Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Επέστρεψαν τα χαμόγελα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επέστρεψαν οι επιτυχίες, επέστρεψαν και τα χαμόγελα! Τα μετάλλια Στεφανίδη και Μάστορα στο φινάλε του Ευρωπαϊκού κλειστού της Πράγας, χάρισαν στην Ελλάδα τις πρώτες μεγάλες διακρίσεις από το 2007!

Επέστρεψαν τα χαμόγελα

Σε μια περίοδο που η «κάνουλα» έχει κλείσει ασφυκτικά και τα πράγματα μοιάζουν πιο στριμωγμένα από ποτέ -ειδικά στον κλασικό αθλητισμό- η ελληνική αποστολή έστειλε το πιο αισιόδοξο μήνυμα των τελευταίων ετών.

Αρχικά επιστρέφοντας στο βάθρο έπειτα από το 2007, όταν κι ο Λούης Τσάτουμας πλασαρίστηκε στην 2η θέση. Ακολούθησαν τρεις διοργανώσεις που δεν ήρθε καμιά μεγάλη διάκριση.

Μέχρι και σήμερα στην Πράγα, με τον Αντώνη Μάστορα και την Κατερίνα Στεφανίδη να βγάζουν ασπροπρόσωπη την ελληνική αποστολή και να πιστοποιούν πως εκτός από λαμπρό παρόν, υπάρχει και λαμπρό μέλλον.

Η Ευρώπη της ταιριάζει!

Εδώ και χρόνια οι ΗΠΑ έχουν γίνει το… πρώτο σπίτι της. Όμως η Ευρώπη της ταιριάζει σαφώς περισσότερο! Λίγους μήνες μετά το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου, η Κατερίνα Στεφανίδη επανέλαβε την ίδια επιτυχία και στον κλειστό. Το 4,75μ. ήταν μια ακόμα εξαιρετική επίδοση, πίσω από το 4,77μ. που σημείωσε προ ημερών και αποτελεί το ατομικό της ρεκόρ (για λίγες ώρες και Πανελλήνιο).

Έμεινε μακριά…

Μακριά από τα υψηλά στάνταρ που έθεσε η ίδια με το Πανελλήνιο Ρεκόρ, στα 4,80μ., έμεινε η Νικόλ Κυριακοπούλου που επίσης πήρε μέρος στον τελικό ως ένα από τα μεγάλα φαβορί. Δεν της βγήκε ο αγώνας, με συνέπεια να περιοριστεί στα 4,50μ. και την 5η θέση.

Το πρώτο!

Πριν δυο χρόνια είχε δείξει τα «δόντια» του καταλαμβάνοντας την 4η θέση στο Γκέτεμποργκ. Ήρθε ο καιρός για να ξεπεράσει τον εαυτό του. Ο Αντώνης Μάστορας τα κατάφερε, με το 2,31μ. (νέο ατομικό ρεκόρ), χαρίζοντας το πρώτο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής, αλλά και σημειώνοντας την μεγαλύτερη προσωπική του επιτυχία. Το ασημένιο μετάλλιο ήταν η ανταμοιβή του, χάνοντας την πρωτιά στις λεπτομέρειες.

Στο τσακ…

Η Ελλάδα θα μπορούσε να ‘χε αποχωρήσει και με τρίτο μετάλλιο στις αποσκευές της. Ο Λούης Τσάτουμας σε μια από τις πιο σταθερές εμφανίσεις του σε μεγάλο αθλητικό ραντεβού, κατετάγη 4ος στον τελικό του μήκους χάνοντας το μετάλλιο στην τελευταία προσπάθεια από τον Σουηδό, Ότερλινγκ.

Με ψηλά το κεφάλι

Πέρυσι τέτοιο καιρό πανηγύριζε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κλειστού με 5,80μ. σε μια ανεπανάληπτη επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα. Δεδομένων των συνθηκών (και που έφτασε φέτος ο πήχης προεξάρχοντος του σπουδαίου Λαβιλενί) επιτυχημένη ήταν και εφετινή παρουσία του Κώστα Φιλιππίδη. Ταξίδεψε στην Πράγα με 5,71μ. και στον τελικό του άλματος επί κοντώ ανέβηκε στα 5,75μ. καταλαμβάνοντας την 5η θέση.

Στην ελίτ

Οι επιδόσεις του μπορεί να μην τον κατατάσσουν στο βάθρο, ωστόσο ο Κώστας Δουβαλίδης παραμένει σταθερά στην ελίτ δίνοντας το «παρών» σε μεγάλες διοργανώσεις, με αξιόλογα πλασαρίσματα. Στον τελικό των 60μ. μετ’ εμποδίων, πήρε την 6η θέση με 7,64. Στον προκριματικό είχε τρέξει σε 7,62.

Εξαιρετικό φινάλε

Στην τελευταία ημέρα της διοργάνωσης η Ελλάδα κατέκτησε και τα δύο της μετάλλια, φτάνοντας συνολικά τα 26 στην ιστορία της. Στην τελική κατάταξη κατέλαβε την 12η θέση στον πίνακα των μεταλλίων.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.