Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Όταν το Τορόντο γίνεται καθρέφτης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκπληκτικές φωτογραφίες από την πόλη του Καναδά.

Το Τορόντο είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη του Καναδά και αποτελεί ένα από τα πλέον κοσμοπολίτικα αστικά κέντρα του κόσμου. Βρίσκεται στη βόρεια όχθη της λίμνης Οντάριο και πρόκειται για το κεντρικό σημείο του «Χρυσού Πετάλου», της πιο πυκνοκατοικημένης περιοχής του Καναδά.

Η πόλη του Τορόντο αναπτυσσόταν σταθερά καθ' όλη τη διάρκεια του 19ου αιώνα, ενώ κατά το δεύτερο μισό του 20ου ξεπέρασε σε πληθυσμό το Μόντρεαλ. Χαρακτηριστικό της πόλης είναι ότι θεωρείται μία από τις πλέον πολυπολιτισμικές πόλεις του Καναδά. Εκτός από μεγάλο πληθυσμό Βρετανών και Ιρλανδών στην πόλη του Τορόντο ζουν επίσης κάτοικοι των οποίων η καταγωγή είναι κινεζική, ιταλική, ινδική, γαλλική, πορτογαλική, αλλά και ελληνική.

Μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της τεχνολογίας αιχμής, των υπηρεσιών, των τηλεπικοινωνιών, των μεταφορών, των τεχνών, της παραγωγής λογισμικού και πολλών άλλων έχουν ως έδρα τους το Τορόντο. Η πόλη μάλιστα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της λίστας του Forbes με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις του πλανήτη. Εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο φτάνουν ετησίως στο Τορόντο είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε για λόγους αναψυχής.

Ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης είναι ο πύργος παρατήρησης και τηλεπικοινωνιών CN και αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης. Ο πύργος υψώνεται σαν βέλος 553 μέτρα από το έδαφος και στην κορυφή του υπάρχει παρατηρητήριο και εστιατόριο. Μεταξύ των άλλων αρχιτεκτονικών μνημείων του Τορόντο είναι ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός, ο καθεδρικός καθολικός ναός του Αγίου Μιχαήλ και το υπερσύγχρονο δημαρχείο της πόλης. Το Βασιλικό Μουσείο του Οντάριο αποτελεί επίσης πόλο έλξης των τουριστών που φτάνουν στην περιοχή. Γνωστό σημείο τουριστικού ενδιαφέροντος είναι επίσης το «Case Loma», μία χαρακτηριστική έπαυλη που βρίσκεται στο κέντρο του Τορόντο την οποία έχτισε ένας φημισμένος χρηματιστής το 1911.

Την ομορφιά του Τορόντο ήθελε να δώσει με έναν διαφορετικό τρόπο ο φωτογράφος Guido Gutiérrez Ruiz ο οποίος χρησιμοποίησε το κινητό του τηλέφωνο για να τραβήξει το Τορόντο όταν γίνεται καθρέφτης από τα νερά! Βρέθηκε στο σωστό μέρος, την κατάλληλη στιγμή και τράβηξε εντυπωσιακές φωτογραφίες αντικατοπτρισμού διαφόρων σημείων της πόλης. Και το αποτέλεσμα είναι αυτό που ήθελε... Κάθε μικρή ή μεγάλη λακούβα με νερό ήταν το εργαλείο του φωτογράφου για το αποτέλεσμα.

Δείτε τις φωτογραφίες...


























Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.