Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Έρευνα για ρατσιστική συμπεριφορά αστυνομικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μυστική έρευνα για ρατσιστική συμπεριφορά αστυνομικών του Α.Τ Περιστερίου σε βάρος αλλοδαπών κρατουμένων διεξάγει εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Ξεκίνησε έπειτα από καταγγελίες Πακιστανών μεταναστών σύμφωνα με τις οποίες τρεις τουλάχιστον αστυνομικοί που υπηρετούν στο εν λόγω τμήμα εξύβρισαν μουσουλμάνους αλλοδαπούς κρατουμένους χρησιμοποιώντας προσβλητικές για τη θρησκεία τους εκφράσεις.

Κατά πληροφορίες μάλιστα, οι ελεγχόμενοι αστυνομικοί αρνήθηκαν να κάνουν δεκτή μηνυτήρια αναφορά που θέλησε να καταθέσει εναντίον τους ο ένας εκ των κρατουμένων. Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων καθώς και το τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας.

Οι προσβλητικές αναφορές των αστυνομικών στο Κοράνι προκάλεσαν την αντίδραση Πακιστανού που κρατείται επί τρεις μήνες στο Α.Τ Περιστερίου για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Όπως καταγγέλλει ο Πακιστανός οι αστυνομικοί αρνήθηκαν επανειλημμένα να δεχθούν την μήνυσή του ενώ ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας που τον επισκέφτηκε του ζήτησε να καταβάλει παράβολο 100 ευρώ προκειμένου να κάνει δεκτή τη μηνυτήρια αναφορά. Τότε ο κρατούμενος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ.

Η υπόθεση χαρακτηρίζεται «ειδικού χειρισμού» καθώς υπάρχει φόβος να προκληθούν αντιδράσεις από τους μουσουλμάνους στην Αθήνα εξαιτίας της εξύβρισης του Κορανίου.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.