Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Η παχυσαρκία μπορεί να συνιστά αναπηρία, σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο της ΕΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έπειτα από την περίπτωση ενός Δανού που ζύγιζε 160 κιλά.

Αν η παχυσαρκία εμποδίζει την πλήρη και αποτελεσματική συμμετοχή στην εργασία τότε μπορεί να θεωρηθεί αναπηρία - Ο παχύσαρκος πρέπει να προστατεύεται από τη νομοθεσίαΗ παχυσαρκία μπορεί να συνιστά αναπηρία, σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έπειτα από τη δημοσιοποίηση περίπτωσης ενός Δανού άνδρα ο οποίος ισχυρίζεται ότι απολύθηκε από την εργασία του επειδή ζύγιζε 160 κιλά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πριν ένα χρόνο το Ανώτατο Δικαστήριο της ΕΕ κλήθηκε να εξετάσει την υπόθεση του Κάρστεν Κάλτοφτ, ο οποίος υποστήριξε ότι έχασε τη δουλειά του χωρίς λόγο, καθώς το βάρος του δεν τον εμπόδιζε από το να εργαστεί.

Έτσι, το σώμα των δικαστών απεφάνθη πως αν η παχυσαρκία εμποδίζει την πλήρη και αποτελεσματική συμμετοχή στην εργασία τότε μπορεί να θεωρηθεί αναπηρία, επομένως αν κάποιος άνθρωπος αντιμετωπίζει χρόνο πρόβλημα τότε πρέπει να προστατεύεται από τη νομοθεσία για περιπτώσεις πολιτών με αναπηρία.

Την ίδια ώρα, διευκρινίστηκε πως η αιτία της παχυσαρκίας δεν έχει σημασία, επομένως δεν επιφέρει καμία διαφορά αν το άτομο είναι παχύσαρκο επειδή καταναλώνει υπερβολική ποσότητα τροφής.

Μετά την απόφαση, είναι πιθανό οι εργοδότες να εξετάσουν την τοποθέτηση μεγαλύτερων καθισμάτων, ειδικών χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων ή άλλων παροχών για παχύσαρκους εργαζόμενους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.