Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Στην τελική ευθεία η προκήρυξη 500 θέσεων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύσκεψη της Σ. Αναγνωστοπούλου με πρυτάνεις και προέδρους ΤΕΙ.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία έκδοσης της προκήρυξης 500 θέσεων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, καθώς θα είναι έτοιμη από πλευράς υπουργείου Παιδείας την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου.

Ήδη, σήμερα, η αναπληρώτρια υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου είχε συνάντηση με τους πρυτάνεις και τους προέδρους των ΤΕΙ, για να συζητηθούν τα κριτήρια που θα αναφέρονται στην προκήρυξη, καθώς και ο ακριβής αριθμός θέσεων που θα «μοιραστεί» ανάμεσα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στέλεχος που πρόσκειται στην ηγεσία του υπουργείου, είναι λεπτό το ζήτημα και «κάποιοι σίγουρα δεν θα μείνουν ευχαριστημένοι» με τον αριθμό των θέσεων που θα τους αναλογούν, δεδομένου ότι χρειάζεται να καλυφθούν συνολικά 4.500 θέσεις για να ομαλοποιηθεί η λειτουργία των σχολών και των τμημάτων της επικράτειας και θα καλυφθούν μόνο 500. Πάντως, στον σχεδιασμό του υπουργείου είναι η προκήρυξη άλλων 500 θέσεων μέχρι τον Σεπτέμβριο, ούτως ώστε «να μπει το νερό στο αυλάκι», με την είσοδο συνολικά 1.000 ερευνητών στην πανεπιστημιακή αγορά εργασίας, μέχρι το 2017.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.