Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Τι θα είχε συμβεί αν ο πόλεμος στη Συρία είχε γίνει στη χώρα σου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια αρκετά σοκαριστική εφαρμογή.

Η ένοπλη σύγκρουση στη Συρία ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011 μετά τη σύλληψη και το βασανισμό 15 περίπου εφήβων που έγραψαν σε τοίχους επαναστατικά συνθήματα. Μετά την βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων και την αναταραχή στην πόλη Deraa, εκατοντάδες σύροι διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους αρκετών πόλεων, αξιώνοντας την απομάκρυνση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ σε μια πανεθνική διαμαρτυρία που εξελίχθηκε σε ένοπλη εξέγερση.

Μέχρι τον Ιούλιο του 2011, εκατοντάδες πολίτες είχαν βγει στους δρόμους ενώ ταυτόχρονα οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης πήραν τα όπλα προκειμένου να διώξουν τις δυνάμεις ασφαλείας.

Η βία κλιμακώθηκε και η χώρα οδηγήθηκε σε εμφύλιο πόλεμο, καθώς οι αντάρτες διαμορφώθηκαν σε ταξιαρχίες που μάχονται τις κυβερνητικές δυνάμεις

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ πάνω από 270.000 είναι οι νεκροί, μισοί από τους οποίους είναι πολίτες. Δεκάδες χιλιάδες είναι και οι πρόσφυγες εντός και εκτός της χώρας. Εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου η πόλη Χόμς σήμερα είναι σχεδόν ολοσχερώς κατεστραμμένη.

Καθώς ο εμφύλιος πόλεμος κλιμακωνόταν, η άνοδος της ομάδας των τζιχάντ του Ισλαμικού Κράτους έχει προσθέσει μια νέα διάσταση..

Το pri.org, ανέπτυξε μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να δείτε ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις του πολέμου στη Συρία αν γινόταν στη χώρα σας.

Κάντε εδώ την εφαρμογή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.