Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Φυλακή και ξύλο για ένα γκράφιτι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Σιγκαπούρη δείχνει μηδενική ανοχή.

Με τρία χτυπήματα με ραβδί και ποινή φυλάκιση εννέα μηνών τιμωρήθηκαν δύο νεαροί Γερμανοί, οι οποίοι ζωγράφισαν γκράφιτι σε ένα τρένο.

Ο 22χρονος Αντρέας Φον Κνόρε και ο 21 ετών Έλτον Χιντζ κρίθηκαν ένοχοι για βανδαλισμό και καταπάτηση ξένης ιδιοκτησίας επειδή τον περασμένο Νοέμβριο εισήλθαν σε ένα από τα αμαξοστάσια της Σιγκαπούρης και ζωγράφισαν ένα βαγόνι τρένου με γκραφίτι.

Οι δύο νεαροί έφυγαν από τη Σιγκαπούρη και εντοπίστηκαν στη γειτονική Μαλαισία έπειτα από εκτεταμένη διεθνή αναζήτηση. Μεταφέρθηκαν πίσω στη Σιγκαπούρη για να εκτίσουν την ποινή τους, ενώ και οι δύο εξέφρασαν μεταμέλεια στο δικαστήριο. «Αυτή είναι η πιο μελανή σελίδα σε ολόκληρη τη ζωή μου. Είμαι πολύ θυμωμένος με τον εαυτό μου», είπε ο φον Νόρε.

Η Σιγκαπούρη δείχνει μηδενική ανοχή σε πάσης φύσεως παράνομες ενέργειες. Οι νόμοι περί βανδαλισμού της χώρας έγιναν διεθνώς γνωστοί το 1994 όταν ένας αμερικανός έφηβος, ο Μάικλ Φέι, καταδικάστηκε σε χτυπήματα με ραβδί επειδή κατέστρεψε αυτοκίνητα και δημόσια ιδιοκτησία παρά τις εκκλήσεις για επιείκεια από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, περιλαμβανομένου του τότε προέδρου Μπιλ Κλίντον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.