Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Διεθνής αναγνώριση για τη γενική γραμματεία Ισότητας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θετικό πρόσημο από τον ΟΗΕ στο Εθνικό Πρόγραμμα Δράσης για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Mε θετικό πρόσημο από τον ΟΗΕ, το Εθνικό Πρόγραμμα Δράσης για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το οποίο εκπονήθηκε και υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας, περιλαμβάνεται στα καλά παραδείγματα της ενότητας «Πολυτομεακές Υπηρεσίες, Προγράμματα και Απαντήσεις», των εργασιών της 60ής Συνόδου της Επιτροπής του Ο.Η.Ε. για το Καθεστώς των Γυναικών, (4-24 Μαρτίου) στη Νέα Υόρκη.

Η Σύνοδος θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στον πλανήτη, αναφορικά με την εξάλειψη και την πρόληψη όλων των μορφών βίας σε βάρος των γυναικών και των κοριτσιών, θεματική που εμπίπτει στη διαδικασία παρακολούθησης της εφαρμογής των Συμπερασμάτων της 57ης Συνόδου της Επιτροπής με το ίδιο θέμα.

Το κείμενο βάσης των διαβουλεύσεων και των εργασιών εκπονήθηκε από τον γγ του ΟΗΕ και περιλαμβάνει καλές πρακτικές χωρών από όλη την υφήλιο, στον αγώνα για την αντιμετώπιση του ειδεχθούς φαινομένου της έμφυλης βίας.

Η Έκθεση των 93 παραγράφων διαρθρώνεται σε τρία μέρη: Ληφθείσες Δράσεις σε συνέχεια των Συμφωνηθέντων Συμπερασμάτων της 57ης Συνόδου. Συμπεράσματα και Συστάσεις. Η αναγκαιότητα και χρησιμότητα των δράσεων κατάρτισης και ενδυνάμωσης του προσωπικού όλων των εμπλεκόμενων φορέων που προσφέρουν υπηρεσίες σε γυναίκες θύματα βίας (π.χ. αστυνομία, δικαστήρια, νοσοκομεία, δομές πρόνοιας).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.