Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Μπορώ να καταλάβω αν έφαγες τα λαχανικά σου...

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο σαρωτής λέιζερ που «διαβάζει» την παλάμη.
Ερευνητές από το τμήμα Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Γέιλ στις ΗΠΑ παρουσίασαν ένα νέο αισθητήρα λέιζερ, ο οποίος μπορεί να «διαπιστώσει» αν κάποιος έχει φάει τα φρούτα και τα λαχανικά του.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι ερευνητές μπορεί να αποδειχθεί ένα χρήσιμο εργαλείο για τους γονείς, που θέλουν να γνωρίζουν τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών τους.

Η συσκευή χρησιμοποιεί μπλε φως για να σαρώσει γρήγορα και ανώδυνα το δέρμα της παλάμης και μετρά με ακρίβεια τις αλλαγές σε βιοδείκτες, γνωστοί ως καροτενοειδή του δέρματος.

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, οι ερευνητές λένε, ότι η μη επεμβατική αυτή τεχνική παρακολούθησε τις αλλαγές στα καροτενοειδή του δέρματος για διάστημα 28 εβδομάδων, σε διακριτές διαιτητικές φάσεις που χαρακτηρίζονταν από υψηλή και χαμηλή πρόσληψη φρούτων και λαχανικών και μία ακόμη, όπου οι συμμετέχοντες ακολούθησαν το συνηθισμένο διατροφολόγιό τους.

Η συσκευή διατροφικής «ανάγνωσης» της παλάμης, μπορεί να βοηθήσει τους διατροφολόγους και άλλους επαγγελματίες στο χώρο υγείας να μετρήσουν, να παρακολουθήσουν και να βελτιώσουν τα διαιτολόγια τόσο των παιδιών, όσο και των ενηλίκων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.