστηκαν ποτέ επεξηγήσεις» είχε πει η Natasha. Η ηθοποιός έκανε μέσα από τη δημόσια ζωή της προσπάθειά για να βοηθήσει τον κόσμο να κατανοήσει πλήρως την αμφισεξουαλικότητα. «Εξαιτίας του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο μεγάλωσα, δεν κατηγοριοποίησα ποτέ τους ανθρώπους» είχε πει χαρακτηριστικά.



Rene Russo



To 2002 η ηθοποιός Rene Russo αποκάλυψε ότι η μητέρα της ήταν λεσβία και ότι την ανέθρεψε μαζί με τη σύντροφό της και άλλες λεσβίες φίλες της. Η παιδική της ζωή δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα καθώς ο πατέρας της, γλύπτης και μηχανικός, εγκατέλειψε την οικογένεια όταν η Rene ήταν μόλις δύο ετών και η μητέρα της αναγκάστηκε να κάνει δύο δουλειές προκειμένου να μεγαλώσει την ίδια και την αδερφή της. Η γνωστή ηθοποιός έχει μόνο λόγια αγάπης να μοιραστεί για τις γυναίκες που τη μεγάλωσαν. «Η μητέρα μου είχε εγκαταλειφθεί και ήταν η σύντροφος και οι φίλες της που τη βοήθησαν να μας αναθρέψει με πολύ αγάπη» είχε πει.

Jena Malone



Η 31χρονη ηθοποιός και μουσικός νιώθει τυχερή που μεγάλωσε με δύο μαμάδες, καθώς η μητέρα της Deborah Malone ήταν λεσβία. «Όταν ήμουν παιδί δεν θεωρούσα ότι ζούσα διαφορετικά από τα υπόλοιπα παιδιά. Είχα δύο μαμάδες και αυτό με ενθουσίαζε καθώς οι περισσότεροι φίλοι μου αγαπούσαν τις μαμάδες τους πιο πολύ από τους μπαμπάδες τους. Και εγώ έλεγα “Χα, εγώ έχω δύο”» είχε πει στην εφημερίδα Metro. Τη σύντροφο της μητέρας της την αγαπούσε πολύ και συνήθιζε να τη φωνάζει νονά. «Πήρα πολύ αγάπη, σεβασμό και αποδοχή και από τις δύο. Είχα μια υγιή σχέση μαζί τους» προσθέτει.


Διαβάστε περισσότερα...

Η ανατομία των δισεκατομμυριούχων


Τα χαρακτηριστικά των κροίσων του πλανήτη και ποιοι είναι οι Έλληνες της σχετικής λίστας.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για τους δισεκατομμυριούχους, τους ανθρώπους με εταιρείες κολοσσούς, τεράστιες περιουσίες που καταφέρνουν να τις μεγαλώνουν μέσα στην κρίση. Στη λίστα των κροίσων παγκοσμίως και συγκεκριμένα των δισεκατομμυριούχων φιγουράρουν και 11 Έλληνες. Μάλιστα, οι έλληνες κροίσοι αυξήθηκαν κατά δύο σε σχέση με το 2013.

Για εμάς τους κοινούς θνητούς, βέβαια, τα νούμερα των δισεκατομμυριούχων είναι απλά... νούμερα.

Σύμφωνα με τη Wealth-Χ, την εταιρεία που συγκεντρώνει πληροφορίες για τους κροίσους αυτού του κόσμου για λογαριασμό και των τμημάτων αξιοποίησης περιουσίας των μεγαλύτερων επενδυτικών τραπεζών αλλά και της ελβετικής τράπεζας UBS, ένας τυπικός μέσος δισεκατομμυριούχος διαθέτει περιουσία 3,1 δισ. δολαρίων, καθαρά μετρητά 600 εκατ. δολαρίων και είναι μέσης ηλικίας 63 ετών.

Σχεδόν το 90% είναι παντρεμένοι και κατά μέσον όρο έχουν δύο παιδιά. Περίπου το 60% των ανδρών είναι αυτοδημιούργητοι έναντι μόλις 17% των γυναικών.

Το 35% των πλουσίων δεν έχει πτυχίο πανεπιστημίου, αλλά για όσους σπούδασαν η μεγαλύτερη δεξαμενή δισεκατομμυριούχων προέρχεται από το Harvard, ενώ ακολουθούν το University of Pennsylvania, το Stanford University, το New York University και το Columbia University.



Οι περισσότεροι είναι άνδρες, αφού τα στοιχεία δείχνουν ότι στον κόσμο υπάρχουν 2.039 άνδρες και κροίσοι και 286 γυναίκες.

Ποια είναι τα πάθη τους;

Αφορούν την τέχνη, τα αεροπλάνα, τα ακριβά ακίνητα και αυτοκίνητα, τα ταξίδια, το ποδόσφαιρο, η ιππασία, το τένις και το γκολφ.

Σύμφωνα με τη λίστα της Wealth-Χ στον κόσμο υπάρχουν 2.325 δισεκατομμυριούχοι και αναμένεται εφέτος να αυξηθούν κατά 183 φθάνοντας τους 2.508.


Στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων οι τέσσερις είναι οι μεγαλύτεροι... Διαθέτουν περιουσία άνω των 50 δισ. δολαρίων και πρόκειται για τους αυτοδημιούργητους κροίσους Μπιλ Γκέιτς, Κάρλος Σλιμ, Αμάνσιο Ορτέγκα και Γουόρεν Μπάφετ.

Οι 16 από τη λίστα έχουν περιουσία από 25 ως 50 δισ. δολάρια, οι 88 από 10 ως 25 δισ. δολάρια, οι 169 από 5 ως 10 δισ. δολάρια, οι 732 από 2 ως 5 δισ. δολάρια και οι 1.316 από 1 ως 2 δισ. δολάρια.

Στις σχετικές λίστες των Wealth-X και UBS συμπεριλαμβάνονται για το 2014 11 έλληνες δισεκατομμυριούχοι (από 9 το 2013) που διαθέτουν περιουσία 18 δισ. δολαρίων (από 16 δισ. δολάρια). Παράλληλα 565 Ελληνες (με κινητή περιουσία άνω των 30 εκατ. δολαρίων) εμφανίζονται με συνολική περιουσία 70 δισ. δολαρίων.

Στη λίστα των Wealth-X και UBS δεν αναφέρονται ονόματα, όμως στη λίστα του Forbes για το 2015 περιλαμβάνονται τρεις Έλληνες. Και οι τρεις έχουν περιουσίες άνω των 2 δισ. δολαρίων.

Πρόκειται για τους Φίλιππο Νιάρχο, Σπύρο Λάτση και Αριστοτέλη Μυστακίδη.

Στην πρώτη θέση ανάμεσα στους τρεις Έλληνες

Ο Φίλιππος Νιάρχος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ελλάδα, με την καθαρή του αξία να διαμορφώνεται στα 2,5 δισ. δολάρια. Ο πλούτος του, σύμφωνα με το Forbes, προέρχεται από τη συλλογή έργων τέχνης. Κατατάσσεται στην 737η θέση της λίστας του Forbes, αρκετές θέσεις χαμηλότερα από πέρυσι, που βρίσκονταν στην 687η θέση.

O Φίλιππος Νιάρχος είναι ο μεγαλύτερος γιος του αείμνηστου Σταύρου Νιάρχου, ο οποίος πέθανε το 1996, ήταν ένας από τους μεγαλύτερους εφοπλιστές του κόσμου και επί δεκαετίες έδινε τη δική του... επιχειρηματική μάχη με τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Κληρονόμησε το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής έργων τέχνης του πατέρα του, η οποία αγοράστηκε το 1957 έναντι 3 εκατ. δολαρίων από τον ηθοποιό Edward Robinson - ο οποίος χρειάστηκε τα χρήματα για να πληρώσει για το διαζύγιό του. Στη συλλογή αυτή περιλαμβάνονται ορισμένα από τα πιο αναγνωρίσιμα έργα του κόσμου. Λέγεται πως είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή έργων του Van Gogh –μεταξύ των οποίων η αυτοπροσωπογραφία του αφού έκοψε το αυτί του. Περιλαμβάνει επίσης ένα από τα γνωστότερα έργα του Pablo Picasso , το «Yo Picasso».

Η καθαρή αξία του Φίλιππου Νιάρχου ήταν 2 δισ. δολάρια, το 2011 ανέβηκε στα 2,5 δισ. δολάρια, όπου παρέμεινε και το επόμενο έτος, αυξήθηκε στα 2,6 δισ. δολάρια το 2013, ενώ το 2014 υποχώρησε και πάλι στα 2,5 δισ. δολάρια.



Φίλιππος Νιάρχος
- 737ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο για το 2015 (το 2014 βρισκόταν στην 687η θέση)
- Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ελλάδα
- Η περιουσία του υπολογίζεται στα 2,5 δισ. δολάρια
- Ηλικία: 61
- Πηγή πλούτου: Πλοία
- Κάτοικος: Παρισιού
- Παντρεμένος με 4 παιδιά

Στη δεύτερη θέση

Δεύτερος πλουσιότερος Έλληνας είναι ο Σπύρος Λάτσης με καθαρή αξία 2,4 δισ. δολαρίων. Βρίσκεται στην 782η θέση της λίστας του Forbes, από την 506η θέση το 2014.

Ο Σπύρος Λάτσης διαχειρίζεται την οικογενειακή περιουσία από το 2003, όταν πέθανε ο πατέρας του, ο εφοπλιστής Γιάννης Λάτσης. Η οικογένεια εξακολουθεί να σχετίζεται με τη ναυτιλία, μέσω της εταιρείας Consolidated Marine Management, η οποία κατέχει στόλο περισσοτέρων από 10 πετρελαιοφόρων και πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου πετρελαϊκού αερίου. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας είναι πλέον επενδεδυμένο αλλού: η μεγαλύτερη θέση του Ομίλου Λάτση βρίσκεται στην EFG Internantional, τον ιδιωτικό τραπεζικό όμιλο που εδρεύει στην Ζυρίχη, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της οποίας είναι ο Σπύρος Λάτσης. Η οικογένεια έχει επίσης σημαντικό μερίδιο στα Ελληνικά Πετρέλαια και τη Lamda Development.

Ο Σπύρος Λάτσης διαθέτει τρία πτυχία του London School of Economics ενώ είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Προηγμένων Μελετών του Princeton.

Η καθαρή αξία του Σπύρου Λάτση ήταν 9,1 δισ. δολάρια το 2006, στα 11 δισ. δολάρια τα δυο επόμενα έτη, ενώ το 2009 έκανε σημαντική «βουτιά» στα 3,8 δισ. δολάρια. Το 2010 διαμορφώθηκε στα 5,3 δισ., το 2011 στα 4,8 δισ., το 2012 στα 2,6 δισ., το 2013 στα 3,3 δισ. και το 2014 στα 3,2 δισ. δολάρια.



Σπύρος Λάτσης
- 782ος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη για το 2015 (το 2014 ήταν στην 506η θέση)
- Δεύτερος στην Ελλάδα
- Η περιουσία του ανέρχεται στα 2,4 δισ. δολάρια
- Ηλικία: 68 ετών
- Πηγή πλούτου: Τράπεζες, πλοία
- Κάτοικος: Γενεύης
- Παντρεμένος με δύο παιδιά

Στην τρίτη θέση

Τρίτος στη σειρά έρχεται ο Αριστοτέλης Μυστακίδης, με καθαρή αξία 2,1 δισ. δολαρίων. Κατατάσσεται στην 894η θέση της λίστας του Forbes, από 687η το 2014. Είναι αυτοδημιούργητος και πηγή του πλούτου του είναι η ενασχόληση με τον μεταλλευτικό κλάδο και τα εμπορεύματα.

Ο 50χρονος Αριστοτέλης Μυστακίδης γεννήθηκε στη Ρώμη, όπου ο πατέρας του υπηρετούσε στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, συγκεκριμένα ως επιστημονικός σύμβουλος στο πρόγραμμα για την καταπολέμηση του υποσιτισμού (FAO). Σε νεαρή ηλικία μετακόμισε στη Βρετανία -εξ ου και η βρετανική υπηκοότητά του-, όπου και σπούδασε στο φημισμένο London School of Economics. Εκεί ξεχώρισε αμέσως, καθώς είχε και το πρόσθετο πλεονέκτημα να μιλάει έξι γλώσσες. Στη συνέχεια επιλέχθηκε από τους «κυνηγούς κεφαλών» μεγάλων πολυεθνικών για να στελεχώσει το τμήμα επενδύσεων ενός αμερικανικού κολοσσού της αγοράς παραγώγων, της Cargill.

Παρέμεινε σε αυτήν για μία εξαετία, κατά την οποία αναρριχήθηκε ταχύτατα στην ιεραρχία. Εκεί τον εντόπισε ο κ. Ριτς, τότε ιδιοκτήτης της Glencore που ακόμα ονομαζόταν Marc Rich & Co., και του πρόσφερε τη θέση του επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων σε μέταλλα, το 1993. Εαν χρόνο μετά παρουσιάστηκε η μεγάλη ευκαιρία και ο κ. Μυστακίδης εξαγόρασε το 6% από τον βιαίως αποχωρούντα Ριτς.
Εκτοτε, σε συνεργασία με τους συνεταίρους του στην Glencore, ανέλαβε το τμήμα που ασχολείται με το trading ψευδαργύρου, χαλκού και μολύβδου, κερδίζοντας τη φήμη του καλύτερου διαχειριστή επενδύσεων σε βιομηχανικά μέταλλα παγκοσμίως.

Η καθαρή αξία του Αριστοτέλη Μυστακίδη υποχώρησε από τα 2,8 δισ. δολάρια το 2012 στα 2,7 δισ. δολάρια το 2013 και στα 2,5 δισ. δολάρια το 2014.



Τέλης Μυστακίδης
- 894ος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη για το 2015 (687ος το 2014)
- Η περιουσία του ανέρχεται σε 2,2 δισ. δολάρια
- Ηλικία: 53
- Πηγή περιουσίας: Εξορύξεις, εμπόριο, αυτοδημιούργητος
- Κάτοικος: Ελβετίας
- Παντρεμένος, πατέρας ενός παιδιού


Διαβάστε περισσότερα...

Ένα βράδυ στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου


Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο στο ρεπορτάζ του newsbeast.gr.

Φτάνουμε στην «Ιχθυόσκαλα Πειραιά» στο Κερατσίνι, λίγο μετά τις τρείς το πρωί. Η νύχτα είναι σχεδόν στα μισά της αλλά ευτυχώς ο καιρός είναι γλυκός. Χωρίς ιδιαίτερο κρύο και με καθαρό ουρανό…

Ήδη πριν να περάσουμε την πύλη της Ιχθυόσκαλας, το περπάτημα μέχρι εκεί μας κάνει να παρατηρούμε τη ζωντάνια και την κίνηση που υπάρχει μέσα στο κτίριο δημοπρασιών. Το δυνατό λευκό φως που βγαίνει από μέσα σχεδόν κρύβει τις σιλουέτες που γρήγορα βήματα πάνε και έρχονται.

Την ίδια στιγμή, καΐκια φορτωμένα με ψάρια καταφτάνουν και δένουν στον όρμο του Αγίου Γεωργίου. Λίγα λεπτά μετά τα ψάρια που κουβαλάνε θα μεταφερθούν στο εσωτερικό της αίθουσας δημοπρασίας. Θα πάνε στους εμπόρους και από εκεί με ένα σύστημα αγοραπωλησιών που θυμίζει χρηματιστήριο με ψάρια, θα αποκτηθούν από τους υποψήφιους χονδρέμπορους για να μεταφερθούν σε όλη την Αττική και όχι μόνο.

Λαϊκές αγορές, εστιατόρια, μικρά και μεγάλα καταστήματα τροφίμων και άλλοι περιμένουν να διαλέξουν το καλύτερο ψάρι στην χαμηλότερη δυνατή τιμή που θα μπορέσουν αν βρούνε.



Λίγα λεπτά αργότερα φτάνουμε στην είσοδο και ζητάμε τον επόπτη της ιχθυόσκαλας Νίκο Κούζηλο. Θα είναι ο άνθρωπος που θα μας συνοδέψει και θα μας κάνει την ξενάγηση σε αυτό το φάρο ζωντάνιας και εργασίας μέσα στην ήσυχη νύχτα της περιοχής.

Τον βρίσκουμε στο γραφείο του δίπλα στην κεντρική πύλη. Το πρώτο πράγμα που προσέχουμε μέσα στο γραφείο είναι ένα μικρό ψυγείο με ίσως την πιο απρόσμενη επιγραφή επάνω του που θα μπορούσαμε να σκεφτούμε. «Απαγορεύονται ψάρια στο ψυγείο».





Αργότερα θα μάθουμε πως η επιγραφή προέκυψε όταν κάποιος τοποθέτησε ψάρια στο ψυγείο κάποια μέρα του καλοκαιριού και η ατυχή συγκυρία ενός θερμοστάτη που δεν κράτησε τη θερμοκρασία του χαμηλά και η ενός ρεπό, οδήγησε το θάλαμο του ψυγείου να γεμίζει με όχι και τόσο όμορφες μυρωδιές που κράτησαν για πολλές μέρες…

Όση ώρα παραμένουμε κοντά στην κεντρική πύλη, τα φορτηγά οχήματα και τα βανάκια δεν σταματάνε να μπαίνουν και να βγαίνουν. Είναι η πρώτη από της φυλές της ιχθυόσκαλας. Οι μεταφορείς θα μπορούσαμε να πούμε…







Λίγο πριν την έξοδο όλα τα οχήματα σταματούν και γίνεται έλεγχος στα χαρτιά και στο φορτίο. Τίποτα δεν βγαίνει χωρίς να ελεγχθεί. Πολλές στιγμές σχηματίζονται μικρές ουρές τριών και τεσσάρων οχημάτων που περιμένουν να ολοκληρωθεί ο έλεγχος για να μπορέσουν να συνεχίσουν.

Με συνοδό τον επόπτη κ. Κούζηλο, φεύγουμε από εκεί και μπαίνουμε στην καρδιά της ιχθυόσκαλας, στη αίθουσα δημοπρασιών. Οι δύο επόμενες μεγάλες ομάδες μας είναι εδώ. Έμποροι και αγοραστές…







Η αλήθεια είναι ότι το δυνατό λευκό φως ημέρας προκαλεί μεγάλη έκπληξη αφού η αντίθεση με το απόλυτο σκοτάδι σε κάνει να πιστεύεις ότι αστραπιαία ταξίδεψες λίγες ώρες στο μέλλον. Η αίθουσα σφύζει από ζωή…

Φωνές, ομιλίες, δεκάδες άνθρωποι και ένα ατελείωτο πήγαινε έλα διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια μας. Και φυσικά ψάρια. Ψάρια παντού, σε όλο το μήκος και το πλάτος της αίθουσας. Όπου κοιτάξει και όπου φτάνει το μάτι μας.

Γαύροι, σαρδέλες, αθερίνες, μαρίδες, τσιπούρες, σολωμοί, καβούρια βρίσκονται παντού. Διασχίζουμε την αίθουσα και παρατηρούμε τον κόσμο. Οι έμποροι με απλωμένη την πραμάτεια τους συνομιλούν με το πλήθος των πιθανών αγοραστών.

Διαπραγματεύονται τις τιμές, παζαρεύουν τις ποσότητες και όσο οι πρώτοι τονίζουν την υψηλή ποιότητα και τις χαμηλές τιμές, τόσο οι δεύτεροι προσπαθούν να μειώσουν το κόστος της πιθανής αγοράς.



Οι περισσότεροι ούτε καν μας προσέχουν, κάποιοι μας κοιτάζουν αδιάφορα ενώ άλλοι μας χαμογελούν και μας δείχνουν με υπερηφάνεια τα ψάρια τους. Η αλήθεια είναι ότι με τον επόπτη Νίκο Κούζηλο στο πλευρό μας ως «διαβατήριο», η βόλτα μας και η επικοινωνία μας με τον άγνωστό αυτό κόσμο για εμάς, είναι μια εύκολη υπόθεση.



Πολιτική και αθλητικά είναι φυσικά οι κουβέντες που απασχολούν και εδώ τους εργαζόμενους στα πηγαδάκια που κάνουν στον ελεύθερο χρόνο τους. Αν και τα αθλητικά είναι μάλλον πεδίο συζήτησεις με μετρημένη αντιπαράθεση αφού οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είναι παντού…

Πώς θα μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετικά στην καρδιά του Κερατσινίου και του Πειραιά. Μάρτυρας και το σήμα του Ολυμπιακού πάνω στο καΐκι που συναντήσαμε λίγο αργότερα.



Όση ώρα περπατούμε την μεγάλη αίθουσα δημοπρασιών δεν μπορώ να μην παρατηρήσω τα πολλά καρότσια με κιβώτια με φρέσκα ψάρια που έρχονται συνεχώς από την πόρτα που οδηγεί την προβλήτα με τα καύκια. Και φυσικά ήταν η επόμενη στάση μας…

Εδώ το φως είναι αρκετά λιγότερο. Κυρίως ότι έρχεται από τα παράθυρα της αίθουσας δημοπρασιών και μερικές κίτρινες λάμπες. Ένα καΐκι φορτωμένο με ψάρια μόλις έχει φτάσει και ένα ακόμα ετοιμάζεται να δέσει. Τα πληρώματα αυτών το σκαφών είναι οι άνθρωποι που όλο το βράδυ απλώνουν και μαζεύουν τα δίχτυα τους, όχι πάντα με τον καλύτερο καιρό και τις καλύτερες συνθήκες. Ευτυχώς όπως είπαμε εκείνη ήταν μια καλή νύχτα.



Η πρώτη ύλη για το χρηματιστήριο των ψαριών, είναι πλέον στα χέρια τους. Λίγα λεπτά αφού τα καΐκια δέσουν, έρχονται τα καρότσια και οι ψαράδες αρχίζουν να μεταφέρουν τα κιβώτια με τα ψάρια με μπόλικο πάγο ανάμεσά τους. Μία διαδικασία όσο το δυνατόν πιο γρήγορη και στη συνέχεια τα ψάρια μεταφέρονται στην αίθουσα των δημοπρασιών, στου εμπόρους για να πουλήσουν.



Εδώ συναντούμε και τη «Μεγαλόχαρη» με το μεγάλο σήμα του Ολυμπιακού τοποθετημένο μπροστά και έξω από την καμπίνα του σκάφους. Ρωτάμε των επόπτη μας για το πως συνήθισε να δουλεύει νύχτα.

Μαθαίνουμε για τα 22 χρόνια που κάνει αυτή τη δουλειά και καταλαβαίνουμε πως είναι ένα πολύ μεγάλο διάστημα για να συνηθίσεις την νύχτα. Όπως μας αποκαλύπτει ακόμα και τις μέρες που έχει ρεπό, δεν μπορεί να κοιμηθεί αν δεν πάει 7 το πρωί. Μας λέει για τις μέρες που λίγες βδομάδες πριν που το κρύο ήταν τσουχτερό. Πως χρειάστηκε και αυτός όπως και πολλοί άλλοι να φορέσουν δύο μπουφάν ταυτόχρονα προκειμένου να αντέξουν το κρύο.

Σίγουρα δεν είναι δουλειά για όσους δεν αντέχουν τη σκληρότητα των καιρικών συνθηκών και τη νύχτα. Ένα ωράριο νυχτερινό που δεν είναι καθόλου περαστικό αφού από το 1965 που υπάρχει η ιχθυόσκαλα η νύχτα είναι το βασικό ωράριο λειτουργίας της.



Ακολουθούμε το τελευταίο καρότσι με ψάρια στη διαδρομή από το καΐκι στην αίθουσα δημοπρασιών. Στεκόμαστε για λίγο εκεί. Παίρνουμε μία τελευταία εικόνα από το ατελείωτο παζάρι ανάμεσα σε πωλητές και αγοραστές και ακολουθούμε ένα ακόμα καρότσι προς το χώρο φόρτωσης για τα οχήματα μεταφοράς.



Εδώ η αγοραπωλησία έχει τελειώσει σειρά έχουν οι άνθρωποι που θα μεταφέρουν τα ψάρια στους προορισμούς τους. Στα εστιατόρια στις λαϊκές και αλλού για να καταλήξουν τελικά στο τραπέζι μας. Μία σειρά από φορτηγά περιμένον με ανοιχτές πόρτες να φορτωθούν. Έχουμε φτάσει σχεδόν στο τέλος της διαδρομής μας.



Μια γρήγορη επίσκεψη στο παγοποιείο για να δούμε που παράγεται και που θρυμματίζεται ο πάγος για να γεμίσει τα κιβώτια που αποθηκεύονται τα ψάρια κατά τη διαδρομή τους για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους.

Τα φορτηγά γεμίζουν με εμπόρευμα και το ένα μετά το άλλο ξεκινούν για την τελευταία στάση τους στην ιχθυόσκαλα και την πρώτη που κάναμε εμείς όταν μπήκαμε. Για την κεντρική πύλη της ιχθυόσκαλας όπου ακολουθούμε κι εμείς. Τις 3 ώρες που μείναμε εκεί τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Η νύχτα παραμένει αν στον ορίζοντα αρχίζει να φαίνεται ότι σε λίγο ένα λαμπρός ήλιος θα πάρει τη θέση του στον ουρανό. Τα οχήματα εξακολουθούν να περιμένουν τη σειρά τους για να ελεγχθούν και να συνεχίσουν τη διαδρομή τους με το πολύτιμο εμπόρευμα.

Λίγες τελευταίες φωτογραφίες, λίγο πριν το τέλος της επίσκεψή μας στην καρδιά της ιχθυόσκαλας και αποχωρούμε γεμάτοι με εικόνες, μυρωδιές και μια όμορφη πολύτιμη μικρή ματιά της ζωής και της εργασίας των ανθρώπων που φέρνουν τα ψάρια στο πιάτο μας…

Δείτε και το βίντεο του newsbeast.gr




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...