Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Οι πρωταγωνιστές της ανθρωπιστικής κρίσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην Ελλάδα της κρίσης δεν είναι πλέον και τόσο δύσκολο να μείνεις χωρίς σπίτι, φαγητό, ρεύμα, νερό ή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Οι νεοάστεγοι που βρέθηκαν στο δρόμο τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής ύφεσης, έχουν απλές, καθημερινές ιστορίες: Χρωστούσαν ενοίκια, δάνεια, δεν είχαν δουλειά.

Άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Υπό αυτήν την έννοια έχει μεγάλη σημασία και δεν είναι απλώς ένας συμβολισμός ότι το πρώτο νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις για την ανακούφιση χιλιάδων συμπολιτών και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Επιδότηση ενοικίου, δωρεάν παροχή ρεύματος, κουπόνια σίτισης και δωρεάν πρόσβαση στο σύστημα Υγείας, προβλέπει, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο, που απλώνει δίχτυ προστασίας σε ανθρώπους στους οποίους η κρίση στέρησε τα όνειρα, αλλά οι ίδιοι πάλεψαν να κρατηθούν όρθιοι.

Είναι ένας τρόπος, «κάτι μικρό» για τον καθέναν απ’ αυτούς να πάρουν πίσω ένα κομμάτι της ζωής τους, της αξιοπρέπειάς τους. Μία ανάσα για όλους όσοι αντιστέκονται στο να χαθεί η ελπίδα, καθώς πάντα προέχει η αλληλεγγύη και η συμπόνοια για το συνάνθρωπο.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση:






Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.