Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών στην Ινδονησία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στα 141 τα θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος.
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό θυμάτων στην Ινδονησία μετά τη συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους Hercules C-130 σε κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, ήδη έχουν ανασυρθεί 141 σοροί, είδηση που επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μεντάν, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Ινδονησίας, Αγκουστίνους Ταριγκάν. Προηγούμενος απολογισμός ανέφερε ότι οι νεκροί του δυστυχήματος ανέρχονται σε 116.

Όπως είπε ο αρχηγός της πολεμικής αεροπορίας κανένας από τους επιβαίνοντες δεν επέζησε, ενώ οι αρχές της χώρας έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής το θάνατο τριών ανθρώπων στο έδαφος.

Το αεροσκάφος καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς και μόνον τα φτερά του μπορούσαν να αναγνωριστούν μετά το δυστύχημα. Πολλοί από τους επιβαίνοντες ήταν μέλη των οικογενειών στρατιωτικών και σύζυγοι.

Μέχρι στιγμής 45 σοροί έχουν αναγνωριστεί, 35 μελών του προσωπικού της πολεμικής αεροπορίας, 6 στρατιωτικών και 9 πολιτών, διευκρίνισε ο Ταριγκάν, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για την αναγνώριση κι άλλων θυμάτων.

Το τραγικό αυτό δυστύχημα θέτει για άλλη μια φορά το θέμα της ασφάλειας των πολεμικών αεροσκαφών της χώρας. Πρόκειται για το έκτο θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώνεται με ένα στρατιωτικό αεροσκάφος την τελευταία δεκαετία.

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο ζήτησε να γίνει μια αποτίμηση των πεπαλαιωμένων αεροσκαφών των ενόπλων δυνάμεων.

«Η απομάκρυνση των θυμάτων από το αεροσκάφος Hercules πρέπει να είναι η προτεραιότητα. Μετά θα πρέπει να γίνει μια εκτίμηση της ηλικίας των αεροσκαφών και των αμυντικών συστημάτων. Ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε άλλες καταστροφές», αναφέρει σε χθεσινοβραδινό μήνυμά του στο Twitter ο πρόεδρος Ουιντόντο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.