Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από την ισχυρή χιονόπτωση.

Επί ποδός βρίσκονται τις τελευταίες ώρες η Πολιτική Προστασία, η Πυροσβεστική και η Αστυνομία σε περιοχές της Ροδόπης και της Ξάνθης, λόγω της κακοκαιρίας που εκδηλώθηκε στους δύο νομούς, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες στα πεδινά και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Η χιονόπτωση στα ορεινά είχε ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν αρκετοί Έλληνες οδηγοί που κινούνταν με τα οχήματά τους στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Όπως έγινε γνωστό από την Πολιτική Προστασία, κοντά στους μεθοριακούς σταθμούς Νυμφαίας Ροδόπης και Αγίου Κωνσταντίνου Ξάνθης. αρκετά οχήματα εγκλωβίστηκαν λόγω της πυκνής χιονόπτωσης. Τελικώς, οι οδηγοί -με τη συνδρομή των ελληνοβουλγαρικών αρχών- μπόρεσαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Την ίδια ώρα, κατά την Πολιτική Προστασία, επιχείρηση στήθηκε για την εκκένωση της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Βαθυρρύακος στη Ροδόπη, όταν τα νερά έφτασαν απειλητικά στις εγκαταστάσεις της Μονής. Διασώστες που έφτασαν στο σημείο μετέφεραν τις μοναχές σε ασφαλές μέρος.

Η πρωτοφανής νεροποντή είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, σπίτια, εγκαταστάσεις και αγροτικές καλλιέργειες τόσο στη Ροδόπη όσο και στην Ξάνθη, με την Πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων. Από την νεροποντή πλημμύρισαν εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ Κομοτηνής και του Νοσοκομείου της πόλης.
Εξάλλου, χωρίς ρεύμα έμειναν για αρκετές ώρες ορεινές περιοχές στους δύο παραπάνω νομούς κι όπου χρειάστηκε τα συνεργεία της ΔΕΗ επενέβησαν και αποκατέστησαν τις βλάβες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.