Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Στις 4 Ιουλίου στην Ολομέλεια του ΣτΕ οι αιτήσεις των καναλιών Ορίστηκε εμβόλιμη δικάσιμος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ορίστηκε εμβόλιμη δικάσιμος.

Σε εμβόλιμη δικάσιμο, στις 4 Ιουλίου, θα συζητηθούν ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας οι αιτήσεις ακυρώσεως των τηλεοπτικών σταθμών της χώρας κατά των κανονιστικών πράξεων του διαγωνισμού για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Εισηγητής της υπόθεσης ορίστηκε ο σύμβουλος Επικρατείας Γεώργιος Παπαγεωργίου. Παρέμβαση για την επίσπευση της συζήτησης είχε κάνει με επιστολή του προς τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά, ο καθηγητής Διοικητικού Δικαίου, Πάνος Λαζαράτος. Στην επιστολή , που κοινοποιήθηκε και σε άλλους πολιτειακούς παράγοντες αλλά και στον πρόεδρο του ΣΤΕ, Νίκο Σακελαρίου, ζητούσε, για την προστασία του των Θεσμών και της αξιοπιστίας του ίδιου του διαγωνισμού, να υποβληθεί αίτηση (όπως προβλέπει σχετική διάταξη) από τον υπουργό ως διάδικο , για κατά προτίμηση εκδίκαση της υπόθεσης.Ανάλογη επιστολή είχε αποστείλει στο ΣτΕ και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Υπενθυμίζεται ότι στο ΣτΕ έχουν προσφύγει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Alpha, Antenna, Epsilon TV (E-TV), Mega Channel, Skai, Star Channel και η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών. Όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται κατά των υπουργικών αποφάσεων που αφορούν τα θέματα που ρυθμίζουν τα ειδικότερα της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συζήτηση των κύριων προσφυγών είναι ανεξάρτητη από τη συζήτηση, στις 17 Ιουνίου 2016, της αίτησης αναστολής του τηλεοπτικού σταθμού Mega στην οποία αναφέρεται πως «σύμφωνα με το εφαρμοστέο ενωσιακό δίκαιο η όλη διαδικασία αδειοδότησης, πλέον του ότι είναι αντίθετη στα Ευρωπαϊκά νομοθετικά δρώμενα είναι και αντισυνταγματική, λόγω της παράκαμψης του ΕΣΡ».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.