Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Νέο πρόγραμμα υποτροφιών από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα αφορά μεταπτυχιακές σπουδές και άσκηση στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις.

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) σχεδιάζει ένα νέο πρόγραμμα υποτροφιών, το οποίο αφορά τη χορήγηση χρηματικών υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα, διάρκειας δύο ετών, με παράλληλη καθημερινή πρακτική άσκηση στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις. Μετά το τέλος των μεταπτυχιακών σπουδών και της πρακτικής άσκησης, οι επιχειρήσεις θα αναλάβουν την υποχρέωση απασχόλησης αυτών των επιστημόνων για μία διετία.

Το ΙΚΥ είναι ο εθνικός φορέας απονομής υποτροφιών και, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, επιθυμεί να συμβάλει στην εθνική προσπάθεια για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, μέσα από το σχεδιασμό προγραμμάτων μεταπτυχιακών υποτροφιών, οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων σε επιστημονικό δυναμικό, διευκολύνοντας έτσι τη σύνδεση της μεταπτυχιακής εκπαίδευσης με την παραγωγή και την αγορά εργασίας.

Γι' αυτόν τον σκοπό, το ΙΚΥ προχώρησε στην εκπόνηση ενός ερωτηματολογίου, προκειμένου να γίνει η καταγραφή των επιχειρήσεων και των αναγκών τους σε επιστημονικό δυναμικό ανά επιστημονική περιοχή και ειδίκευση. Το Ίδρυμα καλεί τις επιχειρήσεις να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο έως τις 5 Ιουλίου, προκειμένου να αξιοποιηθούν τα στοιχεία που θα συλλεχθούν, για τον άμεσο σχεδιασμό και υλοποίηση των νέων προγραμμάτων.

Το ΙΚΥ γενικότερα σκοπεύει να δημιουργήσει ένα μητρώο επιχειρήσεων και να καταγράψει τις ανάγκες τους σε επιστημονικό δυναμικό. Μετά την επεξεργασία των στοιχείων, θα ακολουθήσει η δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος των επιχειρήσεων για το πρόγραμμα υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές, σε συνδυασμό με την πρακτική άσκηση και απασχόληση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.