Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Νέος φόρος στα ακίνητα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Πρόταση η οποία προβλέπει την ενοποίηση των φορολογικών επιβαρύνσεων που επιβάλλονται στην κατοχή ακίνητης περιουσίας σε ένα ενιαίο τέλος, μελετά η κυβέρνηση σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

Η ενοποίηση των φορολογικών επιβαρύνσεων στην κατοχή ακινήτων σημαίνει επί της ουσίας την κατάργηση του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, για το 2012 το ΕΕΤΗΔΕ θα εξακολουθεί να εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ αλλά δεν θα διακόπτεται το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν. Απλά η ΔΕΗ θα ενημερώνει το ΥΠΟΙΚ για τους λογαριασμούς πουν δεν εξοφλήθηκαν και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου θα διεκδικούν τα οφειλόμενα ποσά από τους υπόχρεους ιδιοκτήτες ακινήτων με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Παράλληλα, ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) που επιβαρύνει όσους φορολογούμενους κατέχουν κατοικίες και λοιπά κτίσματα, καθώς και οικόπεδα σε περιοχές εντός σχεδίων πόλεων ή οικισμών, συνολικής αντικειμενικής αξίας μεγαλύτερης των 200.000 ευρώ, θα καταργηθεί.

Έτσι, οι δύο φόροι θα ενοποιηθούν σε ένα μόνιμο τέλος χωρίς αφορολόγητο όριο για τους οποίους θα εκδίδεται ένα εκκαθαριστικό σημείωμα, αλλά τα έσοδα θα είναι στο ίδιο επίπεδο, με εκείνα που εισπράττονται σήμερα από ΕΕΤΗΔΕ και ΦΑΠ.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.