Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Ακόμα περιμένουν την κρατική αρωγή στην Ανδραβίδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στον αέρα οι δεσμεύσεις για βοήθεια από τις θεομηνίες του περασμένου μήνα.

Είκοσι ημέρες μετά την θεομηνία που έπληξε το δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης και ειδικότερα τη Βουπρασία και η δημοτική αρχή δεν έχει κανένα νεότερο σχετικά με την κρατική αρωγή των πληγέντων αλλά κυρίως για την άμεση βοήθεια των 300.000 ευρώ που δεσμεύτηκαν οι αρμόδιοι φορείς πως θα δοθούν στο δήμο. Από όσα έχουν εξαγγελθεί δεν έχει υλοποιηθεί έως τώρα τίποτα και μόνο η παράταση που δόθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Αλεξιάδη για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων και καταβολή φόρου εισοδήματος, βρίσκεται σε ισχύ, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το ilialive.gr.

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ σε δηλώσεις του σχολίασε πως οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης ήρθαν, είδαν την καταστροφή, δεσμεύτηκαν αλλά ακόμα δεν έχει υπάρξει κάτι νεότερο. «Πέρα από τις επισκέψεις που είχαμε από τους υπουργούς και το γενικό γραμματέα δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη στο θέμα της κρατικής αρωγής. Είχαμε δεσμεύσεις από όλους τους αρμόδιους για άμεση ενίσχυση του δήμου με το ποσό των 300.000 ευρώ, ακόμα δεν έχει υπογραφεί τίποτα. Το μόνο που έχει ισχύ είναι αυτό που αφορά τις πληρωμές για την Εφορία από τον κ. Αλεξιάδη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μοράντ. Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα του να παραταθεί η κήρυξη του δήμου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έως τα τέλη του χειμώνα για να μπορέσει η δημοτική αρχή να αντεπεξέλθει στις μεγάλες ανάγκες.

Μιλώντας για την τελική αποτίμηση των ζημιών ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης ανέφερε ότι «η τεχνική μας υπηρεσία έχει δώσει ένα ας πούμε τελικό έγγραφο με την αποτίμηση των ζημιών από τη θεομηνία της 22 Οκτωβρίου. Οι αυτοψίες και οι έλεγχοι συνεχίζονται, ενώ κάποιες αιτήσεις ήρθαν καθυστερημένα, καθώς κάποιες φθορές εμφανίστηκαν αργότερα. Οι ζημιές ήταν πολύ μεγάλες όπως γνωρίζετε».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.