Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Προβλήματα και στη μεταφορά μαθητών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η έναρξη των μαθημάτων αποκάλυψε προβλήματα και στη μεταφορά μαθητών.

Στη Θεσσαλονίκη, ήδη οι οδηγοί των λεωφορείων έχουν «τραβήξει χειρόφρενο» εξαιτίας της κάθετης μείωσης των αμοιβών τους κατά 35% έως 60%, όπως προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του περασμένου Ιούνη. Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε για τις μεταφορές των μαθητών, του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης με τα μέλη του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας - Θράκης απέβη άκαρπη. Τα μέλη του Συνδέσμου μεταφέρουν 6.500 μαθητές, μεταξύ των οποίων 1.000 άτομα με αναπηρία, πολλά από τα οποία αδυνατούν να κινηθούν προς το σχολείο τους, λόγω έλλειψης δρομολογίων αστικών συγκοινωνιών ή ανεπάρκειας οχημάτων με ειδικές ράμπες. Για το θέμα Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδ. Κωνσταντινίδης και Ελ. Γερασιμίδου προς τους υπουργούς Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών.

Η περιφέρεια Αττικής ... περιμένει το ΦΕΚ για να κάνει παράταση συμβάσεων, ενώ άλλες... πιο «ευρηματικές» Περιφέρειες προσπαθούν να αποκλείσουν από τη μεταφορά τους νέους μαθητές και τα νέα δρομολόγια.

Προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών στην Κεφαλονιά καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι το ΕΕΕΕΚ στα Φαρακλάτα δε λειτουργεί ακόμη και στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Περατάτων μεταφέρονται μόνο 4 - 5 παιδιά από τα 15.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.