Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Τραγικό τέλος για τα ζώα στον ζωολογικό κήπο της Τιφλίδας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θλιβερές εικόνες της άγριας ζωής.

Τα νεκρά σώματα αγρίων ζώων που είτε πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν από τις ειδικές δυνάμεις της Γεωργίας είτε σκοτώθηκαν στις φονικές πλημμύρες που έπληξαν την Τιφλίδα- και στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον 13 ανθρώπων- απομακρύνονται από τους δρόμους της πρωτεύουσας.

Οι εικόνες προκαλούν θλίψη και επαναφέρουν στο προσκήνιο και το ζήτημα της αφύσικης και βασανιστικής ζωής των άγριων ζώων σε μέρη και χώρους ακατάλληλους και σε συνθήκες εγκλεισμού.

Η πλημμύρα που σάρωσε την πρωτεύουσα της Γεωργίας μετέτρεψε τον ζωολογικό κήπο της Τιφλίδας σε «πισίνα από την κόλαση» και όσα ζώα γλίτωσαν από τα νερά βρέθηκαν στρεσαρισμένα και τρομοκρατημένα να περιφέρονται μεταξύ των… αυτοκινήτων.

Η επιχείρηση καθαρισμού άρχισε χθες με την περισυλλογή των σορών των αρκούδων, των λύκων και των τίγρεων που κείτονταν μέσα στους λασπωμένους δρόμους της πόλης.

Τυχερός ήταν ο ιπποπόταμος του κήπου που γλίτωσε και από τα νερά και από τα όπλα και αφού ναρκώθηκε ακινητοποιήθηκε και μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο.

Η οδηγία προς τους πολίτες να παραμένουν μακριά από την περιοχή του ζωολογικού κήπου παραμένει σε ισχύ καθώς παραμένει άγνωστη η τύχη τεσσάρων λιονταριών, τριών τίγρεων κι ενός ιαγουάρου.

Δείτε τις φωτογραφίες






































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.