Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Μητέρα και κόρη συμφοιτήτριες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Διπλή χαρά χτύπησε χθες την «πόρτα» της οικογένειας Πίνου από το Λιτόχωρο Κατερίνης.

Μετά την ανακοίνωση των βάσεων των πανελλαδικών εξετάσεων από το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τις οποίες μαμά και κόρη εξασφάλισαν ταυτόχρονα την είσοδό τους σε δύο πανεπιστημιακές σχολές.

Η 35χρονη μητέρα τριών παιδιών Κατερίνα Ευγενή, καθαρίστρια του δήμου Δίου- Ολύμπου, εισήχθη στο Οικονομικό του πανεπιστημίου Βόλου, ενώ η 18χρονη κόρη της Μαρία Πίνου, στη Φιλοσοφική Ρεθύμνου.

Οι δύο γυναίκες προετοιμάζονταν σκληρά, σε όλη τη διάρκεια του προηγούμενου σχολικού έτους, για να πετύχουν το στόχο των σπουδών, που για τη μητέρα ήταν και παιδικό όνειρο, το οποίο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει νωρίς, αφού παντρεύτηκε μικρή και ήδη στα 17 της χρόνια είχε αποκτήσει το πρώτο της παιδί, τη Μαρία, με την οποία τώρα μοιράζονται την ίδια χαρά της επιτυχίας των πανελλαδικών και αναμένεται να γίνουν «συμφοιτήτριες».

Παρ' όλα αυτά η διαδικασία της προετοιμασίας για τη μητέρα, ήταν ιδιαίτερα επίπονη και κοπιαστική, καθώς εκτός από τις υποχρεώσεις του διαβάσματος έπρεπε να προσφέρει από τις δυνάμεις της, εξίσου, στην απαιτητική δουλειά της, αλλά και στις υποχρεώσεις μίας πολύτεκνης οικογένειας. «Περίμενα να μεγαλώσουν λίγο τα παιδιά μου για να εκπληρώσω το όνειρό μου να σπουδάσω.

Αυτή θεώρησα ότι ήταν η κατάλληλη εποχή, καθώς θα μπορούσα να έχω και την βοήθεια των υπόλοιπων μελών της οικογένειας» δήλωσε η Κατερίνα Ευγενή.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.